събота, юли 2, 2022
НачалоДенятБургаските майки обявиха война на наглите шофьори!

Бургаските майки обявиха война на наглите шофьори!

Бургаските майки отново на ход: обявиха война на наглите шофьори!

Очевидно Бургас е най-добрият град, даващ изява на всякакви некадърни шофьори, които смятат, че могат да оставят колите си навсякъде и по всяко време, както им харесва, без да се съобразяват с правила, знаци или елементарна култура на паркиране. Е, за огромно нещастие на тези шофьори, имали неблагоразумието да си навлекат гнева на бургаските майки, в момента в морския град тече интересна акция, целяща да налее малко здрав разум и възпитание в главите на своеволните водачи.

След многократни нарушения на закона и ненаказването на виновните, Теодосия Иванова сама е измислила оригинален начин как да накаже нарушителите. Тя разпространи в Интернет акцията с името „Първи частен КАТ“, която постепенно набира огромна популярност, особено сред майките. Надписите са различни, като основната им цел е да накарат водачите на превозни средства да разберат намека и да се замислят дали спазват закона. Авторката на идеята предоставя и готов файл с надписи, които само чакат да бъдат разпечатани и лепнати като позорен етикет на срама върху автомобила на наглия водач.

„Аз съм селяндур, затова паркирам в градинките. На къра така правим. Там улици нямаме“; „Аз искам да бъда инвалид! За това използвам техните места, за да паркирам колата си“; „Извинете ме, че съм простак! Просто не ми стига акълът, за да знам, че преча на хората, когато паркирам неправилно“; „Аз съм идиот! Затова преча на вашите (и моите) деца да ходят по тротоара, а и не ми пука, че го разрушавам“.

Ето как изразява възмущението си във Фейсбук самата Теодосия: „На мен лично ми писна да звъня на всякакви телефони и да съобщавам за идиоти и нищо да не се прави. Време е да вземем нещата в свои ръце, след като държавата я няма и не защитава нито нашия живот, нито нашите пари. Всички са недоволни от нагло паркиращите шофьори и затова ние правим следното. Надяваме се да ни последват повече хора! Купува се самозалепваща се хартия, защото се отлепва по-трудно. В един момент, когато я види, той няма да знае колко време е карал с нея и колко човека са я прочели, а като започне да я маха, ако е стояла повече време, със сигурност ще остане следа и по колата му от нея. Така самият шофьор ще се чувства наказан и със сигурност ще се замисли дали пак ще паркира така, освен, ако не е с някоя стара таратайка, за която не му пука“.

Шофьори, внимавайте! Бургаските майки съвсем сериозно вземат закона в свои ръце, след като очевидно КАТ са вдигнали ръце от вас или просто не им се занимава. Така че ако случайно се озовете с такава позорна лепенка върху автомобила си, съдържаща цветущо лингвистично описание на шофьорските ви (не)умения по паркиране, да не кажете после, че не сме ви предупредили!


Насладете се и споделяйте на воля 😉

 

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular