My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Мода и стил

Снимка: yandex.kz

В женския гардероб шаловете се използват не само като аксесоар, който изпълнява практическа функция (защита от студа), но и като декоративен елемент.

Уникалността на този елемент е, че той е в състояние радикално да промени образа ни. Ако сте с ограничени в средства, можете да представите един и същ ансамбъл по нов начин, като промените само един елемент – шалът.

Как да връзваме красиво шал върху палто или яке?

Този малък детайл прави дамата елегантна, изтънчена и стилна. Независимо от модните тенденции, тази част от гардероба е съчетана с якета и палта.

Видове шалове

За да научите бързо техниката на вързване, първо трябва да знаете как се класифицират видовете шалове, така че да можете да изберете подходящ модел.

  • Бактус е модерен тип шал, с по-скромни размери от традиционните модели. Този шал се носи под ъгъл отпред и е вързан отзад на врата. Той покрива гърдите, което е особено важно през зимата.
  • Фин ленен шал – голям шал с форма на квадрат. Той е сгънат в средата и се носи на раменете.
  • Боа – кожена наметка. Модата им попремина, но много дами имат този аксесоар. Носи се традиционно на раменете.
  • Пелерина  – голям шал, който представлява голяма правоъгълна материя. Пелерината може да бъде памучна, плетена, копринена или вълнена. Използват се за предпазване от студ, както и за аксесоар към дрехите.
  • Арафатка  – шал от ленено или памучно платно с геометричен образец. Обикновено се носи като шал около врата или превръзка за главата. Тази опция е търсена сред любителите на туризма и риболова.
  • Снуд   – в момента е най-популярният тип шал под формата на правоъгълен шал със зашити ръбове. Дамите го използват като декоративен елемент или като кърпа за коса.
  • Бебешка прашка  – шал, използван за носене на деца вместо чанти – кенгуру.

Всички тези шалове позволяват на жените да създават уникални форми.

miryk.ru
miryk.ru

 

 

oktaedr.com
oktaedr.com

Източник: pomadalux.ru

Снимка: womanadvice.ru

Съвременните момичета използват стилни шапки не само за да се стоплят, но и за създаване на модерен външен вид. Всяка година дизайнерите ни предлагат огромен брой нови версии на този аксесоар. Така че дори и най-взискателните сред тях могат лесно да изберат красива и стилна шапка за себе си.

Какво ще бъде актуално през 2018 г.?

Модни тенденции

Основна тенденция на новия сезон е успешната комбинация от комфорт и стил. Следователно модерната шапка ще бъде не само топла, но и красива. Едни от най-популярните модели са практичните трикотажни шапки от различни материали. Идеални ще изглеждат с шал и ръкавици.

Не по-малко релевантни са баретите, които придават блясък и шик. Сред предимствата им е възможността да се съчетаят хармонично с всеки образ, било то бизнес, романтичен или уличен.

Тази зима дизайнерите ни предложиха шапки от филц, направени в гангстерски стил с ярък и привлекателен декор. Не по-малко популярни ще бъдат елегантните шапки с воал или практичен трилби. Млади модни жени ще харесат творческите шапки – малки животни.

Една от основните тенденции на сезона ще бъде ушанката. А за тези, които харесват ретро-стил, са представени тип високи калпаци. Такива жените носеха през 90-те години на миналия век. Сред популярните кожени шапки са баретата, цилиндрите и каскета, както и обемните шапки от чинчила, арктическа лисица или лисица. Комбинацията от кожа и други материали (кожа, велур, кадифе) изглежда добре.

 

Кожени шапки

Днес все по-често дизайнерите заменят естествените материали с изкуствени. Например, през 2018 г. тенденцията ще бъде изкуствена кожена шапка, която по външност и функционалност не се различава от продуктите, изработени от естествен материал. Сред настоящите модели са ушичките, капачките, кубовете, миниатюрните шапки и качулките, закрепени под брадичката.


Източник: pix-feed.com

Pinterest

Бедното изоставено селянче става една от най-влиятелните личности на XX век. Момичето, което мнозина намират дори за грозновато, диктува стандартите за женска красота 133 години след раждането си.

“Едновременно благоразумна и дива, женствена и мъжествена, нежна и хаплива, тя е изтъкана от противоположности. А това буди у мъжете, а и у жените непреодолимо влечение”, пише Мари-Доминик Льолиевър в “CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение”.

Противоречивост, връзки и тайни белязват пътя на ненадминатата Шанел. И макар днес милиони жени да копнеят за творенията й, малцина я познават. „Имат ли представа, че преплетените кръгове всъщност са отличителен знак на първите християни? Че се прекланят пред глиф, който в езическите времена е бил свързван с Венера? Че логото на Шанел в действителност представлява изображение на женски полов орган? При християните мандорлата символизира вулвата на Дева Мария“, подчертава Мари-Доминик Льолиевър.

Авторката описва тежкото детство на роденото като Габриел Шанел момиче и как това повлиява на стремежа й да даде на жените не просто модерни дрехи, а независимост.

Майката на Шанел почива на 32 години, бащата оставя синовете в близки ферми, а момичетата – в манастир. Обещава им, че ще се върне, но всъщност никога повече не вижда дъщерите си. Габриел го чака години наред и описва разочарованието си с думите: „Отнеха ми всичко и сега съм мъртва.“

Според нейни биографи това изоставяне е причината за пораждането на вечното й желание да е харесвана, да е забелязвана, да е обичана. И именно то, а не просто амбиция, завист към богатите или желание за пари я води към върховете на кариерата й.

„През целия си живот тя нито веднъж не проявява ревност или завист – пише Льолиевър в CHANEL & CO – недостатъците й са свързани по-скоро с прекомерната й войнственост.“

Въпреки че ежедневието в манастира е свързано с много тежък труд и строги правила, в Обазин Шанел получава много. Монахините й поверяват да обработва вълна за тъкане и я научават да шие – скучни и еднообразни облекла, но изпипани до перфекционизъм.

Още там, в манастира, бъдещата Коко създава уникалната си представа за красивото. Години по-късно тя ще настоява, че не се впечатлява от натруфени рокли и величественият стил за нея е единствено изчистеният – той ще се превърне в нейна запазена марка. „Престоят на Шанел в Обазин не я оставя безразлична. Добросъвестна и чувствителна, тя е дълбоко повлияна от това вълшебно място“, пише Мари-Доминик.

Смята се, че именно от осмоъгълната форма на камбанарията Шанел черпи вдъхновение за уникалната форма на капачката на своя вечен „№5“.

Но в манастира никой дори и не си представя, че малкото плахо момиче ще се превърне в пример за подражание на милиони жени по света. Тогава алтернативите пред Габриел са да стане прислужничка, фермерка или монахиня. Всъщност сестрите виждат потенциал и силен характер у нея и дори се надяват, че я чака бъдеще като игуменка

Габриел обаче има други планове за себе си. Тя мечтае да се справя сама, не да бъде обикновена шивачка цял живот, да отиде да живее в Париж и най-вече да буди възхита в очите на другите.

В епоха, в която за всяка жена се смята за най-важно да се омъжи изгодно, Шанел се чувства не на мястото си. Осъзнава, че това, да си просто съпруга или любовница, не е достатъчно. И повечето момичета от обкръжението й дори не я разбират.

Да не говорим, че тя съвсем не отговаря като визия и държание на стандартите за времето си. Но вместо да се нагласи към стила, който е модерен, създава свой собствен.

“Как да се справи, след като разполага само с дребничко тяло, при това без гърди и задник във време, когато именно те са основните аргументи? – пише Мари-Доминик Льолиевър. – Със стил. Габриел е твърде горда, за да подражава на богатите, и затова сама си изгражда образ, който предизвиква интерес и уважение.”

Убедена сама да изкарва прехраната си, Коко дори решава да опита шанса си във вариетето. Тя се записва на уроци по пеене и мечтае да стане известна изпълнителка. Готова е на всичко само и само да не е зависима от мъж.

Именно това нейно вечно желание за независимост я прави уникална и в бъдеще – защото тя не просто създава революция в модата, но и в концепцията на женствеността. Коко е една от първите, които налагат образа на независимата, самоиздържаща се, бореща се жена.

Източник: 168chasa.bg

Снимка: Beauty.ua

Ярки, екстравагантни, дълбоки и деликатни нюанси избра Известния институт Pantone Color за цвят на 2018г..(lifehacker.ru)

Институтът „Pantone Color“ за първи път разшири списъка на модерните цветове от 10 на 12. Те бяха най-силно изразени в пролетните и летните колекции, представени в седмицата на модата в Ню Йорк,  Лондон и Милано, в края на миналата година.

Експертите обявиха Ултравиолетовия цвят за основен цвят на годината. Наситения, космически виолетов цвят, който сякаш свети отвътре е основен елемент в новите колекции на много дизайнери.

Това е истинския цвят на бъдещето, което вече настъпва. Това е мост от съвременните технологии до полета към друга галактика. Ултравиолетът е символ на творческо самоизразяване, мистицизъм и духовни качества.

Бъдещето в контекста на мода-2018 е провокативно явление. Ето защо, дизайнерите виждат ултравиолетовият цвят или като монохромен – единствен цвят в облеклото, или като рамка на не по-малко ярки нюанси, например червено, оранжево, сребристо, ярко зелено или ярко жълто.

Вижте как изглежда на подиумите
vogue.com, elle.com, fashion.hola.com
vogue.com, elle.com, fashion.hola.com

fiolet_1516955817-630x315

krasivey.com.ua
krasivey.com.ua
2. С цвят на канарче

Ако ултравиолетовият цвят е цвят на годината, то десените с цвят на канарче, бяха определени от експертите като основен цвят през пролетта. Най-печелившите дизайнери представиха комбинации от ярко жълто и класическо черно. Но и други цветове като: розово, бяло, блатно зелено, също си партнират с ултравиолетовото.

vogue.co.uk, wwd.com, vogue.com
vogue.co.uk, wwd.com, vogue.com
lifehacker.ru
lifehacker.ru

Източник: lifehacker.ru

denimjeansobserver.com

Последният писък на модата са двойните дънки, при които единият чифт се закрепва към талията и стига под пъпа, а другият е наставен за него и продължава до пода, съобщава „Сън“.

Не беше отдавна времето, когато дамските джинси бяха с невъобразимо ниска талия и под тях се подаваше бельото, отбелязва таблоидът. Но сега махалото на модата отива в противоположна посока.

Новите двойни дънки на практика не оставят нищо открито – напротив – в една кройка има две талии и два колана. Смахнатата приумица е дело на дизайнерката Наташа Цинко.

снимка: Twitter
снимка: Twitter

Моделите ѝ приличат на два чифта панталони, надянати един върху друг. При това горната част на дънките обхваща талията, а долната едва се държи за бедрата. Мнозина предположиха, че тази мода ще си остане само в интернет. Но както твърди в. „Сън“, в някои шик магазини новите дънки са били изкупени на цена от 695 долара. Което означава, че в скоро време те ще се превърнат в част от градския пейзаж.

Boing Boing
Boing Boing
Denim Jeans Observer
Denim Jeans Observer

novini.bg

Идва лятото, период идеален за избор на рокля с отворен гръб. Дори когато моделът е с чиста и проста кройка, отворения гръб е достатъчно впечатляващ и очарователен. Представяме ви най-актуалните модели, които със сигурност ще искате да имате за лято 2017!

По-изисканите рокли са идеални за бал или пък ако сте гост на сватба, докато памучните и прости рокли с отворен гръб винаги са добре дошъл избор за безгрижните летни дни.

Надяваме се да намерите подходящата за вас!

 

de.dhgate.com

С настъпването на новия сезон е време и за нови придобивки в гардероба. Instagram е вдъхновение за доста момичета по света, а Street style модата безспорно властва в това онлайн пространство. Именно от него сме подбрали 6 тенденции, покорили модните върхове за пролет 2017 година.

Свежи цветове, дръзки комбинации, класически елементи и малко блясък ще ви помогнат да излезете от сивотата на мрачните дни и с увереност да стъпите в новия моден сезон. Ето с какви fashion находки да се сдобиете през идните месеци, но не забравяйте винаги да оставяте своя почерк върху аутфита си, за да се откроявате с индивидуалност!

Бяла тениска с червен надпис 

Pinterest
Pinterest

Съчетанието на бяла тениска и дънки е класически casual outfit. Тази пролет белият тишърт се завръща с нов облик, а точно с червен надпис. Gucci, Levis и Tommy Hilfiger са модните марки, чиито тениски станаха хит в модния свят. Ако не ви се инвестират колосални суми в тази тенденция, то можете да си купите обикновена бяла тениска и да отпечатате върху нея, червен надпис по ваш избор и пак ще сте в крак с модата. Бялата тениска може да бъде истински хамелеон в различните визии – комбинирана с дънки за по небрежен вид, с пола за по секси аутфит или под сако за елегантен чар. Не се колебайте да експериментирате с нея!

Дрехи с апликации

vip-fashionshop.com
vip-fashionshop.com

Цветните апликации, бродерии и стикери заляха витрините тази пролет. Върху дънки, якета, ризи, тениски, рокли и дори чанти… те са навсякъде! Тази тенденция внася голяма доза свежест в пролетния ни гардероб, но не трябва да прекаляваме с нея, тъй като рискуваме да попаднем в графа, различна от тази на модерното. Изберете само една от дрехите ви да е с апликации и я съчетайте с нещо изчистено и семпло. По този начин ще имате акцент във визията и тя няма да бъде претрупана.

Кецове и маратонки 

14877839851691085513172609316963521129892187o

И този сезон удобството е на почит. Кецовете и маратонките излизат от спортните зали и все по-сигурно започват да изместват високите токчета в ежедневното облекло. Съчетани с рокля, пола или дънки, те намират приложение в почти всяка визия. Много дизайнери, не само спортни марки, представиха своите предложения, в които сме влюбени и несъмнено ще изпробваме тази пролет. Комфорт и стил едновременно, какво по-хубаво от това!

Металически отблясъци 

gallery/klkapsri
gallery/klkapsri

Маталическият блясък превзе зимните тенденции и явно смята да остане и за пролетните. Несъмнено няма да останете незабелязани с подобен акцент във визията ви. Дреха, обувки или аксесоар, не се колебайте да инвестирате в нещо с огледален блясък този сезон. Металическите кецове са идеален избор – 2 тенденции в едно! Ако сте ценител на чантите, като мен, то не пропускайте да се сдобиете с клъч , с който ще се превърнете в център на внимание на всяко парти.

Пастелно розово – цветът на пролет 2017 

Снимки: Profimedia
Снимки: Profimedia

Пастелните розови нюанси оцветиха дрехите този сезон. Цветът внася свежест във визията и подчертава нашата нежност и женственост. Ако пролетното настроение все още не ви е завладяло, то заложете на розовото, и това ще се промени мигновено. Топ тенденция е и съчетанието между пастелно розово и пастелно синьо. Двата цвята се комбинират идеално и внасят нестандартност и закачлива нотка в аутфита. Една от най-известните модни блогърки, Киара Ферани, заложи на тази комбинация, по време на седмицата на модата в Париж.

Blitz.bg

Във всяка страна има удивителни, достойни за възхищение жени.

Всички ние обичаме да се любуваме на прекрасните дами, зад чиято лека походка и изискани тоалети се крие ум, целеустременост и невероятна сила на волята.

Една от тях е Шейха Моза / Нейно височество Шейха Моза бин Насер ал-Миснед/, съпруга на бившия емир на Катар. Само на 56 г., тя вече е легенда. Името и знаят всички. Считат я за Сивият кардинал на Катар.

Говори се, че модернизацията на Катар и добрите му отношения със западния свят се дължат на нейното влияние.

Тя е сред най-стилните жени на планетата, посланик на добра воля, „боец” за правата на жените в страната й и реформатор в областта на образованието.

През 2002 г. тя скандализира арабската общественост, появявайки се публично с открито лице.

Шейха Моза е изключително добър пример за еманципацията на жената в арабския свят и доказал се дипломат.

съпруг

Вероятно има пръст и в освобождаването на сестрите ни от Либия. Преди да отиде в Либия и да уговори условията за свободата им, съпругата на френския президент Сесилия Саркози се срещна на четири очи именно с шейха Моза.

поритика1

Стилът на първата дама на Катар е изключително елегантен и до известна степен консервативен що се отнася до цветовете, в които са издържани тоалетите й. Тя предпочита изчистени десени в бяло, черно, сиво и червено, макар напоследък да я виждаме да проявява по-експериментаторски дух с електриково зелено и лилаво.

зелено118391152_5752526_49_2_С невероятната фигура, която има, шейха Моза може да си позволи почти всичко, но в повечето случаи залага на строги костюми, украсени подходящо с прекрасни диамантени брошки. При последната визита на шейха Моза и съпругът в Мадрид, останахме поразени от блестящата й визия. Не сме сигурни, че сме виждали друга толкова елегантна дама от света на политиката и властта.

Qatar's Sheikha Mozah Bint Nasser al-Missned (L) and Spanish Queen Sofia attend a traditional welcome ceremony at El Pardo palace outside Madrid April 25, 2011. Qatar's Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani and his wife Sheikha Mozah Bint Nasser al-Missned are in Spain on official visit. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: ROYALS POLITICS)

Тя бе приветствана от Кралица София Испанска в двореца El Prado в Мадрид.

Предлагаме ви 5 модни съвети от модната икона на арабския свят!

1. „Тюрбаните са невероятно шикозни, особено съчетани със забележително бижу.”

emodno.com
emodno.com

2. „Подчертаната талия е признак на изключителна женственост и прави всеки ансамбъл от дрехи да изглежда стилен.”

kliuki.ws
kliuki.ws

3. „Дългите до земята поли и рокли могат да бъдат също толкова секси, колкото и минижупите.”
талия(1)
4. „Смелите цветове изграждат перфектна визия независимо от повода. Досущ като черното! ”

pinterest.com
pinterest.com

5. „Независимо дали сте на 20 или на 50 години модата трябва да ви доставя удоволствие. Мъдрост, опит и младежко поведение са най-добрият тоалет за една дама.”
3(14)
Източник: woman.hotnews.bg

Getty Images

В истинско вдъхновение за дизайнерите по време на Седмицата на модата в Париж се превърнаха дрехите втора употреба.

Дизайнерът Франциско Тера и други изгряващи звезди на модния подиум са убедени, че в магазините за облекло втора ръка могат да се изровят истински находки. Според тях неслучайно от такива места пазаруват не само хората с ниски доходи, а и заможните дами и господа.

Дизайнерите уверяват, че ползваните дрехи са все по-често красиви, модерни и с марков етикет. Така че можем да забравим за размъкнатите тоалети, които си представяме, когато стане дума за втора употреба.

Тера, който е работил за компании като „Живанши“ и „Карвен“, признава, че самият той има много употребявани дрехи и най-редовно се откроява с точно такива облекла. Моделиерът дори описва този тип магазини като „рай за хипстърите“

novini.bg

Златно ламе, блясък, везби със златни и сребърни нишки, скъпоценни кожи и пера като гарнитури, кристали, перли, брокати, щампи в ярки екзотични цветове, искрящи елегантни верижки и синджирчета, въобще разточителство и разкош!

За да бъде направен на пух и прах песимизма, обладал ни напоследък поради политически, икономически, екзистенциални и всевъзможни други причини. Иначе казано уникалните, ексклузивните, щедрите на яркост дамски тоалети се превръщат в мощно оръжие срещу причинените от времето ни несгоди. Поне за италианските модни дизайнери и техните чуждестранни колеги, разбира се, които както винаги демонстрираха завидни талант и шивашки умения на приключилата в понеделник фешън-изява „Милано Мода Дона 2017-2018“. Естествено че става дума за Седмицата на италианската мода за следващите есен и зима, през която бяха показани общо 174 колекции „разхвърляни“ в 70 пищни дефилета, 92 шармантни презентации и 37 шикозни „демонстрации“ из бутици, молове, дискотеки, ресторанти и дори по улиците на креативната столица на Италия.

Искряща женственост, триумф на женствеността – словосъчетанията като че ли най-ярко отразяват очертаните в Милано от 22 до 28 февруари тенденции в дамските тоалети за следващите студени месеци. Както може и да се предположи, въпросните тенденции вещаят също така „шумен развод“ между гардеробите на дамите и господата, тоест никакво полово мешане или грубо казано – всяка жаба да си знае гьола. Не е много лесно да се синтезира онова, което ще бъде „на мода“ през следващите есен и зима – стилистите са десетки и за щастие всеки си има свой собствен почерк, но определено като първи признак на пожеланата ярка женственост в показаните колекции бе широтата. Що се отнася до връхното облекло, несъмнено широки бяха както палтата с дължина до глезена така и налагащите се все по-мощно тренчове, байкър-куртки и якета, дебелите и дълги до колената жилетки, вълнените пуловери, туниките, които стават с всеки изминат сезон все по-популярни. В очертаната тенденция прекрасно се вписва и може би основният за дамския гардероб атрибут – полата, която също е широка, дълга до под прасеца и много често плисирана. Долу-горе същите са и панталоните – без плисетата, разбира се, които са с подчертана висока талия и пристегнати в кръста с тесни платнени или кожени колани. Разкроени са и дългите сака, ушити от скъпи платове и много често с несиметрично закопчаване чрез блестящи метални копчета или ципове. Доколкото до блузите под тях, то те са са ушити от скъпи искрящи и често прозрачни материи, но за разлика от връхните тоалети са тесни, очертаващи подобаващо извивките на женското тяло. Виж раздиплено женствени са роклите, които при дневните варианти са с дължина доста под коляното, а при вечерните – дълги, често скриващи дори обувките.

Интересното е, че те –обувките, вече са абсолютен микс от материали – скъпи кожи (питон, крокодил) и платове (кадифе, дантели), декоративни елементи като кристали „Сваровски“, перли, везани апликации, искрящи закопчалки, златен обков, вградени светещи ленти и т.н. Токът е с височина обикновено 5-6 сантиметра, но и нисък – 2-3 сантиметра, както и по-висок – за вечерен тоалет. Ботушите се класират под №1 в дамския гардероб, като особено „кул“ са тези от кадифе, обточени с перли. Продължават обаче да бъдат модни и ботушите-чорапи, тоест кожената платформа на нозете е продължена по прасеца чак до коляното от плетена „вълнена жилетка“. Извечни за есента и зимата остават ботите, не липсват обаче сандалите и балерините, които могат да бъдат в светли, ярки цветове, на ромбоиди, кръгчета и разни други оригинални геометрични фигурки. Другият абсолютно задължителен за дамския атрибут аксесоар – чантата, също се вписва в тенденцията „женственост на всяка цена“ на „Милано Мода Дона 2017 – 2018“.

Като цяло на дефилетата преобладаваха тези със средните размери, доста бяха и малките, тип „пошет“, но и при едните, и при другите умишлено бе търсено оптимистичното им оживяване с инкрустации от златисти и ярки цветни ленти, с везани анималистични апликации, с кристали, позлатени метални верижки, ключалки и т.н. Материалите, от които бяха изработени показаните десетки модели, също бяха от скъпи по-скъпи – питон, крокодил, дори от норка, но и безупречно обработени телешки кожи, обагрени в цветовете на дъгата. Специализираните журналисти се израдваха особено на един друг атрибут – шапките с уши на „Мисони“, но като цяло на ревютата доминираха широкополите бомбета „Борсалино“.

Иначе основният цвят, който италианските стилисти препоръчаха вкупом за следващите студени месеци не само за дамските тоалетите, но и за аксесоарите, е рубинено червеният. Той ще бъде на мода, ярък или в неговите по-бледи нюанси, защото именно той тържествуваше на дефилетата в Милано в края на февруари. Но изпълнени с енергия импулси мощно излъчваха и облеклата в цвят фуксия, в електрическо синьо, в яркозелено и дори в жълто. В последните багри, разбира се, грееха тоалетите за през деня, докато вечерните бяха най-вече в традиционните черно, тъмносиньо, тъмночервено, но разкрасени с оригинални флореални фантазии и анималистични апликации. Колкото до материите на тоалетите, тази, която се наложи най силно като тенденция през Седмицата на модата за следващите есен и зима, е кадифето. Преди всичко гладкото, в набедените за аристократични багри бордо, тъмносиньо и черно, не липсваше обаче и рипсеното кадифе. Освен него, тенденция прави и кожата, лицева или обърната, като последната бе сериозно „застъпена“ при мантата, куртките, якетата и дори … ботите!

А следобеда в понеделник – последния ден от „Милано Мода Дона 2017 – 2018“, като никога на едно място вкупом се събраха „главните герои“ от Седмицата на модата, чиито имена съвсем нарочно досега не бяха споменати. Джорджо Армани, Донатела Версаче, Миуча Прада, Ермано Шервино, Доменико Долче, Стефано Габана, Диего дела Вале и още куп техни по-млади колеги, работещи все за известни модни къщи, дойдоха на помена за Франка Суцани в катедралата на Милано. Наред с тях да почетат паметта на починалата през миналия декември известна журналистка и главна редакторка на италианския „Вог“ от чужбина пристигнаха плеяда вечни звезди на модните подиуми и прочути стилисти – Карла Бруни-Саркози, Кейт Мос, Наоми Кембъл, Ева Херцигова, Виктория Бекъм, Карл Лагерфелд и т.н.

Черногледците сред пишещото братство на Апенините изкоментираха помена и като своеобразно опело на позатъналата в трудности италианска мода, чиито върл знаменосец бе именно Франка Суцани. Оптимистите пък видяха в траурната проява сигнал за единство на италианските стилисти и за ново начало на занаята, донесъл на страната им световна слава и много пари.

Гришо дефилира Dolce&Gabbana

 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изяви при представянето на нова колекция на Dolce&Gabbana. Хасковлията се появи на модния подиум по време на заключителното шоу на популярната марка по време на Миланската седмица на модата. Димитров бе облечен със стилен черен костюм, бяла риза и папионка. Най-голямо впечатление обаче направиха обувките, които беше обул българинът на бос крак.

Гришо определено се наслади на случващото се и го демонстрира с необичайна за самия него голяма активност в социалните медии. Българинът използва своя профил в Инстаграм, за да направи своите последователи съпричастни с неговата вечер. Гришо посети и афтърпартито на Dolce&Gabbana.

Дизайнерите представиха още пъстри рокли, корсети и панталони с пайети, животински принтове и цветя, а главите на манекенките бяха украсени със златни корони и диадеми с надписи Queen и Love./monitor.bg

От витринатавиж всички

2
Нова Кръстова гора лекува и сбъдва желания! Нова Кръстова гора е със същия енергиен заряд, каквато и тази в Родопите. Втората Кръстова гора се...

Стилътвиж всички

0
Загледайте се в портретите на древните египтяни, какво ще откриете? Със сигурност ще забележите, че всеки един от тях носи грим. В допълнение на това, няма...
Открий ме в спорта