My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Денят

Овен
Най-добрия начин да си отпочинете, е да прекарате времето си със своето семейство. С него се чувствате спокойни да се избавите от напрежението, което Ви е обхванало през последно време. Това може да се изрази в желание, да декорирате своето жилище, или по някакъв друг начин да направите своето гнезденце по-топло и гостоприемно. Не забравяйте да се посъветвате с всеки, който дели с Вас лично пространство, преди да пристъпите към някакви драматични промени. Възможно е, Вашите близки също да имат идеи, които да искат да реализират.

Телец

За Вас денят е благоприятен. Има много възможности, от които може да се възползвате и няма недостиг на отлични идеи. Това значи, че трябва се стремите да постигнете своите цели и да удържите победа, без да губите нито минута. Новото е нормално да Ви се стори трудно, но бързо ще се справите и ще получите първите положителни резултати, и даже успехи. Може да разширите кръга на общуване . От делова гледна точка са полезни контакти с чужденци. Авторитетът Ви в семейството е висок и едва ли изводите Ви ще са подложени на съмнения, а плановете – на критика. Романтичните отношения, започнати през този ден, ще са много по-сериозни, отколкото очаквате.

Близнаци

Не се притеснявайте от факта, че Вашите отношения не приличат на отношенията на другите. В крайна сметка самобитността е за предпочитане и Вашата половинка никога няма да каже, че с Вас е скучно и банално. Само че е много важно тази самобитност да не премине в откровена странност, граничеща с лудост. Че понякога и така се случва…

Рак

Семейните работи може да се окажат затрудняващи, но това няма да Ви спре от вмешателство, доколкото е възможно да оправите някакъв проблем, който всички прекалено дълго са игнорирали.Способността умело да влизате в ролята на преговарящ , е пряк резултат на предаността Ви към дома и семейството. Въобще Вие имате прекрасната възможност в дадения момент да уговорите когото си искате и за каквото си искате. Направете го.

Лъв

Не трябва в новите си взаимоотношения да се ориентирате на по предишните. Освен че Вашият сегашен човек не е (а и не може да бъде) точно копие на предишния, и Вие доста сте се променили. Новото трябва принципно да се гради по новому. Особено при вас. И особено в този ден…

Дева

Ако никога не се спирате, за да помиришете роза, то никога няма да разберете, какъв сладък живот всъщност съществува. Днес няма причини, за да се носите напред, рискувайки да си счупите главата, каквото и да говорят хората, които Ви заобикалят. Преживявате период на върхови достижения, когато всичко, над което сте работили, става част от Вашия живот. Но това няма и да разберете, ако не забавите малко ход и не се оставите известно време да плувате по течението. Не е нужно незабавно да решавате всеки възникващ въпрос. Понякога жизненият хаос само обогатява.

Везни

Днешният ден няма да е лек, и не трябва да разчитате на късмет или благоприятно стечение на обстоятелствата. Само Вашите собствени усилия могат да донесат плодове, но ще се наложи да се трудите с пот на лице, без каквито и да било облаги. Много е важно бързо да усвоявате уроците на живота, и още по-бързо да анализирате собствените си грешки. Слушайте съветниците и критиците си – от това, което казват, може да извлечете някаква полза. А на тези, които само Ви хвалят, обръщайте по-малко внимание, защото именно от такива хора днес трябва да очаквате неприятности.

Скорпион

Преследвайте целите си мълчаливо и неприбързано. Или пък действайте като паяка – час по час плетете паяжина, за да постигнете желаното. Ако се хвърлите към целта, игнорирайки прегради и помитайки по пътя си недоброжелателите, силите и времето Ви ще бъдат похабени напразно. Събирайте парите си и оптимизирайте разходите, като мислите и за утрешния ден, а не само за своите потребности в момента. Помнете, че днес носите отговорност за близките си и се грижете за тяхното благополучие така, както се грижите за своето. Истината е, че са възможни трудности, но преодоляването им ще Ви помогне да придобиете безценен опит.

Стрелец

Днес ще допуснете няколко досадни грешки по време на общуването с Вашия любим човек, но те не трябва да огорчават нито Вас, нито него, до колкото от грешки не е застрахован никой, и вие , като здравомислещи хора, трябва да разбирате това.Иначе ще останете с едно неприятно чувство за неудовлетвореност в душите си…

Козирог

През този ден ще Ви бъде доста трудно да привлечете вниманието на противоположния пол, дори и да сте стилно облечени и с идеална прическа. Ако пък Вашия външен вид е много екстравагантен и провокативен, съвсем не може да се надявате на одобрение и внимание…

Водолей

Днес Ви очакват множество приятни, но незначителни сюрпризи.Само че нищо значимо от онова, на което се надявате от доста дълго време, няма да се случи. И точно в областта на личния живот. Какво пък : преследвайте своята мечта премерено и без бъразне, наслаждавайки се на малките радости, с които денят ще изобилства!

Риби

Не се притеснявайте, че няма да успеете да стигнете до телефона – изчакайте и вдигнете телефонната слушалка едва след третото позвъняване. Дори и въобще да не успеете да го направите, изчакайте и позвънете. Много ще сте радостни от това , което ще чуете, но ще Ви се иска Вашият събеседник да си мисли, че сте спали или не сте си били вкъщи, и въобще не сте и допускали, че ще позвъни. Не се безпокойте – Вашата тактика ще даде своите плодове! За постигане на Вашите цели, всички средства са добри!

Източник: lamqta.com

tastycraze.com

Тамянът, с който се прекажда вечерята на Бъдни вечер, е познат като целебно средство още от Древността. Затова и димът от тази смола присъства в повечето източни религии.

Ароматът му има успокояващо и дори опияняващо действие. Затова някои го ползват като антидепресант. Макар че няма преки научни доказателства, някои природни лечители препоръчват различни мазила на неговата основа срещу възпаления и като обезболяващи средства. В миналото той дори е бил смесван в храната на малките деца, за да бъде подсилена имунната им система.

Доказан е благоприятният му ефект при артрит и заболявания на опорно-двигателния апарат. За целта се скълцва от смолата, нагрява се леко и се поставя като топъл компрес за цяла нощ върху болното място. При бъбречно-каменна болест народни лечители препоръчват по едно малко зрънце бял тамян да се поглъща сутрин на гладно.

При астматичен бронхит в миналото са издълбавали сърцевината на 3 ябълки, в които са поставяли тамян, захлупвали са с капачето на ябълката и след изпичане са били консумирани от болните. Настинка и затруднено дишане лечителите са церели, като са напръсквали вълнено парче плат с оцет, тамян и черен пипер и са го слагали на гърдите на болния. Някои стари хора дори имат претенцията, че могат да лекуват с него шипове. За целта те препоръчват сварен боб и мед да се разбъркат с тамян, а след това болните места да се наложат със сместа за една нощ.

Учени от университета на Лестър са открили още едно негово свойство. Те смятат, че тамянът може да помогне при лечението на рак на яйчниците.

При проведените експерименти изследователите открили, че химикалите, съдържащи се в тамяна, убиват клетките на някои злокачествени тумори. До момента учените разглеждат използването на тамян при лечението на няколко форми на рак, най-вече защото за него няма известни странични ефекти.

Тамянът се получава от дървото Boswellia, което расте в Йемен, Оман и Сомалия. Той е известен със своите противовъзпалителни свойства. В народната медицина е познат от хилядолетия. Тамяновият дим действа антисептично. Също така е част от редица мехлеми срещу различни видове гноясване, пише „Gotvach.bg“.

Тамянът основно се гори. Много от религиозните последователи използват тамяна главно, за да лекуват душата.

Основният вид тамян е тибетският. Освен като фон за медитация той се прилага и в производството на парфюми и ароматерапията. В християнството е бил признат като подарък при раждането на Исус, който е даден от тримата мъдреци. Поради много хора вярват, че тамянът е по-ценен и от златото.

Учените предполагат, че здравните ползи от тамяна са свързани преди всичко с психическото състояние на човека. Той се използва с успех в ароматерапията за намаляване на тревожността или стрес. Ценната смола съдържа определен компонент за облекчаване на стреса, наречен incensole acetat. Проучванията са доказали, че е много удачен и за лечение на депресия.

Друго предимство на тамяна е, че с него може да се подмладим. В миналото египтяните са открили тази негова функция. Те са го използвали като очна линия за разкрасяване на лицето. От друга страна той се прилага и за защита на очите от инфекции.

OБИKHOBEH TAMЯH

Бoлĸи в бъбpeцитe

Πиe ce oтвapa oт oвec

– 1 винeнa чaшa oвec ce зaливa c 1 л вoдa. Bapи ce, дoĸaтo вoдaтa ocтaнe нaпoлoвинa. Bзeмa ce 1 зъpнo тaмян и ce изпивa нaвeднъж – 250 г oвeceнa oтвapa и тaмянa. Πиe ce в пpoдължeниe нa 9 дeнa – cyтpин и вeчep.

Πнeвмoния

Oт 1 чaeнa чaшa бpaшнo, 1 жълтъĸ и 1/2 чaeнa чaшa пpяcнo мляĸo ce зaмecвa питĸa и ce пopъcвa cъc cитнo cчyĸaн тaмян. Πocтaвя ce нa бoлнaтa cтpaнa и дoбpe ce зaвъpзвa c вълнeнa ĸъpпa. Щoм мяcтoтo ce зaчepви, ce cвaля. Πpaви ce няĸoлĸo вeчepи пoдpeд. Πoмaгa и пpи плeвpит.

БЯЛ TAMЯH

Шипoвe

1 paвнa cyпeнa лъжицa cвapeн бoб ce paзбъpĸвa дoбpe c 6-7 зъpнa бял тaмян. Бoлнитe мecтa ce мaжaт вeчep, зaвивaт ce c вълнeнa ĸъpпa и тaĸa ce пpecпивa. Cyтpин ce пoчиcтвa и измивa. Дa нe ce зaбpaвя, чe ĸoгaтo тaмянът ce пpиeмa вътpeшнo, нe тpябвa дa ce дoпиpa дo зъбитe, зaщoтo тe пoчepнявaт oт нeгo!

Acтмaтичeн бpoнxит

Издълбaвaт ce 3 ябълĸи. Bъв вcяĸa ce cлaгa пo 1 бyчĸa бял тaмян, зaxлyпвa ce c oтpязaнoтo пapчe и ce пeчe във фypнaтa. Cyтpин, oбяд и вeчep ce изяждa пo 1 ябълĸa 30 минyти пpeди xpaнeнe. Лeчeниeтo тpae 5 дeнa бeз пpeĸъcвaнe. Дa ce пaзят зъбитe! Πoчepнявaт oт тaмянa!

Cилнa пpocтyдa

Heпpaнa вълнa ce пopъcвa c 1 cyпeнa лъжицa винeн oцeт и 1 пaĸeтчe бял тaмян. Cлaгa ce нa гъpдитe нa бoлния. Πoмaгa и пpи възпaлeниe нa бeлитe дpoбoвe и зaтpyднeнo дишaнe.

Шипoвe

2 пaĸeтчeтa бял тaмян (cчyĸaн или cмлян) ce cипвa в 2 cyпeни лъжици ябълĸoв oцeт. Cмecтa ce cлaгa въpxy пapчe вълнeн плaт и ce пocтaвя въpxy шипa. Πpecпивa ce c ĸoмпpeca.

B 2 л ябълĸoв oцeт ce дoбaвят 2 пaĸeтчeтa coдa биĸapбoнaт и 10 пaĸeтчeтa cмлян бял тaмян. B пpoдължeниe нa 30 дeнa вcяĸa вeчep ce пpaви ĸoмпpec нa бoлнoтo мяcтo. Лeчeниeтo e eфиĸacнo и пpи плeĸcит.

B 1 чaeнa чaшa пчeлeн мeд ce paзбъpĸвaт 5-6 cтpити зъpнa бял тaмян. Beчep cмecтa ce нaлaгa нa бoлнoтo мяcтo и ce пpeвъpзвa c вълнeн шaл.

1 пaĸeтчe бял тaмян ce cтpивa и ce cмecвa c 3 бeлтъĸa и 1 чaeнa чaшa paĸия пъpвaĸ. Paзcтилa ce въpxy плaт и ce нaлaгa нa бoлнoтo мяcтo. Πoĸpивa ce c нaйлoн и ce пpeвъpзвa въpxy бoлнoтo мяcтo.

2 пaĸeтчeтa бял тaмян ce cчyĸвaт и ce зaливaт c 1 чaeнa чaшa мeдицинcĸи cпиpт. Paзбъpĸвaт ce мнoгo дoбpe. B пpoдължeниe пoнe нa 2 ceдмици вcяĸa вeчep ce пpaви ĸoмпpec нa бoлнoтo мяcтo.

Bъзпaлeни бъбpeци

Paзтoпявaт ce бeз дa зaвиpaт 25 г бял тaмян, 25 г пчeлeн вocъĸ, 40 г мeдицинcĸa дъвĸa и 100 г зexтин. Cлeд изcтивaнe нa cмecтa ce пpaвят cитни ĸaтo цapeвични зъpнa тoпчeтa.

3 пъти днeвнo 20 минyти пpeди xpaнeнe ce изяждa пo 1 тoпчe.

1 пaĸeтчe бял тaмян и 1 пaĸeтчe мeдицинcĸa дъвĸa ce cмилaт нa пpax. 21 cмoĸини ce paзцeпвaт и пopъcвaт c пpaxa. Лeчeниeтo тpae 20 дeнa – вceĸи дeн 20 минyти пpeди xpaнeнe 3 пъти днeвнo бoлният тpябвa дa изяждa пo 1 cмoĸиня.

/lechenie.newage.bg/monitor.bg

 

Лятната изложба „Риби и рибарство по Южното Черноморие“, която беше подредена в КЦ „Морско казино“, прелетя океана до Чикаго. Вече няколко дни нашите сънародници в САЩ имат възможност да се докоснат до най-любопитните факти от историята на любимото Черно море. Заедно с информационните табла, в „Галерията-камерно пространство за изкуство и литература“, намираща се в Малко българско училище в Чикаго, са експонирани рибарски мрежи и такъми.

„Благодарим на Община Бургас и на Културен център „Морско казино“ за уникалния подарък , носещ толкова добро, светлина и полъх на морето! Всички сме много развълнувани и ще опазим всичко, което идва от Бургас и България“, сподели Живка Петрова, директор на Малко българско училище в Чикаго, където се намира и най-голяма българска емигрантска общност.

Изложбата „Риби и рибарство по Южното Черноморие“ се организира от Община Бургас, РИМ – Бургас, Исторически музей – гр. Созопол и Музей на котвата – гр. Ахтопол, със съдействието на Държавна агенция „Архиви“, Исторически  музей – гр. Средец и РИМ – Варна.

Припомняме, че на 25 септември 2019 година друга бургаска изложба – „Скритите тайни на Черно море“, бе представена в една от най-големите китайски корабостроителници, намираща се в провинция Дзянсу. С откриване на експозицията бяха отбелязани 70 години от установяване на дипломатически отношения между България и Китайската народна република.

Когато си подкрепен от публиката в родния град, често се случва да надскочиш себе си. Затова, ако имате желание и време, посетете предстоящите срещи на бургаските отбори по волейбол и баскетбол днес и през уикенда:

15 ноември /петък/

18:00 часа

Спортна зала „Младост“

Мач от 6-ия кръг в националната волейболна Суперлига при мъжете между отборите на „Нефтохимик 2010“ и „Марек Юнион Ивкони“

16 ноември /събота/

12:00 часа

Спортна зала „Бойчо Брънзов“

Баскетболен мач за кадети до 16 години, зона „Загоре“, между отборите на „Делфин“ и „Сливен“

13:00 часа

Баскетболен мач за момчета до 14 години, зона „Загоре“, между отборите на „Черноморец“ и „Несебър“

17 ноември /неделя/

12:00 часа

Спортна зала „Бойчо Брънзов“

Баскетболен мач за момчета до 14 години, зона „Загоре“, между отборите на „Черноморец“ и „Берое“

14:00 часа

Баскетболен мач за момчета до 14 години, зона „Загоре“, между отборите на „Делфин“ и „Несебър“.

Община Бургас извърши съвместно с Полицията една от регулярните си акции в района на бившата зеленчукова борса край к-с „Славейков“. Там за пореден път роми от Сливенско изключително бързо и сръчно си бяха спретнали бивак на открито. Около него, както винаги, се беше образувало незаконно сметище.

Групата от около 20 души е изпроводена към родните места. Дванадесетте импровизирани постройки се премахват и днес следобед мястото ще бъде напълно почистено.

Община Бургас няма да допусне усядането на подобни групи на нейна територия. Много хора още помнят как 2-годишно момиченце от такъв ромски бивак, оставено без надзор, беше премазано през 2009 г. от влака, минаващ по релсите до к-с „Славейков“.

На вниманието на всички фенове на приказните сюжети и пищните сценични продукции: Руският държавен балет на лед „Санкт Петербург“ ще гостува в Бургас този месец с две представления. На 23 ноември можете да гледате „Лебедово езеро“ от 16:30 и 19:00 часа, а на 24 ноември „Лешникотрошачката“ в същите часове. И двете представления ще очакват своята публика в залата на Операта.

Цените на билетите са мeжду 45 и 65 лв., за деца 12 лв. Държавният балет на лед „Санкт Петербург“, създаден от уважавания хореограф Константин Боярски, отбеляза своя 50-годишен юбилей през 2017 г. със серия от представления в цял свят. В ансамбъла неизменно присъстват олимпийски шампиони по фигурно пързаляне или медалисти в този знаков за Русия спорт.

Рекордните 105 медала на турнира „Мастърс Бургас 2019“ по плуване за ветерани спечелиха състезателите от бургаския клуб „Черноморец“. Равносметката е 34 златни, 45 сребърни и 26 сребърни отличия и първо място в комплексното класиране с 841 точки. Втори се наредиха ветераните от варненския клуб „Албатрос“ с 832 точки, а на трето място със 763 точки се нареди „Ирис“ – Русе.

Аткрактивната надпревара се проведе на плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Организатори бяха клуб „Черноморец“, с подкрепата на Община Бургас.

Плувците бяха разпределени в 14 възрастови групи.

Ето и всички медалисти от отбора на „Черноморец“, с треньор Люба Панайотова:

Жени:

Таня Иванова – 8 група- 4 златни медала

Людмила Белчева – седма група – 4 златни медала

Йорданка Пенева – седма група – 4 златни медала

Виктория Събева – първа група – 4 златни медала

Краси Янева – 1 златен, 2 сребърни, 1 бронзов медал

Олга Йовкова – 4 сребърни медала

Димитринка Георгиева – 1 златен, 1 сребърен , 2 бронзови медала

Нели Йорданова – 1 сребърен, 2 бронзови медала

Лили Медехова – 3 сребърни медала

Денка Ванева – 3 сребърни, 1 бронзов медал

Веси Ковачева – 2 сребърни, 1 бронзов медал

Мария Анева – 2 бронзови медала

Албена Пенева – 1 сребърен, 1 бронзов медал

Мъже:

Величко Бегов – шеста група – 4 златни медала

Георги Власев – 1 златен, 3 сребърни медала

Кирил Ватев – 3 златни, 1 сребърен медал

Янчо Стойчев – 2 златни, 1 сребърен медал

Петко Жерков – 4 сребърни медала

Веселин Добрев – 1 златен медал

Живко Димитров- 1 златен медал

Сергей Караджов – 1 бронзов медал

Максим Попчев – 1 сребърен, 1 бронзов медал

Дамян Тончев – 2 бронзови медала

Станимир Кулев- 2 бронзови медала

Златко Белчев – 1 златен, 2 бронзови медала

Стефан Чалъков – 3 бронзови медала

Руслан Вапцаров – 2 бронзови медала

4 медала/1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов/ спечели директорът на ОП“Спортни имоти“ Живко Иванов, който се състезава за „Траяна“ – Стара Загора.

Най – мащабното по своя обхват театрално събитие в България – „Нощ на театрите” идва в Бургас   на 16 ноември. Морският град за  пети път ще бъде част от международната платформа Европейска нощ на театрите, която вече 7 години се случва в България.

 Тази година кампанията за инициативата е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и е вдъхновено от взаимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството.

НОЩТА и тази година ще се спусне в Бургас, заедно с артистите от Държавен куклен театър и  Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

С реализирането на Нощ на театрите, Бургас става един от 18-те града в България, които празнуват театъра по този атрактивен начин  и му дават възможност да се „отвори” към публиката и да привлече младите хора в театралните зали.

Тази година ще бъдат реализирани над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, “отворени врати”,  театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали и младежко творчество.

Градовете се превръщат в „сцени“ и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.

Програма БУРГАС-  Нощ на театрите 2019г .

 Ти променяш играта.Играта променя теб.

11.00 ч. МЕЧО ПУХ  – спектакъл на Държавен куклен театър Бургас вход с билети

17.00 ч.  Парченцето – спектакъл на Държавен куклен театър Бургас – вход свободен

17.00 ч. Откриване изложба „Рисуваме театър“ – специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ – Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“

17.00 ч. „Душата ти вълшебница“ спектакъл по произведения на Пейо Яворов, специалност Актьорско майсторство,10клас, преподавател Георги Минков , Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“

17.45 ч. Гледна точка: Смяна на играта- пърформънс – специалност Актьорско майсторство, 11 клас, преподавател Невена Цанева, Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“

18.30 ч. „Далеч усмихва се морето“ спектакъл по стихове на Федерико Гарсия Лорка, специалност Актьорско майсторство, 12 клас, преподавател Даниела Георгиева, Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“

19.00 ч. „Изгубени в звездите“ от Семьон Злотников, участват Лора Вангелова и Мирослав Парашкевов, 11 клас , преподавател Невена Цанева, Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“

Произведенията на майсторите са предоставени от Художествена галерия „Петко Задгорски“ в морския град

Никулден 2019 Гранд Хотел и СПА Приморец и Бургас ще отпразнува за пета поредна година със своя „Алея на славата“. Тази година тя ще покаже в обща изложба творби на 16 изключителни художници, неразривно свързани с морския град и впечатани в паметта му –  Петко Задгорски, Виолета Масларова, Георги Баев, Тодор Атанасов, Дамян Заберски, Кирил Симеонов, Ненко Токмакчиев, Георги Янакиев, Стоян Цанев, Генчо Павлов, Руси Стоянов, Николай Янакиев, Тодор Евгениев, Павел Вълков, Владимир Гоев, Стефан Марков.

Най-бургаската изложба е с вход свободен. Ще бъде открита ден преди Никулден – на 5 декември (четвъртък) и ще може да бъде видяна до 16 декември (вторник) включително. Осъществява се с любезното съдействие на Художествена галерия  „Петко Задгорски“ и нейния директор Георги Динев, които предоставят специална селекция оригинали. Произведенията ще бъдат показани в инициатора и традиционен домакин на „Алея на славата“ – Гранд Хотел и СПА Приморец, който тази година празнува 60-годишен юбилей и организира за трета поредна година фестивала на изкувата Порт Прим Арт Фест.

„Алея на славата“ отдава почит на свързани с Бургас личности, допринесли на национално и международно ниво в различни области – култура, изкуство, спорт, наука и други. След музика (2015 г.), бойни спортове (2016 г.), опера и балет (2017 г.), театрални и кино актьори (2018 г.) тази година експозицията почита художниците с бургаски адрес, които със своя заряд, творчески потенциал и самобитност са надскочили времето и границите на града и България.

Заповядайте да почетем заедно най-обичаните и уважавани бургаски творци, които не само Бургас, а светът винаги ще помни. Откриването на „Алея на славата“ 2019 е на 5 декември от 17:30 ч., във фойаето на Гранд Хотел и СПА Приморец. Входът е свободен.

Шампионките от държавното-лично първенство по вдигане на тежести от бургаския клуб „Черноморец“ показаха спечелените купи на церемония в община Бургас.

 Момичетата и девойките, които преди дни триумфираха на шампионата в Пловдив като отборни първенци с убедителна преднина пред съперниците бяха посрещнати от зам.кмета д-р Лорис Мануелян, който ги поздрави за поредния голям успех на подиума.“Гордеем се с  вас. Пожелавам ви здраве, още много успехи на предстоящите състезания у нас и в чужбина и разбира се в училище“, заяви зам.кметът.Главният треньор на КВТ“Черноморец“ Димитър Ковачев благодари на община Бургас за подкрепата и обеща още шампионски титли и медали за бургаските щанги в следващите години.

От витринатавиж всички

0
Специалните оферти важат за целия ноември, томбола на Никулден ще определи печелившите Царството на красотата SENSE Beauty...

Стилътвиж всички

0
В женския гардероб шаловете се използват не само като аксесоар, който изпълнява практическа функция (защита от студа), но и като декоративен елемент. Уникалността на този...
Открий ме в спорта