Бургас отново има свой първенец в Националното състезание по творческо писане на...

Бургас отново има свой първенец в Националното състезание по творческо писане на английски език

Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в десетото издание на Националното състезание по творческо писане на английски език. Младежите се конкурираха в седем възрастови категории – от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите  във всяка от тях. Бургас се представя традиционно силно в това състезание и отново има своя първенец. Това е Ивайло Димитров от ГРЕ „Г.С. Раковски“, който заслужи най-много точки измежду всички участвали десетокласници от страната.

Ето имената на всички победители:

6 клас – Рада Гаврилова, ЧСУ „Свети Георги“, София

7 клас – Налав Хазай, ЧСУ „Свети Георги“, София

8 клас – Яна Големанова, СУ „Иван Вазов“, Плевен

9 клас – Михаил Палмов, ЧСУ „Свети Георги“, София

10 клас – Ивайло Владимиров, ГРЕ „Г.С. Раковски“, Бургас

11 клас – Ива Банкова, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, Варна

12 клас – Кристина Димитрова, ППМГ „Васил Левски“, Смолян

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, в партньорство с Посолството на САЩ, Британски съвет, Американския университет в България и Музикална телевизия ММ. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението, като: „Скритите таланти на светулката“, „За какво мислят палтата в гардероба през лятото?“, „На изток от слънцето и на запад от луната“, „Моят прекрасен приятел – английският“ и др.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...