Какво трябва и какво не трябва да правим през високосната година

Какво трябва и какво не трябва да правим през високосната година

niknews.mk.ua

Високосната 2020-та вече е тук, нейният символ е Бялия метален плъх. Причината за прословутия 29 февруари е отдавна установена: при едно завъртане годината трае около 365 дни и 6 часа, а ако календарът съдържа фиксирано 365 дни, постепенно и през вековете сезоните биха се изместили. Затова на четвъртата година тези шест часа образуват допълнителен ден.

Още древните астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно за 365 дни и Гай Юлий Цезар заповядал това да се отрази в календара. Годината с допълнително денонощие получила специално наименование – bix sexus, което в превод от латински означава „вторият шести“. Било решено допълнителното денонощие да бъде присъединено към най-късия месец – февруари. Впрочем, и в това правило се допускат изключения. Средно на 100 години високосната година бива пропусната заради съгласуването на календара с пролетното равноденствие. Въобще, човешка работа, нагаждане на цивилизационните графици с орбитите на планетите.

Нека да разберем защо високосна година се счита за опасна, какво може и не може да се направи.

От какво да се пазим

През високосна година бременната жена не трябва да държи близо до себе си остри предмети.

Детето, което е родено на 29 февруари, е добре да празнува рождения си ден на 28 февруари или на 1 март.

Когато имате финансов успех през високосна година, една част от парите трябва да отидат за нуждаещи се хора, за да ви върви и догодина.

Не се продава недвижимо имущество и ценни предмети.(

Въпреки непоклатимата научна гледна точка по въпроса с високосните години, за тези периоди има ясни суеверия, разпространени от различните народи по света.

  1. Не сменяйте работата си – добре преценявайте действията си по време на високосна година, защото те са съдбовни и ако са прибързани, след това дълго ще съжалявате за решението си;
  2. Не се развеждайте – възможно е да се поддавате на заблуди и отново да взимате грешно решение;
  3. Не сключвайте брак – по същата причина не трябва да правите и по-сериозни крачки в любовта, като това се отнася не само за месец февруари, но и за цялата година;
  4. Не споделяйте плановете си за бъдещето – вярва се, че във високосна година, колкото повече говорим за плановете си, толкова по-вероятно е те да бъдат неуспешни;
  5. Не взимайте големи заеми – по-трудно ще връщате пари, ако заемът е направен през високосна година;
  6. Не предприемайте големи ремонти и не купувайте жилище, защото по-късно може да имате големи неприятност;
  7. Не трябва да се започва строеж на нова къща, да не се местите в друг град или в друго жилище и ако може, не сменяйте местоработата си.
  8. Не се продава недвижимо имущество и ценни предмети.

За успех и късмет суеверията казват, че трябва да се разходите без чадър или шапка при първия дъжд за високосната година. Смята се, че децата, родени на 29 февруари, са изключителни късметлии и защитени от всякакви бедствия.

Любопитно

През 1712г. в Швеция 29 февруари бил последван от 30 февруари. Това се е наложило, за да се синхронизира шведския календар с Юлианския календар.

Имало период, когато английското правосъдие пренебрегвало датата 29 февруари, тъй като тя не влизала в регистрите. Затова извършените на този ден престъпления не били наказуеми и не се отбелязвали никъде.

Ако 29 февруари не се пада събота или неделя, означава, че работим един ден повече и то безплатно, тъй като във всички компании по цял ??свят действителните работни дни се броят 365, а не 366.

Първият Playboy Club е отворен на 29 февруари 1960 година.

В англоезичния свят жабата е символ на високосната година. Това идва от английското наименование за високосна година, което е „leap year“ („leap“ значи скок).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...