Uncategorized

Storyberries

Мнозина знаят, че словото и дори мисълта са материални. Но малцина го използват.

А би трябвало! Добре обмислете желанието си, мислено го нарисувайте и подробно го оформете и в цветове. Например искате кола, жилище или работа. Нека в мислите ви те да бъдат толкова материални, че да ви се прииска да ги докоснете. Виждате цвета, големината и марката на автомобила, със сетивата си чувствате каква е тапицерията в купето, чувате музиката от магнетофона.

Всеки ден сутрин и вечер мислено се качвате в тази приказна кола и отивате на работа (докато в действителност пътувате с градския транспорт), вечер се прибирате от работа, включвате алармата и я оставяте под прозореца на апартамента си…

А после поглеждате навън и виждате любимата си кола… И така всеки ден. За този метод може да ви потрябва повече от месец, но той със сигурност ще даде резултат. Само трябва много да се постараете. Междувременно Висшите сили ще ви посочат как да спечелите пари, за да си купите своята мечта. Няма да я крадете я!

РИТУАЛ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЖЕЛАНИЕ

Този ритуал е мощен и красив. Провежда се 7 дни без прекъсване. Трябва да запомните, че всеки започнат ритуал не бива да се прекъсва. Затова се постарайте да прецените силите и времето си. Ако не може сега, отложете го. Защото в енергийно отношение прекъсването отслабва всяка магия. Вземете малка църковна свещ и с флумастер нанесете 6 еднакво големи деления. Получават се 7 части – това са седемте дни на ритуала.

Поставете свещта в свещник и напишете желанието си на хартия. Сложете листа с желанието под свещника и запалете свещта. Докато тя гори до първата чертичка, изричайте над огъня своето желание. Щом свещта се стопи до чертичката, загасете я. Поставете свещта и листчето под нея на перваза на прозореца до следващия ден.

Отново изпълнявайте ритуала всеки следващ ден. На седмия ден, когато свещта почти догори докрай, вземете листчето и го запалете с огъня от нея. Разпръснете пепелта през прозореца. Желанието ви много скоро ще се сбъдне.

МОЛИТВА ЗА СБЪДВАНЕ НА ЖЕЛАНИЕ

Запалете свещ пред прозореца така, че димът да излиза навън. Седнете до нея и изричайте тази старинна молитва минимум 3 пъти. А свещта нека догори. Ритуалът се изпълнява седем дни поред. „Просвета Майко Богородице, къде спа, къде пренощува? При Иисус Христос, на престола. Сънувала тя един ужасен, много ужасен сън – как приковали сина й за ръцете и краката към кръста в Усурийските планини. Сине мой, сине обичен, на кого ме оставяш? На Преснетата Майка Богородица. Идеш ли в съда, прав ще бъдеш; в гората срещу изгубване, срещу еретик, срещу клеветник, срещу пролетни води. Амин. Амин. Амин.“ И кажете желанието си със свои думи. Тази молитва е много силна, проверила съм я. Пък и не само аз. Помага дори срещу затвор.

Blitz.bg

0
redpaper.in

Средата на деня ще е белязана от лошият аспект между Луната и Плутон. Възможни са рискови ситуации. Предизвиква дълбоки емоционални проблеми. Може да има неприятни психически преживявания.

Луната в знак Везни създава спокойствие и хармония. Хората са учтиви и дипломатични. В това време често са склонни на отстъпки, изпадат в колебания и нерешителност. Ден, в който цари дух на хармония и желание за общуване, за партньорство. Конфликтите драстично намаляват и хората стават по-миролюбиви, по-лесно разбират нуждите на другите. Потребност от справедливост и законност в обществото. Това е подходящо време за срещи и преговори, за постигане на мир и подобряване на отношенията. В същото време може да има нерешителност, трудно вземане на важни решения.

Здраве: Уязвими – бедрена зона, бъбреци, пикочен мехур, панкреасна жлеза. Диабетиците да спазват строга диета. Благоприятно за лекуване на зъби, за козметични процедури.

27 лунен ден започва от 03:55ч и продължава целия ден – Ден за мистично преображение, свързване с духовните източници, за постигане на божествена мъдрост и знание. Символ на 27-ми лунен ден е тризъбеца. Ден на Нептун, свързан е с водата. Този период представлява хармонично съчетание на разума с интуицията. Полезно е да се занимавате със самообразование. Християните свързват този ден с легендата за падането на манната небесна.

Днес е много подходящо време за медитативни практики, но без концентриране върху определени изображения. Свързан е с лечителството, молитвите и светлите надежди за бъдещето. Опасно е да се гледа в днешния лунен ден огледало. Сложността на този ден се състои в това външната подвижност да се съчетае с пълното вътрешно разпускане и откритостта ни към тънката информация. Качествени изменения на духовно равнище. Трябва да бъдем по близко до семейството си и близките ни хора, да им помагаме. Не зацикляйте върху конкретни житейски и особено битови проблеми. Позволете този ден на своята душа да си отдъхне, не се замесвайте в скандали и не изяснявайте отношения.

Още един ден, в който не трябва да се изразходва енергията напразно. Злоупотребата може да изтощи организма.

Бизнес – подходящо време за благотворителност. Всички останали операции с парични знаци са обречени на неуспех. Затова е желателно да се посветите изключително на спонсорство. Счита се, че парите дадени за благотворителност, създават светла карма и в последствие носят богатства – както материални, така и духовни.

Секс – Времето подхожда за срещи. При много от хората ще преобладава романтичното настроение. Много е важно в основата на секса да стои любовта, близостта, приятелските отношения, а не само чистата физиология. Идеално време за първи полов контакт или за зачатие.

Подстрижка – Днес е добре за подстрижка. Подходящо е за всички, които се грижат за външния си вид и искат да направят впечатление. Това ще засили вашето обаяние и постигане на успех пред околните. Подходящо е и за тия, които са решили да променят своя имидж.

Сънищата показват, доколко човек е способен да съществува в хармонични отношения с околното пространство и доколко е в състояние да запази равновесието между духовния и материалния свят./novini.bg

0
legna

Българската православна църква почита днес паметта на Свети Архангел Михаил.
Църковният празник често е наричан от народа Архангеловден.

Свети Михаил е един от седемте първенстващи ангели, стоящи винаги пред престола на Господ. Денят на Свети Архангел Михаил – военачалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели, е вторият по значимост есенен празник на Българската православна църква след Димитровден.

Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта. В църковната иконография е изобразен с копие в ръка, тъпчещ с краката си дявола. В българската народна традиция Архангеловден се свързва с почитта към мъртвите и душата на човека.

На Свети Архангел Михаил се е паднала задачата да отделя душата на човека от тялото, затова в съботата преди празника се прави Архангелова задушница, една от трите големи задушници през годината.

В много райони на страната на този ден се коли курбан за светеца и се правят обредни хлябове, чиято пластика напомня тази на хлябовете, приготвяни за погребение или помен. Най-възрастният в дома чупи обредния хляб, полива го с вино и благославя: „Свети Архангеле, Свети Никола и вси светци, помагайте ни, почитаме ви и сечем колач, да се роди ръж до тавана!“.//news.bg

YouTube

Овен 21 март – 20 април

В неделя връщаме времето, поставяме нещата така, както са си били. Постарайте се да не започвате нищо ново в събота до обед. Приемайте предложения, но не давайте окончателен отговор на поставените въпроси. Близо сте до важен източник на сила. Медитирайте вечерта над семейната карма, съобразете се с някои нужди и искания на близките. Добре е в неделя да се сложи крайъгълен камък на нова връзка. Чудесен ден за брак и годежи, за обвързване и среща на две сродни души. В понеделник може да изкачите и поредния връх в кариерата. Някой ще дочака повишение, а друг ще започне самостоятелен бизнес. От обед до вторник на обед се дава милостиня и се прави това, за което някой те помоли. Помогнете на близък и приятел да се изправи и стабилизира. Хелоуин е, зарадвайте децата, помогнете с преобразяването и костюмите. 31-ви е и ден на неочаквано вдъхновение, което може да ви уреди в бъдеще с доходна дейност и търговска инициатива. 1-ви е ден, свързан с колелото. Тенденцията е един да слиза, а друг да се изкачва по стълбата на успеха. Преди обед не взимайте окончателни решения, тече тенденция към обсебване. След това до 3-ти на обед Луната ще се движи във вашия знак, ще помага при пътувания, промени и преустрояване в нови редици. Пълнолунието на 2-ри ще ви зареди с късмет и емоция. На 3-ти се съобразявате само със себе си.

Телец 21 април – 20 май

Тежък уикенд с проблеми при пътувания и в отношенията с партньори. Насочете всички сили към благоустройството на дома и офиса. Не тръгвайте рано на път в събота. Постарайте се да приключите с ремонтите и да създадете нужните удобства на близките и децата. Край на лятното часово време. Неделният ден сменя приоритетите и изискванията. Напаснете се на обстановката, а не се опитвайте да променяте нещата. 30-и е най-мощният ден в месеца. Пасивността е нежелателна, търсете нови пазарни ниши. Ще ви хрумнат чудесни идеи, а и нечие предложение ще ви зарадва. На 31-ви преди да претендирате, дайте повече от себе си и направете така, че да улесните съвместната работа. Този Хелоуин е чудесен за занимания с благотворителност. Помогнете с каквото можете, направете костюми не само за своите деца и сложете в тях паричка или лакомство. Вечерта преобръща колелото на съдбата и на 1-ви може да излезете с едни гърди напред в професионалната надпревара. В края на работното време на 1-ви свикайте събрание или съберете състава, с който работите. Направете връзка с клиенти и доставчици. На 2-ри синхронизирайте общата работа и така всеки ще спечели. На 3-ти апетитите са огромни. Луната навлиза във вашия знак. Съдбата ще работи повече за вашите амбиции и апетити. Вечерта спокойно може да се реши всеки проблем.

Близнаци 21 май – 21 юни

В събота следобед може да намерите нов източник на сила. Посетете близки и роднини, тази вечер вървите и към успешни запознанства, а в неделния ден сте на път да извлечете ползи от всяка своя инициатива, дейност и амбиция. Всичко предприето ще тръгне успешно. Предстоят благоприятни за вас рокади. Върви преустройство в дома и офиса. На 30-и проблемите ще се повече за родените в първата декада, особено ако избързат да споделят сурови идеи. Ще работите за чужда кауза и интерес, ако прибързано сключите нови договори. 31-ви е ден на сърцето и сърдечните работи. Този Хелоуин може да промени по магичен начин отношенията и да стопи дистанциите с нужните ви хора. Проблемът е в желанието да доминирате на всяка цена и да определяте приоритетите. Оставате ситуацията сама да изтика на преден план нужните промени. Навлизаме в деня на колелото. Което е било отдолу, ще тръгне нагоре и обратно. На 1-ви вървят преустройства на отношения и фирмена дейност. До обед тече зарибяваща програма, целяща да провокира лаиците и тези, които за пръв път са в играта. Проведете събрания в края на работното време в сряда или отложете за четвъртък. 2-ри е най-добрият ден за консултации и стиковка на общи дейности. Работете екипно. На 3-ти апетитите са огромни, някой със сигурност ще спечели, но повече със силова игра, а не с ум и знания.

Рак 22 юни – 21 юли

Поспете на 28-и. Важното отложете за следобед, когато с лекота ще се справите с работата, ще направите нужните преустройства, осигуряващи личен комфорт. 29-и отбелязва края на лятното часово време. Събуждаме се в променена ситуация, което ще изисква и смяна на подхода. Препоръчват се проучвателни срещи. Направете прочистващи процедури. Следобед навлизаме в период с мощна енергетика и в понеделник може да направите силен ход. На 30-31-ви Луна и Нептун от Риби заедно със Слънце и Меркурий от Скорпион образуват брилянтни аспекти със Слънцето ви. Няма как да не успеете. Сега е моментът да спечелите конкурси, да кандидатствате по спонсорски и благотворителни проекти. Понеделнишки чакайте одобрение на личната ви кандидатура и някаква особено благоприятна за амбициите ви ситуация. Вечерта ще ви посети и личната ви муза и на Хелоуин ще се събудите с блестяща идея, която наистина или на шега ще промени положително живота ви. Действайте в градината на личния си интерес, после ще се грижите за чуждия. На 1-ви проблемите ще са повече за хората с тенденция към обсебване. Съдбата завърта своето колело и изхвърля зад борда тези, които са склонни да се предоверяват. Вечерта съберете семейния съвет, а на 2-ри и колегиалния и обсъдете настъпващите промени. На 3-ти се очертават сблъсъци на амбиции.

Лъв 22 юли – 22 август

На 28-29-и Луната ви гледа в опозиция от знака на Водолея. Като се добавят и пречупващите аспекти с Меркурий и Слънце от Скорпион, при вас нещата ще са доста напечени. До обед в съботния ден не предприемайте нищо съществено и не се товарете с чуждите проблеми. Вашите ще са ви достатъчно. 30-и е високо енергиен ден, правите силен ход и извличате ползи от водените преговори. До вечерта ще ви посетят и хора с идеи, които ще носят взаимни ползи, ако намерите кой да ги финансира. Във вторник се правят подаръци от сърце. Бъдете сигурни, че жестовете ще ви се върнат. Очаквайте подкрепа в посоката на личния си интерес. Вечерта може да се появи стар проблем, но със сигурност ще намерите начин да го разрешите. 1-ви дава възможност да използвате нечия неосъзната сила. Може да направите изгодна сделка с човек, който не осъзнава приоритетите си и е склонен да даде кон за кокошка в желанието да има нещо на всяка цена. На 1-ви започнете с посещение в център за разкрасяване. Облечете новите дрехи и се постарайте да изглеждате блестящо. До края на работното време ще имате отговорни срещи, ще постигнете споразумение дори и по въпроси, които от доста време са зациклили. Навлизаме в деня на тръбача. Препоръчват се екипни и публични инициативи в следващите дни. До 3-ти на обед постигате максимално възможното.

Дева 23 август – 22 септември

Ако станете рано в събота, ще работите за чужди интереси. Ако поспите, ще си спестите излишните нерви и натоварване. Следобед е добре да посетите място или човек, които винаги са ви зареждали. Символ на деня е източникът на сила. Препоръчва се и активен отдих с игри и участия в състезания. В неделя ще се наложи нещо да се поправя. Не тръгвайте на път с неизправна кола. Вечерта се приберете навреме у дома. 30-и започва с неприятности на работното място, особено ако споделите прибързано своя идея или се похвалите с чуждата. Очертават се конфликти, може да бъдете изтикани от общата трапеза. И на 31-ви конкуренцията при вас е убийствена. Не се опитвайте да надскочите себе си. Направете едно добро дело и чакайте подкрепа в труден момент. На 1-ви рисковете са повече за родените след 10-и. Не позволявайте да ви обсебват негативни мисли и не се включвайте в чужди проекти, ако усещате нещо използващо личните ви ресурси. Сключените до обед договори няма да имат нужната възвръщаемост. Но до края на работното време ще получите предложение отговарящо на желанията и възможностите ви. На 2-ри е добре за включване в нова група по интереси. Това е ден, в който всеки трябва да намери мястото си и екипа, в който да работи и да се изявява в бъдеще. На 3-ти се действа силово. Може да тествате възможностите си.

Везни 23 септември – 22 октомври

За вас се очертава приятен уикенд с пътувания и възможности да изявите дарби и таланти. В събота е добре да сте близо до места и хора, които ви зареждат. Лесно се отдава енергия, но и лесно се губи. Заемете се с благоустройствени и ремонтни дейности. Символ на деня е съзиданието. Не си позволявайте да рушите и да си разваляте отношенията. В неделя времето вече е друго и отношенията се променят. Едно гостуване ще отприщи насъбрания енергиен потенциал. Може да ви осигури подкрепа, средства и пари. На 30-и ще постигнете много, ако се придържате към правилата. Ден на изкушения. Подсигурете фирмени дейности и уредете патенти. На 31-ви преди да поискате каквото и да било, дайте и обгрижете близки нуждаещи се от помощта ви. Раздайте ненужни дрехи. Зарадвайте и децата на празника, помогнете им да изглеждат магично. На 1-ви важното да се свърши по най-бързия начин. Навлизате в противопоставящ период, който ще съсредоточи силите ви повече в защита, отколкото в нападение. Внимавайте, спазвайте правила и предписания. До петък не теглете кредити. Постарайте се да не влизате в излишни зависимости. 2-ри е ден на конфликти на работното място. Не се изолирайте, приобщете се към една от двете доминиращи групи. Губят тези, които останат в изолация. На 3-ти печелите следобед.

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

Не планирайте тежки натоварвания през уикенда. Не се ядосвайте, ако се провали пътуване, което може да ви коства големи разходи не само във финансов план. Приятели ви подвеждат, а и близките мислят повече за техните удобства. Каквото отложите за 30-31-ви, ще ви донесе късмет, пари и предимства. Това са дни на неустоимо движение напред и нагоре за водните знаци. Може да ви предложат изгодна работа или сделка. Идеите ви ще се приемат радушно и може да ви осигурят странични доходи. Обажданията на 29-и вечерта ще подсилят ситуацията и ще ви стимулират. Организирайте до сряда пътувания и командировки, водете преговори на място и без посредници. Може да продадете непродаваемото до момента и да купите нещо на сметка. Стартират фирмени дейности, получавате и изгодни поръчки. 31-ви е ден свързан с благотворителността. Ако се включите в спонсорски и дарителски акции, сами ще станете обект на обгрижване и ще имате нещо мечтано. На 1-ви към обед може да убедите да ви съдействат хора с възможности и ресурси. До вечерта заставате на старта на нова дейност. Добре е на 2-ри да свикате семейния съвет, да организирате събрания и да работите екипно. Влезте в нова среда и създайте своя група по интереси. На 3-ти до обед имате повече шансове, след това ще работите за някой друг. Чака ви натоварен и рисков уикенд.

Стрелец 23 ноември – 21 декември

28-и започва с отговорности и трудности в общуването, но до вечерта намирате своята ниша, организирате работа и пътувания и прекарвате добре. Приключете ремонти. Посетете място, което ще ви зареди. Неделният ден се свързва с източника на сила, който всеки може да намери и подсъзнателно знае къде се намира. Вечерта обръща палачинката, получавате неприятни знаци и за следващите два дни се очертават натоварващи и тежки за вас моменти. 30-и изисква повече усилия от родените в първата декада. Нищо няма да ви се даде даром, внимавайте да не продадете евтино идеите и талантите си. Ако не сте добре подготвени, ще ви изместят от важен пост и поле на дейност. 31-ви носи повече проблеми за родените в третата декада. Направете жест, зарадвайте някого, а друг обгрижете, както го разбирате. Ден на сърцето и сърдечните работи. Ще си поплачете и дано е от радост. И на 1-ви изискванията към вас ще са максимални. Ще ви затрудняват близки и родини, а и на работното място неприятностите ще никнат като гъби. В края на работното време се справяте с проблемите и в следващите два дни може да постигнете максималното в позицията, в която се намирате. За 2-ри организирайте съвместни участия и публични изяви. Ще намерите кой да ви замества или работи наравно с вас. На 3-ти конкуренцията е убийствена, но до вечерта взимате своето.

Козирог 22 декември – 20 януари

Дори и да започнете в съботния ден с проблеми, до вечерта ще овладеете ситуацията, ще удовлетворите исканията на близките и ще намерите тази линия на поведение, която обезпечава и удовлетворява всички. Символ на деня е фонтанът от преливаща енергия. Отнесете се подобаващо към ремонтите и благоустройствените дейности, с които ще направите живота на близките по-уреден и комфортен. Ако в неделя започнете да правите нещо несъзнателно, продължете в тази посока. Спазвайте семейните традиции. 30-и ще даде старт на нови проекти, които ще ви направят актуални на работното място. Бъдете в час с изискванията на момента. Имате два успешни дни, в които може да постигнете максималното, да си извоювате повишение и да спечелите конкурс. Кандидатствайте по спонсорски програми. 31-ви е ден свързан с благотворителността, дайте и ще получите. Уредете си среща на четири очи с хора, които могат да ви бъдат от полза. Не връщайте някой, който ви моли за услуга. Пренасочете го, ако сами не можете да му помогнете. 1-ви носи объркване в плана за родените в първата декада. Не се предоверявайте, не теглете кредити. 2-ри е ден, в който конкурентите ви може да се обединят. Не е изключено да загубите поръчки и финансиране. Вечерта ограничете претенциите. В петък следобед ще имате печалби и късмет.

Водолей 21 януари – 19 февруари

Изчакайте, не бързайте сутринта в събота, за да не си създадете допълнителни проблеми и да си затворите някои пътища. Към обед навлизате в един от силните си и успешни периоди. Чакайте гости и гостувайте. Посетете приятно и релаксиращо място. Душата ви се отваря за нуждите ви и за желанията на близките. Луната е във Водолей в този уикенд, но в негативен аспект с Меркурий и Слънце. Опитайте да преобърнете в своя полза това, което се оказва пречка и преграда. Мотото на 30-и е „корона на хребета на планината”. Чакайте награди за добре свършената работа. Добре е да направите промоции и да представите продуктите на труда си. Рекламирайте се по всички възможни начини. 31-ви ще ви донесе щастливи мигове в едно и изпитания в друго. И като съберете плюсовете и минусите, ще се окаже, че пак сте на печалба, защото сте били с точните хора и сте получили удовлетворение на амбициите и стремежите си. Участвайте в благотворителни изяви, дайте и ще получите. На 1-ви към обед тече програма за обсебване. Не се съгласявайте с неща, които подсъзнателно не приемате. Не подписвайте договори. Каквото отложите за следобед или за 2-ри, ще ви даде предимства и възможност да извлечете ползи. На 3-ти, ако не захапеш, ще те захапят. Харчовете се увеличават. Чака ви тежък уикенд. Ще давате, а насреща малко ще получавате.

Риби 20 февруари – 20 март

На 28-и може и да не започнете добре, но ще завършите деня доволни от свършената работа, на приятно и релаксиращо място. Навлизаме в период на съзидание и градеж. Задвижете и приключете ремонти. Преустроявате по нов начин дома и работното място. Неделният ден сменя часовото време и личните ни приоритети. Обърнете се към по-духовни занимания. В понеделник може да се събудите с блестяща идея и във вторник вече да работите за нейната реализация. Луната е във вашия знак в съвпад с Нептун, планетата на творческото вдъхновение. 31-ви е денят на сърцето и сърдечните работи, на благотворителността и желанието да се подкрепим взаимно. Ще получите помощ, на която не сте се надявали, а тази, която очаквате, ще ви зарадва двойно. Ще има за какво да почерпите в този ден. Дайте всичко от себе си и ще се радвате на щастливи мигове. На 1-ви проблемите ще са повече за родените след 15 март, които може да попаднат в капан за наивници. Луната преминава през градусите на обсебването. Внимавайте с лекарства, алкохол и стимуланти. Контролирайте се психически и не позволявайте да ви изнудват. Вечерта е добре за екипни мероприятия, а на 2-ри създайте или влезте в нов екип и група по интереси. Ако не парадирате много и тихо си гоните целта, на 3-ти следобед ще имате печалби, докато другите губят. Внимавайте, апетитите са огромни./monitor.bg

Geocult.RU

Има хора, които се привързват много, когато са влюбени. Не се страхуват да говорят, да правят романтични изненади, да чертаят бъдещето и да разкриват чувствата си. Не всички обичат такова поведение, но е прекрасно да се усещаш толкова обичан. Ето кои са те:

Телец Една от най-привързаните зодии, които живеят, за да обичат и обичат, за да живеят. Телците обожават да са влюбени и умът им все да е зает с любимия човек. Животът им тогава придобива съвсем друг смисъл. По-дейни са, работят повече и кроят планове за бъдещето.

Понякога границата с досадата е тънка, защото представителите на тази зодия не се усещат колко много могат да обсебят човека до себе си. Искат все да са заедно, а това понякога е невъзможно.

Рак Раците не са точно по романтичните изненади, но поведението им ги издава, когато са силно влюбени. Те правят всичко за човека до себе си. Носят го на ръце и не искат нищо друго от живота – само да са щастливи и да са завинаги заедно. Тяхната любов и привързаност, за разлика от тази на Телците, е доста умерена и не досажда. Напротив. Дава сили и увереност, самочувствие и нови сили за живота.

Стрелец Стрелците са като магнитчета. Те обожават да се гушкат с часове, да пращат мили СМС-и на половинката си и да прекарвате времето си само с човека, когото обичат. Изолират се почти от всичките си приятели, което е проблем на по-късен етап, защото започват да дотягат на човека до себе си.

Непрекъснато постват любовни снимки и статуси във Facebook, което малко или много започва да дразни околните. Намеренията им са добри, просто трябва да се откъснат малко от любимия си.

Водолей Водолеите са много преданни и привързани. Те не признават изневерите, не обичат игричките и винаги са честни и открити. В техния живот има място само за един единствен човек, който да обгрижват, обичат и уважават до края на живота си.

Търсят го с цената на всичко. И когато го намерят, го обсипват с подаръци, романтични жестове и купища планове за бъдещето. Точно там се появява малък проблем. Имат склонността да стряскат партньорите си с много грандиозни планове за съвместен живот на много ранен етап от връзката им.

Източник: actualno.com

0
Woman

Има хора, които влизат в стаята и веднага приковават вниманието ни. Те са харизматични, излъчват увереност, притежават обаяние и привличат като магнит. В тях може би няма нищо извънземно на пръв поглед, но усещането около тях е по-различно, почти магично.

До голяма степен този магнетизъм се обуславя от зодията, която носи даденият човек. Тя определя не само характера му, но и начина, по който другите хора го възприемат.

Близнаци

Близнаците обикновено са творчески натури, които живеят в света на хаоса, но именно този симпатичен хаос около тях ги прави това, което са. Те винаги са себе си и с това привличат хората и успяват да задържат техния интерес за дълго.

красота

Thinkstock/Getty Images

Дева

Девите са нежни, но и много решителни, когато осъзнаят какво искат и защо им е нужно. Именно тяхната нежна и деликатна, но много умела борба, е онова, което привлича всички към тях и ги прави незабравими.

Стрелец

Стрелците са емоционални, позитивни и отворени към новото и хубавото в живота. Те най-често са душата на компанията, а хората знаят, че могат да разчитат на тях, обичат ги и ги уважават искрено

 


dariknews.bg

0
Pinterest

На всеки му се е случвало в някакъв период от живота да скърби. Мъката е естествена емоция и неизбежна част от човешкия живот. Но ако ни завладее и я оставим да ни измъчва продължително време, това ще навреди на здравето. Разбира се спомените за раздялата с любимия човек например ще останат, но не бива да се поддаваме на тъгата, а да се помирим с нея и да я оставим да си отиде.

Можем ли да измерим силата на мъката? Как да разберем, че това, което чувстваме не е в границите на нормалното и се нуждаем от помощ? Вярно е, че няма как да направим това със стетоскоп или кръвен тест. Всеки преживява мъката индивидуално. Колко силна е тя не може да се разбере отвън. Прекратяването на връзка например за някой може да е тъжно, но преодолимо събитие, докато при друг да разклати живота из основи.

За традиционната китайска медицина скръбта или мъката може да бъде потисната, неизказана, (невъзможна да бъде изказана), изразявана без контрол или в правилния контекст. На емоциите се гледа като на патология, когато те са прекалено силни, продължават дълго, не са осъзнати и споделени.

Как да изразим здравословно мъката? Преди да потърсим отговор на този въпрос трябва да обърнем внимание на връзката между човешкото тяло, емоциите и здравето.

Холистичен поглед към здравето

За китайската медицина човешкото тяло е едно неделимо цяло. На всичко се гледа като на един непрекъснат цикъл в природата. Когато всичко е в равновесие, животът е хармоничен и процъфтява. Човекът не може да бъде отделен от природата, ние сме част от нея и тя се проявява в нас. Животът в хармония със заобикалящия ни свят е ключът към доброто здраве. Когато я нарушим, се появят болестите.

Друга важен аспект в теорията на традиционната китайска медицина е психологическия. Това, което чувстваме, има огромно влияние върху физическото тяло, така че не бива да пренебрегваме и емоционалното здраве. През последните години тази връзка започва да се признава и на Запад, но китайците знаят за нея от хилядолетия. В традиционната китайска медицина всеки аспект на всяко ниво от живота е важен и трябва да се вземе под внимание, когато се преценява цялостното здравословно състояние.

Мъката – емоция на белите дробове

Всеки орган в традиционната китайска медицина се свързва с определена от емоция:

– Черния дроб с гнева;

– Далака с тревогата или прекаленото мислене;

– Сърцето с радостта;

– Бъбреците със страха;

– Белите дробове със скръбта или мъката.

Белите дробове имат задачата да снабдяват тялото с чист, богат на кислород въздух и да издишват въглеродния диоксид. Тяхно задължение е да вкарват новото и да изхвърлят старото от организма. Това е един непрекъснат цикъл в живота.

Всеки орган в традиционната китайска медицина има свой партньор. Единият е Ин, а другият Ян. Те работят заедно, за да поддържат равновесието в тялото. Белите дробове са Ин, а техният Ян партньор е дебелото черво. Белите дробове приемат новото, а дебелото черво се справя с отпадъците. Според традиционната китайска медицина коренът на много от дихателните нарушения и проблеми с червата е прекалената мъка и тъга. Тези емоции могат да предизвикат нарушения както в белите дробове, така и в дебелото черво. Например причина за астмата може да е продължителната мъка, но човек, който страда от хронична астма от много години може да започне да скърби прекалено (причина за скръбта е астмата). Това е цикъл на взаимодействие.

Белите дробове се свързват и с ясното мислене и комуникация, откритост към нови идеи, позитивна картина за себе си и способност да релаксираме и да сме щастливи. Те се асоциират и с привързаността, така че ако ви е трудно да се разделите с някой, нещо, преживяване или прекарвате много време в спомени за миналото, това може да е знак за недостиг на енергия в този орган. Ако Ци на белите дробове е слаба, вероятно преживявате непреодолима, постоянна мъка, която не отслабва. Ако това състояние продължи, може да доведе до депресия и други проблеми.

От друга страна, ако човек успее да изрази мъката си и да се освободи от нея, това ще подсили едновременно физическото и психическо здраве. Следователно не трябва да се поддаваме на мъката, а да се справим с нея по здравословен начин. Това е ключът към щастието и постигането на равновесие във всички аспекти на живота. Умението да приемаме нещата такива каквито са и да сме отворени към нови изживявания, както и освобождаването от нещата, които са болезнени или вредят на здравето, са важни както за емоционалното, така и за физическото ни състояние.

Есента – сезонът на белите дробове

През есента енергията на белите дробове е най-силна, което означава, че това е най-доброто време да се погрижим за тях, за да се предпазим от настинки и алергии. През този период на годината трябва да обърнем поглед навътре към себе си и да се концентрираме върху решаването или поне разбирането на скритите емоционални проблеми и да ги оставим да си отидат. Това ще ни позволи да освободим ново място за положителните емоции. Разходките сред природата и дихателните упражнения са изключително полезни в този процес.

Как да се справим с мъката?

1. Осъзнайте емоциите си

Има много неща, които биха помогнали да се справите с мъката. Едно от най-важните е да осъзнаете как се чувствате. Обикновено хората избягват емоции, които са объркващи и/или неприятни, но само ако осъзнаем чувствата си можем да се справим с тях и да продължим напред.

2. Дихателни упражнения

Тъй като мъката се асоциира с белите дробове, най-добрият начин да се освободим от нея е дълбокото дишане. То може да се практикува по всяко време и навсякъде, да се комбинира с медитация, йога, тайдзицюан, цигун и други подобни системи за себеусъвършенстване. Още по-мощно е дишането с визуализация, което помага за изчистването и детоксикацията на тялото и освобождаването от мъката.

3. Полезни храни

Тези храни подсилват белите дробове и ги зареждат с енергия, което също помога за по-бързото справяне с мъката.

Това са: чесън, сладък картоф, джинджифил, лук, зеле, круши, орехи, черен пипер, ряпа, ориз, люти чушки, канела, кардамон, праз, мисо, соя, бадеми, аспержи, броколи, краставици, целина, праскови, банани, яйца.

4. Масаж и акупунктура

Масажът и акупунктурата също могат да помогнат за отстраняването на „заседналата“ мъка. Емоциите водят то стягане и втвърдяване на мускулите. Затова когато някой е тъжен, депресиран и ядосан, често чувства болка по тялото, главоболие и друг дискомфорт. Тялото си има свои начини да комуникира с вас и да ви подскаже, че нещо не е наред. Масажът и акупунктурата помагат да се освободите от напрежението, болката, мъката и тъгата, освобождават потока на енергията в тялото, подобряват кръвообращението.

Понякога може да се разплачете по време на процедурата, но това не бива да ви притеснява, защото е добър знак.

Източник: bulgarian.cri.cn

Трудно е за вярване, но за съжаление съществуват майки, които не искат или не могат да покажат любов към детето си. Потискат го, нараняват го, карат го да се чувства нежелано още от най-ранна възраст.

В следващите редове ще ви разкажем, какво може да се случи на едно момиче, което расте без майчина любов и подкрепа. Авторът на тази статия Peg Streep намира 7 общи признака, които подсказват, че тази дъщеря е расла, без да получава обич от майка си. Още от бебе, а после и като дете, когато дъщерята се погледне в огледалото, вижда себе си като отражение на майка си. Ако майката е обичаща, нежна, любвеобилна, бебето е привързано. Тези чувства да си обичан-ценен, виждан-чут, полагат основата на здрава връзка между детето и родителя.

Дъщерята, непознаваща любовта на майката – онази, която е емоционално дистанцирана, сдържана или дори жестока – научава съвсем различен урок за света и самата себе си. Основното тук, разбира се е, че човешкото бебе е изключително зависимо от своята майка, за да оцелее в този свят.

Ключовият момент е, че нуждата на дъщерята от майчина любов е първична, движеща сила и тази нужда не намалява, въпреки недостъпността на майката – тя съжителства с ужасното и унищожително осъзнаване, че човекът, който е трябвало да я обича безусловно, не го прави. Трябва изключителна сила, за да превъзмогнеш този факт. Той афектира върху много, ако не всички, аспекти от развитието на детето, особено в отношенията с партньора.

Според Cindy Hazan и Philip Shaver (а по-късно и други) ранната детска привързаност е силна предпоставка за създаването на стабилни романтични връзки и добри приятелства. Смисълът да се говори за тези рани от детството е не, за да се предизвикват самосъжаление и обвинения и т.н., а за да може тези момичета/жени да са  наясно, че тези рани са общи за всички дъщери, расли без майчина обич и осъзнавайки ги, да ги приемат и работят за преодоляването им.

1. Липса на увереност

Необичаната дъщеря не знае, че тя е достойна за любов и внимание; тя е расла, чувствайки се ненужна, нечута, критикувана. Гласът в главата й е гласът на нейната майка, казвайки й, че тя не е умна, красива, мила, обичана, ценна. Този вътрешен глас ще продължава да подкопава нейното самочувствие. Тези дъщери понякога споделят, че се чувстват сякаш заблуждават хората и че другите хора ще разберат това, ако се зарадват на някакъв успех в живота си.

2. Липса на доверие „Винаги се чудя“, споделя една жена, „когато някой иска да бъде мой приятел. Не мога да спра да си мисля, че това не е вярно, че този човек има някаква скрита умисъл и всичко това е заради отношението на майка ми към мен.“ Това е последица от чувството за несигурност, породено от отношението на майка й към нея – ту добра, ту лоша, ту абсолютно неглижираща детето си.

3. Трудност при поставяне на граници

Много дъщери, оплетени между нуждата им от майчино внимание и липсата на такова, споделят, че в отношенията си като възрастни се превръщат в хора, които търсят постоянно одобрение и изпълняват прищявките на останалите. С други думи те не са способни да поставят граници и да създадат емоционално здрава връзка. Много от необичаните дъщери споделят, че имат проблем с доверието към приятелките си („Как да съм сигурна, че тя наистина ми е приятелка?“), което е още един признак на проблем с доверието, както и на невъзможността да кажат „не“ („Понякога усещам, че само ме използват!“) , или пък са толкова настоятелни в желанието си да бъдат приятелки с някой, че за другия човек става отблъскващо.

4. Трудност да видят себе си в действителност

Една жена сподели, какво е научила по време на своята терапия: „Когато бях дете майка ми постоянно ме караше да се фокусирам върху своите недостатъци и никога върху постиженията ми. След колежа работих на много места, но винаги чувах едно и също от шефовете си – не съм достатъчно амбициозна, за да раста и да се развивам. Сега знам, че това е било така, защото аз постоянно съм чувала в главата си гласа на майка ми.“ Друга жена споделя, че като възрастна е гледала снимки от тийнейджърските си години и се е опитвала да открие на тях детето, което е било наричано „дебело“ от майка си. „Тя често ми казваше, че не ме обича. Отне ми години.“ Други дъщери споделят, че са се почувствали истински изненадани, когато са успели да постигнат нещо в живота си.

5. Винаги бягат от проблемите

Липсата на доверие и постоянното чувство на страх карат необичаните дъщери да се затворят в черупката си само и само да избегнат възможността да бъдат наранени в лоша връзка, вместо да бъдат мотивирани да потърсят възможности за нова, по-стабилна такава. Тези жени в общия случай оправдават постъпката си с желанието си просто да имат връзка, но на по-дълбоко ниво, избягването на проблеми е техният мотиватор. За съжаление, избягването на проблеми, страхът, липсата на доверие, само усложняват ситуацията и отдалечават необичаната дъщеря от намирането на стабилна, обичаща, хармонична връзка, за която тя толкова силно мечтае.

6. Изключително чувствителни

Необичаната дъщеря често слива реалността с фантазиите си. „Трябваше наистина да се фокусирам върху реакциите си, или по-добре казано преиграването в някои ситуации. Понякога тълкувам нещата по съвсем различен начин и се чувствам обидена до смърт на човека, който го е казал, а после осъзнавам, че той въобще не е имал това предвид.“

7. Държат се с другите така, както майка им се е държала с тях

Всички ние инстинктивно се държим така, какъвто пример сме имали в семействата си като деца. Децата, имали стабилна връзка с родителите си, обикновено търсят хора, имали същите отношения, докато тези, които са се чувствали нежелани и необичани, обикновено се събират с хора с подобни преживявания. Това понякога води до неволно имитиране на отношенията с майката. „Аз се омъжих за майка си“, споделя една жена, „ В началото той беше абсолютно различен от майка ми, но после се оказа, че ме третира по същия начин, също като нея не знае, как да се държи с мен, изключително критичен и неподкрепящ ме“. Тази история приключва с развод – с мъжа й и майка й. С този списък в ума, денят, в който дъщерята осъзнае какви са последиците от тези рани в детството й е първият ден от нейното изцеляване и началото на един нов живот, изпълнен с възможности и обич към себе си!

Източник: Първите Седем / psychologytoday.com/diana.bg

0

Двадесетото издание на Есенните литературни празници продължава в понеделник, 16 октомври, с представянето на новата стихосбирка на Петър Чухов – „АДDICTED“. Организатори на форума са Община Бургас и Бургаската писателска общност. Ето какво още е включено в програмата на Есенните литературни празници през тази седмица:

16 октомври /понеделник/, 18:00 часа

Дом на писателя, ул. Вола 1

„АДDICTED“ – литературна премиера

Гост на ЕЛП Петър Чухов

Представя Роза Боянова

17 октомври /вторник/, 18:00 часа

Дом на писателя, ул. Вола 1

„Забравените поети на Бургас“, ІІ част

Представя Георги Райков

С участието на Пламен Каров

18 октомври /сряда/, 18:00 часа

Дом на писателя, ул. Вола 1

„Пътя на делфините“ – Литературна критика, премиера

Автор Добрина Топалова

19 октомври /четвъртък/, 18:00 часа

Дом на писателя, ул. Вола 1

„Перила към небето“ – поетична премиера

Автор Наталия Недялкова

Представя Иван Сухиванов

20 октомври /петък/, 18:00 часа

Дом на писателя, ул. Вола 1

Поезия и музика на бъдещето

Гости на ЕЛП „ФОРТИСИМО“

Художествен ръководител – Милена Добрева

 

 

0
sites.google.com

На всяка зодия съответства една от четирите стихии: вода, въздух, огън и земя. Възстановяването на енергията чрез медитация за различните знаци на зодиака става най-добре на места, където най-ярко е изразена съответната им стихия.

За огнените знаци: Овен, Стрелец и Лъв

За огнените знаци със сила и енергия са изпълнени слънчеви и горещи места: това може да бъде бряг на морето, слънчева поляна в гората или полетата през лятото. Но най-доброто място за попълване на енергия за представителите на тези знаци, според астролозите, са тропическите страни с активен отдих: Индия, Обединените арабски емирства или гореща Куба.

Такова място може да се намери и без да се ходи в чужбина: за огнените знаци специална сила притежава откритият огън: огън сред природата може ги зареди с много енергия, макар и не толкова ефективно.

Най-добрите места за земните знаци: Дева, Телец и Козирог

За земните знаци особено са подходящи места с умерено влажен климат, плодородна почва и буйна растителност. Най-добрите места, където могат да се заредят с енергия са Италия, Исландия или Ирландия. В тези страни процъфтява земеделието, и енергията на Земята ще попълни енергийните запаси на земните знаци.

Ако пътуване до далечни земи не е възможно, тогава най-доброто място за тези знаци на зодиака е гора – призори или привечер: по това време, енергията на земята е най-подходяща за взаимодействие с живите същества.

Въздушните знаци: Близнаци, Везни и Водолей

Въздушните знаци могат по всяко време да попълват енергийните си запаси. Главното е наоколо да има чист въздух и много свободно пространство.

Ето защо за представителите на тези знаци са най-подходящи планините и дивата природа. Това могат да са както страни с топъл климат, така и страни със студен климат и по-сурови условия.

В „домашни“ условия въздушните знаци могат бързо да се презаредят с разходки на открито: ниви и поляни. Такава разходка може да се комбинира ефективно с медитация.

Места за попълване на силите за водните знаци: Риби, Рак и Скорпион

За водните знаци всичко е просто: там, където има голямо количество вода. Къде точно – зависи от личните предпочитания на всеки представител на водните знаци: за някои това е топло море и слънчев климат, докато други предпочитат естествената красота на планинските езера. Изборът е ваш.

За да имат добро енергийно ниво за Рибите, Раците и Скорпионите е задължителен периодичен контакт с открити води. През лятото това не е проблем, а през зимата сравнително пълноценна замяна може да бъде банята или вана с ароматни масла./snaiper-bg.net

От витринатавиж всички

0
Един халиф имал всичко, за което човек може да мечтае – власт, несметни богатства, предани поданици. Но наслаждавайки се на всичко това, халифът изведнъж...

Стилътвиж всички

0
Козметиците твърдят, че може да направите косата и кожата си красиви и здрави у дома си, като използвате кафе. За ефективно премахване на грима, почистване...