My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Uncategorized

Дезинфекционната станция работи и по сигнали на граждани

Пролетта е вече тук и събужда за живот насекоми и паякообразни, сред които и потенциално опасни паразити, като кърлежа. Затова Община Бургас стартира мащабна първа за годината обработка на зелените площи върху цялата си територия. От 25 март до 30 април служителите на Дезинфекционна станция ще третират с препарати паркове, градини, детски площадки, зони за свободно пуснати кучета и други биотопи, където ежегодно се размножават кърлежите. Ето и графикът по дати и места:

МАРТ

25.03.2019 – Приморски парк – от х-л Приморец до Пантеона;

26.03.2019 – Приморски парк – от Пантеона до Воденицата, алеи под Воденицата и крайбрежна алея;

27.03.2019 – Парк Езеро – алеи от ЦУРК към Психодинспансер;

28.03.2019 – Парк Езеро – алеи от Психодинспансер до канала, в посока  Сарафово;

29.03.2019 – Парк „Минерални бани“ /кв. „Ветрен“/.

АПРИЛ

01.04.2019  – Парк Изгрев /к-с Изгрев / и детски площадки, площадки за свободно пуснати кучета – гр. Бургас;

02.04.2019 – Парк Славейков /до Билла/ и детски площадки, площадки за свободно пуснати кучета – гр. Бургас;

03.04.2019 – Парк Изгрев  /к-с Славейков, бивш Гробищен парк/ и детски  площадки;

04.04.2019 – Паркове к-с „Меден рудник“ и детски площадки;

05.04.2019 – Лесопарк „Росенец“ /местност Отманли/, Приют за безстопанствени кучета – местност „Пода“;

08.04.2019 – ЦГЧ – градини и детски площадки;

09.04.2019 – ж.к. „Възраждане“ – градини и детски площадки;

10.04.2019 – ж.к. „Лазур“ и ж.к. „Зорница“ – градини и  детски площадки;

11.04.2019 – ж.к. „Славейков“ – градини и детски площадки;

12.04.2019 – ж.к. „Изгрев“ и ж.к. „Братя Миладинови“ – градини и детски площадки;

15.04.2019 – ж.к. „Меден рудник“, кв. „Победа“ и кв. „Акации“ – градини и детски площадки;

16.04.2019 – кв. „Сарафово“ – градини и детски площадки;

17.04.2019 – кв. „Крайморие“ и кв. „Горно Езерово“ – градини и детски площадки;

18.04.2019 – кв. „Лозово“ и кв. „Долно Езерово“ – градини и детски площадки;

19.04.2019 – кв. „Черно море“ и „Рудник“ – градини и детски площадки;

22.04.2019 – кв. „Ветрен“ и кв. „Банево“, гр. Българово – градини и детски площадки;

23.04.2019 – Рибарско селище и с. Извор – градини и детски площадки, сборни пунктове за продуктивни животни и подходите към тях;

24.04.2019 – с. Братово и с. Равнец – градини и детски площадки, сборни пунктове за продуктивни животни и подходите към тях;

25.04.2019 – с. Димчево, с. Твърдица и с. Маринка – градини и детски площадки, сборни пунктове за продуктивни животни и подходите към тях;

30.04.2019 – с. Миролюбово, с. Изворище, с. Брястовец и с. Драганово – градини и детски площадки, сборни пунктове за продуктивни животни и подходите към тях.

  Дезинфекционна станция поддържа в готовност и екип, който ще работи по сигнали на граждани.

Тел. за сигнали: 056 86 29 81, 0893/ 683 143.

* Дезинфекционна станция си запазва правото да променя графика в зависимост от метеорологичните условия /силен вятър, дъжд и др./. 

Няколко интересни заглавия присъстват в афиша за предстоящите прожекции на „София филм фест на брега“. Ето кои са те:

20 март

17:00 часа – Късометражни филми от конкурса „Джеймисън“

18:00 часа – „Заливът Ханалей“

„Заливът Ханалей“ на японския режисьор Даиши Мацунага е разказ по едноименната творба на Харуки Мураками – за японски тийнейджър, който умира, докато кара сърф на Хаваите. Самотната му майка Сачи отива в залива Ханалей, за да се справи с неочакваната загуба. Оттогава в продължение на 10 години Сачи посещава острова и остава там за няколко седмици… Тя така и не успява да превъзмогне непоносимото разстояние между нея и детето й, но един ден среща двама млади сърфисти на годините на нейния син.

„Когато прочетох „Заливът Ханалей“, в главата ми изникнаха различни събития от моя живот. От голямото земетресение в Япония минаха 8 години, то се случи на 11 март 2011 г. Оттогава не мога да спра да мисля за няколко неща. Притеснен съм и изпитвам гняв към обществото, което продължава напред, без да е решило проблема с радиацията. Убеден съм, че няма как човечеството да победи природата. Природните бедствия отнемат живота на безброй хора. Едва ли можем да си представим мъката на техните семейства и приятели.“, споделя Даиши Мацунага.

20:00 часа – „Етер“

Най-новият филм, който легендарният полски режисьор Кшищоф Зануси представя в България, е „Етер“.

„Историята се случва в началото на XX век. Полша е окупирана. Някъде в територията, анексирана от Русия, един доктор използва етер, за да упои млада жена и да задоволи желанията си, без да среща съпротива. Тя никога повече не се събужда, а лекарят е осъден на смърт. В последния момент смъртната присъда е сменена с изгнание и докторът е изпратен във военните части, намиращи се в Австрия. Там, заедно с нормалните лекарски дейности, този човек продължава да експериментира с етер с цел да манипулира хората, да контролира свободната им воля, емоции и съзнание. Неочаквано докторът се оказва в центъра на шпионски скандал. Това може и да видимият слой на „Етер“, но има още един, таен подтекст, който ни позволява да видим филмa като интерпретация на мита за Фауст…“ Дебора Йънг, The Hollywood Reporter

21 март

17:00 часа – Късометражни филми от конкурса „Джеймисън“

18:00 часа – „Граница“

Шведско-датският романтичен фентъзи трилър „Граница “ на Али Абаси обиколи над 30 фестивала след премиерата си в Кан, където взе голямата награда в конкурсната програма „Особен поглед“, а също така получи признание и от Американската киноакадемия с номинация за „Оскар“ за грим и прически. „Граница“ е екранизация по едноименния разказ на Йон Айвиде Линдквист („Покани ме да вляза“), който заедно с режисьора Али Абаси и Изабела Екльов е и сценарист на филма.

Главната героиня в него, Тина (Eва Меландер), е уважаван митнически служител с особена дарба. Тя може да усеща човешките емоции, което й помага бързо да разпознава контрабандистите и престъпниците. Всъщност животът на Тина не изглежда особен, въпреки че се чувства самотна заради специфичния си външен вид… Един ден, докато е на работа, тя спира Вор (в ролята Eеро Милоноф, познат от „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“, макар и неузнаваем тук), който определено не е това, което изглежда. Оказва се, че мъжът има същите лицеви белези и свръхестествена дарба като Тина. В него тя най-накрая намира партньор, който я допълва по всякакъв начин. Вор е и този, който отключва тайните на нейното минало…

20:00 часа – „Златната ръкавица“

„Златната ръкавица“, провокативният нов филм на добре познатия у нас Фатих Акин, е създаден по роман бестселър. Филмът проследява истинската история на Фриц Хонка – физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975 година. Хонка избира жертвите си в бар на име „Златната ръкавица“ (Zum Goldenen Handschuh), където е чест посетител. Пред Variety Акин споделя, че въпросният сериен убиец е живял само на няколко преки от улицата, на която самият режисьор е израснал.

22 март

17:00 часа – „Трампа“ – вход свободен

Успешният писател Добрин Илиев е поканен да участва като шеф на жури в литературен конкурс. Водена от голямото си желание да спечели, ученичката Мая успява да се сприятели с него. Нейната експанзивна личност го привлича и събужда у него спящи чувства. Нещо повече – той харесва стиховете на провокативното момиче. Съзнавайки слабостта на писателя към нея, Мая му споделя, че е дъщеря на Катя. 25 години по-рано Катя също му е изпращала свои стихове. Мая се опитва да убеди Илиев, че е негова дъщеря и е длъжен да подкрепи кариерата й. Той ясно съзнава, че това не е така, но въпреки това решава да й помогне и Мая получава първа награда в училищния конкурс. Оказва се обаче, че стиховете не са нейни.

Режисьор – Георги Дюлгеров

Сценаристи – Владимир Ганев, Ивайло Петров, Георги Дюлгеров

Оператор – Радослав Спасов

С участието на: Илия Добрев, Таня Шахова, Вълчо Камарашев, Петя Дубарова, Маргарита Пехливанова, Руси Чанев, Иглика Трифонова, Искра Йосифова.

19 часа – Закриване – „Ирина“

Друга прожекция, която ще бъде със специално представяне от творчески екип, е тази на „Ирина“ – пълнометражният дебют на Надежда Косева, която ще разкаже повече за филма заедно с актрисата Ирини Жамбонас и продуцента Стефан Китанов.

След първото си представяне на националния фестивал „Златната роза“ във Варна, филмът има 9 престижни отличия на международни и национални кинофестивали.

Сюжетът разказва историята на младата Ирина, принудена да изхранва семейството си. В момент на безизходица тя се съгласява да стане сурогатна майка. В хода на бременността тя преоткрива живота и себе си, разбира какво е да обичаш и прощаваш… „Акцентът попада върху човечността. Водещото за екипа при създаването му беше предизвикателството да намерим лъч надежда и доброта в житейска ситуация, която е на ръба на човешкото“, казва Надежда Косева.

 

До края на април всеки бургазлия може да заплати местните си данъци и такси с 5 % отстъпка. Тъй като голяма част от жителите на съставните селища са възрастни и трудноподвижни хора, Общината ще отиде на място при тях, за да не пътуват излишно до административните офиси в центъра на града.

Ето на кои дати ще стане това:

9.04.2019            с. Миролюбово

10.04.2019          с. Димчево

11.04.2019          гр. Българово

12.04.2019          с. Маринка

15.04.2019          с. Изворище

16.04.2019          с. Равнец

17.04.2019          с. Братово

18.04.2019          с. Твърдица

19.04.2019          с. Извор

23.04.2019          с. Брястовец

24.04.2019          с. Драганово

На посочените дати жителите на съответното селище могат да платят на място с отстъпката данък върху превозните средства, данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци.

ladaria - LiveJournal

Според славяните, във всеки човек има типични черти на някой от техните богове. Сравнявайки отделните описания, ние сме повече от склонни да им вярваме! Затова горещо ви препоръчваме да видите какво казва за вашия (или за този на близките ви) характер Славянския хороскоп. Може да останете изненадани от точността!

Кой бог или богиня се крие във вас зависи от датата ви на раждане.

24 Декември – 20 Януари: ПЕРУН
Кайлас
Кайлас

Тези хора са борбени, самостоятелни, изключително способни и горди. Те разчитат и вярват предимно на себе си. И може би с право, защото успяват чудесно да се справят с всяка ситуация сами.

Не обичат да им се противоречи, а още повече – да им се налага мнение. Те чудесно са обмислили всичко, за да се появи някой от някъде си и да им заяви, че са в грешка.

Няма да ги видите да се подмазват и да правят мили очички! Независимо дали ще получат изгоди от това. Не си падат по препирните на висок тон, но, ако им кипне, ще ви вдигнат толкова грандиозен скандал, че ще се замислите следващия път дали да ги нападате.

21 Януари – 20 Февруари: СТРИБОГ
goldarms.narod.ru
goldarms.narod.ru

Това е богът на ветровете. Хората, родени в този период, се смятат за мистични и неразгадаеми. Те най-добре умеят да прикриват чувствата си, затова и малко са тези, които могат смело да заявят, че ги познават истински.

Повечето от тях имат невероятни очи! В тях сякаш е събрана някаква магия, която те привлича необяснимо.

Друго, характерно за тези личности, е острият и комбинативен ум, който им помага да са от най-добрите във всичко, с което се захванат. Те са старателни и изпипват детайлите. Но, внимавайте с упорството им! Решат ли да стане на тяхното, нищо не може да ги спре.

21 Февруари – 20 Март: РОД
lubovbezusl.ru
lubovbezusl.ru

Смята се, че този бог е „сътворител на вселената“. Затова и хората, родени под неговия знак, имат чувството, че вселената им принадлежи. Но в никакъв случай не обвързвайте този факт с нещо егоистично или надменно! Просто тяхната душевност е толкова богата, сякаш са събрали от всичко на този свят по малко.

е са чувствителни, добронамерени, обичат с цялото си сърце и бързо прощават грешките на хората. За приятелите и близките си са готови на всичко. Дори да жертват своите нужди!

Друго характерно за тях е аналитичната мисъл и мъдростта. Затова не се подлъгвайте под емоциите им, а слушайте съветите им. От това само ще спечелите!

21 Март – 20 Април: ЯРИЛО

hors

Името на този бог се свърза със страст и младост. Затова и хората, родени в този период, са енергични, импулсивни, първо действат, после мислят. Но пък са и доста „хлъзгави“ – ще се измъкнат от всяка ситуация, даже да са хванати на тясно.

Трябва да знаете, че са много силни физически, дори на пръв поглед да не ви изглеждат такива! Що се отнася до любовта, те не се обвързват лесно. А, когато го направят, ще трябва доста да се потрудите, за да задържите интереса им.

21 Април – 20 май: ЛАДА
marketium.ru
marketium.ru

Лада е богинята на любовта и хармонията. Хората, родени в този период, обичат красивите неща, домашния уют и хубавата храна. Те са естети отвсякъде! Затова и предпочитат да общуват само с възпитани персони, които имат отлични маниери.

Смята се, че имат перфектна вътрешна хармония, но повечето от тях преминават през няколко периода в живота си, когато тази хармония тотално липсва. Това не бива да ги плаши, защото те са родени с късмет и винаги ще намерят начин да вкарат живота си в релси.

В любовта се раздават само за хората, които го заслужават. Което ще рече, че ако имате връзка с такъв човек и чувствате, че той ви пренебрегва или не се държи добре, значи вие сами сте направили нещо, с което сте го отблъснали. И ви съветваме бързо да вземете мерки, защото скоро ще го загубите.

21 май – 02 Юни: ЛЕТНИЦА
liveinternet.ru
liveinternet.ru
03 Юни – 12 Юни: КОСТРОМ

slav143

Хората, родени в този период, имат страхотно дар слово! С лекота ще ви убедят, че черното е бяло, така че, внимавайте!

Те са и доста артистични. В тях има силна страст, която често се проявява в леглото. Затова им се носи славата на незаменими любовници. Обичат купоните и забавленията, живеят за момента. Имат уникалната способност да виждат позитивното и в най-лошата ситуация.

13 Юни – 21 Юни: ДОДОЛА
putisvaroga.ru
putisvaroga.ru

Тези хора вярват в чудесата! Затова и често ги определят като вятърничеви и наивни. Но всъщност всеки от нас трябва да вземе пример от това богато въображение. Нима повечето големи открития не са направени именно от такива умове?

Другото, което трябва да знаете за тези колоритни особи, е, че те са страшно жизнени и не могат да стоят на едно място. Еднообразието направо ги убива. Искат постоянно да вършат нещо, да научват нещо ново и да се развиват. Обожават да общуват!

22 Юни – 06 Юли: ВЕЛЕС

YNH1HbOxYRQ

Велес е богът на магиите и тъмните сили. В славянския хороскоп той покровителства 2 периода – 22 Юни – 06 Юли и 08 Юли – 22 Юли. Но има малко по-различни прояви в двата отрязъка от време.

В случая говорим за хора, които уважават традициите и семейството. Дори съхраняването на тези ценности през времето се смята за тяхно задължение. Те са много романтично настроени и чувствителни. Обичат да помагат на другите, дори да не са в добри отношения с тях.

Не обичат конфликтите, дори се стремят всячески да ги избегнат. Защитават позициите си кротко, без да се налагат. Те ще уважат правото ви на мнение, но това не значи, че ще се съгласят с него! В любовта страшно много държат партньорът им да бъде верен и нежен.

Само родените на 07 Юли: КУПАЛО
orhide.ru
orhide.ru

Славяните са вярвали, че всяка година на 07.07 се решава дали доброто, или злото ще победи. Тази дата има специално значение.

Затова и родените на нея се считат за изключително специални хора. Те са с големи сърца, щедри, мили и прозорливи. Много рядко ще проявят злоба, дори към тези, които са ги наранили. Ако имате такъв човек в обкръжението си, уважавайте и ценете мнението му. Взимайте пример от него!

Що се отнася до любовта, те са самата любов! Едни от малкото, които обичат безрезервно и до край.

08 Юли – 22 Юли: ВЕЛЕС

images_2015_01_988_5

Велес е богът на магиите и тъмните сили. В славянския хороскоп той покровителства 2 периода – 22 Юни – 06 Юли и 08 Юли – 22 Юли. Но има малко по-различни прояви в двата отрязъка от време.

В случая става въпрос за доста интересни личности. Те са едновременно неразгадаеми, но и много добронамерени. Винаги ще се отзоват на молба, стига да е по силите им. Но в същото време, ако се замислите, ще разберете, че всъщност вие нищо не знаете за тях.

Просто една обща информация, но никакви конкретни предпочитания или съкровени мисли и желания. Това е така, защото те рядко говорят за себе си, особено що се отнася до проблемите им. Моногамни партньори са. Много трябва да внимавате да не ги разочаровате. Защото, ако това стане, те може и да не напуснат живота ви, но мнението и отношението им към вас ще се промени. И вие никога няма да успеете да го върнете обратно.

23 Юли – 23 Август: ДАЖБОГ
zarenica.net
zarenica.net

Дажбог се свързва със Света и Слънцето. Хората, родени през този период, са много великодушни. В тях е събрана мъдрост, чест, способност и бърз ум. Затова те често се открояват от останалите.

Обикновено нещо те кара да ги следваш и да се учиш от тях. Малко са агресивни, но никога злонамерени! За тях само ограничените и нищожни хорица биха заплитали интриги или биха се възползвали от добрината на останалите. Но обичат да са център на внимание.

В любовта рядко се отдават само на един партньор, но, когато решат, че са срещнали подходящия човек, обичат до край.

24 Август – 08 Септември: МАЯ
Facebot.ru
Facebot.ru

Тази богиня се свързва с природата. Хората, родени под този знак, си падат малко самотници. Обичат да се уединяват и да си почиват на спокойствие. Рядко допускат някой в личното си пространство, а веднага игнорират тези, които прекалено много настояват да влязат там.

Затова, ако сте във връзка с такъв човек, в никакъв случай не му се натрапвайте! Нито пък се опитвайте да го манипулирате, защото моментално ще му видите гърба. По-добре се отнасяйте с уважение и разбиране към неговата индивидуалност. Защото, ако се чувства приятно с вас, той ще е готов на всичко да ви задържи.

09 Септември – 11 Септември: РОЖАНИЦА
vedmochka.net
vedmochka.net

За тези хора е страшно важно да се чувстват спокойни и в хармония. Никога няма да допуснат някой да се възползва от тях. Дори да ви се струва, че ви вършат безвъзмездна услуга, да знаете, че си имат скрит мотив.

Раздават се само и единствено за най-най-близките си! Но държат да получават уважение и благодарност за постъпките си. Склонни са на компромиси само в краен случай.

12 Септември – 27 Септември: МОКОШ

boginya_makosh_1

Родените под този знак са добронамерени и скромни персони. Не се влюбват лесно, но пък са страшно врени партньори, когато това стане. Малко ще ви дразни склонността им да критикуват и да дават насоки, когато никой не ги е молил за това. Но от друга страна, няма да е лошо поне от време на време да се вслушвате в думите им. Защото те имат интересна гледна точка за нещата.

Друго, характерно за тях, е, че обичат да се глезят с вкусна и качествена храна. Рядко правят компромиси в това отношение.

28 Септември – 15 Октомври: СВАРОЖИЧ
rushist.wikia.com
rushist.wikia.com

Това са изключително стойностни личности. Те са умни, разбрани, дипломатични, с всеобхватна мисъл и добро сърце. Понякога ще ви се струват надменни, но това не е съвсем така! Просто те осъзнават колко ценни могат да бъдат съвети им и затова настояват да се вслушате в тях.

В интимния си живот често са разбрани погрешно. Те се стремят да отговорят максимално на нуждите на своя партньор, но очакват той да направи същото. А, когато това не се случи, стават адски саркастични. И всичко това е с нагласата той сам да се сети каква е причината, променила отношението им. Затова, ако забележите подобно поведение във вашия партньор, помислете дали не сте се държали нехайно или грубо и едва тогава го съдете!

16 Октомври – 01 Ноември: МОРАНА
SuperCook.ru
SuperCook.ru

Тези хора са потайни, със страшно силен характер и воля! Рядко правят компромиси със себе си, дори в името на любовта. Може за известно време да ви „пуснат аванта“, но, ако прекалите с жеста, ще ви сравнят със земята, при това само с думи. А после ще ви зачеркнат от списъка с персони, които имат значение за тях.

Такива са – крайни, понякога сурови, но справедливи (макар и по някакъв странен, техен си начин). Това, с което трябва най-много да внимавате, е да не засегнете по някакъв начин семейството им. Дори не си правете безобидни шеги с него! Защото родените под знака Морана никога няма да го приемат като шега.

02 Ноември – 22 Ноември: СИМАРГЪЛ

goblins05

Симаргъл покровителства семейното огнище. Затова и хората, родени под този знак, много ценят семейството и често имат повече от 2 деца. Те са грижовни, уважават традициите и много държат човекът до тях също да го прави.

Понякога са доста избухливи. Особено, ако сте ги пренебрегнали по някакъв начин. Обичат да става това, което са решили. И този твърд характер много им помага в живота. Затова не ги съдете! Те си знаят отлично защо се държат така. И не изпитват абсолютно никаква нужда да се променят.

23 Ноември – 30 Ноември: ЗИМА

5(266)

Тези хора често се определят като надменни и будещи страхопочитание. Истината е, че дори това да е така, те имат с какво да подплатят това самочувствие. Защото са проницателни и много умни. Те могат да ви „сканират“ за секунди.

Имайте предвид, че са и отмъстителни. Така че, по-добре не им правете номера и не говорете зад гърба им, защото ще ви го върнат десетократно. Когато са влюбени, обичат много силно, но се опитват да се налагат.

01 Декември – 10 Декември: ВИРГОН

Svarog-Bog

Родените в този период много обичат комфорта и винаги намират начин да си го създадат. Изнервят се от тежка физическа дейност, затова и гледат да я избягват. Дори, когато нямат особени финансови възможности, те се държат като бохеми. Обичат да правят подаръци, дори без повод.

В любовта ги привличат партньори, коренно различни от тях. Все пак така е по-интересно! Това е и ключова дума тук – интересно. Защото тези хора бързо се отегчават.

Но като цяло са добронамерени и злобата им е чужда. Весели и открити, умеят да се забавляват, стига някой да не им срине настроението с нетактична забележка или опит да им държи сметка.

11 Декември – 23 декември: КИТОВРАС

at458046886

Родените под този знак са изключително трудолюбиви и дейни. Но характерът им никак не е лесен. Понякога са прекалено мрачни, понякога крайни, а ще има моменти, в които ще се чудите дали изобщо ги познавате.

И все пак, това, че трудно изразяват чувствата си не означава, че нямат такива. Може и да не ви целуват през 5 секунди, но бъдете сигурни, че държат на вас и ще се грижат нищо материално да не ви липсва.

beu.bg

 

 

За втора поредна година за трофея ще играе отборът на „Черноморец”, който оглави класирането в своята група и дори с мач по-малко е недостижим на върха с 9 т.

За първи път в клубната си история бургаският тим стигна до малкия финал през 2012 г. във Варна, когато победи „Левски” и се окичи с бронза. В миналогодишното издание на турнира „Черноморец” отстъпи в столицата с 6:11 в решителния мач срещу „Локомотив НН” и спечели среброто.

До втория финал момчетата на старши треньора Петър Йонов стигнаха след три убедителни победи. Те се наложиха над съгражданите си от „Нептун” с 14:5, „Комодор” с 11:8 и „Черно море” с 10:6. В четвъртата среща от груповата фаза днес, от 11:00 часа на басейн „Парк Арена ОЗК”, бургазлии излизат срещу ЦСКА в протоколен мач, изходът от който е без значение за домакините.

В спора за Купата „Черноморец” почти сигурно ще се изправи срещу „КПС Варна”. Варненци са с актив от 6 т., а в последния мач от груповата фаза, който е от 10:00 ч. днес те играят срещу опашкаря „Тича”.

Финалният двубой в басейн „Парк Арена ОЗК“ е днес, неделя /17 март/, от 17.00 часа. Той ще бъде предаван пряко по БНТ 3. Срещата за трето и четвърто място е от 15.00 часа.

Катя Антонова ще представи книгата си в Гранд Хотел и СПА Приморец

Днес (15 март) Катя Антонова ще представи премиерно книгата си „10 женски изневери“ в Бургас. Срещата ще започне в 18:30 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. Всички са добре дошли, входът е свободен.

На страниците ѝ читателят ще открие историите на десет жени, в чиито живот присъства изневярата – тема табу за много хора. „Десет женски изневери“ разкрива различна гледна точка към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло. „Чрез тези разкази бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че „Десет женски изневери“ не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта“ – споделя авторката.

Това е втората книга за възрастни на Катя Антонова след романа „Призракът“. Творбите, които е написала за децата са: „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Рибка“, „Принцесешки истории“, поредицата „Какво значи да си…“.

Вижте какви интересни събития предстоят в Бургас през настоящата седмица.

Освен в раздел „Новини“ на сайта www.burgas.bg, справката се зарежда и в банера „Ежеседмичен бюлетин“, във фейсбук страницата на Община Бургас (https://www.facebook.com/Burgas.Municipality/) и туристическия пътеводител https://www.gotoburgas.com/.

Новопостъпилата информация се добавя своевременно, така че с всеки следващ ден бюлетинът се обогатява с нови събития. Следете го, за да не пропуснете нещо интересно!

Ето какво предстои:

11 – 15 март
От 10:00 до 18:00 часа
КЦ „Морско казино“ , зала „Ал. Г. Коджакафалията“, ет. 0
Изложба „Оръжието на свободата“
Личното оръжие на дейци на националноосвободителното движение
Вход: свободен

11 – 16 март
От 10:00 до 16:00 часа
Галерия „Георги Баев“, Зала 2, ет. 1
Изложба „Освобождение“
По повод 3 март – Национален празник на Република България
Вход: свободен

11 март /понеделник/
11:00 часа
Държавна опера – Бургас
„СНЕЖАНКА“ – Опера за деца и техните родители от Александър Косев
Либрето – Димитър Димитров
Диригент-постановчик: Иван Кожухаров
Режисура: Дарина Главанакова-Бакърджиева
Солисти и хор на Държавна опера – Бургас.
Възстановка: Лина Пеева, Петър Тихолов
Сценография и костюми: Иван Токаджиев
Хореография: Галина Калчева

19:00 часа
Културен дом на Нефтохимика – Бургас
„Женско царство“ – комедия по Ст. Л. Костов
Постановка: Димитър Стоянов
Гостува Театър „Искри и Сезони“
Участват: Искра Радева, Теодор Елмазов, Мария Статулова, Веселин Цанев, Елена Кънева и Ивайло Калоянчев.
Билети на касата на НХК
Тел: 0894/898 098

19:00 часа
Държавна опера – Бургас
„СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“
Балет Феерия по музика на П. И. Чайковски
Либрето: Мариус Петипа и Иван Всеволожски
По едноименната приказка на Шарл Перо
Постановка и режисура: проф. Хикмет Мехмедов
Хореография по Мариус Петипа и проф. Хикмет Мехмедов
Балет на Държавна опера – Бургас
Сценография: Иван Токаджиев
Художник на костюмите: Цветанка Петкова – Стойнова
Асистент-балетмайстор: Веса Тонова
Репетитор: Галина Калчева и Марина Змеева

19:00 часа
ДТ „Адриана Будевска“
„Лоши момчета“
С участието на: Асен Лозанов, Валери Еличов, Георги Стайков, Зорница Константинова, Ива Папазова, Иван Григоров, Невена Цанева,Тихомир Благоев, Тони Минасян
Автор: Рей Куни
Постановка: Богдан Петканин
Костюми: Мартина Варийска

19:00 часа
HashtagSTUDIO, ул. „Абоба“1
Quiz Понеделници

12 март /вторник/
от 13:00 до 19:00 часа
Арт-галерия „Неси“, ул. „Хан Крум“ 3/ ул. „Александровска“ 12
Изложба Пенка Илиева – Чория – ЗАКРИВАНЕ
https://www.facebook.com/events/387408245173508/

18:30 часа
НЧ „Хамалогика“ / Hamalogika, ул. „Шейново“ 24, ет. 3
Дестинация Х: ЮАР – Живот с големите котки
Заповядайте на едно пътешествие заедно с нашия пътеводител Радост Христозова
https://www.facebook.com/events/403356360228051/

от 19:00 до 20:30 часа
КЦ „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“, ет.1
Изграждане на ефективно онлайн присъствие – Безплатно обучение по дигитални умения на Google
https://www.facebook.com/events/2533465630058539/

19:00 часа
Държавна опера – Бургас
„Легендата за мома Руса и змея“ – спектакъл на ТФ „Петлите“
Спектакълът е дело на екип от професионалисти:
Идея: Георги Димитров, Николай Парушев; Хореография: Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова; Костюми: Камелия Цонева и Атанаска Маринова; Визия: Стела Иванова
Повече информация на: https://www.facebook.com/events/363056734489181/

19:00 часа
Държавен Куклен Театър – Бургас
„Глупаци“- постановка от Нийл Саймън, реж. Станимир Карагьозов
19:00 часа
ДТ „Адриана Будевска“
„Горещо“
С участието на: Стефан Иванов, Асен Блатечки, Калин Врачански, Милена Маркова, Невена Бозукова
Автор: Жозиан Баласко
Превод: Светлана Панчева
Постановка: Асен Блатечки
Сценография: Мартина Варийска

19:00 часа
HashtagSTUDIO, ул. „Абоба“1
Quiz Вторници

13 март /сряда/
13:30 часа
ДТ „Адриана Будевска“
„Приказка за калпаците“
С участието на: Антоанета Кръстникова, Ива Трифонова, Невена Цанева, Никола Парашкевов, Стоян Памуков, Деница Денчева
Автор: Панчо Панчев
Постановка: Стефан Поляков
Сценография: Елена Александрова
Хореография: Стефан Поляков

18:00 часа
КЦ „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“, ет.1
„Време е за хармония“
Концерт на група по акордион „Хармоника“ към СУ „Константин Петканов“
Ръководител: Петър Иванов
Вход: свободен

19:00 часа
Експо-център „Флора“, зала 2
Marketing Hacking TOUR: Burgas
„Маркетинг хакове за печеливш онлайн бизнес“
Вход: с билети

19:00 часа
Културен дом на Нефтохимика – Бургас
„Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ на Камен Донев – спектакъл
Билети на касата на НХК
Тел. 0898 420 537

14 март /четвъртък/
14 март – 26 март
10:00 -18:00 часа
ДХБ, ул. „Александровска“ № 22
Традиционна детска изложба, организирана от ВиК

11:00 часа
Държавна опера – Бургас
„ПИНОКИО“
ОПЕРА ЗА ДЕЦА ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ
По мотиви от приказката за деца „Приключенията на Пинокио“ от Карло Колоди
Диригент: Цанислав Петков
Режисура, сценография, костюми и пластика: Денис Иванов
Солисти на Държавна опера – Бургас

11:00 часа
Бургаски свободен университет (зала 208)
Младежта говори: Национална стратегия 2030 – Бургас #ЗаЕдно
Регистрацията е задължителна! https://goo.gl/forms/4Nultng382NMOdcg1
Ела и дай своя принос за новата Стратегия! Важният си ти!
https://www.facebook.com/events/766957747012214/

13:00 часа
Бизнес Инкубатор – Бургас, ул. „Княз Александър Батенберг“ № 28
Технологични иновации
Ако сте от онези, които мислят, че вече няма какво ново да видят на пазара, не забравяйте, че най-добрите хрумвания никога не са изцяло нови идеи, а в тях винаги има поднасянето на нещо познато по нов и уникален начин..
https://www.facebook.com/events/344897429569603/

14:00 часа
Експо-център „Флора“, зала 1
Семинар: Промените в Закона за защита на личните данни
Организатор: Expert Consult
Начин на записване: на e-mail: expertconsultdp@gmail.com
Вход: с такса

18:00 часа
КЦ „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“, ет.1
Пролетен концерт с участието на:
Рада Чомакова, Лора Стоянова, Росен Чиликов
Вход: свободен

18:00 часа
Арт галерия „Неси“
Изложба живопис на Диана Брешкова – ОТКРИВАНЕ
https://www.facebook.com/events/589513258125208/

18:45 часа
Арт-галерия „Artoholics“, ул. „Княз Борис I-ви“ 89
Artoholics за пръв път
…Ще творим и ще пием вино. Сигурни сме, че ще се изненадате от таланта си…
с предварителна резервация, вход: с такса; за повече информация, посетете
фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/397737361003105/

19:00 часа
Културен дом на Нефтохимика – Бургас
„Полет над кукувиче гнездо“
Гостува ДТ “Гео Милев“ Стара Загора
Участват: Станимир Гъмов – гост, Диана Найденова, Христофор Недков, Димитър Митев, Цветомир Черкезов, Стефан Борисов и др.
Билети на ксата на НХК
Тел. 0894/898 098

19:00 часа
ДТ „Адриана Будевска“, Общинско кино „АБ“
17-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“ – ОТКРИВАНЕ
„Живи комини“, България, реж. Радослав Спасов, 121 мин.
Гостуват режисьорът Радослав Спасов и актьорите Мария Коцева и Димитър Коцев

15 март /петък/
11:00 часа
КЦ „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“, ет. 1
Училище за бъдещи и настоящи родители „Биберон“
Teмa: Предродилна и следродилна депресия: причини за възникване и начини на справяне
Лектор: Мария Попова – психолог УМБАЛ „Дева Мария“
Вход: свободен

11:00 часа
Експо център „Флора“ Бургас, зала 4
Модно Ревю СП „Нарисувай ми усмивка“
Сдружение „Онкоболни и приятели“ ще участва и открие с модно ревю благотворителен базар посветен на световния ден на социална работа. Заповядайте!
https://www.facebook.com/events/2288454008032828/

11:00 часа
Експозиционен център Флора Бургас, зала 4
Пролетен благотворителен базар – по повод Световния ден на социалната работа
Очакват ви изненади и весело, пъстро, празнично настроение! Заповядайте!
За повече информация: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37630
https://www.facebook.com/events/2222025154686732/

16:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Три лица“, Иран, реж. Джафар Панахи, 100 мин.

18:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Студена война“, Полша-Великобритания-Франция, реж. Павел Павликовски, 84 мин.

18:00 часа
КЦ „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“, ет. 1
Вечер на Тарас Шевченко
Вход: свободен

18:00 часа
Дом на писателя, ул. „Вола“ 1
Премиера на „Остров за двама“
Автор: Димитър Христов
С участието на украинската поетеса и преводач Анна Багряна

18:30 часа
Grand Hotel & SPA Primoretz, ул. „Княз Александър Батенберг“ 2
Премиера на книгата „Десет женски изневери“ в Бургас
https://www.facebook.com/events/2310504365638575/

18:30 часа
Културен дом на Нефтохимика – Бургас
Среща с актрисата Стоянка Мутафова и представяне на книгата „Добър вечер, столетие мое!“
Вход: свободен

18:30 часа
Енотека Wine & Friends, ул. „Христо Фотев“ 20А
Вино и изкуство
https://www.facebook.com/events/557371461440330/

20:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Зелена книга“, САЩ, реж. Питър Фарели, 130 мин

21:00 часа
Бар „Таргет“, ул. „Клиемент Охридски“ 2
Two Guitars Jazz Live с Веселин Койчев и Петър Койчев
https://www.facebook.com/events/832987323703515/

15 – 17 март /петък- неделя/
От 10:00 часа до 18:00 часа
Експо-център „Флора“, зала 4
Пролетен базар по повод Световния Ден за Социална Работа – 19.03.2019 г.
Вход: свободен

16 март /събота/
09:00 – 14:00 часа
Младежки културен център, изложбена зала и фоайе
Кандидатстудентска борса – www.kandidatstudent.net

11:00 часа
Експо-център „Флора“, зала 2
„РУСКА ПРОЛЕТ“
Камерен концерт – матине
Соистите на Държавна опера – Бургас
Нона Кръстникова, Шмилена Султанова, Даниела Дякова, Милен Динолов, Валери Турманов, Диман Панчев
На пианото: Райна Попова, Станка Аргирова-Апостолова
Вход с билети на място преди концерта.

от 11.00 часа до 12.30 часа
от 13.00 часа до 14.30 часа
Галерия „Георги Баев“, зала 1, ет. 0
Художествено ателие с ръководител Добрин Вътев
За записване: 0887882890

11:00 часа
Държавен куклен театър – Бургас
„Неродена мома“
Гостува театър „АКО“ – София

16:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Транзит“, Германия-Франция, реж. Кристиан Пецолд, 101 мин.

16:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Áга“, България-Германия, реж. Милко Лазаров, 96 мин.
Гостуват режисьорът Милко Лазаров и продуцентът Веселка Кирякова

20:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Дивата круша“, Турция-Франция-Германия-България-Македония-Босна и Херцеговина-Швеция-Катар, реж. Нури Билге Джейлан, 188 мин.

21:00 часа
Бар Без Име, Държавна опера – Бургас
Odd Crew Acoustic Live@Bar Bez Ime, Burgas
https://www.facebook.com/events/543474242806672/

21:00 часа
HashtagSTUDIO, ул. „Абоба“ 1
StandUp Comedy „Карай да върви“ с Миро Симеонов
https://www.facebook.com/events/554151565068955/
22:30 часа
Бар „Таргет“, ул. „Климент Охридски“ 2
RockStage live
https://www.facebook.com/events/1926769374088378/
22:30 часа
Ten Fingers-Live music bar, „Патриарх Евтимий“ 9
Тодор Тодоров и Богомила Цекова
https://www.facebook.com/events/274829540076466/

17 март /неделя/

11:00 часа
Държавен куклен театър – Бургас
„Яйцето“

11:00 часа
Туристически комплекс „Акве калиде“, кв. Ветрен
Арт-И-Факти
С шарено настроение и смях започваме поредицата за детско творчество Арт-И-Факти в ТК „Акве Калиде“
https://www.facebook.com/events/304457810240223/

14:00 часа
Papa Beer, ул. „Милин Камък“ 1
St.Patrick’s Day
https://www.facebook.com/events/353007505558747/

14:30 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Миниатюра за пиано“, България, реж. Елдора Трайкова, 61 мин.
Гостува режисьорът Елдора Трайкова
Вход: свободен

16:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Ловци на вещици“, Сърбия-Македония, реж. Раско Милкович, 86 мин. (за деца и възрастни)

18:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Прасето“, България-Румъния, реж. Драгомир Шолев, 96 мин.

20:00 часа
Общинско кино „АБ“, ДТ „Адриана Будевска“
„СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“
„Джебчии“, Япония, реж. Хирокадзу Коре-еда, 121 мин.

 

Овен 
Да кажете, че последните няколко дни не са били леки, значи нищо да не кажете. На практика са Ви доставяли всички и всичко. За щастие сега ще имате достатъчно време, за да се изолирате от тези, които са правили напоследък само неща, които да Ви действат на нервите. За себе си вече сте решили, че повече няма да допускате такова нещо. Възползвайте се от това максимално, и не се притеснявайте да поканите и приятелите, за да се присъединят към Вас.

Телец

За Вас денят е благоприятен. Има много възможности, от които може да се възползвате и няма недостиг на отлични идеи. Това значи, че трябва се стремите да постигнете своите цели и да удържите победа, без да губите нито минута. Новото е нормално да Ви се стори трудно, но бързо ще се справите и ще получите първите положителни резултати, и даже успехи. Може да разширите кръга на общуване . От делова гледна точка са полезни контакти с чужденци. Авторитетът Ви в семейството е висок и едва ли изводите Ви ще са подложени на съмнения, а плановете – на критика. Романтичните отношения, започнати през този ден, ще са много по-сериозни, отколкото очаквате.

Близнаци

Днес Ви предстоят значителни разходи. В по-голямата си част ще ги направите за своя любим човек, даже и да не Ви е молил за това и да е много против. Възможно е Вашето внимание да стане за него приятен сюрприз, а може би просто ще го накара да се усмихне.Не бъдете стиснати!

Рак

През този ден звездите ще бъдат на Ваша страна, а това значи, че късмета ще Ви се усмихне и всяко Ваше желание обезателно ще се изпълни. Само че си пожелайте нещо действително радостно, ярко и удивително, за да не се налага после да съжалявате за изпуснатите възможности. Това се отнася и за личния Ви живот.

Лъв

Не отнемайте възможността на своите приятели и партньори да изразяват своите мисли, нито пък се опитвайте да противопоставите техните интереси на своите собствени. Ако на партньора Ви в бизнеса или на спътника (спътничката) Ви в живота неочаквано потръгне, той (тя) охотно ще подели с всички вас онова, което има, и ще разкаже всичко, което знае. Това е прекрасно време за неформални договаряния и нови контакти. Общуването в семейството ще стане по-приятно, ако с Вашата половинка ви свързва истинско приятелство и общи увлечения.

Дева

За Вас този ден ще бъде благоприятен. Това ще позволи да реализирате много отдавнашни свои намерения, и да осъществите замисли, които съвсем до скоро са Ви изглеждали невероятни. Ще имате възможност да заздравите своите професионални позиции, а Вашето трудолюбие ще стане сериозно преимущество пред конкурентите. Романтичните срещи ще преминават много добре, макар че чувството на разочарование не е изключено. Не се опитвайте да ускорите събитията, ако става въпрос за някаква работа, отнасяща се до Вас или Вашата „половинка”.

Везни

Днес Вашият любим човек ще се опита по някакъв начин да промени някакви традиции и устои на Вашето общуване, като внесе в тях нещо ново, свежо и особено. Само че Вие ще се окажете малко прекалено консервативни, и ще Ви бъде трудно да се пренастроите на нов лад….

Скорпион

Това е един от онези дни, в които с пълна сила можете да разгърнете емоционалната страна на своята натура. Освен това е прекрасно време за творчески занимания, в които ще се потопите според зова на сърцето си, а не по необходимост. Вдъхновението и интуитивното разбиране на същността на нещата, ще бъдат за Вас най-добрия проводник. Може и да Ви е трудно да устоите пред съблазните и пред възможностите да разнообразите своя живот. Денят също е хубав за пълно разтоварване в усамотение, или в компанията на близки хора. Отделете време за общуване с децата, с любимия човек и със старите приятели.

Стрелец

Сериозни проблеми няма да възникнат, но въпреки това настроението Ви по никакъв начин няма да може да бъде наречено добро. Ще бъдете обхванати от безпокойство, за истинските причини за което няма да може да се досетите нито самите Вие, нито пък който и да било друг. Ще бъдете обкръжени от внимание, но това ,в крайна сметка, ще Ви бъде неприятно. Хората, които ще се опитват да Ви развеселят и ободрят, само ще Ви напомнят за проблемите. Денят е успешен за решаване на търговски задачи. Днес Вашият бизнес-нюх ще бъде много обострен. Може да обмислите едри покупки и инвестиции, в това число и такива, които изискват взимане на средства на заем. Дори и кредит няма да Ви бъде отказан.

Козирог

Днес не се полъгвайте по примамливи предложения – има вероятност , да Ви измамят партньорите. Опитайте се бързо да се справите с дребните неща , а взимането на сериозни решения отложете за друг ден. Вечерта желанието Ви за общуване значително ще намалее и ще Ви се прииска усамотение и спокойствие. Даже телефонните разговори ще Ви дразнят. На финансовия фронт всичко ще бъде както никога удачно. Вечерта може да разчитате на незначителни финансови постъпления или интересни предложения.

Водолей

При общуването със съмишленици е желателно да проявите разумност, сериозност и изобретателност. Ако на време решите за себе си, кой действително заслужава да бъде наречен Ваш приятел, и с кого трябва да стоите на дистанция и да нямате прекалено близки и доверителни контакти, ще Ви е много по-лесно да се ориентирате в ситуацията и да си правите планове за бъдещето. Това е подходящо време за неформални срещи с колеги ( например за посещение на конференция или симпозиум). Собствените си оригинални идеи облечете в ясна форма, а по този начин те бързо ще намерят отклик.

Риби

Ако днес около Вас витаят идеи, предизвикващи дискомфорт, то точно на тези идеи трябва да обърнете внимание на първо място. Дошло е време да разширите своите граници и да направите крачка напред към нов опит, или, в крайна сметка, отново да започнете да атакувате подстъпите към предишни цели. Изпълнени сте с много енергия, и сте в състояние да направите нова оценка на старите обстоятелства. Това е отличен ден, в който да дадете някому още един шанс. Твърде голяма е вероятността, точно сега да постигнете желания резултат.

Източник: lamqta.com

fantast.clan.su

След появата си на Земята преди около 2 милиарда години, растенията царуваха тук дълго време в самота. В онези дни те изглеждали съвсем различни от представителите на настоящата флора. Например, в праисторическата епоха на динозаврите, растенията били гигантски (дърветата достигали стотици метри височина) и били много опасни. Отровни листа и ярки съцветия били смъртна заплаха за най-древните животни.

Развивайки се с планетата, вегетативната общност се променя и постепенно предава своето господство. Така че, с появата на тревопасните животни, започва да се появява блестяща мека трева. Можем да кажем, че зеленият свят се е приспособил към общото развитие на Земята.

С помощта на специални компютърни програми учени успяха да моделират развитието на растителния свят на нашата планета. Както се оказа, всички процеси били толкова хармонични, че сякаш някой ги е управлявал …

Така че, дърветата са най-старите, загадъчни, сурови и същевременно невероятно щедри, мълчаливи и притежаващи дълбокия разум на творението …

Дървото на живота и друидите

Фактът, че дърветата са разумни бил ясен на хората от древни времена. По този начин друидите (свещениците на древните келти), според летописци, смятали, че зеленият свят притежава висш разум и твърдейки, че комуникират с растенията. Целта на друидското поклонение е т. Нар. „Дървото на живота“ – специално зелено божество. Тези посветени делели хората на две категории, два вида: някои души имали растителен произход, други – животински. Съответно тези, които са вдъхновени от живота на световното дърво, притежават, естествена, любезна и любовна природа. Хората с душа на животни са жестоки, много предприемчиви и са създателите на технологичния прогрес в живота (esoreiter.ru) .

Днес ние познаваме хороскопът на друидите. В съответствие с този древен календар, всеки от нас има свой покровител в растителния свят. В този случай особеностите на човешката природа са много сходни с качествата на самото растение. Например, мъжкия дъб е неизменно силен, могъщ и необезпокояван, а върбовият човек е срамежлив и сълзлив …

Растенията контролират този свят

Точно това твърдят друидите. За дълго време материалистичната наука счита тези виждания за празни и фалшиви, но днес те са получили сензационно потвърждение. Всъщност всички растения могат не само да мислят, но и да предават своите „мисли“ на различни разстояния.

Когато някой влезе в гората, за да отсече дърво, цялата природа веднага разбира за това. И тогава зеленият ум включва свой собствен защитен механизъм. В следствие на това един неканен гост може да получи болки в гърба; може да се спъне или подхлъзне наранявайки краката си. Възможно е облак от комари да обгърне нарушителя; цветята да започнат да излъчват отровна миризма, причиняваща главоболие … Така функционират клетките на един единствен организъм, чието име е Свръхразумно дърво на живота.

Обърнете внимание, че през последните години природните бедствия се случват точно на места, където се извършва безмилостно обезлесяване. В отговор на човешкото варварство нашата планета реагира с урагани, земетресения и цунами. Например, тропическата джунгла на Суматра бързо изчезва, тъй като основната печалба на Индонезия идва от целулозата и палмовото масло. Въпреки това, само през последните няколко години цунами и земетресения са отнели живота на почти половината от индонезийците, отнасяйки цели градове в океана …

В Русия, Сахалин страда най-много от обезлесяването. И тук на 28 май 1995 г. само за няколко секунди стихията почти напълно унищожава село Нефтегорск, при което загива почти две трети от населението.

Зелен ум на дърветата

Растенията усещат енергията не само на хората, но и на Земята. На нашата планета, както е известно, има много зони със необичайни аномалии. Отличават се с странна и болна растителност.

Националният парк „Куршская коса“ е земя, разделяща едноименния залив и Балтийско море. В сърцето на местната гора има странно място, наречено „пияна“ или „танцуваща“ гора. Наоколо дърветата се стройни и високи, а в тази необичайна зона всички стволове са изкривени в пръстени или спирали. Тук винаги цари абсолютна тишина, животни и птици не стъпват на това място, не расте трева …

Биолозите не дават отговор на въпроса защо дърветата в тази област се изкривяват. Но психолозите незабавно идентифицираха наличието на аномална енергетика. Усещайки го, дърветата се опитват някак да се отдалечат, да се предпазят от вредните ефекти на това място.

Науката почти не се занимава с изучаването на зеления ум, но фактите, които свидетелстват за съществуването и силата му, стават все повече и повече. Сега учените могат да изследват и описват само отделните му компоненти. И това, разбира се, са само първите стъпки по пътя на опознаването на великото древно създание …

А колко неразкрити мистерии и тайни крие Дървото на мира .. То може да ни разкаже за това как е изградена нашата планета и цялата вселена, защото корените му поникват дълбоко в земята, а короната – в дълбините на космоса … Всяко растения – дори най-малката му клетка притежава най-висшето съзнание.

Уви, хората като паразити безмилостно унищожават красивата зелена покривка на Земята и дори не мислят за последствията от злите си дела! Те вярват, че могат да направят това безпристрастно по всяко време. Но, колко е няколко хилядолетия на часовника на великия космически организъм … ? Нашата планета е видяла как се появяват и изчезват цивилизации, за които не знаем нищо. Може би те платиха за това, че в безумието си вдигнаха брадви срещу Дървото на Живота …

 Източник: esoreiter.ru
Превод и редакция: burgascity.com

Върховният административен съд потвърди решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за забрана на нелоялна практика на агенция за недвижими имоти. След спечелен колективен иск в съда друга агенция за имоти премахна неравноправни клаузи от общите си условия. Това съобщи председателят Димитър Маргаритов по  „Дарик” радио. 

Неравноправните клаузи въвеждат необосновано високи или изобщо без основание неустойки за насрещната страна по един такъв договор”, обясни Маргаритов. Например, предвижда се неустойка за клиента при просрочие на задължение по договора, а няма аналогична такава за търговеца, когато той не изпълни свой ангажимент в срок. „Или т.нар. арбитражни клаузи. Т.е. изключва се възможността даден спор да бъде решен от съда, а се препраща към определени арбитражни съдилища – нещо, което и на законово ниво получи своето решение. Така че, тук и съдът потвърждава неща, които трябва да бъдат прилагани стриктно”, добави председателят на КЗП.

Маргаритов даде пример и за нелоялна практика на агенция за недвижими имоти, забранена със заповед, потвърдена от ВАС. „Агенцията изискваше заплащане на сума по протокол, съставен между потребител и агенция за недвижими имоти, дори не ставаше въпрос и за договор. Според този протокол, ако впоследствие си купите даден имот, без съдействието на тази агенция, ѝ дължите комисионна – нещо, което според мен е чисто плащане без основание”, коментира председателят на КЗП.

„Това са няколко случая, в които съдът разумно е преценил, че не бива потребителите да бъдат натоварвани със задължения, които не им се следват, особено като се има предвид, че тези задължения имат понякога и съществени финансови измерения”, обобщи Маргаритов.

От витринатавиж всички

0
Броят на хората с Rh отрицателна кръв (Rh) е 15% от общия брой на населението на Земята. Има много предположения за това кои са...

Стилътвиж всички

Открий ме в спорта