Вашите новини

Ужасяваща гледка потресе айтозлии. Трупове на одрани животни бяха захвърлени на пътя, недалеч от извора, който е известен като „Лъджата“. Потресаващи снимки на окървавените тела публикуваха граждани в социалните мрежи и призоваха разследване да установи как са попаднали там труповете, които най-вероятно са от лисици, одрани за да бъдат взети кожите им.

Всички говорят за тези снимки във Фейсбук и явно има защо. Не е ясно точно къде и кога са правени, но е факт, че те не оставя равнодушен никой, който ги е видял.

Ето и част от коментарите в социалната мрежа:

Момичето е по-мъж от него!

Видях същото нещо в Бургас .. момиче чистеше място за приятеля си ………….. колко жалки мъже има!

Не е спал като се е женил!

Какъв е вашият коментар?

Източник: petel.bg

Космическият апарат на НАСА „Касини” премина възможно най-близо до спътника на Сатурн Мимас. Той успя да направи най-прецизните снимки на небесното тяло, съобщава RT.

От снимките, публикувани от НАСА, ясно се вижда откъде луната е получила прякора си „Звездата на смъртта”. Огромният кратер Хършел заема голяма част от повърхността й и на кадрите тя изглежда като прословутата „Звезда на смъртта” на Дарт Вейдър – непобедимата космическа бойна машина от „Междузвездни войни”, която е способна да унищожава цели планети.

Кадрите са заснети на 22 октомври 2016 на разстояние от 185 000 км. Космическата агенция ги публикува тази седмица.

Сенките върху кратера позволяват да се изчисли колко са високи стените и най-високата му част. Той е наречен на откривателя си – астронома Уилям Хършел. Кратерът се простира на 139 км широчина и представлява около една трета от диаметъра на Мимас. Върхът Хършъл в центъра на кратера е висок почти колкото Еверест на Земята.

 

 

БЛИЦ

При древните скандинавски племена е съществувал следния обичай: при настъпването на нощта, преди първата брачна нощ, влъхва води девственицата в гората, пали огън и прави жертвоприношение на богинята Фрейе, пише chronicle.bg.

Обреда се изпълнявал с жертвоприношение на предварително уловен лос или глиган. Чак след това отбран от влъхвите човек извършвал с девойката ритуалното сношение. Ако половия акт не е бил съпроводен с разкъсване на девствената ципа (химена) и последвало кръвотечение, тогава жертвоприношението на животното и актовия ритуал не са били признавани. Истина е, че при подобни случаи се е допускал и втори опит.

Е, бихте попитали – ами ако и втория е бил неудачен? Тогава девойката е била обявявана за отхвърлена от боговете и това по само себе си я е обричало на вечно и безнадеждно самотничество. В такива случаи и уговорката за брак е обявявана за недействителна. Сега бихте попитали – а какво правим с разочарования съпруг?

Еми за него…. веднага са започвали да търсят нова жена.

В Древен Египет, Саудитска Арабия и много от другите мюсюлмански държави и досега се е съхранил обичаят за тържествена дефлорация, когато девствената ципа се разкъсва с показалеца на дясната ръка, обвита със специална бяла тъкан, чието единствено предназначение е да придобие ален цвят.

При древно-руския брачен обред е имало народен обичай най-старшия боярин (аналог на нашата дума “болярин”, заможен, богат човек) да остане заедно с младоженците през цялата тяхна първа брачна нощ. Ако жениха не се справи със съпружеските си задължения, тогава бояринът е бил длъжен да го замести. Което ми напомня за английския виц със слугата държащ фенер, с който обаче не свети правилно до беглото на господаря и жена му.

В крайна сметка, господарят е недоволен и се разменя с прислужника за да му покаже как трябва да се свети, докато той пък ляга при жена му. “Ето така се свети Джон, разбра ли?” – ще пита господарят, докато Джон се поти с съпругата на лорда.

Вероятно при руския обред, някой боярин не е успявал да се справи в качеството си на заместител, поради изпитото количество алкохол, пък и не знаем кой и дали някой им е светил изобщо както трябва.

Някога, на Изток са живели специални хора, с единственото професионално задължение да дефлорират девойки. Това трябвало да стане непосредствено преди да встъпят в законен брак. Лишаването от девственост се е считало за отговорна и опасна работа.

В Северна Словакия, в Босна, Черна Гора невестите (символически днес, а преди известни времена вероятно и наистина) са лишавани от невинността си от ……близък приятел на младоженеца. Изпълняващия длъжността се е считал за главен и най-почетен гост на младоженците по време на сватбата.

Интересно как е минавал ритуалът в Тибет: взимането на девствена жена се е считало за нарушение на закона.

Ако в селото са разбирали за такова нещо, са имали правото дори да прогонят младите. И не само това: считало се е, че до сватбата момичето трябва да се отдаде на не по-малко от двадесет мъже. Като си дадем сметка, че Тибет никога не е бил пренаселен, а дори напротив – слабо населен, това означава, че отдаването на тялото на минимум двадесет юнака си е един вид особен издирвателски екстрийм. Впрочем, съобщаването на съпруга за количеството на предбрачните партньори се е считало за неетично.

В Океания по принцип и по традиция младоженецът е пращал булката да ощастливи предварително няколко свои приятели. Идеята е – те да изкарат с нея няколко незабравими нощи извън населеното място и чак като се върнат в селото се пристъпвало към сватбените тържества.

При племена от остров Суматра, бащата на булката е длъжен да я дефлорира преди сватбата. Задължително му помага ……чичото на невестата, независимо от възрастта му. Случвало се е за ритуалната процедура, около леглото на нещастната младоженка да се съберат до 25 мъже на възраст от 10 до 70 години.

Известния културолог Мирча Елиаде отбелязва за “архаичните техники на екстаза” в книгата си“Шаманизма” и разказва за процедурата по отнемането на невинността в момента на посвещаване на девойка в шаман.

“Момичето го разсъбличат, слагат го на легло застлано с овчи кожи, покриват го с ароматни листа. През това време шаманите постоянно изговарят молитви и извършват с ръце специални магически движения. След това над бъдещата шаманка се накланят две възрастни и опитни шаманки и……започват да смучат гърдите, корема и гениталиите й с такава сила, че младото момиче достига до транс и степен на върховен екстаз. Едновременно с това я дефлорират”.

В древна Индия: процедурата по дефлорация се изпълнява от наети срещу заплащане хора, специално обучени на това “майсторство”. Решението за отвеждането на девойката към такъв специалист се взимало единствено от майката. Отнемането на девствеността ставало с помощта на специален фалос от камък, дърво или друг материал. След това във влагалището на момичето се слагал специален набор от целебни листа и билки.

24chasa.bg

Поред случай на гавра с паметник взриви интернет. Социалната мрежа буквално завря, след като във Фейсбук се появиха снимки на млади мъже, кацнали върху монумента на сливенския митрополит Серафим.

Към момента няма яснота кои са смелчаците, позиращи гордо на фотосите. Мнозина обаче предполагат, че младите мъжа са представители на ромското малцинство и са жители на град Сливен или околните села.

1482130766-15622441-1379277418791730-6229543123247695526-n

1482130764-15492605-1379348828784589-2368787325430558695-n

„Ето как се подиграват с нас, а институциите спят… Направо си ги мотивират да се гаврят с историята ни”, възмущава се Мая Костова.

„Аз като циганин също се отвращавам от такива типове, защото е долната мърша на стадото. Както всяко стадо си има мърши, този е една от тях”, пише Васил Василев.

„Бог да го накаже!!!”, предлага друг фейсбук потребител.

БЛИЦ

За чудото, което се случило в началото на декември на Атон в Дохиарския манастир, разказва монах, който присъствал по време на чудното събитие. Чудото бе съобщено и на едно от църковните събития в Солун, Гърция. 

„В параклиса, в манастира Дохиар на Св. гора, където ежедневно игуменът на манастира отец Григорий с братята пеят псалми, служат молебни и поменават стотици имена за здраве и упокоение, един наш брат се молил с часове и получил благодат от Божията Майка Скоропослушница, която бързо и с желание излива благодатта си към верните, които се обръщат към Нея“, съобщава Vimaorthodoxias.gr, цитиран от pravoslavie.ru.

По думите на свидетеля, осемнадесетгодишно момче от македонския град Струмица, което страдало от силно заекване, посетил манастира Дохиар, за да се поклони пред чудотворния образ на Божията Майка Скоропослушница. Младият човек, който никога през живота си не е говорил, а е можел да издава единствено нечленоразделни звуци, отишъл в манастира и застанал пред чудотворната икона „Скоропослушница“.

Всички, които били с него и знаели за живота на младия човек, били поразени. В края на молитвата, която невъзмутимо извършил монах от манастира, младият мъж се обърнал към присъстващите, които също се молили, и казал: „Благодаря на всички, аз се чувствам много добре“.

 Блиц

Жестокият жп инцидент в шуменското с. Хитрино в събота призори, при който загинаха 7 души, а 29 бяха ранени, породи невиждана досега съпричастност от страна на частни дарители и институции. Само за 6 дни правителството и Европейската комисия отпуснаха целево 30 млн. лв., а граждани, фирми дариха още близо 1.7 млн. лв. Политически партии обещаха около 170 хил. лв.

Така общата сума ще достигне 32.44 млн. лв.

Солидарността с проблемите на Хитрино надмина обществената и политическата реакция при всички досегашни бедствия и аварии. Борисов отказа предложението на унгарския премиер Виктор Орбан Унгария да финансира изграждането на нови къщи в изпепеленото село.

Орбан предлагаше и конкретна финансова помощ за семействата. България е отказала помощ и от Турция и Израел, съобщи пресслужбата на МС. Борисов уверил, че България ще се справи сама с щетите.

Правителството отпусна 10 млн. лв. в понеделник, като премиерът Бойко Борисов обясни, че отиват директно за жителите на селото, а жп инфраструктурата ще се ремонтира с европейски пари. „5 млн. лв. ще отидат в община Хитрино, за да може при първа възможност веднага да стартира разчистването на селото.

Средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на общината с цел преодоляване на последиците от инцидента и за предприемане на спешни действия за незабавно възстановяване нормалното функциониране и начина на живот на хората.

Другите 5 млн. лв. отиват в социалното министерство – фонд „Социална закрила“, за покриване на разходи за лекарства, храна и лечение на пострадалите, изграждане на изпочупените домове“, каза премиерът. Според плана за бедствия 292 семейства получиха еднократна помощ от 325 лв. от правителството.

novini.bg

Photographed by Taylor Jewell

Французойките са смятани за едни от най-модерните и стилни жени, еталон за красота и изящество. Затова искаме да ти представим няколко съвета за красота от една истинска французойка – Виолет, гримьорка, работила за редица списания и модни марки.

Тя ще ни даде няколко съвета за грима и красотата. „Мисля, че във всяка страна има определена идея за красотата”, казва Виолет. „Но за нас, французойките, тя е много конкретна – ние искаме да бъдем себе си, не искаме да бъдем „по-добрата версия” на себе си. Ние вярваме, че трябва да се научим да живеем с това, което имаме, а не да се стараем да се променяме. Затова разсъждаваме така – какво ще отива на моето лице, на моята коса? Това е принципа на всички французойки.”

Въпреки това, тя признава, че има няколко френски тайни, които всяка жена може да приложи.

Правило №1: Основата е най-важна

„Французойките се отнасят с голяма прецизност към „основата”, с която трябва да работят – затова се стараем да имаме страхотна кожа, страхотно тяло и страхотна коса, за да не се налага да правим почти нищо повече.“

Правило №2: Всичко трябва да е в умерени граници

„Тайната на красивата кожа не е в това какво слагаш върху нея, а с какво се храниш. Французойките се стараят да се хранят с органична храна и избягват захарта. Много повече се притесняваме от захарта, отколкото от мазнините.”

Правило №3: Ходи на фитнес… само ако искаш!

„Французойката е като неопитомен кон – тя е истинска бунтарка, която би предпочела да се самоубие, отколкото да ходи на фитнес“, шегува се Виолет. Тя признава, че постепенно фитнес манията завладява и Париж, въпреки че преди десет години общо взето никой не ходел на фитнес. „Ние търсим удоволствието във всяко нещо, което правим”. Нейният съвет е да намерим занимание, което ни е приятно, а не да практикуваме нещо, което не ни е на сърце, само защото другите го правят.

Правило №4: Забрави за сешоарите

Французойките предпочитат да сушат косата си по естествен начин „След къпане оставяме косата ни да изсъхне сама и чакаме един ден. Първия ден след къпане нямаш представа какво да правиш с косата си, но на втория ден тя изглежда много по-добре.”

Правило №5: Ходи често на фризьор

„Французойките много държат да имат здрава и блестяща коса. Ние повече държим на добрата прическа, отколкото на стилизиращите продукти.“ Виолет разказва, че повечето жени във Франция предпочитат косата им да е къса, най-много до раменете, дългата коса е рядкост. Освен това французойките предпочитат косата им да е свободна и естествена – рошава, ако трябва, но не и свръхстилизирана.

Правило №6: Заложи на червеното червило

„Червеното червило е част от идентичността на французойката. Червеното червило е моден аксесоар, затова не го съчетаваме с друг грим. В такива моменти косата ни може да е рошава, но кожата ни трябва да е безупречна. Накрая ще си обуем едни дънки с токчета и това е, нищо друго, защото червеното червило е достатъчно.”

Правило №7: Внеси светлина, а не сянка върху лицето си

„Никога не контурираме лицата си”, казва Виолет. „За французойките контурирането е много плашещо, защото променя формата на лицето. Ние внасяме повече светли акценти в грима, които улавят светлината.”

Правило №8: Опушеният грим трябва да е неперфектен

„Друга запазена марка на французойките е опушеният грим, но той трябва да е леко размазан, с кремообразна текстура.” Според Виолет блестящите сенки и перфектните огромни мигли не са присъщи за французойките. „Ние сме много мързеливи! Предпочитаме да използваме един продукт и леко да го размажем с пръсти. След това привеждаме веждите си в приличен вид, слагаме малко руж, коректор и готово.” Нищо твърде сложно и завъртяно не е присъщо за френските жени.

Източник: dama.bg

 

„Усъмни ни това, че детето се буди вечер, без видима причина, без да е болна. Споделих проблема със сестрите в яслата. Казаха ми, че всичко е наред, вече се е успокоила, единственият проблем е, че не се храни, яде само хляб. Звънях, отговаряха ми, че всичко е наред“. Това заяви в ефира на bTV потресената майка Кремена Гинкова, която се усъмнила в грубо и неприемливо отношение към дъщеря си в детска градина във Варна.

На 25-ти октомври тя и мъжът й изпращат дъщеричката си със записващо устройство в играчката, за да разбере какво се случва в яслата.

„Голямо мое желание беше да направим нещо такова. Устройството е елементарно, малко, лесно е за поставяне където и да е било. Поставих го в играчката на детето. Дори не очаквах да има някакъв запис“, обясни бащата на детето.

„Чуват се много страшни неща. Според мен се чува и физическа саморазправа с детето“, добави шокираната майка.

„Не може да се установи дали е имало физическо насилие. На записа се чува и другата сестра Николова. Това е абсолютен прецедент за времето, за което работя в детската градина. Не трябва да слагаме петно върху детските градини и яслите. Сестра ми обясни, че нейният тон е по-груб и може би е била разбрана погрешно“, поясни Драгомира Македонска, директорка на детската градина във Варна.

БЛИЦ

Буквар

Такъв мед е балсам за черния дроб. Той се препоръчва при затлъстяване, заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Ето как можете да си направите такъв мед.

Отрежете дръжката на тиквата. Почистете я от семената, като я разделите на две части. Не забравяйте да оставите и малък отвор, от който ще изкарвате меда.

След това напълнете тиквата със захар. Сложете срязаните части една върху друга и ги поставете в купа, за да ви е по лесно по-късно да извадите меда. Дръжте купата на хладно място, докато кората стане мека.

Изчакайте всичката захар да се разтвори в тиквения сок. Така полученият мед изваждаме с лъжица в подходящ съд.

Върху кората на тиквата може да се появи малко плесен, но това не бива да ви притеснява. Просто я отделете. От захаросаните парчета на тиква можете да си направите каша или да ги изпечете.

Тиквеният мед се съхранява в хладилник. От него можете да се яде по всяко време, колкото си искате .

Ако искате да запазите меда за по-дълго време, можете да го преварите, докато се сгъсти, но  тогава ще загубите част от полезните вещества, които тиквата е предала на сока.

razmisli.info

От витринатавиж всички

0
В Перу се намира впечатляваща каменна гора – Маркауаси. Някои изследователи твърдят, че тук има вход за друг свят. Една от пациентките на известния в...

Стилътвиж всички

0
Мнозина ще отговорят веднага, че родината на бонсаите е Япония. И ще сгрешат. Въпреки че самата дума бонсай е съставена от двете японски думи...