Представят стихосбирката „Отворен финал“ в Дома на писателя

Представят стихосбирката „Отворен финал“ в Дома на писателя

Стихосбирката „Отворен финал“ на Виолета Воева ще бъде представена днес, 24 септември, от 18:00 часа в Дома на писателя.

По време на срещата с почитателите на словото поетесата ще разкаже любопитни подробности, свързани с написването на стиховете.

Водещ на литературната вечер ще е Милка Иванова.

Виолета Воева е родена в Бургас, живее в София –
разпъната между морето и планината, между изгрева и залеза.
Завършва история и българска филология. Автор е на стихове, есета, статии, фотографии в различни печатни и интернет издания.
През юни 2012 г. прави своята първа самостоятелна фотоизложба.

„Отворен финал“, издателство Scalino 2018, е третата ѝ стихосбирка след „Зимно море“, издадена от „Свободно поетическо общество“ през 1997 г. и „Свободни като въздуха“, ИК „Ера“, излязла през 2014 г.

Ето какво казва за поезията на Виолета Воева големият Иван Цанев:

От върха на писеца капе небе. Това е поезията на Виолета Воева – модерна, разпознаваема заради неочакваните и запомнящи се образи. Изчистена от излишни думи, без насилие върху редовете, тя е далеко от  клишетата и познатите метафори.

Толкова различни цветове осветляват отвътре куплетите, толкова мелодии – на славеи и щурци озвучават „часа на любовта“, че книгата е истински „дом за птици“. А  „скулптурите от слънце, изваяни върху Партеноните на сезона“, създават усещането за рисунки на майстор.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...