My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Нещо ново

az-jenata.bg

Като говорим за черен кимион, не си мислете познатия ни кимион. Черният кимион е растение, което идва чак от Азия. Даже древните египтяни са го вкарвали в употреба. Различни легенди от онова време говорят, че маслото от черен кимион може да излекува всичко, без смъртта. Това масло е още познато и като „Черно злато на фараоните„.

Какво съдържа маслото от черен кимион на Здравница?

Уникалната комбинация в натуралното масло от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа добротоздраве на човека още от ранна възраст. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.

От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

Масло от черен кимион при нервни неразположения, стрес или безсъние

Към една чаша горещ чай (маточина, мента, глог или мащерка) се добавя 1 ч.л. .

Продължителността на прием е до изчезване на неразположението.

Масло от черен кимион при главоболие, мигрена или световъртеж

1 ч.л. се задържа под езика в продължение на 2-4 мин. Може да повтаряте процедурата сутрин и вечер. Да не се превишава указаната доза!

Продължителността на прием е до изчезване на неразположението.

Източник: doctiming

Остават броени часове до най-светлия християнски празник! Време е да се погрижим за празничното меню и украсата на дома. Използвайте цялото си пролетно вдъхновение , за да създадете уют и великденска атмосфера вкъщи! Зайчета на празничната трапеза По приложените схеми можете да сгънете салфетките на симпатични зайчета.
b1
Венец за вратата

Ще ви бъде по-приятно да се прибирате вкъщи и да посрещате гости, ако входната ви врата е украсена с такъв лек пролетен венец. Може да се направи много лесно – ще ви трябват зелена „рошава“ прежда, дантелен ширит на цветенца, панделка, карфици и основа за венеца (можете да я направите от стиропор). Омотайте плътно основата с прежда, изрежете цветенца от ширита и ги забодете с карфици за венеца. Украсете го с панделка и го закачете на вратата.
gr4
Яйца от конци

Можете лесно да направите красиво и оригинално великденско украшение от обикновени конци. За целта ще ви трябват малки детски балончета, лепило С200 и – разбира се – конци. Надуйте балонче до нужния размер и го намажете с лепило. Накиснете в С200 и конците, с които ще омотаете балона. Навийте ги хаотично около него. Оставете лепилото да изсъхне, спукайте и извадете балона. Вашето великденско яйце е готово! Можете да нанижете такива разноцветни яйца на конец, за да си направите гирлянда, или да превърнете коледните светлинки във великденски, като нахлузите по едно яйчено „абажурче“ на всеки диод.
ag3(1)
Върбови клонки

За Великден можете да украсите дома си и с върбови клонки. Те обаче няма да изглеждат много добре голи – допълнете ги с дребни детайли и украшения. Можете да ги декорирате с фигурки на пеперуди или птици или просто да боядисате всяка пъпка на клонките в различен цвят.
vr4

Гирлянди

Направете си гирлянда от зайчета – съберете няколко листа шарена опаковъчна хартия и изрежете от тях по шаблон еднакви зайчета. Остава да им залепите опашчици от памук и да ги нанижете на панделка. По-сръчните домакини могат да пробват да ушият по-сложни фигурки от останали парченца плат. Пожелаваме ви весел и светъл празник!
183029172325632898_bqlXdFCO_c10696117834482557_aGWDD5p7_c

woman.hotnews.bg

Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда  от бургазлии – парк „Минерални бани“.

Новите пейки създават настроение и колорит.  Изградени са и нови 12 барбекю зони с маси и места за сядане, а съществуващите са ремонтирани. Така общият им брой става 30.

Специално за малчуганите вече са направени детски кът за рождени дни и еко учебна стая на открито за изнесени занимания. Предвидено е до седмица да бъдат изградени още два къта за празнуване на детски рождени дни.

За да не се замърсява природата, са поставени и допълнителни кошчета за боклук. Паркът разполага с мини футболно игрище и игрища за волейбол и бадминтон.

В близост до парка се намира античният и средновековен град „Акве калиде – Термополис“, възникнал около топлите минерални извори още в тракийско време в І-вото хилядолетие преди Христа. Тук било най-почитаното в древността Светилище на трите нимфи, покровителки на носещата здраве сила на минералните извори. На територията на „Акве Калиде“ са разкрити древните постройки на термите, обществени сгради, църква от VІ-ХІІІ в., Юстинияновата крепостна стена, тракийски некропол и светилище. Съвсем скоро предстои откриването на посетителски център с мултифункционални зали и музей.

За любителите на спорта тук се намира и плувен басейн, достъпен и за хора с увреждания.

До парк „Минерални бани“ се стига и с редовна автобусна линия  № 3.

Още снимки

Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище „Стамболов“ – „Транспортна“ – „Проф. Якимов“ до надлеза при квартал „Ветрен“. За тази цел то ще бъде затворено за автомобили, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Участъкът е с обща дължина около 8 километра. Крайният срок за изпълнение е до 15 юни, защото след това започва активният летен сезон и Община Бургас не желае да посреща своите гости със задръствания. Ще се работи на два етапа от по 4 километра, като се предвижда преасфалтиране и на самото кръстовище при улиците „Стамболов“ – „Транспортна“ – „Проф. Якимов“.

Миналата година беше ремонтирано обратното платно – от „Ветрен“ до Бургас. С изпълнението на тазгодишната задача движението по този път ще стане значително по-удобно и безопасно. Финансирането осигуряват заедно и солидарно Община Бургас и Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ).

Спазвайте сигнализацията и временната организация на движението. Пазете себе си и останалите на пътя!

mon.bg

Безплатна електронна платформа със свободен достъп за видео уроци предвижда да разработи Министерството на образованието. Сайтът ще бъде финансиран по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж” и в него самите учители ще записват на клипове своите уроци. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в Пловдив, цитиран от „Монитор“.

Той уточни, че ще има средства и за обучението на преподавателите, за да могат те да се справят с изработването на електронните образователни ресурси. В момента в родното онлайн пространство има само платени частни образователни платформи, при които едногодишният абонамент за видеоуроци е около 140 лева. Безплатната онлайн платформа на МОН ще бъде изключително полезна за професионалните гимназии, при които има специфични предмети и дисциплини, както и при обучението по някои езици в езиковите гимназии. „Книжният учебник няма да изчезне, но няма да бъде и монополист”, каза министър Вълчев.

Той припомни, че миналата година министерството е финансирало изграждането на wi-fi мрежи във всички училища. Останали са около 600 училища, в които мрежата ще бъде изградена към края на май. „Така че към средата на годината можем да кажем, че всички училища ще имат тази мрежова инфраструктура, която позволява ползването на персонални крайни устройства”, обясни той. По думите му учениците трябва да имат по-голям достъп до така нареченото електронно образователно съдържание. „Факт е, че учениците учат по-добре, когато използват такова съдържание. Когато виждат, а не само слушат. Когато учебният час е по-творчески”, бе категоричен Вълчев. Това е и основното предизвикателство пред днешното поколение ученици – да бъдат вдъхновени да учат. „Всички ние учим много повече извън училище и това особено важи за днешното поколение деца, които имат много повече източници на информация. Ако ги вдъхновим да се учат, дори да са пропуснали знания в училище, те ще ги компенсират, ще бъдат много по-адаптивни в днешния динамичен свят”, каза още министърът на образованието.

През следващата учебна година от МОН ще отделят средства за всяко училище у нас за разработване на собствени проекти за промяна методите на обучение и за транформация на класната стая. По проекта училищата ще могат да наемат и външни специалисти, които да влизат в класните стаи с цел повишаване интереса на учениците към образователния процес.

„Но вие може би сте видели средносрочната бюджетна прогноза, която гласувахме онзи ден. Има допълнителни 360 милиона лева за увеличение на възнагражденията на учителите. Това е много сериозен ръст. Надявам се да имаме и още средства, които ще насочим приоритетно към модернизиране на методите на обучение”, каза още Красимир Вълчев.

По думите му спирането на помощите при 5 отсъствия на учениците от класните стаи е част от процеса на засилване на санкционния механизъм. „Спирането на семейните помощи и до момента съществуваше. Това, което сега се предлага, е повече видове помощи да се спират, включително и изравнителните месечни помощи на семействата. И да се спира за повече време и за по-висока сума”, каза той. Процентът на преждевременно отпадналите ученици е около 13% в България. Тези, които се водят рискови, са около 20-22% от децата, по които работи механизмът за съвместна работа на институциите.

Целта е и родителите на рискови деца да разберат, че потомството им трябва да ходи редовно на училище, защото това е отговорност първо на семействата им. „Вече знаем статуса на всяко едно дете – дали е у нас, дали е в чужбина, къде е записано на училище. Механизмът в много голяма степен оттук нататък ще работи фокусиран върху ежедневната посещаемост. Това ни е основният проблем. Децата трябва да ходят редовно на училище”, уточни министърът на образованието. Той припомни, че тази година по националната програма за информационни и комуникационни технологии ще се финансира закупуването на електронни дневници от всички училища, които желаят. Това са права за електронни дневници с модул за задължително уведомяване на родителите. „Предоставили сме допълнително 25 милиона лева за училища и детските градини с концентрация на деца от уязвими групи. Тоест екипът да ходи по домовете, да се свързва с родителите, да им обясни, че детето трябва да е на училище”, каза още министърът на образованието. Той бе в Пловдив, където посети ЕГ „Иван Вазов”, за да се запознае с един от класовете в училището, ползващ облачни технологии при обучението.

Източник: monitor.bg

 Битката на роботите – „ROBO CHALLENGE BURGAS“ ще бъде на площад „Тройката“

Роботи ще се изправят един срещу друг в невиждана битка на 7-ми май в Бургас. Това не е сценарий на поредния научно-фантастичен филм, а реално състезание по роботика, в което ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното „ROBO CHALLENGE BURGAS“ ще се проведе на 7 май от 15.00 часа на площад „Тройката“.

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

В състезанието, което ще се проведе за първи път в града, ще вземат участие и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в „ROBO CHALLENGE BURGAS“, ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.

Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди. Снимките ще се изпращат на email адрес: cko_burgas@abv.bg.

При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в Дома на Нефтохимика.

Състезанието „ROBO CHALLENGE BURGAS“ се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

** Подробна информация може да получите на тел.: 056 825 809 или 0885 985 433 – ЦПЛР – Бургас

rhdr

„Етикет и естетика на масата – златни правила по време на хранене“ е мотото, под което преминава седмицата на здравословното хранене в бургаските учебни заведения.

В поредният ден от инициативата деца от подготвителна група „Пинокио“ при ДГ „Иглика“ участваха в забавна игра под надслов „Да подредим масата“. По време на занятието ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ запознаха малчуганите с различни техники за подреждане на масата за хранене.

Възпитаниците на професионалната гимназия Елеонора Костова и Ива Тодорова от ХI Б клас, Дилян Найденов от ХI В клас, Васил Захариев от ХI Г клас и техният ръководител инж. Донка Калудова създадоха импровизиран ресторант, в който демонстрираха правилата за подреждане на приборите и блюдата.

Инициативата е организирана от Община Бургас и е част от програмата за здравословно хранене на децата.

 

 

Обучение по китайски език стартира от следващата учебна година в бургаската английска гимназия „Гео Милев“.  Бъдещите възпитаници на гимназията ще могат да изучават китайски като втори чужд език в три паралелки. Общо 78 гимназисти ще бъдат първите приети в профил „Английски и китайски езици“ за учебната 2019/2020 г.

Балообразуването за най-новите профилирани паралелки в Бургас ще бъде сбор от удвоения резултат по български език и литература от НВО, удвоения резултат по математика от НВО и оценките от свидетелството за основно образование по български език и литература и математика. Освен трите паралелки с  китайски,  АЕГ „Гео Милев“ гр.Бургас ще приема ученици в две паралелки с втори чужд език немски и една паралелка с втори чужд език руски.

Почти година ръководството на АЕГ „Гео Милев“ работи по идеята за новия профил. На национално ниво интересът към китайския език се увеличава всяка година и вече над 2000 ученици в България изучават езика, но до този момент в Бургас няма профилирано гимназиално обучение.

„Ангажимент на всяко учебно заведение е да е в крак с времето и да предоставя обучение, адекватно на световните тенденции. В последните години китайският език убедително застана на челните позиции по популярност навсякъде по света и съм сигурна, че ще намери своите почитатели и в Бургас.“ убедена е директорката на АЕГ „Гео Милев“- Жаклин

Ученици от 9 до 11 клас ще вземат участие във финансов иновационен лагер, организиран от образователната организация JA България, по програмата „Практични финанси“.

През следващата учебна година още училища ще могат да въведат предмета в клас.

9 април 2019 г., София – Ученици от 50 класа се подготвят да вземат участие в края на месец юни във финансов иновационен лагер в София. Най-запалените и ангажирани 50 младежи от общо 1100, които участват през тази година в програмата „Практични финанси”, ще решават практически финансов казус и ще сверят знанията си с ученици от цялата страна, подкрепени от ментори от бизнеса.

Инициативата е елемент от проекта, стартиран от JA България и финансовия сектор у нас, в лицето на 8 браншови организации – Асоциация на банките в България (АББ), Асоциация на българските застрахователи (АБЗ), Българска асоциация за лизинг (БАЛ), Българска асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), Българска асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД). Институционални партньори на проекта са Министерство на науката и образованието (МОН), Комисия за финансов надзор (КФН), Национална агенция за приходите (НАП). Финансирането е осигурено от Европейската банка за възстановяване и развитие, с Инициатива за общностите, БНП Париба Лични Финанси, NN България и Финансова група Karoll. Бизнес доброволци от БНП Париба, NN България, Karoll, Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, ДЗИ и ПОК „Доверие“ АД, посещават 50-те училища в страната като бизнес ментори и помагат на учениците и учителите да включат темата за личните финанси в своето ежедневие.

„Изграждането на мост между образованието и бизнеса винаги е било мисия и цел на нашата организация, а работата в клас на доброволците е това, което прави за учениците знанието практическо. Магическият инструмент за превръщане на теорията в практика е самото присъствие и участие на финансистите в клас. Много сме щастливи с положителната обратна връзка и от учениците и от учителите, за представянето на  менторите.“ – сподели Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

През тази година „Практични финанси“ се преподава в София, Габрово, Варна, Разлог, Бургас, Златица, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен, Г. Оряховица, Ямбол, Казанлък, Вълчи дол, Враца, Ловеч, Видин, Вършец, Тетевен, Провадия, Добрич, Златоград, Пирдоп, Елин Пелин, Велико Търново и Кърджали. Ето какво споделят партньорите от бизнеса за участието на доброволците в клас:

„Проектът „Практични финанси” е стъпка напред към подобряване на знанията на младите хора в сферата на управлението на личните финанси. Финансовата грамотност е базисна функционална компетентност, която е необходимо да се възпитава и развива, а участието на доброволци от NN в клас подпомага учебния процес и допринася за това сложни и абстрактни теми, свързани с финансовото планиране, в т.ч.  животозастраховането и пенсионното осигуряване, да звучат достъпно и интригуващо. Вярваме, че допринасяме за това децата ще бъдат по-подготвени за решенията, свързани с управлението на техните пари в бъдеще.“, каза Николай Стойков, главен изпълнителен директор на NN Животозастраховане и NN Пенсионно осигуряване.

„За БНП Париба Лични Финанси, като корпоративен партньор на проекта „Практични финанси“, добавената стойност на програмата е видима. Благодарение на знанието и опита, които споделяме, учениците се научават да вземат информирани финансови решения. А това е инвестиция в бъдещето им – от една страна те ще са по-отговорни към личните си финанси, а от друга – научават какви знания и умения са им необходими, за да се реализират успешно във финансовия сектор. Подкрепата за повишаването на финансовата култура на хората е заложена в ДНК на нашата компания и подкрепата ни за проекта „Практични финанси“ е една от важните стъпки за развитието на поколение от по-отговорни и разумни хора, които умело управляват личните си финанси. Интересът от страна на учениците и доброволците е още едно доказателство, че и ние като водеща финансова компания, и те като учащи, приемаме проекта като полезен и стойностен.“ – сподели Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Фианнси.

 „Програмата „Практични финанси“ дава добра база и мотивира младежите и техните семейства да управляват личните си финанси. Срещите на доброволците в различните градове на страната показаха, че учениците търсят именно практичните знания, пречупват информацията през своя опит и очакват реални казуси. Надяваме се, че менторите са успели не просто да им покажат практическото приложение на новата за тях тематика, но да им помогнат да мислят дългосрочно и да разберат, че сами изграждат своето бъдеще на база предварително обмислени финансови решения.“ – сподели Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на Директорите на Финансова група Карол.

Учебният курс по „Практични финанси“ се състои от 12 теми, които покриват 72 часа и се преподава в гимназиален етап във всички видове училища, като част от часовете по избираема и факултативна подготовка в средни, профилирани, професионални и езикови училища. Програмата прави интердисциплинарни връзки с предмети като математика, български език и литература, информационни технологии, история и цивилизации, гражданско образование, което улеснява въвеждането на финансовата грамотност като самостоятелен предмет в рамките на разширената или допълнителната подготовка. Същевременно „Практични финанси“ доразвива „Лични финанси“ – образователна програма, разработена от Джуниър Ачийвмънт България, предназначена за разширена или допълнителна подготовка на ученици от VІІІ клас. Така се осъществява приемственост с обучението по предприемачество в първи гимназиален етап в частта, свързана с финансовата грамотност, като усвоените знания, умения и отношения се разширяват, надграждат и задълбочават.

 „Практични финанси“ е интересна и любопитна за учениците програма, тъй като им предлага нещо различно по един практически ориентиран и вълнуващ за тях начин. Въпроси, които на пръв поглед са познати, придобиват съвсем ново измерение и значимост. С удоволствие наблюдавам как с течение на учебния материал, учениците започват по-осъзнато и по-отговорно да разсъждават за финансовото планиране. Виждат и това, че управлението на парите е важно за всички сфери от живота. Независимо от това какъв ще бъдеш – инженер, лекар или собственик на бизнес, е важно да можеш да управляваш парите си и обратно – ако не управляваш добре парите си, би могъл да пропуснеш възможността да си този, който желаеш да бъдеш. Срещите с доброволци от финансовия сектор са изключително вълнуващи, защото привнасят освен практическа ориентация и личен пример, който е важен за младежите. Полезността на този тип обучение е безспорна и то трябва да продължи.“ – каза за програмата „Практични финанси“ Диана Фиданова, учител в 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, гр. София.

Учениците от 50-те класа вече разпознават начините, по които финансовите избори влияят върху качеството им на живот. Участниците в иновационния лагер, който ще се проведе на 24 юни в София, ще могат да покажат на практика усвоените знания и изградено практическо отношение, мислене и поведение към личните финанси, като в решаването на казуса ще бъдат подкрепени от бизнес ментори от компаниите–партньори на проекта.

„Доброволците трябва да се справят с много предизвикателства. Първо е необходимостта да предадеш теоретични и практични познания в областта на финансите на разбираем и достъпен за учениците език и да привлечеш вниманието им по тема, която е далечна за тях. Второто предизвикателство е да се „пребориш“ с наслоени и често неверни разбирания и нагласи относно ролята и функцията на някои финансови продукти – например кредитите. Често „семейния съвет“ е по-скоро негативно настроен към използването на кредитни продукти, а истината е в баланса. Всеки кредит може да бъде много полезен ако се използва по правилния начин. Като всяко нещо.“ – сподели за участието си като бизнес доброволец в програмата Ралица Захариева, директор „Управление на промяната“ в БНП Париба Лични Финанси.

През следващата учебна година програмата „Практични финанси“ ще бъде отворена и за всички училища в страната, които желаят да я въведат в раздел „Б“ и раздел „В“ на своите учебни планове. За да стартират с преподаването на курса, директорите ще могат да се обръщат към Джуниър Ачийвмънт България  за обучение на учители, което да ги въведе в спецификата на програмата – вече има планирани обучения за 8 и 9 юни в София и 15 и 16 юни във Варна.

JA България

Вече над 20 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.

Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.

www.jabulgaria.org

За БНП Париба Лични Финанси в България

БНП Париба Лични Финанси е клон на френската банка БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А. Компанията е сред лидерите на пазара на потребителско кредитиране в България с над 1 500 000 клиенти като повече от 780 000 от тях са ползвали финансовите ѝ продукти повече от веднъж. БНП Париба Лични Финанси разполага с широка дистрибуционна мрежа в страната, като предлага услугите си в близо 2 600 обекта, в това число и собствена клонова мрежа от 45 търговски офиси в цялата страна и център за контакт с клиентите. Компанията има екип от 1 000 служители и предлага най-голямото портфолио от специализирани потребителски кредити в страната с максимален размер 80 000 лв., включително потребителски кредити за покупка на стоки на изплащане, автокредитите „Нова” и „3+”, продукт за консолидиране на задълженията, застраховки, кредитни карти с лимит до 10 000 лв. и др. Компанията е изградила стабилни партньорски отношения с близо 2 500 фирми и подпомага растежа на техния бизнес.

BNP Paribas Personal Finance следва политика на отговорно кредитиране. Основните ѝ цели са да подкрепя домакинствата, като предлага достъп до кредитни продукти на колкото е възможно повече хора, както и да създава условия за предпазване на кредитополучателите от свръхзадлъжнялост.

За повече информация:

Web: http://www.bnpparibas-pf.bg/

Blog: http://www.bnpparibas-pf.bg/blog

Facebook: https://www.facebook.com/BNPParibasPFBG

NN България

NN Group е компания за застраховане и управление на активи със 17 милиона клиенти в редица европейски страни и Япония. С повече от 14 000 служители групата предоставя пенсионно осигуряване, застраховане, управление на активи и банкиране. NN Group включва Национале-Недерланден, NN Интернешънъл, Делта Лойд, NN Investment Partners, ABN AMRO Insurance, Movir, AZL, BeFrank и OHRA. NN Group е публична компания, регистрирана на фондовата борса Euronext в Амстердам, и акциите й са част от основния борсов индекс AEX 25 на най-големите холандски компании.

В България NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане помагат на над 400 хиляди индивидуални клиенти да планират финансовото си бъдеще, както и на над 300 корпоративни клиенти да осъществяват програми за мотивиране и ангажиране на служителите си. NN се стреми да предоставя финансови решения и да консултира своите клиенти за управлението на личните им финанси в пет области: пенсионно, инвестиционно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране.

www.nnbulgaria.com

Финансова група Карол

Финансова група Карол включва компании, предлагащи пълния спектър финансови продукти и услуги от небанковия сектор – търговия на местни и глобални финансови пазари, инвестиционно банкиране, управление на активи, застраховане и осигуряване, поземлено банкиране и дялово финансиране. С близо 25 години история, днес групата има над 80 офиса в страната и има хиляди индивидуални, корпоративни и институционални инвеститори и клиенти. Дружествата в групата представляват и партнират с водещи глобални финансови институции.

Финансова група Карол инвестира в собствени образователни инициативи, насочени към различни групи. Образователните програми са структурирани в Корпоративен университет Карол, който има ключова роля в социално отговорната политика на компаниите в групата за подкрепа на образованието и науката у нас. През 2014 г. именно заради проекти без аналог, Карол влезе в топ 10 и беше отличен сред 100 финалисти в категория Международна компания на Leadership Excellence 500 Awards.

http://karoll.bg/finansovi-uslugi/

QJ1A0279

QJ1A0348

QJ1A1611

„Получих искането за среща с кмета на Малко Търново, естествено такава ще бъде направена, ще бъде обяснено не само там, но и на всички местни жители какво се цели. В момента, когато можем да кажем, че  миграционният натиск е малък, ние трябва да се готвим за евентуални кризи“, заяви министър Младен Маринов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на народните представители Димитър Бойчев и Диана Саватева за актуалното състояние на интергираната система на наблюдение и охрана по границата и изразходването на европейската помощ от 160 млн. евро, получена през 2016 г.

Депутатите заявиха, че периодично отправят въпроси за ситуацията по южната граница, тъй като картината е динамична, често се появяват фалшиви новини и дезинформации, които  объркват и тревожат хората.

В правото си на реплика Саватева попита министърът дали ще се отзове на поканата на кмета Илиян Янчев и може ли неговата идея за камери на входове на населените места да бъде финансирана от европейската помощ. Тя подчерта, че министерството е парирало с подробна информация разпространените фейкове за бежански лагери в граничните райони.

„Целта ни е там да бъде подготвена инфраструктура за действие при евентуална криза, с оглед да не се допусне свободно движение на нелегални мигранти в страната”, бе категоричен министър Маринов. Той подчерта, че на този етап миграционният натиск по границата ни с Турция и Гърция е в рамките на нормалното и държавата се справя с този проблем.

„Следим сериозно ситуацията в Гърция, тъй като цифрите показват, че по-сериозният проблем е там. Където няма изградено  възпиращо съоръжение, охраната се извършва на база на физически и технически контрол. Естествено ние сме усилили постовете, изпратили сме допълнително техника: термовизионни камери, уреди за нощно виждане, подвижни патрули, така че на този етап бързо прихващаме опитите и добрата  комуникация и с гръцките власти довежда до това мигранти да не преминават незаконно  на наша територия“, обясни министърът.

Той предостави подробни данни за интегрираната система за наблюдение по границата. Според тях първата фаза,  в участъка между ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово, е въведена в действие през 2013 г. Втората фаза,  между ГКПП Лесово до устието на река Резовска, на отделни участъци и направления от границата, е в работно състояние и се използва активно в граничното наблюдение. За следгаранционното поддържане на функциониращата част от Интегрираната система за наблюдение са осигурени средства по Фонд „Вътрешна сигурност“, като предстои провеждане на обществени поръчки.

Към момента се изпълнява  третата фаза за разширение на интегрираната система за наблюдение със средства от Фонд „Вътрешна сигурност“, като след завършването му ще бъде осигурено наблюдение на нови 59 км от държавната граница. Допълнително ще бъдат интегрирани нови стационарни постове за техническо наблюдение.

Министър Младенов заяви още, че в районите, непокрити от Интегрираната система се използват мобилни системи за наблюдение, извършват се полети с хеликоптери на Специализирания отряд за въздушно наблюдение към Главна дирекция „Гранична полиция“, излъчват се гранични полицейски наряди, осигурени с ръчни термовизионни камери, преносими системи за наблюдение и прибори за нощно виждане.

Относно идеята на кмета на Малко Търново за камери на входа на пограничните села министър Маринов съобщи, че е разпоредил  да се направи анализ дали  това оборудване е допустимо по условията за оползотворяване на помощта от Европа.

Към момента са договорени  около 137 млн. евро, приблизително 78%  от общата стойност на проектите, като от тях са разплатени малко над 101 млн. евро, или приблизително 57%.

От витринатавиж всички

0
Ето какъв камък трябва да носите, за да имате успех. Януари: Гранат Вие сте деца на нощта. Гранатът се е използвал като защита от кошмари или...

Стилътвиж всички

0
 Всяка година дизайнерите ни предлагат маса нови идеи и варианти на този патрул. Какви рокли ще са актуални през 2019 г.? Основния тренд 2019 –...
Открий ме в спорта