My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Театър

Драматичен театър – Шумен представят премиерата на „Отворена брачна двойка“ от Дарио Фо и Франка Раме.

Дарио Фо, този магьосник на италианската комедия и неговата съпруга Франка Раме, са създали нов шедьовър на семейните страсти и неразбории.

Наистина ли, за да се носят тежките окови на брака са нужни не двама, а трима души? Какво е съпругата – приятел,грижовник, майка или… просто любима? Самочувствието на мъжа винаги се е ласкаело от това да притежава много жени.

Не като семейство, не като брак и дом, а като завоевание. Но парадоксът на пиесата е, че инженер Мамбрети счита това за най-висша проява на уважение и обич към собствената си съпруга. Неговата философия за отворената брачна двойка трябва да се изпробва на практика. А на прекрасната и предана съпруга Антония е отредена ролята на опитно зайче.

Животът, обаче, е винаги готов да поднесе своите изненади. И те понякога са смешни до припадък, друг път тъжни до сълзи. И накрая, както винаги се случва това, което най-малко очакваме.

Постановката е дело на Андрей Калудов, Сценографията на Диляна Асенова, а песента е написана и изпълнена от Дони.

Голямата изненада е гастрола в ролята на Антония на актрисата Мая Бежанска, известна ни от сериала „Домашен арест“, станала любимка с изпълненията си от малкия екран. Нейни партньори са младите актьори Пьотр Кшемински и Димитър Атанасов.

Участват: Мая Бежанска, Пьотр Кшемински и Валентин Василев.

Постановката ще се играе на 15 март на сцената на Кукл;ен театър – Бургас от 19.00 часа.

Билети на касата на Държавна опера – Бургас.

Неустоимата Милица заедно с верните й партньори в музикалните „престъпления“ – шестимата музиканти от „Михаил Йосифов Секстет“, ще представят концерт-спектакъла си „Да хвърлим операта в джаза“ на 8 февруари от 19 ч. на сцената на бургаската опера. Специален гост ще бъде пианистът и композитор Васил Спасов. Милица и приятели ще представят оперни арии в джаз аранжименти, любими анимационни музикални теми в джаз вариант, както и джаз, интерпретиран по нестандартен начин. Спектакълът вече е изпълняван на десетки сцени в страната при огромен успех и пълни салони, а в началото на февруари бургаската публика ще има късмета да го чуе в залата на операта.

Милица Гладнишка е не само актриса, но и джаз певица. Малко известен факт е, че е завършила курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при проф. Милчо Левиев. Проектът „Да хвърлим операта в джаза“ осъществява с приятелите си от „Михаил Йосифов Секстет“ – модерна джаз формация, създадена от един от най-добрите съвременни български музиканти, тромпетиста Мишо Йосифов. Освен него секстетът се състои от саксофониста Атанас Хаджиев, барабаниста Атанас Попов, басиста Борис Таслев, тромбониста Велислав Стоянов и пианиста Васил Спасов.

С динамичен диалог, неочаквани обрати и с интелигентното чувство за хумор на Антъни Шафър, „Dетектив“ е предизвикателство както за публиката, така и за актьорите. На сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” в ИГРАТА – „Dетектив“ влизат Иван Радоев и Добрин Векилов – ДОНИ, режисирани от Надя Асенова, в сценичната среда и мултимедията на Кънчо Касабов.  Пиесата на Антъни Шафър има зашеметяващ успех. На сцената на театър „Сент Мартин” достига рекордните 2 359 представления в Лондон, както и 2 000 на Бродуей, където печели наградата „Тони” за най-добра пиеса на 1970 година. Две години по-късно по нея се снима трилърът „Частен детектив“ („Копой“).

„Dетектив“ е криминале. Игра за двама мъже, които искат да премерят силите си, характерите си, егото си. Състезание, което на моменти минава всякакви граници и се превръща в игра на живот и смърт. В духа на доброто криминале, нито едно действие не е окончателно и никой не може да отгатне следващия ход на играчите.
„- Значи, Вие смятате брака за игра, сър?
 – Не брака, инспекторе, а секса. Сексът е играта, а бракът е наказанието.“

Играта няма правила. Театър, покер, интелектуална схватка – всички средства са в действие за да има надмощие.Иван Радоев споделя за своя персонаж: „Майло влиза в тази игра с чисто сърце, но дали ще излезе по същия начин? Двама мъже играят, да го наречем най-общо – мач – със завиден спортен хъс. Ще останете изненадани от тяхната изобретателност и вярвам, ще се забавлявате, както се забавлявахме и ние, докато работихме по спектакъла, а и сега, когато продължаваме да го развиваме. И да, не става дума само за жени…“ Сигурно много хора с изненада ще установят името на Добрин Векилов – ДОНИ, в афиша на пиесата “Dетектив”. Самият той казва: „Приех, защото се изкуших, защото повярвах в преценката на режисьора и в партньорството на дългогодишния ми приятел Иван Радоев, а и защото изпитвам себе си, в този уникален текст на Антъни Шафър. Както казва героят ми Андрю Уайк: “Най-краткия път към сърцето на всеки мъж минава, през унижението”.

ПОСТАНОВКАТА ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА 9 февруари от 19ч. на сцената на Куклен театър-Бургас.

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК.

Швейк, Йозеф Швейк от Винохради, идиот по документи, с пъстри очи и дупка на гащите. Швейк, който търгува с кучета, поръчва винаги по три бири, имена помни само на кръчми и за него събития като войни и масови фалити на банки бледнеят пред проблема, колко бира остава недопита при обществени колизии…

Обвинен в държавна измяна, вместо в съда, Швейк е изпратен в лудницата, тъй като психиатърът му поставя диагноза „духовна тъпота и вроден кретенизъм”. Там открива мечтания живот – „свобода, братство, порцион и електрификация”, но не задълго, тъй като скоростно го изпращат в затвора, а от там на фронта. Всеотдаен свързочник, Швейк страстно се отдава на свръзки с врага – по конкретно с жените на врага, при това съвсем „плътно” и „прилепнало”. „Отлепен” от една такава вражеска госпожа, бива пленен от руснаците. Как и защо се озовава издокаран с нова руска униформа, не става съвсем ясно. Два часа по-късно е отново пленен, този път от своите – заради руския шинел! Висшият чешки военен съд го осъжда на екзекуция по бързата процедура. Но … нещо се обърква за пореден път! И …„Знаете ли откъде започва упадъкът на една държава? Когато, поради изобилие от идиоти, спрат да ценят истинските”. А Швейк е истински идиот!…Звучи познато? Почти до сълзи! Но…бихте могли да се посмеете над това и да се позабавлявате също. Всъщност, ако се позамислите, ще разберете, че единственото оръжие срещу ширещия се и войнстващ „кретенизъм” и тогава, и сега е смехът. Очистващият и осмеляващ смях.

Съвременният „Швейк” вече Ви чака в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”. И понеже всички сме на един дъх разстояние от масово видиотяване, моля не отлагайте срещата с „ШВЕЙК”.

Герасим Георгиев – Геро, Валентин Танев, режисьорът Бина Харалампиева, драматургът Юрий Дачев, сценографът Петя Стойкова и композиторът Мартин Каров са подготвили експлозия от смях, достатъчно мощна, за да Ви очисти от тревогите, депресиите и сериозността за дълго време. Чувствайте се поканени и заповядайте, но не се бавете прекомерно.

СПЕКТАКЪЛА ЩЕ  СЕ ИГРАЕ  на 16 март  от 19ч. в зала ДНА. БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК  . За повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева-организатор

Постановка Бина ХАРАЛАМПИЕВА (гост)

Участват : Герасим Георгиев- Геро и  Валентин Танев

 

Снимка: theatre.art.bg

Класиката на Жан Батист Молиер – „Тартюф”, ще бъде поставена на бургаската театрална сцена. Представлението на театър „Българска армия” ще се състои на 29 януари, в залата на НХК. Спектакълът гостува в черноморския град по покана на „Арт Ателие”.

На сцената ще излезе цяла плеяда от обичани звезди – Веселин Ранков, Гергана Данданова, Евелин Костова, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Иван Радоев, Гергана Плетньова, Веселин Анчев, Калин Иванов, Луизабел Николова, Десислава Касабова, Симеон Дамянов, Асен Кобиларов.

Надниквайки в дома на заможния буржоа Оргон, виждаме сцени от живота – такива, на каквито се натъкваме до ден-днешен. Сцени, в които измамата заслепява честността, а откритостта е равностойна на наивност, доверието – на глупост, послушанието – на робство. Алчността за богатство, плът и имоти е дяволската сила, която заразява минало и бъдеще.

В „Тартюф“, класическата комедия на нравите, Молиер улавя духа на престореността и осмива алчния човек. Сюжетът на пиесата е актуален и днес и не слиза от световните сцени.

Лъжливият морал, привидната святост, порядъчност и безкористност на Тартюф са маска, зад която дебне коварството. Примамлива се оказва опаковката, блазнеща с безупречна външност и финес.

Билети вече се продават на касите на НХК, както и на тел. 0894/898-098.

Постановката „Чамкория“ на Явор Гърдев по романа на Милен Русков се превърна в театрален хит, който не трябва да бъде пропускан. Спектакълът ще бъде представен от Театър 199 „Валентин Стойчев“ на 24 януари в залата на Дома на нефтохимика от 19:00 часа.

Това е едно незабравимо, смешно и вълнуващо пътешествие, което отвежда публиката назад във времето до 1928 година.

Действието проследява едно необикновено пътешествие от София до Чамкория с простосърдечния простосърдечния и изключително духовит герой на Захари Бахаров – бае Славе.

Билети може да откриете на касата на Дома на нефтохимика.

Тел. за информация 0899 562538.

Спектакълът не е подходящ за лица под 16 години.

Теодора Духовникова и Иван Юруков ще раздадат автографи след специалната прожекция в Cinema City Бургас

Част от екипа на най-новия български филм „Дъвка за балончета“ ще се срещне с бургаската публика след специалната прожекция на 18 декември от 20:30 часа в Cinema City в Мол Галерия Бургас. На събитието ще присъстват актьорите в главните роли – Теодора Духовникова и Иван Юруков, режисьорът Станислав Тодоров – Роги и сценаристите Георги Иванов и Тео Чепилов.

„За мен като бургазлия тази среща е особено лично и важна. Нямам търпение да видя реакциите на публиката в родния ми град“, сподели Станислав Тодоров – Роги.

Билетите за специалната прожекция вече са в продажба и могат да бъдат закупени на касите на киното и онлайн на www.cinemacity.bg.  Заради високия интерес от страна на зрителите е отворена и допълнителна прожекция от 20:40 часа.

С близо 11 200 зрители новият български филм „Дъвка за балончета“ оглави родния боксофис в първия си уикенд на голям екран. „Дъвка за балончета“ разказва историята на първата любов и ни връща към детството през 80-те години.

Зад сценария на „Дъвка за балончета“, който спечели наградата на „Златна роза“ преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Зад камерата е Владимир Михайлов. Във филма ще видим и актьорите Малин Кръстев, Диана Димитрова, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев. Най-много овации в киносалоните обаче събират децата-актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Основната музикална тема е композирана от Калин Николов, а в саундтрака влизат и парчета на група „Остава“ и братя Аргирови.

* Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

Копродуценти на „Дъвка за балончета“ са Нова Броудкастинг Груп и Dynamic Arts. Филмът ще се разпространява в кината у нас от Лента

Култовият спектакъл на Ерик Богосян “Секс, наркотици, рокендрол” отбелязва 25 години на сцена. Това е постановката с най-дълъг живот у нас, а гастрола по случай годишнината минава и през Бургас. Жителите и гостите на града ще имат възможността да видят спектакъла в залата на Кукления театър на 5-и октомври  от 19 часа.

Режисьор на постановката е Николай Ламбрев – Михайловски, а главни действащи лица са проф. д-р Ивайло Христов, Добрин Векилов – Дони и Коцето – Калки. Те ще представят публичния размисъл на Ерик Богосян върху конфликтите в живота на автора.

Според легендата терминът “Рокендрол” е измислен от Алан Фрийд – DJ от Ню Йорк. Но Фрийд е направил много повече от това да назове едно явление и да запознае милиони хора с него. Той също е успял да стане център на скандал, да провали живота си с пиянство и да умре млад. Той самият е бил превъплъщение на рокендрола.

“Изразът “секс, наркотици, рокендрол” е сякаш татуиран върху живота ми през последните двадесет и пет години. В продължение на много време аз дори смятах, че “секс, наркотици, рокендрол” е самият живот. Всеки, който не се движеше със 150 км. в час на проглушителна музика, просто не беше жив. Не признаваш ли рока, значи си мъртъв.

А всъщност се оказа тъкмо обратното. Сексът и СПИН убиха много хора, много мои приятели. Изразът “секс, наркотици, рокендрол” не носи същата празнична атмосфера, както преди петнадесет години. Понякога дори напомня за мъртвешки танц. Прекарах по-голямата част от живота си, заклещен между идеализъм и хедонизъм, между егоизъм и себераздаване, между любов и секс, между хаос и прегледност.

Днес, през 1991 г., въпросът е: как мога да бъда едновременно безотговорен и да поемам отговорност? Пиша за онези неща, които не мога да разбера”, казва самият Богосян.

Билети за постановката може да закупите от касите на НХК, както и на тел.: 0894/898-098. Спектакълът гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и нейното „Арт Ателие“.

На 01 Септември от 19 ч. в зала НХК комикът, нашумял и като водещ на „Господари на ефира“, ще си партнира със Соня Ковчезлиева в концерта „Романтична комедия“.

Пъкленият план на Ненчо е да ви побърка от смях! Този план е скроен по сценария на Юлия Манукян. Съучастници в него са Плевенска филхармония, Георги Милтиядов и диригентът Левон Манукян.

Едно истинско забавление и смях от сърце ще преобърнат представите ви за класическата музика. Господарят на ефира идва в Бургас и ще ви спука от смях.

Двама влюбени търсят любимото си произведение в един компактдиск, превключвайки произволно плеъра. Така попадат на различни класически, етно и диско произведения (изпълнени разбира се, на живо от Плевенската филхармония), изпадайки в смешни и развлекателни ситуации. Шегите и смешките са запазена марка на Ненчо Балабанов. Майсторът на импровизацията е подготвил неповторимо шоу. Ще можете да се насладите и да видите шоумена в действие съвсем близо до вас.

Билети: На касата на НХК и лятна каса „Часовника“.

За справки: 0887 42 42 40.

Четвъртият международен куклен фестивал на открито „Дни на куклите“ идва да зарадва децата в Бургас с интересни постановки.

Той ще се проведе от 30 юли до 6 август на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина. В тазгодишното издание участват театрални трупи от България, Испания, Русия и Турция.

Всички спектакли са с вход свободен.

Ето пълната програма на фестивала.

30 юли, неделя

19:00 часа – Откриване

„Снежанка и седемте джуджета“ – Куклена школа при ДКТ – Бургас

20:00

„Искам да стана голям“ – ДКТ – Бургас

31 юли – понеделник

19:00

„Медени приказки“ – Театър „Дани и Деси“ – Хасково

20:00

„Мишук или приказка за непослушното мече“ – Областен куклен театър „Теремок“ – Вологда, Русия

21:15

„Магазинче за цветове“ – Театър „Арт Ленд“ – София

01 август – вторник

18:30

„Мишук или приказка за непослушното мече“ – Областен куклен театър „Теремок“ – Вологда, Русия

20:00

„Аладин“ – Театър „Аладин“ – София

21:00

„Ама че крокодил“ – ДКТ – Пловдив

02 август – сряда

19:00

„Чудна малка къщичка“ – Областен куклен театър – Рязан, Русия

20:00

„Магазинче за цветове“ – Театър „Арт Ленд“ – София

21:00

„Визуални поеми“ – Жорди Бертран къмпани – Барселона, Испания

03 август – четвъртък

19:00

„Умници юнаци“ – Театър „Кратунка“ – Хасково

20:00

„Таласъмът Тропалан“ – ДКТ – Благоевград

21:00

„Безсъници“ – Куклен театър „Севенчер“ – Истанбул, Турция

04 август – петък

19:00

„Чудна малка къщичка“ – Областен куклен театър – Рязан, Русия

20:00

„Безсъници“ – Куклен театър „Севенчер“ – Истанбул, Турция

21:00

„Ама че крокодил“ – ДКТ – Пловдив

05 август – събота

19:00

„Барон Мюнхаузен“ – Театър „Ателие 313“, ДКТ – Стара Загора

20:00

„По заповед на щуката“ – ДКТ – „Георги Митев“ – Ямбол

21:00

„Визуални поеми“ – Жорди Бертран къмпани – Барселона, Испания

22:00

Закриване

06 август – неделя

Парад на хвърчилата

От витринатавиж всички

0
В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към...
Открий ме в спорта