My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Вашите новини

Wallpapertag.com

Като деца са ни принуждавали да прощаваме. Например, когато съседското момче ни вземе играчката, го карат да ви се извини, а вие сте длъжни да му простите. Въпреки че често сте били сърдити дълго след това. Като възрастни често очакваме извинение, но в повечето случаи напразно.

Дори когато хората се извиняват, ние помним това, което са ни причинили – това е част от личната ни история. Можем да носим бремето на тези обиди през целия си живот. И всеки, който ни нарани, прави това бреме по-тежко, докато не започне да ни пречи да живеем живота си пълноценно.

Но има хора, които могат да простят дори на тези, които не го заслужават, защото знаят, че:

Това помага да продължим

Когато не дадем прошка, това означава, че таим в себе си злоба, презрение и недоволство. Означава, че запазваме болката в себе си. Мислим за събитията, които ни нараняват отново и отново вместо да се съсредоточим върху по-приятни перспективи.

Преди всичко вие имате нужда от прошката

Това е въпросът. Смятаме, че прошката касае човека, който ни е обидил. Че това ще свали бремето от него. Истината е, че прошката е важна за нас. Ние не можем да продължим напред без нея. Ние имаме нужда да простим, за се освободим от обидата и да спрем да живеем в миналото.

Прошката е за всеки

Не само за тези, които са се извинили. Иначе какъв е смисълът от прошката? Силните хора прощават дори на тези, които не заслужават – иначе рискуват да навредят на други заради стаената злоба. Обидата може да се превърне в травма или комплекс, който да ни накара да се държим по-зле с всички останали около себе си.

Да простиш значи да се освободиш

Само когато прощаваме, можем да се разправим с миналото си по начин, който няма да попречи на бъдещето ни. Когато се освободим от миналото и болката, разчистваме пътя за нови чувства и преживявания./evolife.bg

Древният римски град Бая, намиращ се на северозапад от залива на Неапол, някога е популярен морски курорт, известен с идилично си местоположение и терапевтични минерални извори, които привличат вниманието на Юлий Цезар, Нерон и Калигула. Но това, което наистина се харесва на богатите и силните на деня в този курортен град, са неговите плажни партита, виното и жените. В Бая „неомъжените жени са обща собственост, старците се държат като малки момчета, а много млади момчета действат като млади момичета“, пише древния римски учен Марк Теренций Варон. Други описват мястото като „град на безнравственост“ и „вихър на лукса“.

155589_1

Голяма част от Бая днес се намира под вода. Същата подземна вулканична дейност, която изважда на повърхността минералната вода, превърнала го в имперската столица на разврата и порока, води до падението му – при това съвсем буквално. Цялата земя се сгромолясва с повече от шест метра – процес, известен като брадисеизъм – вулканично явление, при което нивото на почвата периодично се повишава или понижава, като това е причинено от изпълването или изпразването на подземна магмена камера. Това се случва през 16-и век. Градът е построен върху полуостров, който първоначално е пристанище. Той се превръща в луксозен курорт и дестинация за елита към края на Римската република и началото на Римската империя. Бая е най-горещото място за почивка сред видни членове на римската аристокрация, като Юлий Цезар, Нерон, Калигула, Август, Помпей Велики, Марк Антоний, Септимий Север. Много от тях разполагат със собствени вили, построени в района.

2820

10 легендарни изгубени градове Мачу Пикчу, Троя, Помпей и други прекрасни изгубени градове   Градът е свързан и с някои от най-забележителните събития в историята на Римската империя. Майката на Нерон – Агрипина, е убита във вилата й в града. Адриан също умира там, а Калигула построява известния си понтонен мост, простиращ се от Бая до Поцуоли. Смята се, че Клеопатра е отседнала в града към момента на смъртта на Юлий Цезар през 44 пр. Хр. Славните дни на Бая са прекъснати от варварските нашествия и нападения от мюсюлманските владетели в 8-и век. След това, през 16 век, той изчезва под водите на Тиренско море. Ако днес се гмурнете в района, ще откриете павирани пътища, великолепни вили, десетки мраморни статуи и други. Повечето от сградите са със сринати стени, но помещенията им са различими.

Някои от тези стаи все още разполагат с непокътнати мозаечни подове. Завладян от водораслите, градът е дом на разнообразен морски живот. Освен в подводния археологически парк Бая, има няколко римски руини, които могат да се видят и на сушата. Храмовете на Меркурий, Венера и Диана са най-популярните забележителности.

Снимки: youtube

profit.bg

Pinterest

Кашлицата не е заболяване, а симптом на такова. Тя се свързва с вируси и настинки, които покосяват най-вече зимата, но по-коварни са тези, които се проявяват лятно време. Много по-трудно е човек да се поболее през лятото, но и много по-опасно, тъй като тогава лечението може да се окаже по-трудно и продължително. Консултацията с лекар не бива да се пропуска.

Дори да си мислим, че става въпрос за безобидно състояние, понякога следват усложнения и допълнителни притеснения, тъй като след 4-5 дни подобрение така и не се усеща (обикновено този период е достатъчен, за да се установи ефект от проведената терапия).

По-деликатно е положението, когато заболяването или в частност кашлицата е свързана с малки деца. Те имат близък контакт с други деца и този вид общуване редовно води до проблеми със здравето.

За щастие освен лекарствата от аптека, много хора посягат и към лечебни растения, с които да подобрят цялостно състоянието си и да се избавят веднъж завинаги от досадната кашлица. Не е изключено и единствено с билки или домашни средства да се постигне завиден успех. Трябва обаче да се действа веднага. Колкото по-бързо се атакува, толкова по-скоро ще пристигне облекчението.

Домашен лек за кашлица

Рецепта с индрише: уханното цвете индрише доказано помага при поява на кашлица, дори и при упорита такава.

Не е тайна, че средството притежава мощна сила, с която е в състояние да потуши кашлицата буквално за няколко часа.

Може да ви се стори преувеличено, но всъщност индришето е записано като вид лечебно средство дори в учебниците по пулмология.

Рецептата е следната: 3 листа от уханното цвете се прибавят към половин литър вряла вода. Към тях се добавят и три ореха, но счукани и заедно с техните черупки, а след тях три лъжици босилек.

Всичко е вече добавено и готово да поври на котлона в близките няколко минути. След като те минат, се изсипва и небет шекер (може да се замени с мед по желание).

След престой от 20 минути този чудесен сироп се филтрира и се взима на глътки. Приема се вътрешно. Дневно от него се пие по три пъти,за да подейства изключително бързо, буквално в следващите няколко часа.

Ако изпробвате само веднъж този лек, ще се пристрастите към него и ще искате да го опитвате отново и отново при нужда. Той има уникално действие, което не би могло да се замести от хапчета, пише bgistinite.com.

Техниката за емоционална свобода е една от най-ефективните за подобряване на качеството на живот, самоусъвършенстване, елиминиране на множество проблеми, психологически дефицити, както и физически неразположения и заболявания.

Нейн създател е Гари Крейг и тя е част от енергийната психология. Основната концепция на която се базира е „прекъсвания в енергийната система на човешкото тяло.“

Съвсем лесно, бързо и без напрежение ТЕС премахва физическите, емоционалните и умствените бариери за правилното протичане на енергията на клетъчно ниво. Това позволява организма да възстанови енергийния си баланс и да заработи оптимално.

Процеса се осъществява чрез потупвания – стимулиране на определени точки на лицето, тялото и ръцете, докато в същото време човек е настроен емоционално и мисловно към проблема, който желае да бъде отработен.

При много случаи директното прилагане на ТЕС върху физическия проблем води до ефективно отстраняване на болката или неразположението. В други, за да се достигне пълното му разрешаване, е необходима по-задълбочена работа върху емоционалната подложка, която съпровожда го съпровожда.

ТЕС използва познанията от източната медицина, споделяни от хилядолетия – че човек съществува, благодарение на жизнена енергия, която протича в тялото му. В различните култури тази енергия е наричана с различни имена – Чи, Ки, Прана, но общото помежду им е схващането, че блокирането на енергията води до възникване на умора и заболявания. Акупунктурата и акупресурата използват това знание от хилядолетия, за да помогнат за отпушването на енергийния поток и възстановяването на тялото.

Всяка негативна емоция, която преживяваме води до нарушение в преноса на енергия. Физическата болка и заболяванията на дълбоко ниво са свързани с негативните емоции. Всяко заболяване или физическа болка може да бъдат проследени до определена негативна емоция. От една страна физическите симптоми причиняват емоционален дистрес, а от друга – неразрешените емоционални проблеми се изразяват чрез физически симптоми. За да помогнем на тялото, трябва да гледаме на него комплексно, а частично и симптоматично. Или с други думи, без да открием и работим върху истинската причина, не можем да достигнем напълно излекуване.

Много често истинската причина за нарушения баланс в тялото се дължи на дълбоко скрити вярвания, които всеки от нас носи в себе си. Това може да е вярването, че не съм достатъчно добър; че няма да се справя; че каквото и да правя, няма смисъл; че съм прекалено глупав/мързелив/неспособен; че другите ме предават постоянно; че все на мен ми се случва нещо лошо и така нататък, списъкът може да продължи до безкрай. Всяко едно от тези схващания се базира на множество случки, най-често в първите шест години от живота ни, от които ние сме стигнали до този конкретен извод. Когато идентифицираме и приложим ТЕС, върху тези емоции и/или случки, можем да премахнем негативното вярване и да продължим напред.

ТЕС помага за връщане на баланса в тялото, тогава неговата енергия отново ще тече свободна и непрекъсната. Така физическите и емоционалните проблеми, които се дължат на прекъсването на енергията, ще изчезнат.

Как се прилага

По същество ТЕС е изключително лесен и прост за прилагане метод, който се намира буквално на върха на пръстите. Той е достъпен за всички и може да донесе облекчение на сериозен проблем в рамките на минути.

По подобие хилядолетните традиции на акупресурата и акупунктурата, ТЕС въздейства върху енергийните центрове в тялото – точките на пресичане на енергийните меридиани, като с върха на пръстите последователно се потупва върху няколко конкретни точки, разположение основно по главата и горната част на тялото.

Проблемите, физически или психически, настъпват, когато има блокиране или задържане на енергията в определени точки. Чрез ТЕС се въздейства механично върху тези точки, така че енергийният поток се освобождава и в последствие проблемът изчезва.

За да е ефективна техниката обаче, трябва да се спазят някои основни правила. Едно от най-важните е точно да се определи неразположението и да се работи концентрирано върху него. Колкото по-конкретен е проблемът, толкова по-ефективен е ТЕС.

Преди да започнете да потупвате е важно да определите проблема или неразположението, върху което ще работите. Да кажем – мъчи ви главоболие.

Като начало определете силата на болката по скалата от 0 до 10, като 10 е най-силното ниво на болка. Запишете или запомнете това число.

След това определете точното място на болката, заедно с нейната форма или усещане – стягаща, пулсираща, режеща болка. Ако можете, определете и цвят, с който я свързвате. Целта е да дадете максимално точно описание, така че да покажете ясна картина на подсъзнанието си, с която то да работи.

След като сте наясно с точния проблем, неговото местоположение, сила и усещане, сте готови за започнете да потупвате върху себе си.

Да кажем, че усещате стягаща болка в областта на челото, със сила 7.

Точки на потупване

Техники за емоционална свобода или ТЕСОсновните точки са разположени по протежение на главата и горната част на тялото. Точките са: върха на главата, в основата на всяка вежда, отстрани на очите, под очите (върху костта), под носа, на брадичката, в основата на ключиците, под мишниците. В тази статия (http://shapesweetness.com/menu.php?m_id=81) може да видите точното местоположение на основните точки върху главата и горната част на тялото.

Преди да започне същинското потупване, трябва да се настроите на проблема. Изречете на глас какво ви мъчи и да го приемете. В същото време потупвате отстрани на ръката (карате точката). Това се нарича установка и се повтаря три пъти.

След това самият процес на потупване е много лесен. С върха на пръстите минавате и потупвате 5-6 пъти върху всяка точка докато изричате на глас какво ви мъчи.

Да започваме!

Карате точката (КТ): Въпреки че имам силно главоболие, аз напълно и изцяло се приемам и приемам начина, по който се чувствам.

Карате точката (КТ): Въпреки че имам това стягащо главоболие , аз напълно и изцяло се приемам и приемам начина, по който се чувствам.

Карате точката (КТ): Въпреки че имам силно главоболие, все едно нещо ме стяга над веждите, аз напълно и изцяло се приемам и приемам начина, по който се чувствам.

Върха на главата (ВГ): Боли ме главата.

Основата на веждата (ОВ): Стяга ме точно над веждите.

Отстрани на окото (ОО): Стяга ме главата силно.

Под окото (ПО): Това стягащо главоболие в областта на челото.

Под носа (ПН): Много ме боли главата.

Под устната (ПУ): Не намирам облекчение от това силно главоболие.

Ключицата (К): Това главоболие не спира.

Под мишницата (ПМ): Тази пронизваща болка в областта на челото.

Продължете по същия начин като изреждате характерните особености на болката. След няколко обиколки на всички точки спрете и определете силата на новото състояние като и дадете число между 0 и 10.

Обикновено няколко преминавания през всички точки са достатъчни, за да намалее болката или да изчезне напълно. Възможно е да се премести и на друго място. Тогава просто повторете процедурата, като описвате новото усещане.

Просто е, но помага много бързо!

ТЕС се използва изключително ефективно при стрес и психическо натоварване. В тази статия (http://shapesweetness.com/menu.php?m_id=86) ще намерите готова рецепта, която да използвате при подобни случаи.

Сфери на приложение на ТЕС:
 • зависимости
 • депресии
 • тревожност
 • стрес
 • страхови състояния
 • фобии
 • панически атаки
 • хранителни разстройства – анорексия невроза, булими, хиперфагия
 • безсъние
 • сексуални проблеми
 • травми – психически, емоционални, физически, нуевереност
 • занижена самооценка
 • агресия
 • хронична умора
 • липса на мотивация
 • успокояване на болката
 • мускулна дистрофия
 • високо кръвно налягане
 • хромонални проблеми
 • дислексия
 • дерматити
 • алергии
 • диабет
 • артрит

Техниката за емоционална свобода е доказала своята клинична ефективност в хиляди случаи на физически болестни симптоми и емоционални травми.

Задължително е паралелно с прилагането на ТЕС да се пие изключително голямо количество вода, защото тялото се дехидратира, докато освобождаваме енергийните потоци.

ВАЖНО!!! Статията и видеото не изчерпват информацията за ТЕС и показват техниката в най-простия ѝ вид, така че да можете да започнете да я прилагате веднага, докато се запознаете с цялата ви нужна информация. За да има траен ефект работата ви, е необходимо да се намери и отстрани корена на проблема.

Източник: lifelines-eft.com/http://nwcb.eu/zdravei.org

Кристалният череп е с тегло 7200 грама и е открит в бразилските джунгли 

Вторият по големина в света кристален череп от Крузейро-Бразилия беше изложен за пръв път в България в Регионалния исторически музей в Хасково, съобщиха БТА и „Хасково Инфо“.

Той бе предоставен от местния писател, минералог и пътешественик Иван Митев за празника на града (8-ми септември-Рождество Богородично). Черепът е с тегло 7200 грама и е смятан за безценен.

Той е изработен от матов планински кристал и намерен в бразилските джунгли. Черепът е даден на Митев временно от негови немски и бразилски колеги и приятели.

В света има общо 15 кристални черепа, като всички са открити при разкопки в Южна Америка. Около тях има много загадки. Иван Митев е категоричен, че кристалните черепи са човешко дело. Тепърва предстои науката да разбули техните тайни.

Предполага се, че в тях е закодирана огромна информация – цяла космическа библиотека, допълни Митев, който от 22 г. се занимава с минералогия и е обиколил половината свят.

1536413591-muzei-070918-3

gobio.bg

Уникална рецепта с ключови съставки алое и алкохол се използва за лечение на кисти, злокачествени заболявания, астма, бронхит, ангина и запушване на кръвоносните съдове, твърдят известни билкари и лечители. Не бихте сгрешили, ако използвате сместа и като превантивна мярка за поддържане на общото здраве.

Ето кои са необходимите съставки: 500 мл медицински алкохол, 500 грама домашен мед, 0.75 л качествено червено вино, 500 грама кафе от цикория, 150 грама листа от алое вера.

1kam1.com
1kam1.com

Листата от алое почиствате и смилате в машина за месо или пасатор. Останалите съставки смесете в един контейнер и накрая добавете сместа към счуканите листа от алое.

Затворете добре съда и оставете да престои на тъмно и хладно място 14 дни. След това прецедете сместа с марля и изсипете течността в стъклена бутилка. Важно е стомахът ви да е празен преди и след използването на лекарството. Течността се пие най-малко 1 час преди хранене, 3 пъти на ден, по 1 супена лъжица.

 

Pinterest

Бедното изоставено селянче става една от най-влиятелните личности на XX век. Момичето, което мнозина намират дори за грозновато, диктува стандартите за женска красота 133 години след раждането си.

“Едновременно благоразумна и дива, женствена и мъжествена, нежна и хаплива, тя е изтъкана от противоположности. А това буди у мъжете, а и у жените непреодолимо влечение”, пише Мари-Доминик Льолиевър в “CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение”.

Противоречивост, връзки и тайни белязват пътя на ненадминатата Шанел. И макар днес милиони жени да копнеят за творенията й, малцина я познават. „Имат ли представа, че преплетените кръгове всъщност са отличителен знак на първите християни? Че се прекланят пред глиф, който в езическите времена е бил свързван с Венера? Че логото на Шанел в действителност представлява изображение на женски полов орган? При християните мандорлата символизира вулвата на Дева Мария“, подчертава Мари-Доминик Льолиевър.

Авторката описва тежкото детство на роденото като Габриел Шанел момиче и как това повлиява на стремежа й да даде на жените не просто модерни дрехи, а независимост.

Майката на Шанел почива на 32 години, бащата оставя синовете в близки ферми, а момичетата – в манастир. Обещава им, че ще се върне, но всъщност никога повече не вижда дъщерите си. Габриел го чака години наред и описва разочарованието си с думите: „Отнеха ми всичко и сега съм мъртва.“

Според нейни биографи това изоставяне е причината за пораждането на вечното й желание да е харесвана, да е забелязвана, да е обичана. И именно то, а не просто амбиция, завист към богатите или желание за пари я води към върховете на кариерата й.

„През целия си живот тя нито веднъж не проявява ревност или завист – пише Льолиевър в CHANEL & CO – недостатъците й са свързани по-скоро с прекомерната й войнственост.“

Въпреки че ежедневието в манастира е свързано с много тежък труд и строги правила, в Обазин Шанел получава много. Монахините й поверяват да обработва вълна за тъкане и я научават да шие – скучни и еднообразни облекла, но изпипани до перфекционизъм.

Още там, в манастира, бъдещата Коко създава уникалната си представа за красивото. Години по-късно тя ще настоява, че не се впечатлява от натруфени рокли и величественият стил за нея е единствено изчистеният – той ще се превърне в нейна запазена марка. „Престоят на Шанел в Обазин не я оставя безразлична. Добросъвестна и чувствителна, тя е дълбоко повлияна от това вълшебно място“, пише Мари-Доминик.

Смята се, че именно от осмоъгълната форма на камбанарията Шанел черпи вдъхновение за уникалната форма на капачката на своя вечен „№5“.

Но в манастира никой дори и не си представя, че малкото плахо момиче ще се превърне в пример за подражание на милиони жени по света. Тогава алтернативите пред Габриел са да стане прислужничка, фермерка или монахиня. Всъщност сестрите виждат потенциал и силен характер у нея и дори се надяват, че я чака бъдеще като игуменка

Габриел обаче има други планове за себе си. Тя мечтае да се справя сама, не да бъде обикновена шивачка цял живот, да отиде да живее в Париж и най-вече да буди възхита в очите на другите.

В епоха, в която за всяка жена се смята за най-важно да се омъжи изгодно, Шанел се чувства не на мястото си. Осъзнава, че това, да си просто съпруга или любовница, не е достатъчно. И повечето момичета от обкръжението й дори не я разбират.

Да не говорим, че тя съвсем не отговаря като визия и държание на стандартите за времето си. Но вместо да се нагласи към стила, който е модерен, създава свой собствен.

“Как да се справи, след като разполага само с дребничко тяло, при това без гърди и задник във време, когато именно те са основните аргументи? – пише Мари-Доминик Льолиевър. – Със стил. Габриел е твърде горда, за да подражава на богатите, и затова сама си изгражда образ, който предизвиква интерес и уважение.”

Убедена сама да изкарва прехраната си, Коко дори решава да опита шанса си във вариетето. Тя се записва на уроци по пеене и мечтае да стане известна изпълнителка. Готова е на всичко само и само да не е зависима от мъж.

Именно това нейно вечно желание за независимост я прави уникална и в бъдеще – защото тя не просто създава революция в модата, но и в концепцията на женствеността. Коко е една от първите, които налагат образа на независимата, самоиздържаща се, бореща се жена.

Източник: 168chasa.bg

canu.org.me

Всеки родител иска най-доброто за своето дете и това е съвсем нормално. Но в стремежа си да превърнем малкото човече в истински успял, можещ и добър възрастен, понякога се престараваме и се получава обратният ефект. Разбира се, в това начинание е най-важен подходът към малкото съкровище, затова днес ще ви дадем ценни насоки, свързани със зодиакалния знак на детето, които ще ви помогнат във възпитанието му.

Овен

Типично за Овните е, че винаги са готови за приключения. Детето Овен често ще има синини и наранявания от катерене по дървета и различни пакости. Успех на родителите, които опитват да научат рогатото си хлапе на търпение и контрол! По-важно е да се опитат да овладеят енергията му по продуктивен начин – чрез спорт или друго занимание.

Телец

То възприема форми, цветове и звуци, които другите зодии не долавят. То не бърза. С каквото и да се заеме го прави бавно, премерено и с вкус. Не е склонно да се лигави, за да получи исканото, но родителите му трябва да се постараят да има всичко необходимо и то да е с високо качество, понеже детето Телец е склонно към комплекси. То вижда света с очите на художник.

Близнаци

Детето Близнаци има много добра памет. То запаметява всичко още в учебните часове и вкъщи не му е необходимо много време, за да си подготви уроците. Учението му се отдава с лекота.Именно затова , за да предотвратим неговата разсеяност, прилагаме интерактивни методи в обучението , включващи видеоуроци,проекти и презентации. Разчитаме на вродената му интелигентност и любознателност.

Рак

Домът и семейството за Рачетата са от особена важност. Те забелязват и помнят. Детството им остава в скъпоценни ъгълчета на паметта им, където вече като по-големи се оттеглят, прехвърлят съкровищата си и се зареждат с енергия. Затова най-големият подарък, който можете да направите на своя малък Рак, е да му създадете щастливи и уютни детски спомени. За да постигнем висока ефективност в обучителния му процес, ние създаваме атмосфера, близка до домашния уют, за да могат Рачетата да се отпуснат и усвояват знанията с удоволствие.

Лъв

Като един истински Цар на животните, децата от зодия Лъв са много експресивни. Всички техни мисли и действия са големи и те са родени лидери. Мама и татко трябва да се опитват да научат малкото си лъвче, че от време на време е хубаво да позволява и на други хора да бъдат център на вниманието.

Дева

Думата „прецизност“ не е достатъчна да опише начина, по който Девите подхождат към абсолютно всичко. Те са най- креативните презентатори и заразяват със своя ентусиазъм. Деликатни, скромни и спокойни, тези деца наистина въплъщават всичко чисто и добро, което е присъщо на хората. Успех на родителите, които се опитват да научат децата си Дева, че съвършенството е илюзия!

Везни

Още от деца Везните се опитват всякак да намерят начин да помогнат на останалите. Една от най-големите им цели е да опазят мира между хората във всички ситуации. Хубаво е родителите да се опитат да научат малките си Везнички, че това да бягат от проблемите си не е най-доброто решение.

Скорпион

Децата, родени под този знак, обичат да се чувстват целеустремени. Ако имат пред себе си цел и предназначение, те процъфтяват и дейностите, с които се занимават, придобиват смисъл. За тях изготвянето на проект, свързан с учебната дейност, не представлява трудност, а предизвикателство, с което трябва да се справят по най-добрия начин. Безцелните игри нерядко ги напрягат, но това също е нещо, в което трябва да се научат да се отпускат . Много често тези деца са сериозни, забравяйки за простичките удоволствия в живота.

Стрелец

Малкият Стрелец мисли идеалистично и глобално, затова отрано трябва да му се обяснява, че оценките в бележника са от значение за дипломата му и че тя не е просто къс ненужна хартия. Подходящи за този тип ученици са мисловните карти. Всъщност, тук не става въпрос само за ученето. Родителите на детето от тази зодия трябва да се постараят да му обяснят, че мечтите и идеалите са прекрасно нещо, но в реалния свят доминират норми и правила.

Козирог

Твърди, стабилни и практични, децата Козирог винаги изглеждат много по-зрели за възрастта си. Никога не е необходимо да им повтаряте нещо по два пъти и почти никога няма да си навлекат неприятности. Важно е от малки да се учат да правят разлика между манипулаторство и лидерство, за да улеснят живота си по-натам.

Водолей

Детето Водолей още от бебе показва, че е независимо и дръзко. В училище трябва да му бъде интересно, иначе ще намали оценките си. Той обича предизвикателствата, с желание се включва във всякакви състезания и конкурси и обикновено печели първите места. С помощта и контрола от страна на родителите и учителите си, в крайна сметка Водолейчето се ориентира в една посока, където влага цялата си енергия и постига отлични резултати.

Риби

Децата Риби обожават да си измислят истории, да преиначават реалността, да я модифицират и украсяват така, че да стане по-райска и по-поносима. Измислените светове са реални за тях.  Тези деца се нуждаят от здрава връзка с реалността, като фантазният свят не бива да бъде задушаван, а канализиран в градивни творчески занимания като музика, рисуване и танци.

iwoman.bg

az-jenata.bg

Като говорим за черен кимион, не си мислете познатия ни кимион. Черният кимион е растение, което идва чак от Азия. Даже древните египтяни са го вкарвали в употреба. Различни легенди от онова време говорят, че маслото от черен кимион може да излекува всичко, без смъртта. Това масло е още познато и като „Черно злато на фараоните„.

Какво съдържа маслото от черен кимион на Здравница?

Уникалната комбинация в натуралното масло от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа добротоздраве на човека още от ранна възраст. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.

От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

Масло от черен кимион при нервни неразположения, стрес или безсъние

Към една чаша горещ чай (маточина, мента, глог или мащерка) се добавя 1 ч.л. .

Продължителността на прием е до изчезване на неразположението.

Масло от черен кимион при главоболие, мигрена или световъртеж

1 ч.л. се задържа под езика в продължение на 2-4 мин. Може да повтаряте процедурата сутрин и вечер. Да не се превишава указаната доза!

Продължителността на прием е до изчезване на неразположението.

Източник: doctiming

Zdrave.to

Вълнуващ, силно въздействащ и запомнящ се – така определиха за себе си участници в семинара на световноизвестния учен д-р Брус Липтън, който беше в София на 21 октомври. Темата бе “Новата биология – науката за това как да създадем рай на Земята” и д-р Брус Липтън доказа нагледно, че всички можем да живеем в рай, тук – на Земята.

Д-р Липтън е клетъчен биолог и международно признат лектор. Бил е преподавател във Факултета по медицина към университета на Уисконсин, а по-късно неговата дейност продължава в изследователския център на университета “Станфорд”. Автор е на бестселъра “Биология на убежденията”. През 2009 г. д-р Липтън получава престижната награда “Goi Peace Award” в Япония като признание за научните си постижения. Задълбочените изследвания на д-р Брус Липтън в областта на клетъчната биология се смятат за огромен научен пробив.

Ученият дойде у нас по покана на Института за интегрално развитие, който предлага обучение, разпределено в 7 направления, свързани помежду си от обединяващата парадигма на интегралния подход на Кен Уилбър. Над 700 специалисти, сред които лекари, психолози, холистични консултанти и др., се обучиха в България в тези подходи и ги прилагат в практиката си.

Изводите от изследванията на д-р Липтън, събрани в книгата му “Биология на убежденията”, радикално променят разбиранията ни за живота. Те показват, че ДНК не контролира биологичните процеси в тялото ни – напротив, тя се управлява от сигнали извън клетката, включително и от енергийните послания, произтичащи от положителните или отрицателните ни мисли.

“Моето изследване върху стволовите клетки датира от 50 години. Познанието е сила – това е известна истина. Всичко, с което сме били програмирани като познания за нашата биология, е погрешно. Има само една криза и тя е свързана с масовото изчезване на видовете на Земята. Досега 5 пъти са се случвали големи кризи и Земята е оцелявала. Днешната криза е по-специална, защото ние, хората, изчезваме като вид. И точно ние сме отговорни за този процес. От 1970 г. досега две трети от животните са изчезнали. До 20-30 г. нашата цивилизация ще изчезне, ако не променим нещата. Но кризата предизвиква еволюция”, започна лекцията си ученият.

Той сподели 4 мита, в които вярваме, но не са истина. Ето ги:

1. При биологичните процеси е валидна Нютоновата физика, според която Физика=Механика. Според учението на Нютон тялото е материя и единственото, което може да й повлияе, е друга материя. Според Квантовата физика всичко е енергия.

2. Гените контролират нашата биология. Този втори мит е абсолютно погрешен, защото ние контролираме гените си чрез сигналите, които им изпращаме.

3. Оцелява най-силният, казва теорията на Дарвин. Но всъщност оцелява най-приспособимият.

4. Еволюцията е произволен процес, казва четвъртият мит. Новото вярване обаче е, че еволюцията е процес на адаптация.

По времето на Нютон човекът е бил разделен на ум и тяло. Науката нарича ума жизнена сила. Всъщност така учените са сключили споразумение с църквата, която тогава е била много силна. Това е материалистична наука, т.е. тялото е възприето за една физична машина. През 1953 г. е представена теорията за двойната спирала на ДНК. Установява се, че ДНК контролира собственото си възпроизводство. “Но този експеримент не е реален, тъй като никъде в биологията не можете да откриете чиста ДНК. Тя винаги се съвместява с протеини. Ние сме протеинът. Въпросът е щом сме протеин, можем ли да променим нашата ДНК?


Д-р Липтън

Съществува генетичен детерминизъм – ние сме убедени, че сме жертви на своята наследственост и нищо не зависи от нас. Ето малко факти: клетката има ядро. Ако отстраним мозъка от тялото ни, то умира. Но ако отстраним ядрото от клетката, нейните живот и поведение остават незасегнати! Т.е. ядрото не е мозъкът на клетката и е факт, че гените не контролират нашата биология. Генните са свързани с дадени заболявания, но те не са причината за тях.

Всеки от нас е създаден от 50 трилиона клетки. Човешкото същество е общност от клетки. Няма нито една функция в човешкото тяло, която да не присъства във всяка една клетка. Клетките всъщност са миниатюрни хора. Ние осигуряваме необходимото за оцеляването на тези 50 трилиона клетки. Те работят чрез протеините. Има над 100 хиляди протеини в тялото и те могат да се свързват помежду си. Различните клетки в тялото ни съдържат различни протеини. Гръбнакът на един протеин може да съдържа 20 аминокиселини. Вие сте една протеинова машина”, разкрива същността на клетъчната биология ученият, посветил живота си на това.

Тайната на живота е следната: 

При сигнал от околната среда следва промяна на протеина. Всъщност движението на протеина създава движение в живота. Уравнението на живота е следното: Сигнал – Протеин – Поведение. Химията (лекарствата) е единственото, което влияе на протеините ни.

“Атомът е енергия. Ние сме създадени от атоми и също сме енергия. Тя е невидима. Атомът е физичен генератор и когато се върти, енергийният му заряд се променя. Изводът е, че материята е илюзия. Всичко е енергия, която е невидима, но може да се усети. Това е основата на Квантовата физика. Всички сме потопени в енергийно поле. Умът ни генерира енергийно поле. Затова много трябва да внимаваме какво мислим. Ние всъщност сме господари на биологията си, а здравето се влияе от мислите и чувствата ни. Това важи и за рака. Няма ракови гени, които да причиняват болестта. Ракът е причинен от мисъл (чувство) и влиянието на околната среда. Ние и начинът, по който реагираме в света, причинява рак. Така че промяната на съзнанието и мислите може да ни излекува. Повече от 70% от нашите мисли са негативни. Ние сме програмирани да мислим, че сме крехки и уязвими. А не сме – ние сме мощни. Силата, която имаме, е в нашето възприятие, в начина, по който виждаме света. Трябва да започнем да вярваме в това, което искаме да бъдем. Освен ако не искаме да сме жертви на живота и обстоятелствата”, обясни д-р Липтън.

Той сподели за свой експеримент със стволови клетки, който доказва, че ако се промени средата, проявлението е различно и че съдбата на клетките ни не зависи от гените, а от средата, в която живеят. Ученият е взел стволови клетки, поставил ги е в лабораторни условия и от един и същи вид клетки е получил клетки на мускул, кост и мазнини. Променил е единствено част от лабораторната среда, в която растат клетките.
“Вие сте тези, които контролирате средата. Ако промените средата и мислите си, ще промените живота си. Казахме, че сигналът от околната среда активира поведението. Но какво става, ако в клетката липсва протеинът? Сигналът активира гените. Това е нова наука, която се нарича Сигнална трансдукция. Така че средата влияе на гените. Една здрава среда селектира здрави гени и обратното.

Клетките реагират на вашата интерпретация за света. Ние сме отговорни за това, което изпращаме на клетките си. Факт е, че това, което виждате в света и околната среда, се трансформира в химия от вашия мозък и се изпраща до клетките ви, които реагират по съответния начин”, не спира да показва и доказва с изследвания и разработки ученият.

В края на лекцията си той обясни, че всеки от нас, хората, представлява част (клетка) от едно и също тяло, а човечеството е на ръба на еволюционна програма. “Когато всички хора се обединят в една общност, светът ще бъде трансформиран. Ние, всички, ще сме частици от Духа. По този начин ще създадем Бог тук, на Земята. Любовта е това, което държи планетата заедно”, обобщи д-р Липтън.

Маргарита БЛАГОЕВА/zdrave.to

От витринатавиж всички

0
В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към...
Открий ме в спорта