петък, май 20, 2022
НачалоСцена„Агенти“

„Агенти“

По пиесата „Гленгари Глен Рос“ на Дейвид Мамет
Режисьор: Владимир Пенев


Кога? 16.02.2015 от 19:00 часа

Къде? – Културен дом на Нефтохимика


В ролите:

Любен Кънев
Михаил Билалов
Иво Йончев
Роберт Янакиев
Пламен Манасиев
Ивайло Захариев
Йосиф Шамли
Снежана Макавеева


На какво е способен човек, когато е притиснат до стената? Според гениалният майстор на интригата Дейвид Мамет – на всичко! Четирима отчаяни агенти на недвижими имоти са принудени да продадат и невъзможнотото, за да не бъдат уволнени от корпорацията си.

В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци“ имат 48 часа, за да „затворят“ сделките си и да оцелеят в офисната джунгла. Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки…

Неочаквано начало и още по-неочакван край в пиесата, с която американският драматург взима „Пулицър“. Остроумният и жив език на героите му е брилянтна демонстрация на израза „mametspeak”. А когато Мамет говори, всички мълчим.

За първи път актьорът Владимир Пенев застава от другата страна на сцената, за да режисира компанията на Йосиф Шамли, Пламен Манасиев, Михаил Билалов, Ивайло Захариев, Любен Кънев, Роберт Янакиев, Иво Йончев, Снежана Макавеева и Теодора Духовникова. Спектакълът е продуциран от Шуменския театър „Васил Друмев“ под ръководството на Илия Раев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular