Uncategorized

В Бургас се проведе безплатен открит урок  по спортни танци. За втори пореден път Танцово студио “Денс Парадайс” заедно с Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“  организираха безплатно танцово шоу за всички възрасти. Събитието се осъществи и с подкрепата на Община Бургас. 

Поредното събитие за младите хора зареди с настроение присъстващите родители и техните деца. Младите таланти се изявиха на танцовата сцена с много усмивки и кипяща енергия за игра.

Всички желаещи имаха възможността да усетят ритъма на танца под звуците на латино ритми.

Събитието започна с демонстрация на детски танцови двойки, които участват в редица  национални състезания.  Танцовото шоу продължи с малките сладури на студиото и с начинаеща демонстрация на всички присъстващи. Треньорът по спортни танци и основателя на танцово студио “Денс Парадайс” Цвета Атанасова се погрижи за цялостната тренировка на всички присъстващи. Благодарение на нейния професионализъм малките двойки продължават да покоряват висините на нови танцови успехи.

Всички членове на Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“ могат да се възползват от специалните предложения на експертите в танца.

Танцово студио “Денс Парадайс” разполага с две абсолютно нови зали за  деца и възрастни.

IMG_1855

IMG_1935

IMG_1896

IMG_1916

IMG_1929

Тема на форума бе бактерията Клостридиум дифициле, която атакува храносмилателната система и предизвиква инфекции с различна тежест

Микробиологът доц. д-р Сашка Михайлова, дм, е единственият български учен, награден на международен симпозиум, посветен на бактерията Клостридиум дифициле (Clostridium difficile). Форумът се проведе от 12-ти до 14-ти септември в град Блед, Словения. В него участваха  специалисти от 35 страни от:  Европа, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка.

Доц. Михайлова от една от най-големите лаборатории в България – „ЛИНА“, представи резултатите от работата на своя екип по проблема Клостридиум дифициле. В последните години значението на бактерията нараства, като се увеличава броят на инфекциите, предизвикани от нея. Клостридиум дифициле атакува храносмилателната система и води до диария, колит или псевдомембранозен колит. Затова откриването на бактерията при заразените е важно за адекватното провеждане на лечение.

Доц. Михайлова  бе един от 15-те учени, които получиха награди за участие в симпозиума на базата на отличено резюме.

„Радвам се, че участвах във форум на толкова високо ниво. Имах възможност не само да представя резултати от нашата работа, но и да обогатя знанията си за резервоарите и механизмите на предаване на бактерията, за диагностиката и лечението на инфекциите, които причинява. Много ценни са и контактите, които осъществих с професионалисти от световна величина. Така при необходимост в бъдеще ще си сътрудничим с тях”, заяви доц. Михайлова.

„ЛИНА” вече две години предлага на своите пациенти бърз тест за доказване на Клостридиум дифициле и неговите токсини. Изследването е подходящо за хора с диария от следните групи: приемали антибиотици през последните 3 месеца, най-вече аминопеницилини, цефалоспорини, клиндамицин и флуорохинолони (използвалите множество антибиотици са с повишен риск за инфекция); на възраст 65 и повече години; с голям брой съпътстващи заболявания (онкохематологични, възпаления на червата, захарен диабет, бъбречна недостатъчност); пациенти с потисната имунна система; с оперативни интервенции на храносмилателната система и приемащи медикаменти за намаляване на стомашната киселинност; на продължително лечение в болнични заведения (постъпвалите в отделения за интензивни грижи са с повишен риск за инфекция).

За извършване на бързия тест за доказване на Клостридиум дифициле и неговите токсини е необходима фекална проба. Много важно за получаване на достоверен резултат е незабавното доставяне на материала в лаборатория „ЛИНА“.

0

От 10-ти до 12-ти септември Експо център „Флора“- Бургас се превръща в арена за срещи и дискусии на високо ниво в сферата на устойчивата градска мобилност и интелигентни решения в градска среда. Форумът за мобилност на EUROCITIES ще събере на едно място кметове на водещи европейски градове и експерти в областта за обмяна на най-добри практики относно тенденциите и предизвикателствата пред бъдещите градски мобилности.

„Интелигентна мобилност“ е водещата тема на есенната среща на престижния форум в Бургас. Събитието ще представи пред участниците инициативите, предприети през последните 12 месеца от Европейската комисия за подпомагане транспортния сектор на ЕС за по-голяма бъдеща устойчивост и иновативност, като ще бъде  дискутирано не само тяхното въздействие върху градовете, но и как европейските градове могат да ги използват за постигане на по-безопасни, чисти и ефективни решения за мобилност. Участниците ще бъдат запознати и с иновативни решения, идентифицирани в рамките на проектите за интелигентни градове като Sharing cities („Споделящи градове“, в който Бургас участва като град-последовател от началото на 2016г.), GrowSmarter, Smarter together или My Smart Life. Главната цел е популяризирането на умния град като „място, в което традиционните мрежи и услуги стават по-ефективни с използването на цифрови и телекомуникационни технологии“, внедрявайки по-интелигентни градски транспортни мрежи, нови технологии, свързаност и данни.

През последните осем години община Бургас полага значителни усилия за осигуряване добрата свързаност на територията си и модернизиране на съществуващата транспортна мрежа. Интелигентната градска мобилност, в това число е-мобилността, е един от ключовите приоритети за развитието на територията на града по устойчив и балансиран начин. Успешно е прилаган и подходът за интелигентен растеж, като се въвеждат електронна билетна система, система за информация в живо време в обществения транспорт и интернет услуги, както и мерки за намаляване на трафика в централна градска част. Прилагането на тези мерки води до реални резултати по отношение намаляване замърсяването на въздуха, безопасност на движението и намаляване броя на пътно-транспортните произшествия, респективно подобряване здравето и качеството на живот на жителите и гостите на града.

„За нас е удоволствие да бъдем домакин на това събитие. Бургас вече възприема градската мобилност в по-глобален и интегриран план, с поглед напред, търсейки постоянно нови възможности да надгради постигнатото до момента, да разшири броя услуги, които предлага на гражданите, и да направи тези услуги по-интелигентни. Да насърчим участието на гражданите и да приложим подход, чрез който взимаме предвид техните нужди е основен приоритет за нас при приемането на решения в Общината“ – каза на откриването на престижния форум кметът Димитър Николов.

*EUROCITIES е политическата платформа за водещи европейски градове, обединяваща местните власти на повече от 140 от най-големите европейски градове и над 40 града партньори, които ръководят по между си около 130 милиона граждани в 39 страни.

0

Концерти и прожекция на филм са само част от програма на тазгодишното издание на Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Началото на събитията ще бъде поставено на 18 септември с концерт на Ансамбъл АРТОС – Австрия. Всички събития от афиша ще се проведат в Експоцентър „Флора“.

Дните на австрийската култура и изкуство се организират от Община Бургас, Посолството на Австрия в България и Сдружение „Приятели на Австрия в Бургас“.

Програма

 • 18.09 /вторник/
  19:00 часа – зала 2
  Концерт на Ансамбъл АРТОС – Австрия
  Участват: Марина Димитрова /цигулка/, Роланд Херет /цигулка/, Себастиан Ейб /виола/, Милан Каранович /виолончело/, Мариус Гусман /контрабас/, Павел Качнов /пиано/.

Вход: 10 лв.; за учащи и пенсионери – 5лв. /Билети на касата на Експоцентър „Флора“/

 • 21.09 /петък/ 
  18:30 часа – зала 4
  ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ на Ангел Станков – цигулка /по случай неговата 70 годишнина/; на рояла: Ростислав Йовчев
  В програмата:
  Волфганг Амадеус Моцарт – Соната за цигулка и пиано KV 454, Си бемол мажор Лудвиг ван Бетовен- Соната за пиано и цигулка №8, оп. 30 №3, Сол мажор Йоханес Брамс- Соната за пиано и цигулка №3, ре минор

Вход: 5лв.; за учащи и пенсионери – 3лв. /Билети на касата на Експоцентър „Флора“/

 • 23.09 /неделя/
  18:00 часа – Централен вход
  Виенски валсове под открито небе
  С участието на: Планинка Карагьозова – роял; Игнат Нанков – цигулка и танцови двойки от Клуб по спортни танци „Бургас 1975“
  Вход: свободен
 • 23.09 /неделя/
  19:00 часа – зала 2
  Прожекция на филма „Щастлив край“
  Филм, номиниран за „Златна палма“ в конкурсната програма на Кан 2017. Австрийският режисьор Михаел Ханеке е режисьорът, удостоен с цели 10 награди на най-авторитетния филмов форум през годините, две от които са „Златна палма“; има в актива си над 90 награди от цял свят и е създал шедьоври като „Любов“ (2012), „Бялата лента“ (2009), „Пианистката“ (2001).

Вход: свободен

 • 25.09 /вторник/

18:00 часа – зала 4

„Виенска приказка“ – концерт на клавирно трио в състав: Благовеста Рядкова – роял, Анастас Камиларов – кларинет, Биляна Данаилова – сопран
В програмата: творби от композиторите: Й.С.Бах; Фр. Шуберт; Й. Щраус и др.

Вход: свободен

 • 26.09 /сряда/

12:30 часа – зала 2

Дебати на немски език

Участват ученици и преподаватели от НЕГ „Гьоте“ – Бургас
Вход: свободен

0

Полицията започна мащабни проверки във всички училища една седмица преди началото на учебната година, съобщава bTV.

Проверка на bTV в Шумен показа, че уличната маркировка все още не е обновена, пешеходните пътеки по натоварените улици и булеварди са неразличими, което може да създаде предпоставка за инциденти.  От общината всяка година опресняват маркировката преди 15 септември, но сега това все още не е факт.

Пропуски, които трябва да бъдат отстранени до седмица има и в София. Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите в катастрофи, показа няколко места в столицата, където липсват пешеходни пътеки, леганли полицаи и осветление покрай училища.

Полицията е разпоредила, пешеходните пътеки да бъдат освежени, знаците – налични, както и да има парапети около сградата. По данни на КАТ, последнте години пътните инциденти около училищата са намалели.

„Много често причината да има инцидентт е, че водачът е бил улисан в някакви свои мисли и не е забеляза пешеходеца или че има въведена оганизация на движевние. Важно е да бъдем отговорни към децата.

 На 17 септември, когато учебната година започва,до всяко училище ще има полицейска патрулка.

В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към които имате интерес, можете да изпращате на ka.peneva@abv.bg. 

Много хора обичат да говорят за това, което им се случва, но не и за това, което преживяват и чувстват. Случвало ли ви се е и на вас някога?

Нещо те стяга, задушава те и вместо да си поемеш въздух, текват сълзи, усещаш празнота,  душата ти е жадна. Загубил си  сила, нямаш настроение, усмихваш се против волята си, а вместо искрена  усмивка в очите ти има особена носталгия, не от болка, а от нетърпение. Едно силно желание скрито в блясъка на мокрите ти очи издава чувствата на тялото ти преди да си дадеш сметка, че нещо, много важно ти липсва в живота.

Порив,  силно желание, нежно чувство. Копнеж? Това не е поредната ви психо атака или превземка.  Преживявате екзистенциална криза, тялото ви усеща сякаш глад, желае да бъде нахранено с нещо специално, но и вие не знаете какво е точно то. Много работа, спорт, служебни ангажименти, екскурзии в чужбина, музика, театър, концерти. Всичко необходимо за тялото, което ще ви помогне да за да заглушите кънтящата празнота на душата. Опитите ви са временни и краткотрайни, недоволството ви остава да танцува по тънкия нерв на оголения ви живот.

Преследва денонощно духа ви и вместо да спре и да се успокои то продължава да бушува, а изкушенията на живота са още по-примамливи. Няколко чаши алкохол вече не достигат, чат в социалните мрежи, забавни филми на дивана с дистанционното в ръка. Убедена съм, че сте си набавили всичко за да се чувствате комфортно. Имате добър дом и хубава работа, карате прилична кола .Всичко за тялото, но не и това, което истински е нужно на душата. Замисляли ли сте какво наистина ви липсва?

Това за което може би най-много копнеете е близост? Независимо дали имате семейство или прекарвате дните си повече в уединение или на гишето в някоя социална служба, душата ви копнее за една истинска пълноценна връзка. И няма как да е по друг начин защото  чувството на близост и любов захранват душата като със слънчева светлина, създават ви усещане за хармония и смисъл. Позволяват ви да израствате и в същото време ви дава сили да  приемате изпитанията на живота с мъдрост и кураж. Ставате по- успешни, чувствате се ефективни. Колкото по- споделени са вашите чувства с партньора ви, толкова по- уверени сте и вие. Точно това ви помага да оцените по-добре отношенията си с другите хора, с които се вплитате във великолепната тъкан на живота.

Нашето тяло не е само биологична машина, то не се нуждае единствено от кислород и от храна. Личността ни има потребност от топлина и приемане, от онази любов която носим в душите си и сме готови да споделим с любимия. Това великолепно чувство, което е също като глътката въздух и като вкусния залък хляб омесен от ръката на любима жена. Споделената любов ни дава не само приятно усещане, но и ни вдъхва нов живот, тя е неоценим източник на енергия. Нашият копнеж към другия, щастливата ни среща с него, фундаментално променят биохимията на организма ни. Учени твърдят, че чувството на любов, което изпитваме към партньора си, променя ключови аспекти на клетъчната архитектура, които от своя страна влияят на нашето здраве и самочувствие.

Те са определящи и за нашето щастие. Умението ни да се свързваме с хората около нас е едно от условията, което влияе на житейското ни благополучие. Колкото и странно да ви звучи вашето здраве и дълголетие, не зависят само от високия ви стандарт на живот. Основното което е определящо са вашите взаимоотношения с другите e чувството на любов, което можете да преживеете съвместно. А копнежа да се свържеш през емоциите си с другия, остава. То е неделима част от живота ни и си струва да го преживяваме ежедневно.

Психотерапевт и семеен консултант Катя Пенева

„Не на пластмасата!“ става девиз на възпитаниците на ДГ „Пинокио“

Всички родители на приетите в новата еко детска градина в жилищен комплекс „Меден рудник“ малчугани подписаха по своя воля декларация, с която дават съгласие за ежедневен престой на открито. Заедно с екипа педагози, те се обединиха около мнението, че максимално много часове навън ще е само от полза за физиката и здравето на децата. От влага ще ги пазят ботушки, непромокаеми якета и гащеризони, с каквито сезонно трябва да е екипирано всяко от тях. Извеждането навън ще става по преценка на учителите, съобразена с метеорологичната обстановка, като при лошо време, естествено, ще се остава във вътрешните помещения. Иначе детската градина е оборудвана с най-модерна газова отоплителна система, както и охлаждаща за лятото.

Родителите поеха и друг ангажимент – един ден в месеца всеки от тях да прекарва в ДГ „Пинокио“. Това не означава да отидеш на гости. Родителите знаят, че през този ден ще помагат на екипа в обгрижването не само на своето, а и на всички останали деца.

Тъй като малчуганите ще прекарват много време навън, просторният двор е проектиран и обзаведен като голяма класна стая на открито, но и като място за движение и спорт. Там има футболно игрище и комбинирани съоръжения за игра. Посадени са десетки млади дървета от най-различни видове, които не след дълго ще дадат хубава сянка. В двора има билкова градина. Засега в нея растат няколко стръка маточина, мента и джоджен. Очаква се занапред родители и деца заедно да я напълнят цялата с различни видове ароматни растения, от които в столовата да се вари „чай“.

На двора има „музикални кутии“, сглобени от метал, дърво, бамбук, с които децата могат да произвеждат звуци. Там са монтирани различни видове учебни дъски: черна, за писане с тебешир; бяла, за рисуване с боички; дъска, върху която се лепят магнити. На няколко места може да се играе морски шах. В двора има инсталация, в която може да се налива вода, за да се извършва наблюдение на нейното движение и други свойства, както и сензорна пътека с различни сектори, напълнени с речни камъни, пръст и есенни листа, върху които децата да стъпват боси.

Община Бургас създаде детско заведение, съвсем различно от всички други в страната. Тя благодари на родителите, на назначения ръководен и педагогически екип, които са готови с желание да участват в прилагането на една нова за нас, но доказана в много други държави политика за отглеждане и възпитание на най-малките.

Община Бургас изгради новата детска градина без употребата на никаква пластмаса. Използвани са само рециклируеми материали. Неслучайно тя носи името на любимото на малчуганите по цял свят дървено човече Пинокио. Дървото е най-използваният материал и в интериора. От него са направени столчетата, масичките, леглата, много от играчките. В дните до откриването на учебната година назначените учители сами изработват текстилни кукли, тъй като пластмасови няма да са на почит. Детската градина има чудесен физкултурен салон, облицован в дърво, който си има и стени за катерене. Близо до него се намира библиотеката. С родителите е говорено дори шишетата и чашите на децата да са от материал, различен от пластмасата.

ДГ „Пинокио“ е построена в така наречения Районен център на „Меден рудник“, където е пълно с млади семейства с малки деца. След броени дни в нея ще се настанят две яслени и две градински групи. Това са около 100 деца, които да растат щастливи, с отключена креативност, с отношение към екологията и бъдещето на нашия свят.

Още снимки

 

Дрон Бургас
Общински съвет даде старт на процедурата за изменение на ПУП-а на имота, но пътят ще бъде дълъг и труден

Площад по подобие на „Жени Патева“ пред Стария съд в Бургас. Такава визия начерта кметът Димитър Николов за бившия ГУМ на площад „Тройката“ по време на гласуването за промяна на статута на ПУП-а на днешната сесия на Общински съвет – Бургас. Предложението бе прието от съветниците с 43 гласа „За“, двама „Против“ и един „Въздържал се“.

„Моето лично мнение е, че трябва да е някакъв хибрид на площад „Жени Патева“ пред Стария съд. Той се нарича площад, но е повече парк. Бургазлии го харесват повече така, отколкото да е целия в гранит и камък. Надяваме се стигне до един международен конкурс за по-качествен проект. Дотогава има още време. Сега ние трябва да кажем склонни ли сме там да няма голяма сграда. Трябва да мислим и за възможностите за подземен паркинг, защото в центъра има нужда от места за паркиране. Ако се стигне до хипотеза община Бургас да обезвъзмездява финансово можем да съберем средства.“ обърна се Николов към съветниците.

Според Николов в момента пред община Бургас има два пътя за решаване на бъдещето на Дупката. Единият е продължаване на делата за делба, които продължават вече повече от 10 години. Димитър Николов уточни, че най-вероятно те ще продължат поне още толкова. Другият вариант е да се измени ПУП-а и да се забрани строителството на това място, какъвот е предметът на докладната записка.  В случай, че това се случи, то общината има готовност да изкупи чуждите дялове в собствеността.

Процесът за изменение на ПУП-а на имота обаче тепърва стартира и трябва да бъде съгласуван с всички страни, обясни главният архитект на община Бургас Веселина Илиева. Този процес ще отнеме много време и не е обречен на успех., тъй като вероятно решението ще роди нови обжалвания.

Евгений Мосинов пък призова да бъде направен широк дебат сред бургазлии, които да кажат какво искат да има на мястото на Дупката. По думите му няма нужда площад „Тройката“ да се превръща в китайския площад „Тиенанмън“ – огромно и голо пространство.

В крайна сметка общинскит съветници се обединиха около тезата, че тази крачка трябва да бъде направена и решението бе прието.

В днешно време животът е забързан и стресиращ. Често се налага да вършите много неща за твърде кратко време, което допълнително усложнява всичко. Но понякога, опитвайки се да държат всичко под контрола си, хората сами правят положението си по-трудно, пише Lifehack. Това важи и за вас, ако постоянно:

1. Отлагате. Натрупани проекти, задачи, непроверени имейли, запитвания без отговор – хаосът може да е пълен, ако прекалено дълго отлагате днешните задачи за утре. Няма друго толкова натоварващо съзнанието нещо, колкото е мисълта за несвършените задачи. Отлагането не води до нищо добро, а само до усложнения.

2. Чакате. Винаги ви се струва, че идеалният момент е някъде в бъдещето, но не и сега. Сънят не ви достига и изчаквате по-спокойни дни, за да си починете. Работата ви е много напрегната и вие чакате нещата да се успокоят, за да си вземете почивка. И така чакате и чакате, а моментът никога не идва. В живота всеки момент е идеален за всичко, стига вие да го направите такъв.

3. Правите повече, отколкото можете. Ако не умеете да отказвате и винаги се нагърбвате с повече неща, отколкото можете да направите, това гарантирано ще усложни живота ви ненужно. Дайте си пространство да помислите кои са наистина важните неща и се научете да казвате „не“, колкото и да е трудно понякога.

4. Търсите одобрението на околните. Може би го правите несъзнателно, но това не намалява негативното му влияние върху вас. Да се научите да правите това, което е важно за вас, без да се съобразявате с мнението на околните и да търсите тяхното одобрение, може да е едно от най-трудните неща, които ще постигнете в живота си. Но със сигурност ще ви направи по-щастливи.

5. Искате да контролирате нещата. Контролът не бива да е целта на живота ви, защото той бързо ще ви разочарова и отегчи. Приемете факта, че не е по силите ви да управлявате всички събития. Това не е по силите на никого, защото в живота има хиляди непредвидими обрати, на които е по-добре да се насладите, вместо да съжалявате, че не сте ги заложили в предварителните си планове.

6. Правите една крачка напред и две назад. С други думи, колебаете се. Питате се дали да започнете нещо ново, или го започвате, сблъсквате се с първата трудности и се връщате обратно. Дори и да не успеете да стигнете там, където сте планирали, добре е да поемате рискове и да се възползвате от всички възможности, които се изпречват на пътя ви. Тръгнете ли в една посока, стигнете до края и не се връщайте назад.

7. Оплаквате се. Това не променя нищо. Единственото, което идва като резултат е, че правите живота си по-неприятен. Вместо да се оплаквате за неща, които не можете да промените, се опитайте да подобрите тези, които можете, и се фокусирайте върху положителните страни на живота.

8. Сравнявате се с другите. Имате пълното право да прегърнете живота си такъв, какъвто е. Не е нужно да го сравнявате с този на другите или да се опитвате да го направите като техния. Съпоставката с околните ще ви доведе единствено до провал. Не се опитвайте да бъдете някой друг, просто бъдете себе си.

9. Не сте честни със себе си и с другите. Заблудите водят право към депресии и неудовлетвореност. За да тече животът ви по-гладно, е важно да си признаете истината за това кои сте вие и какви са хората около вас. Лъжите, били те благородни или не, само усложняват живота. Ако уважавате другите ще им казвате истината в очите, като това важи и за вас самите – бъдете откровени със себе си, за да се научите, да се обичате такива, каквито сте.

10. Не прощавате. Задържането на горчивината, разочарованието и негативните емоции вътре във вас ще ви причини единствено неприятности в бъдеще. Научете се да прощавате, защото това ще направи живота ви по-лесен. Прощавайте и на околните и на себе си, защото тези емоции са толкова негативни, колкото вие сами им позволите да бъдат.

11. Не се грижите за връзките си. Независимо дали сте интроверт или екстроверт, вие не можете да оцелеете сам в този свят. Хората са социални същества, но връзките не се самосъхраняват, трябва да полагате грижа за запазването им.

12. Живеете в миналото. Единствената полза от миналото е да се поучавате от него. Не пускайте котва там, отказвайки да приемете настоящето. Всеки допуска грешки, но това е част от процеса на израстване, затова оставете миналото в миналото. Приемете неуспехите и погрешните решените, които сте взели, и продължете смело напред.

13. Опитвате се да избягате от трудностите. Никой не обича конфликтите, но това не означава, че всеки път, когато на хоризонта се зададе неблагоприятна ситуация, трябва да се преструвате, че тя не съществува. По този начин вместо да избегнете проблема, вие просто го заобикаляте, а той продължава да ескалира до момента, в който се връща като бумеранг при вас. Способността ви да управлявате живота си успешно зависи в голяма степен от умението да се изправяте пред проблемите и да се справяте с тях.

expert.bg

Zoya Gospodinova Mitrusheva

В събота ще бъде слънчево, след обяд над източната половина от страната с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите в Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27-29°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

НИМХ-БАН

От витринатавиж всички

0
В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към...

Стилътвиж всички

0
Носенето на прозрачна блуза не е проста работа, защото съчетаването й с останалите дрехи може да даде на цялостната ви визия щипка сексуалност или...