My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Разни работи

radioenergy.bg

Всеки търси любов и за любов живее. Някои хора обаче често, дори открили половинката си, поглеждат встрани за допълнителна опция. Те и често изневеряват – защото имат нужда да опитват и да се уверяват, че основният им избор е правилен.

Изневяра е предателство, което трудно може да се прости и да се забрави. Твърденията, че когато жената изневерява, изневерява със сърцето си, а когато мъжът изневерява, изневерява чисто рефлективно и безсъзнателно, са само митове. Но има 4 зодии, които не изневеряват. Вижте ги:

Рак

Представителите на тази зодия са най-семейният тип от зодиака. Те почти никога не се хвърлят в отношения, в които не виждат перспектива. Помнят какво ги е наранило и затова не биха причинили нещо подобно на своята половинка.

Ако връзката не върви, те се борят докрай, за да спасят отношенията.

Телец

Представителите на този знак търсят не само любов, но комфорт и спокойствие в отношенията. Те няма да се втурнат към авантюри и към нещо бурно и различно.

Козирог

Козирозите са абсолютни реалисти и перфекционисти, здраво стъпили на земята. Те са практични и никога няма да си позволят да рискуват сериозните си отношения с някоя забежка.

Това е зодията, която най-рядко се развежда. Изберат ли някого, то е за цял живот.

Везни

Везните са в търсене на хармония и балансираност в отношенията. Дори да си помислят да изневерят, те ще премислят плюсовете и минусите и, разбира се, ще осъзнаят, че това е пълна лудост.

 Те могат да се поставят на мястото на партньора си и затова а не биха си позволили да го накарат да страда.
dariknews.bg

123rf.com

Характерът на хората е закодиран във формата на тялото. Дори да не сте запалени по разчитането на формата на черепа, на носа и размера на стъпалото, сме сигурни, че ще ви е любопитно да прочетете как пръстите на ръцете подсказват за какъв човек сте.

А долу в коментарите спокойно можете да ни кажете „познават“ ли тези картинки и характеристики или всичко е просто за забавление.

И така, гледате лявата си ръка, с изпънати пръсти.

624-300-rycete

Ако безименият ви пръст е по-дълъг от показалеца, то ръката ви е тип А според нашата графика.

Това означава, че сте много красиви. Притежавате чар, който другите намират за неустоим. В допълнение, сте по-амбициозни и често предприемате рискове. Работите като военни или инженери. Хобитата ви са кръстословици и шах.

Тип B са с по-къс безименен пръст, в сравнение с показалеца. Имате високо самочувствие, но това ви прави арогантни. Обичате самотата и излежаването.

Не сте от хората, които предприемат първата стъпка в една връзка, но винаги се радвате на вниманието, което ви се оказва.

Снимка: ThinkStock

Тип С, с равни по дължина показалец и безименен пръст, са миролюбиви и избягват скандалите на всяка цена. Добре организирани са и ще намерят общ език с всеки.

Във връзките си са верни, нежни и грижовни към партньорите си.

Е, „познахме“ ли или…?

edna.bg

Аромата и вкусови качества на кафето сутрин ни действат тонизиращо, а много от нас дори не могат да си представят започването на деня без обичайната чаша кафе.
Оказва се, че освен всички други негови качества, кофеинът сутрин прави хората по-щастливи.
Немски учени от Рурския университет провеждат експеримент с доброволци. Оказва се, че хората, които са изпили по 2 чаши кафе са много по-точни в избора на думи, които имат положително значение, отколкото тези, които не са пили от ароматната напитка.
Оказва се, че кофеинът изостря реакциите и ги успокоява. Изводът е, че чаша кафе сутрин ни прави по-бързо мислещи, по-адекватни и най-важното – по-щастливи.
Жените, които пият 2-3 чаши кафе дневно, са много по-малко застрашени от депресия. Кафето дава енергия, от която всеки в лошо настроение може да се възползва. Психолози ни съветват докато пием сутрешната си чаша кафе да отделим няколко минути за положителни мисли.

Още с първото си кафе трябва да се постараем да начертаем план за своя ден, да помислим с любов за близките си и да излезем ободрени и положително настроени. Ключът е във всеки един от нас, а кафето е един силен инструмент в борбата срещу заобикалящия ни стрес.
Все пак трябва да ви напомним, че както с всички други удоволствия, така и с кофеина не бива да се прекалява. До три чаши на ден се смята за полезно, но по-голямо количество кафе може да причини проблеми.
Изследователите заключават, че кофеинът стимулира центровете на мозъка, които отговарят за положителните емоции. Изводът е – не забравяйте своята чаша сутрешно, ароматно кафе, за да бъдете по-щастливи!

Източник: gotvach

снимка: velikabulgaria

снимка: Vidin Stoyanov

Когато видите как върховете на блоковете сякаш изникват пред очите ви, леко лъкатушещи се в юлската мараня, а през отворения прозорец на автомобила вятърът донася до вас аромат на водорасли, примесен с остър мирис на петрол – няма грешка – това е Бургас!

Преди години наричат града малката Хавана. А в разцвета на социализма десетки декари обработваема земя са претопени в бетона, върху който изниква най-голямата рафинерия на Балканите. Десетилетия наред изпаренията на продуктите, които се произвеждат в завода, посрещат туристите, които с влакове и автобуси прекосяват половин България, за да стигнат до морето.

Едва в последните години визитната картичка на Бургас започва бавно да се променя и в нея все по-често се говори за археология, история, култура, музика и арт изкуство. И в това се убеждават всички, които преоткриват морския град.

Ето само 11 причини, заради които си заслужа да посетите Бургас. Когато го направите, сигурна съм, че ще сте открили поне още толкова, заради които си заслужава да се върнете тук!

1. Градът на езерата

Три езера са “хванали” в своята прегръдка Бургас – Атанасовско, Вая и Мандра. Оттук минава и пътят на птиците – Виа понтика. От 1980 г. Атанасовското езеро е обявено за резерват.

Около Бургас има и още няколко защитени местности – Пода, Ченгене скеле, Корията, Узунгерен и Бургаски солници. А някои от защитените територии влизат и в Европейската екологична мрежа “Натура 2000″ – Атанасовско езеро, Бургаско езеро, Бакарлъка, залива Ченгене скеле и Мандра – Пода.

2. Форос – Пиргос – Бургос – Бургас

Името на днешния Бургас се е променяло през вековете. Десетилетия наред се твърдеше, че днешният индустриален град възниква на мястото на старо рибарско селище. Археолозите и историците доказаха, че миналото на града се крие няколко века назад.

Благоприятното географско разположение и природните дадености превръщат територията на Бургас в кръстопът на древни цивилизации още от V-то хил. пр. Хр. В неговите съвременни граници близо до Атанасовското езеро се проучва голямо праисторическо селище, което повече от две хилядолетия търгувало със сол и медна руда с далечни брегове. През античността на територията на днешния квартал “Победа” е създадено тракийско пристанище, наричано “Сладки кладенци”. То осъществявало търговските контакти между Тракийското Одриско царство и гръцките колонии по западния черноморски бряг.

Няколко века по-късно в местността “Пода” край отока на Мадренското езеро в морето, била изградена крепост с пристанище, която снабдявала римската колония Деултум със стоки от цялата Римска империя. Нейното име Бург – Бургос е известно от надпис от времето на император Антонин Пий (155г.). Тази морска крепост продължава да съществува и в следващите векове. Нанесена е на всички морски карти от ХІІІ до ХVІІ в., а различни автори и картографи я наричат на гръцки Пиргос, на италиански Порос или Форос. Крепостта се запазва и по времето на Османската империя заради стратегическото си място в дъното на Бургаския залив, както и добрите пътища свързващи я с вътрешността на страната.

3. Аква калиде – Терма и баните на султан Сюлейман

В бургаския квартал “Ветрен” се намират Аква калиде – Терма и баните на султан Сюлейман I, които това лято ще бъдат отворени за посещение от туристите.

На това място се намират едни от най-известните в Югоизточна Тракия минерални бани. Лечебните свойства на горещия извор били известни още в неолита, когато в близост до него са създадени три селища от VІ – V хилядолетие преди Христа. Траките превърнали извора в средата на І хилядолетие преди Христа в най-почитаното светилище на Трите нимфи.

Първите бани при светилището на Трите нимфи са изградени, когато Рим завладява тракийските земи в средата на І век. Най-ранното споменаване на името “Акве калиде” е в Певтингеровата карта като пътна станция между Анхиало – днешно Поморие, и Кабиле, близо до Ямбол. Първото описание на града Акве калиде е направено от готския историк Йорданес – V век, в “Римска история”, където описва готските нападения през 257-270 срещу градовете по Западното Черноморско крайбрежие, подложили ги на разграбване и опожаряване. Тежко пострадал и градът Акве калиде, но топлите минерални бани били запазени.

След създаването на Българската държава градът на топлите извори вече носи името Терма/и/ или Термополис. След превземането на Адрианопол – днешен Одрин и Аркадиопол (Лозенград, Турция), латинските рицари се настанили в топлите бани на Терма, наричан от рицаря Вилардуен “Ла Ферме”. След три дни престой и лечение в топлите бани, които латинските рицари признават за “най-хубавите в целия свят”, императорът Хенри ІІ заповядал да изгорят града. След този пожар той не можал да се възстанови повече, а полуразрушените бани водели жалко съществуване до 1562 г., когато тук пристигнал султан Сюлейман І (1520-1566г.). Като благодарност за излекуваната подагра той заповядал да бъде изградена нова баня върху полуразрушените римски басейни.

Проучванията на Аква калиде – Терма и баните на султан Сюлейман започват преди няколко години под ръководството на н.с. Цоня Дражева.

4. Морето, Мостът, Морското казино, Морската градина

За Бургас и за всички останали градове на море важат с пълна сила думите на Хемингуей: Всичко, което е далече от морето, е провинция!

Бургазлии се гордеят с уникалната си Морска градина и с един от символите – Моста. Всеки уважаващ себе си кореняк бургазлия и гост не може да не завърши разходката си без да мине по улиците “Александровска” и “Богориди”, да постои за няколко минути на Терасата, да се разходи по Моста и да завърши обиколката сред прохладата на Морската градина.

Тя е създадена с първия план за развитие на Бургас от 1891 година. Морската градина се простира по продължението на градския плаж, дълга е около 5 км и заема площ от около 600 дка. Значителен принос за развитието на парка в центъра на Бургас има Георги Духтев, назначен през 1910 г. за управител на Морската градина и бъдещ управител на Борисовата градина в София. Тя е засадена с декоративни дървета и храсти, като сред тях са разположени скулптури и бюстове на известни български и чуждестранни възрожденци, борци за свобода, писатели, актьори и личности, създадени главно по време на Летните пленери по скулптура в Бургас. От градината се открива широка гледка към Бургаския залив, както и към Поморие в северната част на залива и Созопол и северните поли на Странджа планина в южната част на залива.

В началото на XX век заможните бургазлии са се събирали в Казиното, което е бил един от най-посещаваните ресторанти в града. Предлагат се възможности за забавление и невероятна панорама. След десетилетия, в които Казиното остана затворено, то бе обновено и превърнато в културен център “Морско казино”, където си дават среща творци от цялата страна и чужбина. Сред тях е и Хорхе Букай, който се срещна с журналистите по време на посещението си в Бургас.

5. Морската гара и острова “Света Анастасия”

След дълги десетилетия, през които проектът за отваряне на пристанището в Бургас за посетители събира прах в папките, преди близо две години една част от него стана факт – Морската гара. Тя посреща чуждестранните туристи, които пристигат с круизните кораби в морския град. А от тази година през КПП-то на гарата минават и пасажерите, които отплават в посока Острова. “Света Анастасия” е единственият остров, който е превърнат в своеобразна туристическа дестинация.

Островът носи името Болшевик в периода от 1945 до 1990 г. Намира се на 6,5 км от Бургас. На него се намира манастирът “Света Анастасия”. Най-ранното писмено свидетелство за съществуването на манастира е грамота на вселенския патриарх Йеремия II, публикувана от гръцкия историк Ламброс Кaмперидис. Грамотата е с дата юни 1575 г. и документира укрепването на манастира, в който са служили двама монаси.

След създаването на Българската екзархия, манастирът остава на подчинение на Константинополската патриаршия. През 1905 г. след дълги протести, манастирът е предаден на Българската патриаршия. Преди предаването игуменът на манастира прави опит да продаде манастирското съкровище, което предизвиква брожение в Бургас. След Деветоюнския преврат от 1923 г, занемареният островен манастир се превръща в удобно място за изолация на политически опоненти на правителството на Александър Цанков. Така през втората половина на 1923 г. на острова са затворени 132 комунисти и земеделци. Трудната поддръжка на островния затвор принуждава правителството да прехвърли затворниците в бургаския полицейски участък, а една част от тях са освободени. След атентата в софийската църква “Света неделя” през април 1925 г., островът отново е превърнат в затвор, като само в четири от килиите са затворени 90 арестанта. На 29 юли 43 от тях успяват да избягат с две гребни лодки до нос Чукаля, откъдето се скрили в Странджа планина. Със съветска помощ избягалите успяват през Истанбул да стигнат Одеса.

След спечелен проект на Община Бургас с европейско финансиране островът е изцяло реновиран. Туристите, които стъпват на малкото парче земя могат да видят музея, да похапнат в ресторанта, да пият чай в лекарната, защо и да не останат да нощуват в хотелската част. Корабчетата от и до острова плават по няколко пъти на ден.

Островът става снимачна площадка и на два филма – “На малкия остров” на режисьора Рангел Вълчанов, сниман през 1958 г. и на “Островът” на режисьора Камен Калев, заснет през 2010 г. с участието на Летисия Каста и Туре Линдхард.
източник: lifebites.bg / автор: Десислава Георгиева

Jordan Dimov Photography / BurgasCity.com

Имало едно време един смел моряк, който отплавал на далеч със своя екипаж на голям кораб навътре в морето, за да търсят приключения и богатство. За беда едва на третата вечер от плаването им ги връхлетяла страховита буря. Капитанът на кораба, както и целият екипаж от млади моряци били твърде неопитни, а плавателният съд – недостатъчно здрав, за да устои на вълните. Не знаели как да се справят с такава жестока природна стихия. Корабът бил потопен дълбоко на морското дъно, а моряците загинали безславно в бурята. Оцелял само един – най-младият от всички, който единствен не изпаднал в паника и се опитал да спаси кораба, но безуспешно.

С дни младият моряк се носел върху една дървена отломка на кораба по течението на морето, без посока и почти без надежда, че ще оцелее. Не знаел колко време е минало, защото загубил представа за него. Часовете изглеждали като дни, дните – като месеци. Наблюдавал изгреви и залези, но скоро престанал да ги брои. Бил заобиколен от тонове солена вода и в същото време изгарял от нечовешка жажда. Слънцето безмилостно прогаряло бледото му лице. Водните му запаси свършвали бързо, имал право само по една капачка на ден. Скоро морякът бил принуден да пие собствената си урина, за да оцелее.. Гладът също бил страшен, защото липсата на храна лишавала моряка от енергия и той нямал сили да плува в търсене на земя, за да се спаси. Носел се по течението към залеза на своя живот, мислейки за всичко, което не успял да постигне през краткото си съществуване.

Един ден, когато морякът вече бил на края на силите си, се случило нещо необикновено. До слуха му достигнал крясък на… гларуси. А морякът знаел, че щом наоколо летят гларуси, това означава, че би трябвало да има и суша, тъй като тези птици не се отдалечавали прекалено от своите гнезда и храна.

Погледнал към небето и съзрял летящата група създания да кръжат хаотично над главата му. Радостта му била за кратко, защото дори не можел да помръдне натежалите си крайници в опит да преплува разстоянието до брега.

Отчаян, морякът надал гневен и безпомощен вик към тях и тогава се случило още по-голямо чудо. Един от гларусите, на вид дребничък и с опърпана перушина, сякаш постоянно кълван и гонен от събратята си, се спуснал плавно към импровизирания сал на моряка и кацнал предпазливо в единия му край.

В човката си държал половин парче хляб. Очите му срещнали тези на моряка. Думите били излишни. В един миг животното сякаш разбрало в какво бедствено положение се намирал този човек. Гларусът пуснал внимателно парчето хляб в скута на моряка, след което отлетял.

Той не можел да повярва на очите си. С треперещи пръсти, бързо и припряно, натъпкал като невидял храната в устата си и задъвкал с блажено удоволствие. Това бил най-вкусният хляб, който опитвал някога. Но едва ли това нищожно парченце щяло да възвърне силите му, за да преплува обратно до брега.

Но историята не свършва дотук. На другия ден гларусът отново се върнал, а този път в човката си носел половин парче прясна риба. Нямало място за излишни капризи, затова морякът изял суровата риба. Постепенно силите му започнали да се възвръщат.

Всеки ден птицата идвала при него и му носела най-различна храна. Морякът не се питал откъде я взима, важното било, че гларусът го спасявал от сигурна смърт.

На четвъртия ден се почувствал достатъчно укрепнал, за да плува. Поел дълбоко дъх и раздвижил схванатите си крайници към брега. Докато плувал, гларусът кръжал над главата му, издавайки пронизителни звуци, сякаш за да го напътства.

След цели четири часа изтощително гребане, морякът достигнал брега и със сетни сили се стоварил върху пясъка на някакъв непознат плаж. Един възрастен рибар го видял и веднага извикал линейка. Качил се с моряка в нея, за да се увери, че той ще получи възможно най-добрите грижи. На въпроса му къде се намира, старецът с гордост отвърнал:
– В град Бургас.

– Бургас – замислено повторил думите му морякът. Той познавал езика на тези хора, защото неговите родители – също мореплаватели, му разказвали много за родния си Бургас, който напуснали на младини в търсене на приключения. Сякаш съдбата го довела тук.

– Знаете ли, един гларус ме спаси – рекъл на стареца и му разказал своята невероятна история. Когато свършил, искреният и дрезгав смях на рибаря погалил слуха му като кадифе.

– Познавам този гларус! Всеки ден се промъква в бакалията на жена ми и краде каквото му падне. Няма отърваване от тая гадина! Измисляше все нови и нови хитрини как да докопа храна. С времето се примирихме и просто го оставихме да си взима каквото пожелае. Такива хиени са тези досадни птици! Крадат от рибарите, туристите, магазинерите. Целият град се оплаква от наглостта им. Но явно нашият гларус е различен, моето момче. На него дължиш живота си. Обещавам ти, че вече няма да го третираме като крадец, а като специален клиент на заведението.

Морякът останала завинаги в града, където намерил верни приятели, влюбил се и създал семейство. Неговата история обиколила местните вестници, след което била бързо забравена.

Като всяка друга градска легенда, носена от уста на уста и от ухо на ухо, тя скоро загубила своята достоверност и се е превърнала просто в мит, разказван и до днес.

Автор: Б. Върбанова / BurgasCity.com

Виждали ли сте на живо сфинкс от камък? Ако сте били в Египет – със сигурност. Но всеки знае, че в България такива чудеса няма къде да се видят.

И все пак… край Синеморец има скала, която гледана от точно определен ъгъл, прилича на сфинкс. Мястото, където може би от хилядолетия се издига грамадата, наподобяваща чудните египетските фигури, се намира на морския бряг, в устието на река Велека.

Хората от курортното селище отдавна знаят къде точно се извисява феноменът. За туристите, намирането на интересната фигура обаче не е лесна задача – „сфинксът”, както вече отдавна е наричана фигурата, като че ли нарочно е стаен сред скалите и наистина е трудно да бъде открит. Дори и ако преминете край него, ако той не е подходящо осветен, може и да го подминете, без да му обърнете внимание.

За да стигнете до скалата, трябва да слезете до морския бряг северно от Синеморец, близо до брега на реката и почти да нагазите в солената вода. Чак тогава, обръщайки поглед на запад, ще видите уникалните очертания на каменния колос.
През лятото, когато на мястото идват много хора, в подножието му винаги има следи от огньове и недогорели восъчни свещи, прилепени към скалите.

Някои хора вярват, че точно тук са концентрирани незнайни сили и са създали своеобразен култ към фигурата. Едни казват, че тя изпълнява желания, други се вдъхновяват от истории за наличието на някогашно тракийско светилище тук, трети пък твърдят, че на мястото има сигурни следи от посещения на извънземни пришълци, които са оставили в лицето на „сфинкса” следа от своето присъствие.
Учените пък са категорични – създател на скалната фигура е природата.

Автор: Татяна Байкушева

Източник: faragency.bg

Снимка: cartoontreasure.com
Да не забравяме, че новата година по източния календар не започва на 1 януари, затова е важно родените през януари и февруари да уточнят своята година.
За разлика от мъжа, който се представя като цялостна личност, във всяка жена има известна двойственост, в нея живеят като че ли две личности – външният образ е един, а постъпките й подсказват друг тип личност. И само ясната представа за двете половинки на женската личност може да стане ключът, чрез който да бъде обяснен всеки брак. Именно двойствеността на жената е в основата на източния хороскоп.
.

50362da5204c377d9d3a1c9a7682b4da


Романтичната жена

Това са жените, родени в годината на Коня, Тигъра и Кучето:

Кон (1990, 1978, 1966, 1954, 1942…):
Барбара Стрейзънд, Елла Фитцджералд, Синди Кроуфорд, Джанет Джексън…

Тигър (1998, 1986, 1974, 1962, 1950…):
Агата Кристи, Мерилин Монро, Елизавета ІІ, Деми Мур, Джоди Фостър, Лейди Гага, Кейт Мос, Пенелопе Крус, Албена Денкова, Невена Коканова…

Куче (1994, 1982, 1970, 1958, 1946…):
Бриджит Бардо, София Лорен, Мадона, Лайза Минели, Шарън Стоун, Майка Тереза, Голда Меир, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър…

Техните мисли, техните идеали, стил на живот, поведение, маниери – всичко в тях съответства на волята и романтичната любов според техните знаци. Техният разум обаче, тяхното мислене не съответстват на този образ. Те имат студен, аналитичен ум, без излишни емоции, с присъщата му праволинейност и безкомпромисност. Често пъти те имат комплекси, но едновременно с това амбициозност и склонност към самоунищожение.

И въпреки това, за тези жени можем да кажем, че са идеал за романтична красота. Запазвайки образа на своя знак, те могат да правят зашеметяващо впечатление, но нямат вътрешната сила, която би могла да поддържа този образ. Ето защо разминаването между думи и действия, план и реализация, характерно за жените, се проявява толкова ярко именно при тези три знака. Благодарение на тяхната външност и поведение никой от околните не се съмнява в силата на тяхната личност. Никой, освен те самите.

Външността на тези жени винаги лъже. Сблъсквайки се с представителките на тези знаци е полезно да не се забравя за техните големи интелектуални възможности.

Лайза Минели (Куче) казва: „Моята ерогенна зона – това е моят мозък. Повече от всичко на света обожавам творческия процес.“

Тези жени демонстрират най-високо интелектуално ниво във всички области и все пак липсата на силна воля твърде много затруднява реализацията на техните възможности. Те често са на границата на срив или катастрофа. Техните стремежи в съчетание с праволинейното им мислене ги тласкат напред, без да им гарантират крайния резултат.

Казват, че Инеса Арманд (Куче) не умеела да пламти наполовина, била удивително целенасочена и дълбока натура. Нейната външност описвали като странна, малко нервна, лицето – асиметрично, много волево, с големи хипнотизиращи очи. Предаността им на боевите принципи, а не на волевите, издава логическото мислене на тези жени, пренебрегващи здравия смисъл. Тяхната трагедия е в противоречието между целите и начините на реализация на тези цели.

Тези жени често стават символи на епохата: Мерилин Монро (Тигър), Любов Орлова (Тигър), Мадона (Куче). Но само те знаят колко е трудно на един символ да живее сред хората. Успехът им обикновено е голям, към това се добавя и активната настъпателна позиция в любовта. Не всеки мъж успява да следва толкова бързомислещи и променящи се романтични създания. Не всеки мъж отговаря на онези изисквания, които предявяват жените от тези знаци към тях. Само когато мъжът е зает с нещо наистина важно, когато е изключителна личност, само тогава се проявява призванието на тези жени да бъдат съратници, да живеят с работата на мъжа, да му остават верни докрай, и ако е нужно, да продължат неговото дело.

Тези жени са създадени за семейство, за майчинство и никога няма да избират между кариера и семейство. За тези жени е много важно да се чувстват обичани и уважавани. В противен случай те реагират не с женски сълзи и слабост, а с твърди бойни действия. За едни мъже такава спътница е подарък от съдбата, за други – недостъпен връх.

43b5b65d06cde6b85166795787f1c593

Силната жена

Това са жените, родени в годината на Петела, Змията, Бика.

Петел (1993, 1981, 1969, 1957…):
Мишел Пфайфър, Прешъс Уилсън, Мелани Грифит, Йоко Оно, Присцила Пресли, Щефи Граф, Глория Естефан, Катрин Зита-Джоунс, Жужа Полгар, Ани Салич, Кейт Бланшет, Блага Димитрова, …

Змия (1999, 1987, 1977, 1965, 1953, 1941…):
Ким Бейсинджър, Грета Гарбо, Жаклин Онасис, Брук Шийлдс, Одри Хепбърн, Опра Уинфри, кралица Елизабет ІІ, Грейс Кели, Фей Дънауей, Стефка Костадинова, Валя Балканска, Лили Игнатова…

Бик(Бивол) (1985, 1973, 1961, 1949, 1937…):
Мерил Стрийп, Мадлин Олбрайт, Принцеса Даяна, Маргарет Тачер, Джейн Фонда, Барбара Буш, Моника Селеш…

Притежават висшата форма на волята – волята на разума. Разбира се, не всички жени успяват да реализират изцяло тази воля. Пречка се явява външният им образ, липсата на новаторство. И все пак, ако се появи възможност, то жените от тези знаци не я изпускат.

Силата на тяхната политика, силата на тяхното управление е, че не се страхуват от конкуренция нито в женския, нито в мъжкия свят. Кой от мъжете е в състояние да се конкурира с кралици като Маргарита Датска (Змия), Елизабет I Тюдор (Змия), с императриците Елисавета Петровна (Бик), Екатерина II (Петел)? На жените от тези знаци е трудно да направят политическа кариера, пречи им тяхната раздвоеност, пречи им воинстващият език, установените обществени стереотипи. Но ако обстоятелствата са на тяхна страна, както са помогнали на Индира Ганди (Змия), на Маргарет Тачър (Бик), то всички стереотипи рухват. Тези жени управляват много по-силно от повечето политици – мъже.

Маргарет Тачър казва: „В политиката, ако искаш нещо да бъде казано, потърси мъж. Ако искаш да бъде направено, потърси жена.“

За историците е мъчително да признаят силата на тяхното управление. Руши се митът за безволието на жените. Историците не могат да повярват, че необузданата любовна стихия може да съседства с трезв ум, с твърда воля.

Към семейството си тези жени се отнасят също както към обществото. Те се стремят да ръководят социалната клетка на обществото, те чувстват огромна отговорност за нея. Тук пак възниква противоречие с общоприетите норми. Ще се съгласи ли мъжът с второстепенната роля? За да утвърди своето лидерство в ситуацията, жената трябва да бъде голям дипломат, но къде да скрие тогава своята праволинейност, напористост, безкомпромисност? Ясно е, че проблемите са достатъчно много.

Представителките на тази тройка знаци подобно на жените от знаците Кон, Тигър и Куче повдигат толкова високо летвата, че не всеки мъж е готов и иска да я прескочи. Разликата е в това, че тези жени не очакват любов, а обичат самите те. Когато при тях дойде романтичната любов, тук те са готови да не забелязват много неща в своя спътник, да му прощават много.

Спътник на разумната воля винаги е романтичната любов. Именно любовта е едновременно и ахилесова пета, и източник на вдъхновение за тези жени. Тези жени може би са единствените представителки на слабия пол, които искат да съединят две неща – да създадат здраво семейство и да бъдат щастливи майки, но и да постигнат големи успехи в деловата кариера. Много от тях постигат поставените цели, други се мятат от едната крайност в другата.  Ако един мъж има нужда от такъв „жив огън“, тогава нека го вземе.

c5d9694e8475530530b5b5628cdc7320

Обаятелната и привлекателна жена

  Плъх (1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936…):
Урсула Андрес, Шърли Беси, Оливия Нютън-Джонс, Настася Кински,

Маймуна (1992, 1980,1968, 1956, 1944, 1932…):
Жаклин Бисет, Елизабет Тейлър, Дайяна Рос, Елеонор Рузвелт…

Дракон (1988, 1976, 1964, 1952, 1940…):
Марлен Дитрих, Шърли Темпъл, Жана д’Арк

Това са приказни жени, олицетворение на женската красота, изящество, финес и слабост. Те създават впечатление за въздушни същества, които нямат нищо общо с грешната ни земя. С целия си вид те напомнят на мъжете, че на земята съществува любов и красота. Образът на тези жени това е обръзът на любовта, която е много по-близо до лудостта, отколкото до живота, много по-близо до нощта, отколкото до деня. Те омагьосват мъжете със своята приобщеност към тайнствата на любовта. Именно тези жени са способни да преодолеят бариерите на разума, чрез които се защитава мъжът.

Но образът, който носят тези жени, както и при всички останали жени, не съвпада с тяхното реално съдържание. Красотата им е доста хладна и затова любовният образ няма сексуално продължение. Покоряването на мъжете става съвсем не заради онова, за което си мислят представтелите на силния пол. След вечерята идва време за „дивана“ – страстни целувки, довеждащи до трескаво състояние, любовни признания, клетви, а след това… А след това – край.

Жените от тези знаци намират по-голямо удоволствие в платоническата любов. В семейния живот тези жени продължават своята линия – стремят се към красота, благополучие и спокойствие. Често пъти проявяват влечение към светски живот, към изобилие от скъпи и красиви вещи. Романите, които те пишат са романи за любовта, за фантастичното и непостижимо чувство, но са написани с истински език, на висок стил и доста реалистично.

Жените от тези знаци са създадени за поетична любов и преклонение. Въпреки това, те притежават здрав разум. Трезвата мисъл никога не ги напуска. Те имат нужда от материално благополучие и спокойствие. Като всеки реалист, те се вълнуват повече от своето здраве, от здравето на близките си, от ежедневния живот. Ако не получат това спокойствие, те са способни на непредсказуеми гневни изблици, а липсата на определеност във всекидневния живот може да свърши трагично както за скулпторката Камий Клодел (Плъх).

Бидейки олицетворение на женската слабост и незащитеност, тези жени по женски преодоляват всички трудности – чрез капризи, сълзи, истерика, т.е много емоционално. Те пропускат през себе си всичко, оттук идва тяхното познаване на хората, познанието за истината на живота.

Добри ли са за брак тези жени? Да, безусловно. При това обаче не бива да се забравят техните особености. Може би в нашия сив и нервен живот те по-трудно изграждат семейното благополучие… Впрочем, тези жени като правило не остават без средства за съществуване.

HAUTE COUTURE Spring summer 2006 George_Chakra_ Paris 25_01_2006

Независимата жена 

Глиган (1995, 1983, 1971, 1959…): Хилари Клинтън, Ема Томсън, Ванга…

Котка (Заек) (1987, 1975, 1963, 1951…): кралица Виктория, Джейн Сеймур, Уитни Хюстън, Лили Иванова, Кристина Онасис, Елена Рьорих, Джина Лолобриджида, Илиана Раева

Коза (Овца) (1991, 1979, 1967, 1955, 1943…): Катрин Деньов, Памела Андерсън…

Външно те са спокойни и невъзмутими. Крият в себе си мистично мислене, притежават омагьосваща сила и власт над мъжете. Имат трезв поглед върху живота, но когато дойде време да се действа, се проявяват техните специфични наклонности – те доверяват повече на сънищата и предназнаменованията, отколкото на реалността. Пък и реалният живот ги занимава повече в своите крайни проявления, отколкото в спокойното си течение.

Вътрешната свобода не позволява на тези жени да се примирят с посредствеността, с делничността на живота, с неговите стереотипи и зависимост от някого или нещо. Такива жени отстояват своята независимост във всяка ситуация, каквото и да им коства това.

Освен воля, те притежават и още нещо – сексуална проницателност, позволяваща им да разбират мъжката психология. Бракът обаче в обичайния смисъл на тази дума не е самоцел за тях. Те лесно могат да минат без него. От друга страна, именно те са способни да поддържат чувствата свежи, способни са на най-голямото в брака – на идеалната хармония във всички сфери – духовна, сексуална и материална.

Източник: „Брачна енциклопедия“ – Г. Кваша

Източник: www.margaritta.dir.bg

Всеки знае, че почивката на чист въздух подобрява настроението и дава сили, предаде adme.ru. Съвсем скоро лекари направиха интересното откритие, че всъщност, почивката, далеч от цивилизацията, буквално променя мозъка! В добра посока, разбира се.

Оказва се, че пътуването до най-дивите и необитаеми кътчета на нашата планета не само ни носят ярки впечатления, но и ни помагат буквално да спрем да мислим. Според учени и лекари, най-добрият начин да се справим с лошото настроение е именно това време. И най-интересното е, че докато е в състояние на „затъмнение“, човешкият мозък буквално се трансформира.

В потвърждение на тази теория, учените изследват група хора, които са се разхождали в гората само за час и половина. Във всеки от участниците е забелязан значителен спад в активността на главния мозък – зоната на мозъка, отговаряща за психичните заболявания, а творческото мислене се е повишило с 50%. Сега си представете какво се случва с човек, който прекарва сред природата няколко дни!

24chasa.bg

nasame.bg

Представете си свят, където хората доживяват 500-ия си рожден ден, където свежи хора без бръчки с виталността и метаболизма на 30-годишни обитават планетата, благодарение на хапчета, които блокират стареенето. Може да звучи като фантазия, но за д-р Алекс Жаворонков това е напълно възможно в недалечното бъдеще.

Биотехнологът и неговият екип работят над серия от лекарства в компаниятаInsilico Medicine със седалище в САЩ. Лекарствата според него предотвратяват стареенето и дори, в някои случаи, могат да подмладяват.

Стареенето е най-потискащият проблем за хората, казва д-р Жаворонков. Той има докторска степен по физика от Московския държавен университет и ръководи научния екип на фондацията за биотехнологични изследвания в Оксфорд. Латвиецът говори пет езика и се счита за гражданин на света.
Откриването на лекарство срещу стареенето е делото на живота му. Като се има предвид, че той очаква да живее до 150-годишна възраст, ще има достатъчно време да направи откритието си.

Ако идеята да живеете толкова дълго ви се струва абсурдна, замислете се, че стандартът на живот днес е много по-висок от този преди 100 години. През последния век очакваната продължителност на живота се е увеличавала с почти 3 години след всяко десетилетие. Момиченце, родено днес, се очаква да доживее до 82,8 години, а момче – до 78,8 години, според националната статистика.

Д-р Жаворонков вярва, че няма да е далеч моментът, когато неговите хапчета срещу стареене ще са общодостъпни, пише британският Telegraph. Той си сътрудничи с американската Фондация за дълъг живот, която според плановете в началото на следващата година ще пусне на пазара серия от продукти, наречени геропротектори, чийто състав забавя стареенето и дори подмладява. Цената им ще е малко по-висока от тази на мултивитамините, обяснява д-р Жаворонков.

„Ако си мислите за диети и упражнени, това са странични стъпки“, обяснява Жаворонков. „Ако искате да мислите на едро, мислете как да доживеете до 500! И какво ви трябва за това? Това са въпросите, които задаваме. Не просто да сте малко по-здрави от нашите родители. Това не е голямата цел. Целта е да направим големият удар“.

Д-р Жаворонков е един от многото, които се опитва да открие еликсира на младостта. През 2013 г. компания, наречена Калико, също направи опит да пребори стареенето. Година по-късно рентгенологът Джуун Юн обяви награда от 1 млн. долара за първия екип от учени, които могат да предотвратят стареенето. До момента 15 екипа претендират за наградата.

Междувременно, учени от Харвард предлагат употребата на татлитиум, обикновено предписван при биполярни разстройства, като защита срещу стареенето на клетките.

Екип от учени в Кардифския университет е установил, че малка доза от лекарство, наречено метформин, предписвано на диабетици, може да удължи живота на хора, които не страдат от това заболяване, с до 3 години.

Самият д-р Жаворонков експериментира върху себе си, твърдейки че се чувства значително по-млад, отколкото преди години. Уверява, че е взимал огромни дози метформин през последните над 10 години. Миналата година той дори се обзаложи за 1 млн. долара с бизнесмена Дмитри Камински кой от тях ще живее по-дълго.

Освен че взима по 100 различни добавки и лекарства всеки ден, той редовно прави упражнения, прави си различни тестове за състоянието на кръвта и клетките.

„До момента няма никакви индикации, че човек може да доживее до 500 години“, заявява д-р Назиф Алик от Института за изследване на възрастта към Лондонския университетски колеж. По думите му възрастта може само да бъде забавена и да бъде намалена тежестта на вредите на стареенето. Той е скептичен и към възможността да се доживеят 150 г. Без да обръща внимание на скептиците, д-р Жаворонков продължава с експериментите върху себе си и приемането на огромни количества добавки и лекарства.

Какво правим с потенциално смъртоносните болести като рак? Ракът причинява повече от една четвърт от всички смъртни случаи във Великобритания. Според д-р Жаворонков, голяма част от медикаментите, които взима, са също и противоракови.

Все пак той предприема и специални мерки срещу рака: „Опитвам се да избягвам трансмазнини, пушенето, макар че не смятам, че една цигара на ден може да навреди на някого. Избягвам пряката слънчева светлина. Много от разновидностите на рака са от радиация. Нося специални UV очила, за да предпази очите си“.

„Ако наистина искате да се докоснете до нови хоризонти и да промените своето поведение, така че да бъдете по-млади през цялото време, трябва да напаснете вашите очаквания за продължителността на живота до нещо разумно и постижимо“, съветва д-р Жаворонков.

Всичко казано до тук повдига въпроса защо някой би пожелал да живее до 150 или повече години. За д-р Жаворонков това не е само въпрос да имаме хубава кожа след като сме навършили пределна възраст. Превенцията на старостта е философско предизвикателство, което според него ще ни превърне в по-добри хора в дългосрочен план. „И това трябва да е нашият най-важен приоритет пред глобалното затопляне, световния глад и пътуването в космоса“, категоричен е д-р Жаворонков.

Източник: Мегавселена

ezine.bg

Човешкият организъм е действително уникален сам по себе си, в него наведнъж протичат толкова много процеси, което наистина е невероятно, тъй като всички те са синхронизирани толкова перфектно като един съвършен механизъм. Въпреки това, винаги, когато нещо не е наред, нашият организъм ни изпраща сигнали, на които е необходимо да обърнем внимание, за да можем да се погрижим за проблема още в самото начало, преди нещата допълнително да се усложнят. Затова обърнете сериозно внимание веднага щом почувствате някой от тези симптоми: 1. Суха кожа на лицето В тялото ви липсва витамин Е. За да компенсирате нужните количества от този витамин, включете в храната си ядки, мазна риба и растителни масла. 2. Чуплива коса и нокти Тези симптоми показват липса на витамин B и калций. Въведете тези важни съставки в организма си чрез приемане на пълнозърнести храни, бобови растения, картофи и мляко. 3. Повишен апетит за сол Необходимостта от повишена консумация на сол в организма показва инфекция или възпаление, особено в урогениталната система.

4. Повишен апетит за сладко Има вероятност да сте достигнали до нервно изтощение и е необходимо бързо презареждане с енергия чрез приемане на глюкоза. В такъв случай най-добре е да увеличите консумацията на пчелен мед или тъмен шоколад, за да избегнете допълнителни проблеми със стомашно-чревния тракт. 5. Кървене на венците В тялото ви има недостиг на витамин С. Този витамин се съдържа в чесъна и лука, плодовете и зеленчуците. Също така горещо се препоръчва и пиене на чай от шипки. 6. Неспокоен сън, раздразнителност, спазми в краката Тези симптоми показват липса на магнезий и калций. Увеличете приема на зелени листни зеленчуци като спанак и зеле. Също така широко известни с високото си съдържание на магнезий са бадемите, слънчогледа и лененото семе. Отличен източник на така нужните за вас микроелементи са също и сушените кайсии, сливите и цвеклото. 7. Суха кожа на лактите Това е знак, че на тялото му липсват витамини А и С. Тези витамини може да намерите в плодовете и зеленчуците с жълт цвят: моркови, тиква, кайсия и портокал. 8. Апетит за сурови храни Този симптом може да показва гастрит или проблеми с черния дроб. Храната в необработен вид спомага за облекчаване на спазми и за успокояване на стомаха. 9. Желание да се храните с кисело Желанието за кисели храни се появява тъй като организмът ви се нуждае от стимулиране на черния дроб или жлъчката. Вашият организъм ще се чувства по-добре, ако в храната включите продукти като лимон и червена боровинка. 10 . Често главоболие, умора и болки в ставите Тези симптоми показват недостиг на вода в организма. Водата е много важен елемент за човешкото тяло, така че трябва да я въвеждате в големи количества. Имайте предвид, че соковете не са заместител на водата пише zajenatа

От витринатавиж всички

0
Семейството е естествено „местообитание“ за всеки човек. Повечето хора на планетата искат силно и щастливо семейство. Ето няколко съвета:

Стилътвиж всички

0
Посрещнете Новата 2020, чийто покровител в източния календар е Белият метален плъх, у дома, съветват астролозите, но в голям мащаб. Направете истинска...
Открий ме в спорта