My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Жени

Събота е денят за семейството.

В почти всяка българска къща съботния ден започва с палачинки или пържени филийки, после чистене, готвене на обяд (защото поне в почивните дни можем да се съберем всички), може би следобедна дрямка, малко помощ за домашните или някоя и друга недовършена домакинска работа и хоп, денят е свършил.

И в него сме се раздали, дарили, вложили и обичали – другите, семейството си, децата си. Точно така, както трябва да бъде.

Но ще помислиш ли за себе си? Ще остане ли време да усетиш тялото си, да отговориш на нуждите на душата си, да си спомниш, че съществуваш и като отделен човек?

Не е нужно да се отдаваш на скъпи удоволствия, колкото и прекрасно е да отидеш на спа поне за ден.

Нужно е да спреш и да усетиш мига. Да облечеш нещо удобно и да си кажеш – ето, сега се чувствам добре в тялото си.

Да си пуснеш хубава музика, ако ще и да е докато чистиш. Важното е душата да е щастлива.

И не брой като „време за мен“ подреждането на дрехите или слагането на ред в гримовете.

11665397_878437658909788_6222293111525901389_n

Снимка: ddart

Времето за теб е онова, в което отговаряш на собствените си желания – за спокойствие, за храна, за развлечение, за компания.

1593281_634_354

Източник: edna

Снимка: ednajena

Снимка: jenite

Чудили ли сте се кои са най-подходящите цветове за вас и кои са тези, които не трябва да слагате при никакви обстоятелства? Това е особено присъщо за повечето дами – често се колебаят как да подберат цветовете на дрехите си и кои са най-точните нюанси за тях.

Оказва се, че подбирането на точните цветове за всеки човек е сложна задача и се базира на цял цветови анализ, споделят от канала Бърборани във Vbox7.com.

„Цветовият анализ се основава изцяло на характеристиките, които са ни дадени от бебе – цвета на косата, естествения, цвета на очите, тена на лицето, дори цвета на устните, пигментацията на кожата и не на последно място – излъчването, което имаме. Някои хора имат по-остро излъчване, други – по-меко“, обясни консултантът Румяна Пенева.

Тя разясни и какво става с нас, когато сме с неподходящи цветове:

„Когато си с неподходящия цвят, буквално изчезваш, ставаш невидим. Получава се следното нещо – изпъкват недостатъците ти. Може да са сенки под очите, пъпчици, пигментация, косата може да изглежда по-сивкава, да изглеждаш по-посърнал, уморен, дори – болен. Когато си точно с твоите цветове, те подчертават предимствата и изглеждаш по-свеж, дори без грим“, обясни тя.

По думите й личният стил на всеки човек се основава на няколко архетипа. Така той може да бъде класически, естествен, романтичен, ангелски, игрив и драматичен.

Вижте в клипа и как да определите кои са най-подходящите цветове за вас.

edna.bg

Ако сте бременни през лятото, със сигурност има моменти, в които се чудите как да се облечете така, че хем да не ви е горещо, хем да не ви е хладно, когато има вятър.

Италианската модна блогърка Чиара Ферани дава идея как да изберете правилния и впечатляващ стайлинг, ако чакате дете.

За разходка сред природата изберете широка рокля с мини чанта за през рамо в съчетание с удобни кецове или сандали.

Тази година голите рамена са топ тенденция, ето защо ако искате да сте в крак с модата, се снабдете с подобна рокля. Не се страхувайте от прилепнатите материи, които да подчертават сладкото бременно коремче.

113

2bd62e1a2debd6de327a2bbe410d1404(1)

222

331

new-look

woman.hotnews.bg

Напоследък преливат информации, семинари, книги за това как жената да е жена, как да задържи мъжът до себе си и т.н. Женствеността, отношенията мъж-жена са винаги актуална тема. Все по-развиваща се в последните години поради навлизането на по-еманципираните жени. Често тези жени са обвинявани за липса на женственост, заемайки високи позиции на работа и отказвайки да се застояват доста време вкъщи, слагайки на преден план кариера и развитие. Всичко е въпрос на личен избор. Времената се променят и хората с тях. Колкото и да не ни се иска промяната се случва. И всеки човек има право да избере как да живее.

Има категория жени, за които по-рядко се говори. Това са жените, които избират да са сами. Дали временно или за по-големи периоди от време, тези жени се радват на собствената си компания, въпреки че обожатели има. Независимо дали правят кариера или не, тези жени избират да си подарят време за себе си. Нежеланието за навлизане във връзка има различни причини, но това е друга тема.

Колкото и пиперливо да звучи, периода когато една жена е сама по свой избор, е един от ползотворните неща, която самата тя може да усети. Прекрасно е да имаш половинка и семейство, но периодите на живот без партньор също са част от живота. Особено ако те са неин избор. Има преходи, когато всеки човек се нуждае да остане сам, да размисли за всичко, което желае, да се самоопознае. Защото ако не сме способни да останем сами, да дарим щастие на самите себе си, тогава няма да успеем да го споделим с никой друг. Това важи и за мъжете. Но само една жена знае как да се глези.

Тя е онази вълшебница, която с лекота се наслаждава, както на нощният живот и класиката, така и на веселите пътешествия с женската си компания. Тази жена обича мъжете, но не е подвластна на традицията да бъде задомена. Тази жена иска да бъде сама, дори и с избраник, тя умее да контролира своето собствено пространство и да бъде още по-желана. Тя е от онези личности, които дълго избира с кого да сподели интимните си моменти. И все пак остава фаталната жена за всеки мъж. Тя е силна и мека. Да бъдеш сам се иска и доза сила. Силата да знаеш, че каквото и да се случи нямаш мъжко рамо. Но тя няма и нужда.
Наслаждаването на времето с приятелки, грижата за тялото й, отдаването й на интересни за нея дейности, са нещо което запълва времето на тези жени. Може да са й казвали колко е хубаво да е с някой мъж или как семейството е незаменимо. Но тази жена знае какво иска. И е чудесно.

Всеки човек има своите потребности и е негово право да ги задоволи, излизайки от общоприетото поведение, следвайки стандарти да създава семейство само защото „всички така правят”. Има хора, които не са родени за това, има жени които са родени да бъдат сами и все пак силни, все пак женствени и все пак щастливи.
Истината за всеки човек е, че нищо няма да го направи щастлив, ако той не е в хармония със себе си. Затова тези жени са щастливи. И умеят да изживяват напълно онази страст, която влагат в единичното си съществуване. Защото да си сам не значи, че си самотен.

Това са силните жени. Мнозина от тях крият безсънни нощи от своето минало, мнозина от тях са падали и ставали много пъти, избърсвайки красивите си очи и продължавайки напред. Това са онези жени, които животът е направил смели. Това са онези малки момиченца, които са се научили как да се борят с достойнство и въпреки това да не губят женствеността си. Те обичат дълбоко и живеят със страст. Дори, когато са сами.

Това са онези жени, които са пълни с мъдрост и богата душевност. Те знаят какво искат и не правят компромис със своите желания. Защото знаят какво заслужават. А когато си се лишавал, когато си се борил и страдал, наистина знаеш цената на полученото после. Те са онези сърцати прекрасни души, които горят и палят хорските вселени. Такива жени умеят да ценят и когато щастието ги споходи, с пълни шепи и благодарност му се наслаждават, с мъдрост го посрещат и със зрялост го изживяват.

ТЯ е. Силната жена. Онази, която живее във всяка една от нас.

 Източник: vidislava.com

cinema.actualno.com

„В една вързка няма нищо сложно. Сложен е начинът, по който я възприемаме”

Като цяло връзките могат да се разделят на три вида:

Страстна

Толкова силно се привличате сексуално, че връзката ви действа като наркотик.

Удобна

Засега всичко е ок. Вие сте добре с него, той с вас, не си пречите. Оставате заедно, пък времето ще покаже.

Духовна

Не, избщо не става дума за нещо платонично. Напротив. Тя е най-висшата форма на интимно и емоционално общуване между двама души.

Сещам се за една приятелка, която имаше такива отношения с момче. Казваше ми, че дори да не се чуват, тя знае кога е весел и кога тъжен. При него беше същото. Сякаш невидима сила ги свързваше. Само че, нейното обкръжение не го харесваше. И тя не успя да им се противопостави. В момента е омъжена за друг. Но постоянно ми повтаря, че винаги ще носи това момче в сърцето си.

Това е духовната връзка. Тя обединява и страстта, и комфорта от присъствието на човека до теб. Но има и още. Изразът „на една вълна сме”, е твърде слаб, за да опише ситуацията. Тя дори граничи с нещо свръхестествено… Да погледнеш някого и да го усетиш в себе си. Без да е нужно да са минали години на опознаване. Да знаеш, че каквото и да става, той или тя винаги ще бъдат част от теб.

На ясно си с недостатъците на този човек. И въпреки това, те не ти пречат. Цялата ти същност крещи, че искаш да прекараш живота си с него. Когато той е щастлив, и ти си щастлив. Дори да си в лошо настроение, усмивката отсреща те изпълва изцяло. Виждаш в него най-добрия си приятел, най-страстния любовник  и една част от самия теб, която дълго време ти е липсвала.

Звучи хубаво и… малко плашещо. Такива емоции често объркват хората. Защото е трудно да бъдат възприети. Особено, ако са в разрез с начина им на живот, разбирания или очаквания. Отдават усещанията си на нещо друго – химия, привличане, сходни характери…

Пренебрегват подобна връзка, без да си дават сметка, че става дума за любов.

Обаче в истинския смисъл на думата. Без изисквания, условия и „така трябва”.Тя се случва веднъж в живота. И то с малко повече късмет…

Борбата между сърцето и разума е жестока. Винаги! Затова, в такъв момент, винаги се доверявайте на онова малко гласче, което ви повтаря, как да постъпите. Това гласче никога не греши…

Източник: beu.bg

LEAD Technologies Inc. V1.01

Кристиан Диор, един творец, който завинаги оставя своя отпечатък върху модата, корифей, който придава нови измерения на разбирането за красота и елегантност. 

Да си припомним някои от най-вдъхновяващите му изказвания, които остави след себе си..

За живота

1. Има едно нещо, което не можеш и не трябва да си прощаваш – да правиш това, което не обичаш.

2. Щастието е тайната на красотата. Няма красота без щастие.

3. Трябва да приемем, че хората допускат грешки. Включително и ние самите. Tака се живее много по-лесно.

4. Истинската жена трябва да е капризна.

5. След жените, цвeтята са най-красивото творение на Бог.

6. Жените са най-удивителни след 35-40, когато са спечели няколко победи в живота, претърпели са няколко загуби и знаят кога да си дадат почивка и кога да се борят. Най-вече знаят за какво си струва да се борят.

7. Парфюмът на жената говори за нея повече от всичко друго… Дълго след като си забравил с какво е била облечена една жена, споменът за нейния парфюм остава.

168. Във всяко сърце се крие мечта. Във всяка жена се крие принцеса.

9. Истинската жена знае, че тайната на красотата и привличането е в малка доза пикантност.

10. Няма грозни жени. Има само жени, които са забравили, че са красиви.

За модата

11. Не парите те правят добре облечен, а усещането.

12. Елегантността е правилната комбинация от оригиналност, непринуденост, грижа и простота. Извън това, повярвайте ми, няма елегантност. Има само претенциозност. А най-важната от тези четири съставки е грижата – как избираш дрехите си, как ги носиш, как ги пазиш.

13. Нито една елегантна жена не следва модата сляпо.

14. За да бъде елегантна, не е нужно жената да харчи много пари за мода. Трябва просто да избере дрехите, които пасват на нейната индивидуалност.

15. Индивидуалността е една от най-важните съставки на елегантността.

16. Всяка жена трябва да има черна рокля в гардероба си. Черното е цветът, който вталява най-много. Може да се носи по всяка време, навсякъде, във всяка възраст.

4f3ec59010d72c0cf1a374bcb1af342117. Цветовете придават силата на бижутата. Няма нищо по-елегантно от черна риза и пуловер в комбинация с блестяща огърлица.

18. Парфюмът говори много за индивидуалността на жената. Той е финалният щрих за нейната визия.

19. Ако не харесваш краката си, носи дълбоко деколте.

20. Времето, което отделяш за своите обувки, никога не е твърде много.

21. Бялото е чисто и просто и може да се комбинира с всичко.

22. Детайлите са важни. Ако не са подходящи, ще развалят целия тоалет.

23. Истинската елегантност е навсякъде. Особено там, където не парадират с нея.

24. Няма смисъл от модата, ако не се използва като оръжие за съблазняване.

blog.colettehq.com
blog.colettehq.com

Източник: dama.bg

В последните няколко дни Фейсбук се превърна в леко налудничаво място. Част от приятелите ви са спечелили голяма сума, други ще се женят, а на трети име е свършила тоалетната хартия. Убедени сме, че се почесвате по главата и се питате какво се случва!?

Шантавите статуси всъщност са свързани с кампания, която цели да обърне вниманието на обществото към рака на гърдата. Веднага щом харесате или коментирате някой от постовете, свързани с нея, ще получите съобщение, в което се казва, че сте попаднали в “капана” и трябва да дадете и своя принос в инициативата.

fbjoke-300x239

“Опаааа! Не трябваше да коментираш или харесваш поста …Пхахх! Сега трябва да избереш едно от посочените отдолу и да го сложиш на стената си като статус. Подкрепяме кауза. Това е 2015 Breast Cancer Awareness (Осъзнаване на Рак на Гърдата) игра. НЕ РАЗВАЛЯЙ ИГРАТА. Избери си едно:

1. Диария отново?

2. Сега си използвах гърдите за да се отърва от акт за превишена скорост

3. Как да се отърва от гъбички на краката?

4. Няма тоалетна хартия…довиждане чорапки

5. Мисля, че съм влюбена в някой?

6. Ще спра да нося бельо

7.Вече е окончателно. Ще ставам майка/баща.

8. Току-що спечелих 900лв на Scratchy

9. Аз съм лесбийка/гей

10. Ще се женя

Поствай без да се оплакваш. Съжалявам и аз съм жертва. Но очаквам какъв ще е твоя статус. Шшшшш… Не разваляй играта (не издавай тайната) Пращаш на всеки който коментира или хареса поста”.

Инициативата всъщност се появи през март месец 2014 г. и бързо набра скорост в англоезичната част на Фейсбук.

imgo_6

Ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените. Заболяването е напълно лечимо, когато бъде открит навреме. Именно поради това профилактичните прегледи за рак на гърдата са жизненоважни за всяка дама. За препоръчване е около 30 годишна възраст да се започнат задължително прегледите на млечни жлези с ехография. След 45-50 години с мамография на 2 години.

Споделете този пост със своите приятелки и им напомнете, че здравето е по-важно от всичко и те задължително и ежегодно трябва да се преглеждат!

Източник: Dama.bg

От витринатавиж всички

0
Семейството е естествено „местообитание“ за всеки човек. Повечето хора на планетата искат силно и щастливо семейство. Ето няколко съвета:

Стилътвиж всички

0
Посрещнете Новата 2020, чийто покровител в източния календар е Белият метален плъх, у дома, съветват астролозите, но в голям мащаб. Направете истинска...
Открий ме в спорта