събота, юли 2, 2022
НачалоДенятПроектът "Супер Бургас" се възражда

Проектът „Супер Бургас“ се възражда

Проектът „Супер Бургас“ ще продължи. Изпълнителният директор на пристанище Бургас – Диян Димов, заяви пред Радио Бургас, че всеки град с излаз на море, задължително стига до такъв проект, който отваря града към водата.

Според директора на порта проектът ще бъде истински завършен едва когато улица „Александровска“ опре до морето.

Припомняме ви, че идеята за проекта „Супер Бургас” е свързана с реорганизация на съществуващите пространства на сегашното пристанище Бургас, автогарата и железопътната гара и обединяването им в съвременен интермодален градски център. Тази концепция създава възможност за отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони, за изграждане на нов пътнически пристанищен терминал и създаване на вторичен градски обслужващ център чрез определяне на нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер.


3 КОМЕНТАРИ

  1. Абе тоз директор хептен го няма. Уж е директор на Пристанище Бургас, пък ОТКРИТО обявява как ще го затрие?! Щото е пропуснат факта, че осъществяването на великия проект автоматично води до затриването на пристанището като търговско такова. Да не говорим, че в момента заради ситуацията в Украйна (която може да продължи с години) не е много ясно колко пасажерски кораба ще дойдат насам, та ако ще не Супер, ами Велики Бургас да се осъществи……

  2. Ми хубаво е на картинки. Но силно се съмнявам да стане реалност един ден 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular