My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

На фокус
Featured posts

Фотограф: Наско Иванов

Най-красивата българка за 2018 Теодора Мудева ще представи България на Световния финал Мис Планет от 16 до 21 октомври в Тбилиси, Грузия. Представителки от над 30 държави ще пристигнат в Грузинската столица.

Програмата на конкурса е интересна и напрегната. Ежедневно с момичетата ще се занимават професионални хореографи,дизайнери, стилисти, коафьори. Участничките ще се срещнат с Кмета на Тбилиси и ще се запознаят с културата и забележителностите на града. Международното жури е съставено от национални директори, модни специалисти, рекламодатели, представители на пресата, артисти, певци. В програмата са предвидени: Вечер на нациите, Шоу на таланта, Интервю с интернационалното жури, Спортни надпревари и разбира се – Вечерта на Световния финал, когато ще бъде обявена носителката на титлата Мис Планет 2019.

Хубавата бургазлийка от месеци се подготвя за представянето си на международния подиум, За тура на талантите, Теди и нейната треньорка Добрина Паричкова са сътворили специален танц, съчетание от латино с български фолклорни мотиви в модерно звучене, а артистичния и тоалет е изработен от „Make a wish“ Ана Грънчарова.

За гардероба на красавицата ни се погрижиха плажни облекла „Шугърфрий“, дизайнерите Гергана Апостолова от „Киара Фешън“; Мариета Славчева с модна къща „Перлита“, която подготви оригинална съвременна носия; а за финалното си представяне Мис България 2018 ще блесне с официална рокля подготвена специално за нея от дизайнер номер едно на страната ни Стоян Радичев.

Теодора носи с достойнство титлата Мис България през изминалата година. Инициира благотворителни акции в Бургас, беше лица на Националната кампания Мис България 2019 и неизменна част от журито на регионалните конкурси. В началото на декември предстои да предаде короната на своята наследничка.

 

Децата от Детска театрална формация  „Усмивка“ с художествен ръководител Румяна Кралева към НЧ „Фар – 1946“ – Бургас завоюваха награда от младежкото жури на Деветия национален фестивал „Вълшебникът театър“ – Севлиево за спектакъла „Неродена мома“. Режисьор на спектакъла е Румяна Кралева; сценография, кукли и костюми – Лидия Атанасова; музика – Теодора Кралева.

Малките  актьори Дарина Добрева и Борис Джелепов получиха индивидуални награди за най-добри изпълнители в спектакъла „Откъде дойдоха бебетата“ –  автор Теодора Попова – Лазарова. Режисьор на спектакъла е Румяна Кралева; сценография, кукли и костюми – Лидия Атанасова; музика – Георги Минков.

Журито похвали забележителната работа на Румяна Кралева и децата от Детска театрална формация  „Усмивка“, които допринасят да се осъществи идеята фестивалът да стане международен.

Ръководството на НЧ „Фар – 1946“ – Бургас благодари на целия творчески екип за постигнатото, което се дължи на много труд, талант и отдаденост на „Вълшебникът Театър“.

 

Конкуренция с рейсовете железниците ще возят до шест града с 20 минути по-бързо. От средата на декември, когато влиза в сила новият график за движение, пътниците ще стигат ускорено до Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Благоевград и Горна Оряховица, съобщава monitor.bg.

В опит да увеличи приходите ръководството на железниците е принудено и да осигури по-добро обслужване на пътниците. Затова при част от влаковете, в които се возят най-много пътници, ще се намали времето за пътуване. Но липсата на 20 локомотива ще продължава да пречи за изпълнение на разписанието и БДЖ ще влезе на куц крак в новия график, който ще влезе в сила от 15 декември. От 20 дни има спиране на влаковете със слаб пътникопоток, но те ще бъдат възстановени от 20 октомври, обещават шефовете на железниците.

Няма кадрова криза с машинистите, смята ръководството на „Холдинг БДЖ“. В товарните превози работят 545, а за няколко месеца. Натоварването им е голямо заради лоши разчети на нарядите, които ще бъдат оптимизирани. Така ще намалее извънредният им труд, но ще повлияе и на възнаграждението им, което в момента е 1500 лева на месец, обясни изпълнителният директор на холдинга инж. Никола Василев. Сред проблемите пред железниците са недостигът на части за ремонт, които не са поръчвани три години. В момента има локомотиви, които престояват над 200 дни в ремонтна дейност. За да се справят с липсата на машини, освен с взетите назаем от товарното си поделение локомотиви, БДЖ ще пусне процедурата за краткосрочен наем на тяга от оператори от България. Между 8 и 10 локомотива заедно с машинистите ще влязат „на служба“ в железниците, но това ще струва по-скъпо на БДЖ, отколкото да ремонтира своите машини заради допълнителни разходи като поддръжка и застраховки. Ето защо до две седмици трябва да започне и процедурата по дългоочакваните както за служителите, така и за пътниците нови влакове. Те ще бъдат поръчани с гаранционна поддръжка и обучение от страна на производителя. За гарантиране на експлоатацията им ще се изисква доставчикът им да осигурява части минимум 15 години.

Освен обучение на служителите ще се търси производителят на новите влакове да създаде и нови депа за ремонт в България. Планът е крайградските линии да покриват от мотрисите „Сименс“, на които ще се направи ремонт за следващите 15 години. За средните линии с разстояние 250 – 300 км, като маршрути между столицата и Пловдив, от града под тепетата до Бургас, и от Горна Оряховица до Варна, ще се закупят нови влакове със скорост до 160 км в час. За дългите маршрути ще се търси вариант за нови локомотиви и вагони. Така железниците ще бъдат по-гъвкави заради различния брой пътници в студените и топлите месеци. Тези машини ще може да се използват и за изпълнение на международните влакове, за разлика от мотрисите, които не могат да излизат от България. Тези решения важат за Южна България, но Северна България ще продължава да бъде обслужвана по-лошо както заради на липса на инфраструктура, така изобщо на планове за жп развитие на региона. Средната скорост ще бъде ниска, между 50 и 70 км в час. Там служба ще продължава да дават старите локомотиви „Шкода“, които заедно с вагони ще преминат капитален ремонт. От сегашните 120 локомотива основно възстановяване ще има за 30 и така ще бъде удължен животът им с поне 10 години според плановете на железницата. Поръчка на втора ръка вагони от Германия пък ще подсигури допълнителни места. Процедурата за покупката им също трябва да бъде пусната съвсем скоро, минимум 30 вагона търси ръководството, единичната цена е между 25 000 и 30 000 евро за брой.

Източник: monitor.bg

 

„Майсторите“ са част от световния демо отбор по Таекуондо, шоуто им започва в 18.00 часа

Топ елитни бойци 7 и 8 дан ще участват в зрелищно демонстрационно шоу  в Бургас във вторник. „Майсторите“ ще покажат умения, които трудно биха били видяни дори и в блокбъстърите, посветени на източни бойни изкуства.

Ако искате да станете свидетели на майсторските изпълнения на „границите на възможното“, на WORLD TAEKWONDO DEMO TEAM, датата е  15 октомври /вторник/, часът е  18.00, мястото е  зала „Младост“.

Бургазлии и гостите на града ще имат уникалния шанс да се докоснат до магията на източното бойно изкуство само броени дни преди старта на най-елитното и престижно първенство по таекуондо в света – сериите GRAND PRIX 2019, чиито домакин е българската столица. Най-добрите 32-ма на планетата в олимпийските категории ще се бият за победата, титлата „THE BEST OF THE BEASTS“ и награден фонд от 100 000 USD.

Демо отборът е съставен от най-добрите състезатели в света по таекуондо. Таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност. Демо отборът е съставен от професионални таекуондо състезатели, избрани в жестоката конкуренция на десетки милиони в Южна Корея.

Демо отборът пътува из целия свят и програмата му е запълнена с години напред. Кандидатурата на България е одобрена сред десетки други и по този начин Бургас ще има честта да посрещне звездния тим. Проявата се осъществява със съдействието на Община Бургас.

Входът е свободен!

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да ви предпази от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият се във виното ресвератрол стимулира функцията на мускулите, костите и сърцето така все едно извършвате физически упражнения във фитнеса.

Но с какво още е полезно виното за нашето здраве:

1. Понижава „лошия“ холестерол – при повишени нива, се образуват атеросклеротични плаки в артериите, което може да доведе до високо кръвно налягане и инфаркт. Виното понижава нивата на „лошия“ холестерол с 12 % и намалява риска от развитието на хипертония.

2. Предпазва сърцето ви – полифенолите в червеното вино поддържат кръвоносните съдове гъвкави и намаляват риска от появата на кръвни съсиреци. Червеното вино има подобен на аспирина ефект да разрежда кръвта.

3. Поддържа кръвната захар в норма – кожата на гроздовите зърна е богат източник на ресвератрол, а той  помага за регулиране на кръвната захар. Това е много важен ефект за диабетиците. Изследвания са показали, че хората, които всеки ден приемат малки количества ресвератрол, са понижили нивата на кръвната захар. Ресвератролът намалява холестерола и кръвното налягане. Учените вярват, че той може да стимулира отделянето на инсулин и да увеличи чувствителността на организма към инсулина.

4. Стимулира имунната система – Антиоксидантите в червеното вино могат значително да засилят имунитета  и да намалят риска от настинки. Проучване показват, че червеното вино може да ускори лечението на инфекции и да понижи нивото на свободните радикали в организма, които са отговорни за появата на различни инфекции и заболявания.

Източник: zdraviste

На 19.10.2019г. от 10:00 в гр. Бургас на футболни игрища „Диалог 359“ Спорт Арена отново ще се състои благотворителния турнир „Футболен Бургас за Митко“. Събитието се организира под наслов „Събери отбор – Дари втори шанс“. Организатори са фондация „Докосни щастието“ с подкрепата на община Бургас.

През юни месец тази година футболен Бургас се обедини в името на това да промени живота на Димитър Полонов, който след инцидент остава в инвалидна количка. След големия успех и водени от нуждата да помагат фондация „Докосни щастието“ са готови отново да организират незабравим футболен празник за гражданите на гр. Бургас. Сили ще могат да премерят възрастни футболни запалянковци, но всъщност всички ще играят в един отбор, този на Митко. Вратите са отворени и за всеки, който желае да се наслади, да се запознае с него и да му помогне да се подобри.

Димитър Полонов е на 52 години от Долно Езерово, Бургас. Преди 4 години претърпява нелеп инцидент, вследствие на който губи чувствителност в краката и едната си ръка. Борбеният му дух и желание за живот не му позволяват да се предаде и той влага всичките си сили в това да се подобри, да започне живота си отново. С усилени рехабилитации и упражнения Димитър вече успява да движи ръката си и да прави по няколко крачки. Той казва, че неговите синове и родителите му са причината да продължава да се бори. Свикнал да се грижи за тях и да им дава нужната подкрепа, сега ролите им са разменени, а това много му тежи. И така, неговата непримиримост със ситуацията и обич към семейството, го отвеждат до болница в Истанбул, Турция, от която му предлагат животоподобряваща интервенция. Борбата за живота му се измерва в 18 800 евро, от които към момента му остават да събере още 7 900 евро. Те са непосилни за Димитър и неговото семейство. С помощта на лечението той може да постигне своята мечта, да проходи, да бъде по-пълноценен и по-самостоятелен и отново да бъде нужната опора за семейството си. Времето го притиска, тъй като болките му се увеличават и състоянието му се влошава. Целта на организирания футболен турнир е да бъдат събрани нужните средства за лечението по-скоро.

Всеки, който има желание, може да се запише за участие чрез сайта на фондация „Докосни щастието“ до 17.10.2019 на http://touchhappiness.foundation/football или да потърси допълнителна информация за събитието в тяхната Facebook страница. Броят на участници в отбор е 5+1, броят на резервите е неограничен. Минималната входна такса на участник е 10 лв., а всички приходи от събитието ще бъдат дарени в помощ на Митко.

Заедно можем да променим един човешки живот. Заедно можем да помогнем на Димитър да се роди отново на 52 години и да не приключи живота си в инвалидна количка толкова рано.

Събитието се организира с незаменимата подкрепа на община „Бургас“, Спортен комплекс „Диалог 359“ и „Катани Трейд“ ООД.

Можете да подкрепите Димитър и по един от следните начини:

IBAN: BG51FINV91501317295389

Банка: Първа Инвестиционна Банка

SWIFT код: FINVBGSF

След предишните издания в Бизнес Парк София, Индустриалната зона на Пловдив и Варна, тази година благотворителното спортно събитие Business Run ще се проведе в Индустриален и логистичен парк – Бургас. В него ще се включат 15 отбора с 60 участника, които са служители в местни компании. Каузата тази година е да бъдат събрани средства за изграждане на детска площадка за деца със специални образователни потребности в нашия град.

Стартът ще бъде даден в 10 часа на 12 октомври, събота, пред административната сграда в Индустриален и логистичен парк – Бургас. Трасето преминава по улиците в бизнес зоната и в близост до живописния бряг на езерото Вая.

„В списъка с проекти няма нищо пожелателно, неговото изпълнение започва от сутринта на 28 октомври“ заяви кандидатът за четвърти кметски мандат

Имам силата, идеите, самочувствието да надградим постигнатото и да продължим заедно напред. Предстоят ключови за развитието на нашия град години. Моята цел е още по-успяващ, модерен, интелигентен, желан като място за живеене и работа Бургас.

Това заяви кандидатът за четвърти пореден кметски мандат в Бургас Димитър Николов на официалното откриване на своята кампания за местните избори на 27 октомври. Днес той представи и листата от общински съветници, в която влизат 50 души.

В списъка с проекти няма нищо пожелателно, неговото изпълнение започва от сутринта на 28 октомври Нито един мащабен проект няма значение, ако не осигурим грижа за здравето на бургазлии. Именно заради това здравеоопзването ще бъде топ тема на Бургас през следващите четири години.“ заяви Димитър Николов.

Поради тази причина в града ще се изгради нова университетска болница със спешен център и клиники в нея по всички специалности, а онкодиспансерът ще бъде модернизиран.

Инвестиции ще бъдат направени и в сферата на образованието, където ще продължи обновяването на учебната база, спортните площадки и дворните пространства.

Сред другите основни проекти, по които ще се работи през следващите четири години са пускането на морски таксита в бургаския залив, изграждане на малки спортни зали в няколко бургаски комплекса, закупуването на нови автобуси за градския транспорт, инвестиция в индустриалните паркове, изграждане на нов градски стадион, нова пътна връзка за „Меден рудник“ създаване на нови пикник зони и други. Всички проекти могат да бъдат видени на сайта на Димитър Николов, където са придружени с информация и визуализации.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Община Бургас съобщава, че на 12.10.2019 г. /събота/ от 8 ч. до 12 ч. ще бъде затворена ул.“Конт Андрованти“ на кръстовището с ул.“Цар Петър“ поради товаро-разтоварна дейност на машини и съоръжения на ул. „Тракийска“ до сградата на общината.

 

Снимка: shutterstock.com

С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникии, православното свещенство от  Бургас, заедно със своите енориаши организират литийно шествие в подкрепа и защита  на българското семейство. Проявата ще се състои на  13. 10. 2019 г.  от 11.30 ч.

Литийното шествие ще започне  от храм „Св. Йоан Рилски“ и  ще завърши с молебен пред  храм „Св. св. Кирил и Методий“.

От витринатавиж всички

0
Характерна особеност на месото на френски е, че съставките в неговото приготвяне винаги са подредени на пластове. Класическото френско пиле не е изключение в...

Стилътвиж всички

0
Секси, привлекателна, атрактивна – все определения, които биха се харесали на всяка дама, ако са казани по нейн адрес. А какво би накарало един...
Открий ме в спорта