My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Сцена

Ако сте зажадняли за звън на акустични китари и поезия, елате да ги чуете и ще усетите искреността и прямотата на „СОЛЕНИТЕ ВЕТРОВЕ“!

На 22, 23 и 24 август 2019г. в Бургас ще се проведе XI международен фестивал – Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“. Това е най-големият международен фестивал на поетите с китара (бардове) в България, чиято цел е да представи стойностната авторска песен, да стимулира творчество насочено към процесите в гражданското ни общество.

Участниците, различни по стил и творчески търсения, изпълняват своите авторски песни в съпровод с акустични инструменти. Тази година, от различни краища на България пристигат 22-ма индивидуални изпълнители, 10 – дуета, едно трио и три групови формации. Международните участници са от Русия, Украйна и Германия.

Бургаският фестивал е сцена, отворена към свободомислещия човек и към всеки, който не се страхува да нагази с рани в солената морска вода и да развее волно косите си на „Солените ветрове“.

ПРОГРАМА

22 август

Сцена „БулевАрт“, гр.Бургас. Начало 19:00 ч. до 22:00 ч.

„Младите ветрове“. Концерт на автори или интерпретатори на песни /до 30 годишни/.

„Кръгът на барда”. Концерт на бардове от едноименния клуб за авторска песен, гр.Бургас и ПРИЯТЕЛИ.

23 август

Сцена „Охлюва”, Морската градина на гр.Бургас. Начало 17:30 ч. до 22:00 ч.

„Песента на барда“. Представителен концерт с авторски песни, I част.

„Кучешката вахта”. Концерт с хумористични и сатирични песни, пародии и скечове.

24 август

Сцена „Охлюва”, Морската градина на гр.Бургас. Начало 19:00 ч. до 22:00 ч.

„Песента на барда“. Представителен концерт с авторски песни, II част.

„Срещу вятъра”. Конкурс за нова песен, изразяваща активна гражданска позиция.

„Бардовете по света”. Популярни песни на български и чуждестранни бардове.

ВХОД СВОБОДЕН

ОРГАНИЗАТОРИ: Сдружение „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ“

С любезното съдействието на Община Бургас.

Подробности можете да прочетете на страницата на „Кръгът на Барда – Солени ветрове“ http://www.facebook.com/Bard.Burgas

„They say rock is dead?“ е въпросът, на който ще отговорят тази вечер на сцената на Летния театър виртуозният китарист Николо Коцев, групата му „Кикимора“ и оркестърът на Държавна опера – Бургас. Концертът ще започне от 20:30 часа и е събрал рок хитовете на ХХ век.

На сцената под звездите в Бургас ще излязат рок бандата, смесен хор и симфоничния оркестър, за да изпълнят най-великите рок песни на всички времена. Парчетата ще бъдат „облечени“ в специални симфонични аранжименти, повечето от които са създадени от Николо Коцев за този проект. Здравият рок ще бъде „контролиран“ от диригентската палка на маестро Цанислав Петков.

Сред вечните парчета, които ще чуе бургаската публика в Летния театър, са „Jump“ на групата Van Halen, „Living on a prayer“ на Bon Jovi, „Highway to hell“ на AC/DC, „Since you’ve been gone“ и „Gates of Babylon“ на Rainbow, „Kashmir“ и „Stairway to heaven“ на Led Zeppelin, „Bohemian rhapsody“ на Queen, „Paradise city“ на Guns‘n`Roses, „July morning“ на Uriah Heep и много други.

Премиерата на музикалния проект „They say rock is dead?“ в Бургас беше през февруари, като дни преди събитието билетите бяха изчерпани и беше обявена дата за втора премиера.

„Гония“ е събитие за съвременно изкуство, провокирано от нуждата на млади артисти да разгърнат и обединят творческия си потенциал, чрез екстравагантни инсталации и сценични изяви.

Танцьорите от ТК „Фрея“ ще ви превеведат през смели интерпретации на танцовото изкуство, покрай импровизационен театърдо кулминационната танцовата миниатюра „Гония“. Впуснете се в авантюра, изследвща вдъхновението и експерименталността, които младите таланти сътворяват на сцената за съвременно изкуство в град Бургас.

Събитието е с благотворителна цел. Даренията ще бъдат оползотворени чрез подобряване на работните условия, в които творят таньорите от ТК „Фрея“ с председател Диляна Бахматова.

Билети ще може да закупите в края на събитето на принципа „Билет за изход“, чрез който всеки зрител оценя колко близка е работата на младите артисти до сърцето му и избира стойността на своето дарение.

Събитието ще се състои във филиала на НХА, с любезното съдействие на БНР, под музикалния съпровод на изявени ученици от НУМСИ“Проф.Панчо Владигеров“ и Асен Хайдутов и и доброволческа помощ.

 

Програма:

19:30-20:30 – посрещане на гости, жива музика и разглеждане на инсталации

20:45-21:15 – движенчески импровизационен театър с жива музика

21:15-21:30– представяне на късометражния филм „Инкарнация“

21:30-22:10 – съвременен танцов спектакъл на ТК „Фрея“ – „Гония“  с хореограф Диляна Бахматова

Орлин Горанов и Мариан Бачев ще представят в Бургас определяния като най-велик мюзикъл на всички времена „Да пееш под дъжда“. Той ще се играе на 14 август на сцената на Летния театър от 20:30 часа.

Бургаската публика ще има възможността да се докосне и до друг интересен спектакъл – „За сватбите“ на Камен Донев. Представлението е на 24 август в Летния театър от 20:30 часа. Авторският спектакъл на Камен Донев включва песни, танци и истории от Балканите.

В последния ден на месеца, 31 август, в залата на ДНА е постановката „Помощ, жена ми е луда“. В главната роля – актьорът Христо Гърбов. Представлението е от 20:00 часа.

Билети ще откриете на касата при Часовника. За информация – телефон: 0898 420 537.

С операта на Пучини „Бохеми“ продължава програмата през август на музикалните празници „Емил Чакъров“. Копродукцията на бургаската и старозагорската опери ще бъде представени на 7 август.

За най-малките зрители е мюзикълът за деца „Алиса в страната на чудесата“ на Александър Йосифов, който е на 12 август.

Невероятният проект They Say Rock Is Dead?“, който включва най-големите рокхитове на ХХ век ще бъд представен на 16 август. На сцената на Летния театър ще излезнат заедно Николо Коцев, група „Кикимора“ и симфоничният оркестър и хорът на операта.

Следващото заглавие в афиша на празниците е  „Бал с маски“.Произведенеето на Верди ще бъде представено на 21 август.

На 23 август почитателите на балетното изкуство ще могат да гледат „Ромео и Жулиета“. Хореографията и режисурата са на проф. Хикмет Мехмедов.

С мюзикъла на Коул Портър „Целуни ме, Кейт!“  на 4 септември ще бъде закрита програмата на празниците.

АВГУСТ

07.08 – 20:30 ч
Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2019
„Бохеми“ – опера от Джакомо Пучини
Копродукция с Държавна опера – Стара Загора
Диригент – Ивайло Кринчев
Билети на каса Опера Бургас 0884025918

12.08 –  19:30 ч.
Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2019
„Алиса в страната на чудесата“ –
мюзикъл за деца от Александър Йосифов
Билети на каса Опера Бургас 0884025918

16.08 –  20:30 ч.
Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2019
THEY SAY ROCK IS DEAD?
РОК ГРУПА И СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ПРЕДСТАВЯТ РОК-ХИТОВЕТЕ НА ХХ ВЕК
Николо Коцев, рок-група „Кикимора“, хорът и оркестърът на Държавна опера Бургас представят рок-хитовете на ХХ век в проекта
„They Say Rock Is Dead?“
Диригент – Цанислав Петков
В програмата: „Jump“ – Van Halen, „Living on a prayer“ – Bon Jovi, „Highway to hell“ – AC/DC, „Since you’ve been gone“ и „Gates of Babylon“ – Rainbow, „Kashmir“ и „Stairway to heaven“ – Led Zeppelin, „Bohemian rhapsody“ – Queen, „Paradise city“ – Guns ‘n Roses, „July morning“ – Uriah Heep и др.
Билети на каса Опера Бургас 0884025918

21.08 –  20:30 ч.
Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2019
„Бал с маски“ – опера от Джузепе ВердиУчастват: Валери Георгиев, Йоана Железчева, Даниела Дякова, Марян Йованоски, Миглена Славова, Костадин Мечков, Диман Панчев, Бранимир Недков, Милен Динолов
Диригент – Иван Кожухаров
Билети на каса Опера Бургас 0884025918

23.08 –  20:30 ч.
Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2019
„Ромео и Жулиета“ – балет по музика на Сергей Прокофиев
Билети на каса Опера Бургас 0884025918

СЕПТЕМВРИ

04.09 –  20:00 ч.
Закриване на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2019
„Целуни ме, Кейт!“ – мюзикъл от Коул Портър

Билети на каса Опера Бургас 0884025918

Фолклорен концерт- спектакъл „Преображение Господне в Странджа- 1903 година“ ще бъде представен във Военен клуб- Бургас на 6 август от 18.30 часа.

Проявата се организира от Община Бургас, Военен клуб Бургас,  Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Бургас, сдружение „Пенсионерски клуб – Пристанище Бургас“.

Концертът е посветен на 116 години от Илинденско- Преображенското въстание.

В концерта ще вземат  участие  Група за автентичен фолклор „Тракийска памет“ при „Пенсионерски клуб Пристанище Бургас“, Мъжка фолклорна група „Георги Павлов“- с. Бродилово и странджанските певци Костадин Михайлов, Сестри Златка и Ирина Ставрери, Йорданка Ялъмова, Гинка Мъжгълова, Фолклорен ансамбъл „Лукойл- Нефтохим“ с ръкводител Марио Егов. В спектакъла ще звучат стихове на тракийската поетеса Елена Великова.

Пиесата на сатиричен театър „Алеко Константинов“ събира на една сцена баща и син Мутафчиеви

През 2019 за трета поредна година фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест ще зарадва бургазлии и гостите на града с многобройни премиерни събития. Част от тях е нашумялата театрална постановка „Трима мъже и една Маргарита“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Дебюта ѝ на морска сцена ще бъде на 3 октомври (четвъртък) от 19:30 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“.

Автор и режисьор на „Трима мъже и една Маргарита“ е Лиза Шопова, сценографията и костюмите са на Антония Попова, а музиката – на Мартин Каров. Сюжетът събира в обща болнична стая трима мъже (в ролите Христо Мутафчиев, Петър Калчев и Асен Мутафчиев) – и ги забърква в абсурдни дилеми и ситуации. Медицинската сестра (Маргарита Хлебарова), която полага грижи за тях е под голям стрес – на следващата сутрин ѝ предстои да се омъжи. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта. Лиза Шопова създава постановката специално за Христо Мутафчиев и сина им Асен Мутафчиев, като премиерата е на 20 април в столицата. През януари 2019 постановката е отличена с награда „Алеко Константинов“ на третото издание на конкурса за сатирична комедия на Сатиричния театър.

Билети за премиерата на театралната постановка, може да намерите на каса „Часовника“ на ъгъла на ул. „Александровска“ и ул. „Ал. Богориди“. Организатор на фестивала на изкуствата е Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас.

За повече информация: +359 877 850 001 | info@portprim.bg

 

 

На 23 юли / вторник/ 2019г. от 18.00ч. в Бургаска Художествена Галерия „Петко Задгорски“ се открива изложба „Капки смях“ . Кураторски проект на Георги Динев, съфинансиран от Община Бургас. Откриването ще започне с хумористичен монолог на актьора от Бургаския Драматичен Театър „Адриана Будевска“ – Стоян Памуков.

Изложбата  „Капки смях“ е проект, чиято цел е да се избяга от първообраза на възприятието за хумор. Това е проект за интерпретация на смешното, странностите и  малките чудеса с  хиляди лица в живота на хората и света около нас.

Изложбата има за цел да представи един нов начин на провокация. Да даде възможност на художници да покажат пред публика произведения създадени и свързани изцяло със забавния поглед на живота, през очите на твореца.

В изложбата ще вземата участие 32ма автори от страната и гр. Бургас,  които в своето творчество акцентират върху сатиричното, необичайното и самоиронията. Към всеки един от авторите е отправена лична покана.

В Бургас до момента не е имало подобна хумористична изложба. В световен план подобен род представяне има голяма популярност и предизвиква повишен интерес от страна на публиката в широк обхват.

След невероятния успех, който пожъна при своя дебют на сцена в Пловдив и София, впечатляващата танго опера „Мария от Буенос Айрес“ ще има своя премиера и в Бургас. Тя ще се състои на 4 октомври (петък) от 19:30 часа в Държавна опера – Бургас. Събитието е част от афиша на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест 2019. Културният форум се провежда за трета поредна година. Организатор е Гранд Хотел и СПА Приморец с подкрепата на община Бургас.

„Мария от Буенос Айрес“ съчетава в зрелищен спектакъл музика, танц, театър и поезия. Прочутата танго-опера е по музика на маестрото на тангото композитора Астор Пиацола и либрето на поета Хорасио Ферер. Първото показване пред публика на творбата е на 8 май 1968 г. в Буенос Айрес. През годините следват премиери в САЩ, Великобритания, Португалия, Австралия, Русия, Швеция, Хърватия и други. Дебюта на българска сцена е част от встъпителните събития от „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Събитието изправя публиката на крака в над 10-минутни аплаузи. Билетите за спектакъла в Пловдив и София са изчерпани за месеци напред.

Бургаската премиера на „Мария от Буенос Айрес“ кани всички жители и гости на града да се насладят на първата танго опера, някога поставяна на българска сцена. Солисти са Люси Дяковска, Момчил Караиванов и Живко Джуранов, в компанията на оркестър, хор и балет на Държавна Опера Пловдив. Режисьор е Веселка Кунчева („Дама Пика“, „Аз, Сизиф“, „Вграждане“), а диригент – Константин Добройков.  Хореографията е на Явор Кунчев, сценографията и костюмите са дело на Мариета Голомехова, а преводът на оригиналния текст е на Даниела Меса. Компания на Мария на сцената ще прави гласът на испанския традиционен музикален инструмент бандонеон, поверен на Калоян Куманов.

„Мария от Буенос Айрес“ е  зрелищен спектакъл, който разказва ярката история на тангото, на неговата смърт и възкръсване. Билети за ярката творба, с автентично дуенде, можете да намерите на касите на Държавна опера – Бургас, както и на каса „Часовника“ на ъгъла на ул. „Александровска“ и ул. „Ал. Богориди“.

За повече информация: +359 877 850 001 | info@portprim.bg

В събота вечер от 21.00 часа супер групата „Фондацията“ и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков, ще представят съвместен концерт на сцената на Летния театър.

В групата са: Кирил Маричков – вокал, бас китара, китара, пиано („Щурците’), Иван Лечев – вокал, китара, цигулка („ФСБ“), Дони – вокал, бас китара, пиано, китара („Дони и Момчил“), Славчо Николов – вокал, китара („Б.Т.Р.), Венко Поромански – ударни (екс-„Те“). Диригент ще бъде Владимир Бошнаков и оркестър на Държавна опера – Стара Загора.

Супер групата „Фондацията“ и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков обещават специално преживяване за ценителите на класическия български рок, с който са израстнали три поколения. „Две следи“ на „Щурците“, „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони и много други вечни хитове са специално аранжирани, както за камерен акустичен формат, така и за богатството на оркестровата звучност.

Създадена през 2013 г. групата бързо регистрира многобройни има участия на фестивалите „Бургас и морето“, „Аполония“, новогодишния концерт на площад „Батенберг“, Зала 1 на НДК, както и в концертните зали на големите градове. Осъществяват и успешни турнета в САЩ, Канада, Германия, Франция, Холандия, Испания, Австралия, Нова Зеландия, Катар, Русия, Израел… В края на 2014 г. изпълва с 15000 души, в зала „Арена“ Армеец в София.

Всеки концерт на „Фондацията“ е различен. В него познатите любими песни се съчетават неочаквани импровизации, които въодошевяват публиката и я даряват с неповторими преживявания.

Билети в системата на www.eventim.bg и лятна каса „Часовника“ с работно време 09.00 – 20.00 часа /понеделник до петък/ и от 10.00 до 19.00 часа /събота/.

От витринатавиж всички

0
В древноегипетската Книга на мъртвите се казва, че украшенията с камък от малахит имат вълшебни свойства. В една от най-популярните славянски легенди се разказва са...

Стилътвиж всички

0
Искате ли да спасите младостта си? Тази невероятна рецепта ще Ви помогне винаги да изглеждате страхотно! Достатъчно е да пиете 1 лъжица на ден от тази...
Открий ме в спорта