My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

любобитно

Участниците в проекта по моден дизайн „Дебют“ на център за млади таланти в Бургас заедно с преподавателката си известната бургаска дизайнерка Мария Танева търсят да осъществят мечтата на абитуриентка с ограничени финансови възможности като сътворят и и дарят мечтаната рокля за бала.

За децата и младежите от центъра благотворителността върви ръка за ръка с развитието и усъвършенстването на талантите им и те вече осем години са част от най-различни благотворителни кампании на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, последната инициатива е и поредното доказателство, че доброто се възпитава и съществува.

„Дарителството за благородни каузи има забележителна история в България. Потребността да проявяваш благотворителност, да помагаш е съществувала винаги. Съзнанието за обществено полезното не зависи от социалната обстановка и от икономическото състояние на дарителите. Понякога е нужно много малко, за да се постигне ПОВЕЧЕ! В това възпитаваме нашите деца и това е основната цел на множеството ни благотворителни инициативи – благотворителни базари, изложби, спектакли, концерти и мн. др.“ – коментира Лилиана Славова, председател на Фондацията.

Изборът на момичето ще стане по определени критерии – отличен успех за последните две години, служебна бележка от родителите и мотивационно писмо на тема „Моята мечта, моето бъдеще“. Кандидатури се приемат до 18.02.2019, а щастливката ще бъде обявена на 25.02.2018. Подробна информация ще намерите на www.forbgkids.bg

За инициативата застават Център за млади таланти, Модна къща „Емоционе“ и Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

 

необикновената закуска за палавници

За всеки родител злоядото дете е тежка задача, с която трябва да се справя всеки ден. В епичната борба между родител и дете от типа „хайде, сега една последна хапка за мам-а-а-а и едно за тати-и-и“ отдавна победители са децата и техният тотален отказ да бъдат лесно изманипулирани от възрастните. Съвременните хитри деца се нуждаят от повече усилия и родителско въображение, за да бъдат подмамени в капана на редовното хранене.

За по-сръчните и търпеливи родители със свободно време имаме едно лесно арт-решение на техните проблеми и главоболия. Разгледайте галерията и ако тези идеи не възвърнат апетита и възторга на децата ви от храненето, тогава с чисто сърце ще признаем колко невъзможно трудно е да си родител.

Креативните приказни истории от храна са идея на талантливата майка Anne Widya, която всяка сутрин става рано, за да може да приготви необикновената закуска на своите палавници. За нея най-голямото вдъхновение са четирите й деца, а времето, което й отнема приготвянето, е около 45 – 60 минути за три порции.


В Бургас майсторът-кулинар ще представи автентични вкусове от родината си с 4-степенно меню

Вкусовете на Италия ще доминират Бургас на 28 февруари. Те ще бъдат представени с 4-степенно меню, дело на Лео Бианки. Сцена на вкусното събитие Let’s Get PRIM: Италианска вечеря ще бъде Средиземноморски ресторант Салини. Съдията от последния сезон на Masterchef ще посрещне гостите си с тематичен комплимент – amuse-bouche.

Специалната вечер обещава истинско пиршество за сетивата, представено от един италианец, превзел българската кулинарна сцена с вкус, умения и усмивка. Лео Бианки е познато лице от многобройни кулинарни формати и предавания. Живее и работи в България от над четвърт век.

Вечерята посветена на страната на Ромео и Жулиета, капучиното и просекото е част от тематичния месец на италианската кухня в Средиземноморски ресторант Салини. През целия февруари ще се предлага допълнително меню, събрало отбрани вкусове от родината на Ботичели, да Винчи и Караваджо. Италианско ще е и менюто на специалната вечер, посветена на 14 февруари „Un Amore Grande“. Финал на месеца на италианската кухня ще сложи специалната вечер на Лео Бианки в Салини.

Средиземноморски ресторант Салини ще откриете на ул. „Княз Александър Батенберг“ 2, в Гранд Хотел и СПА Приморец. Обстановката е елегантна, сервизът – ненатрапчив и дискретен, цените – достъпни, а паркингът – безплатен за гости.  Освен наличните постоянно две основни менюта, посветени на средиземноморската кухня и японските салати и суши, всеки месец Салини предлага допълнителни тематични карти с ястия, типични за друга популярна кухня. За януари това са руските кулинарни специалитети, през февруари гостува вкусът на Италия, а март е посветен на Франция.

Цена на куверт: 79.00 лева на човек.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

След като прочетете тази молитва, в живота ви ще настъпят истински чудеса – прекрасни събития, които дори не можете да си представите.

Може да се обадят далечни роднини, които искат ви дарят част от имуществото си, може да бъдете поканени да започнете нова работа с изключително висока заплата, или просто някой човек е решил да ви направи подарък, който ще промени живота ви.

Из “Магическата сила на разума” от Джоузеф Мърфи

Молитвата е необходимо да се чете сутрин и вечер, в полусънно състояние. Четете я един месец (въпреки че резултатите понякога идват по-рано). Аз съм я използвам в живота си 3 пъти (и всичките 3 пъти получих невероятни резултати). Последния път, когато бях много отчаян, с мен се случиха такива неща, които промениха посоката на живота ми към по-добро. С мен се случваха истински чудеса, в които обикновеният човек, живеещ подреден живот, е трудно да повярва.

Даровете на Бога – са моите дарове. Аз използвам всеки момент от деня. С мен са Божествената хармония, мир и изобилие. Божията любов излиза от мен, благославя всеки, който попада в моето обкръжение. Божествената любов ме лекува сега. Не се боя от зло, защото Бог е с мен. Аз винаги съм бил заобиколен от свещения ореол на Божествената любов и сила. Аз твърдя, чувствам, знам и вярвам решително и позитивно в това, че очарованията на Божествената любов и бдителност насочват, изцеляват и се грижат за всички в семейството ми и за тези, които аз обичам. Аз прощавам на всички и искрено излъчвам Божествена любов, мир и доброжелателно за всички хора, независимо от това къде са те. В центъра на моята същност цари мир, това е мир на Бога. В тази тишина аз чувствам Неговата сила, насочване и любов на Неговото Свято Присъствие.

Аз по Божествен начин се направлявам по всичките ми пътища. Аз съм чисто русло за Божията любов, истина и красота. Аз усещам как през мен протича Неговата река на мира. Знам, че всичките ми проблеми се разтварят в ума на Бога. Пътищата на Бог – са мои пътища. Думите, които говоря, стигат там, където ги изпращам. Аз се радвам и възнасям благодарност, разбирайки, че ще получа отговор на молитвата си. И това е така.

Прочетете искрено, с чувство тази молитва и ще получите невероятни резултати. Тази молитва е универсална. Подходяща е за всеки и ще помогне за подобряване на живота.

Източник: magicaura.com

На Grand Wedding Expo двете дами ще представят авторска сватбена декорация в тенденциите за 2019 г.

Бляскави моменти и детайли от съвършеното сватбено тържество, пресъздадени от професионалистите в бранша, очакват гостите на Grand Wedding Expo. Сцена на тематичното изложение ще бъде една автентична сватбена локация – Гранд Хотел и СПА Приморец. Там, на 26 и 27 януари ще се съберат сватбени агенции, фотографи, флорист, ювелирен специалист, сладкарска верига, шеф-готвачи, дизайнер на детско официално облекло, представител на световен бранд булчински тоалети, озвучители и DJ-и и други свързани специалисти. Те не само ще покажат различни сватбени детайли в собствен прочит, но и ще бъдат на разположение за консултация. Партньор на експото е DJ, sound and light service.

Официално старт на Grand Wedding Expo ще бъде даден от 10:30 часа на 26 януари (събота).

Част от изложението е и Агенция за специални събития Eventful days. Тя ще бъде представена от своите основателки и главни действащи лица – Николина Попова и Десислава Янева. Ето какво разказват те за своята работа.

Благодаря за отделените време и внимание. Моля, бихте ли представили себе си и Eventful Days?

Сватбена агенция Eventful Days е на пазара от 2015 г. Ние – Николина Попова и Десислава Янева – я създадохме като продължение на многогодишния си опит като мениджъри на ресторанти, където се провеждаха множество събития. Решението дойде след дълго обмисляне и е в резултат на желанието ни да се отдадем изцяло на това, което ни прави щастливи и удовлетворени. Проектът ни носи името Агенция за специални събития Eventful Days.

Избрахме логото да включва и нашите имена – Eventful Days с Ники и Деси – тъй като пряко участваме във всички събития, които организираме. Затова представяме бранда заедно с лицата и имената си.

Основният ни спектър услуги включва организация, координация и декор на събития. Най-често работим по сватбени мероприятия,  но за нас винаги е изключително предизвикателство и удоволствие да сме част и от корпоративни, фирмени и лични ивенти като юбилеи, откриване на търговски обекти, тематични партита /едно от любимите ни събития/ и други по-малки, но също толкова значими тържества.

Кога е най-силният сватбен сезон в Бургас?

Разбира се, ако говорим за сватбения сезон по Черноморието, то това са месеците от май до октомври. В Бургас, сватби се правят целогодишно, като по-силен е посоченият летен период. Топлата и слънчева част от годината, дава възможността за провеждане на красиви изнесени церемонии. А и човек по презумпция е по-добре разположен за подобен тип събития в летните месеци.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Възможността да се срещнем с бъдещи младоженци и да ги запознаем с нашите услуги в една много елегантна и красива обстановка, каквато предлага Гранд Хотел и СПА Приморец

Какво ще покаже Вашата сватбена агенция на гостите на Grand Wedding Expo?

Искаме да запознаем бъдещите младоженци с нашата агенция и услугите, които предлагаме. Имаме идея да пресъздадем сватбена декорация, издържана в новите тенденции за 2019 година и в същото време съчетана със стила и визията на Гранд Хотел и СПА Приморец.

Става ли използването на услугите на сватбените агенции норма?

Наближава моментът, в който според нас няма да има сватба без участие на сватбена агенция – било то само за лека украса или за цялостна организация. И това е най-доброто, което може да се случи. Това означава по-добра работа на всички участници в това прекрасно събитие – като се започне от ресторанта, в който всъщност минава 2/3 от сватбения ден , ди джей, фотографи и т.н. и т.н. – всички тези хора работят за младоженците в този ден /и доста преди датата/ и когато всичко се координира от един човек – сватбения агент, нещата придобиват съвсем друг вид – организираност при предварителни срещи, координация до най-малкия детайл и екипна работа. Всичко изброено носи спокойствие и условия важните хора – младоженците и техните близки – да се насладят максимално на своя ден!

Утежнява ли допълнително бюджета използването на услугите на сватбена агенция?

Когато доброто настроение и спокойствието е равно на някаква сума, която между другото е малка част от общия сватбен бюджет – да! Но всички знаят, че сватбените агенции могат да дадат много повече информация за всички услуги, съпътстващи една сватба бързо, точно и ясно, което понякога отнема на младоженците дни в обикаляне и търсене на информация от разнообразни източници. Важен акцент е и правилният, съобразен с предпочитанията на бъдещото семейство избор, както и координацията и доброто планиране, подплатени със съответни опит и познания, предоставени от сватбената агенция. Разбира се, ние адмирираме личния прочит на сватба, в която например булката е пожелала собственоръчно да направи подаръчетата или да изпише имената на гостите на табелките – това е много мило и лично.

Колко време отнема подготовката на една сватба?

Добре е подготовката на тържеството да започне минимум 6 месеца преди датата. Първите и най-важни елементи са изборът на екип – сватбена агенция, ди джей, фотограф, видеооператор, както и фризьор, гримьор – особено, когато имате точно определени критерии и предпочитания за определена търсена визия. За да имате възможност за избор на оптимален за вас добър екип, то трябва да го направите навреме. В помощ на ориентацията на младоженците във времевите измерения на сватбата и периодите за реализация на отделните компоненти, има включително разнообразни онлайн сватбени органайзери с информация.

Най-интригуващи сватбени проекти, по които сте работили?

Всички сватби са интригуващи, защото са с нови лица, с нови желания и идеи. Първия проект, по който работихме бе „10 години семейно щастие“ на едно прекрасно семейство, което освен че ни се довери,  ни показа, какво удоволствие може да ни носи щастието и радостта у хората в сватбения  ден! Няма да забравим това събитие, не само защото ни бе първото като Сватбена агенция, а защото ни даде увереност.

Каква емоционална удовлетвореност Ви носи работата като сватбени консултанти?

Най-вече удоволствието от добре свършена работа, изразено в думите, прегръдките и сълзите от радост и благодарност в очите на младоженците /обикновено при булката/ и на техните близки. Това е безценно!

Каква според Вашето професионално мнение е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Приморец е чудесна локация за провеждане на сватби във всякакъв аспект – прекрасни възможности за провеждане на изнесена церемония и welcome drinк в хубаво и лошо време, което е един от плюсовете; просторни зали, добра кухня, внушителен интериор и екстериор. Сватбените локации в Бургас не са много, а добрите се броят на пръстите на едната ни ръка. Определено Гранд Хотел и СПА Приморец е една от тях.

Вижте всичко за сватбата на едно място – на Grand Wedding Expo. Очакват ви многобройни изненади, красота, разнообразни авторски идеи и професионални консултации, от специалистите в бранша. Инициатор, организатор и домакин на сватбеното изложение е Гранд Хотел и СПА Приморец. Входът и за участници, и за посетители е свободен.

За повече информация: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

Овен 
Днес Вашият любим човек дълго ще Ви развлича със своето чувство за хумор и със забавното си поведение. Главното е, да не загуби при това Вашето уважение, тъй като смешното рядко става значимо в нашите очи. Не забравяйте, кой е той всъщност…

Телец

Денят е много подходящ, за да разгледате новите предложения за сътрудничество. Днес ще успеете да диктувате своите условия на потенциалните си партньори, а това на никого няма да се стори странно. Обкръжаващите ще виждат у Вас специалист, с който си заслужава, да имат обща работа. Вероятни са нови запознанства и Вашата привлекателност ще Ви гарантира вниманието на представителите на противоположния пол. Само че Вие сте предпазливи, което е много разумно, защото далеч не на всички, които днес Ви предлагат да бъдете заедно в добро и зло, може да се вярва.

Близнаци

Ако не Ви е трудно да бъдете добри, не вършете необмислени неща с парите, с които разполагате. Постарайте се да контролирате своите чувства и не поставяйте под ударите на горещата си ръка тези, които случайно Ви попаднат. И не забравяйте , че храната се превръща в тлъстини, ако е без мярка. Затова сутринта хапнете малко. Отделете повече внимание на семейството си и домашната работа, но ако сте уморени, не се захващайте с нищо сериозно.

Рак

За дълго ще запомните Вие и Вашия любим човек този ден , защото точно днес ще се случи нещо много важно и значимо за Вашия тандем. С какъв знак ще бъде това „много” – плюс или минус, времето ще покаже. Такива неща не се разбират от един път. Пък и време имате предостатъчно.

Лъв

Може да се окаже, че онова, което сте планирали за деня, не е по силите Ви и по тази причина да се наложи да внесете бърза корекция в своя план-график. В това няма нищо страшно : ще се оправите със ситуацията и даже ще извлечете полза от нея, ако не изгубите оптимизъм. Това е отличен ден за покупки, и няма да похарчите парите си напразно. Ако се окажете на някакво светско мероприятие, несъмнено ще привлечете към себе си възхитени погледи. Денят не е особено подходящ за начало на сериозни отношения, но за флирт и кокетничене – става – при Вас това се получава доста добре…

Дева

Днес на Вашия любим човек ще се наложи, да решава някакъв много важен и много сложен проблем. В решаването му ще е необходимо и Вашето участие – както морално, така и физически. А колко ще бъде трудно, въобще не може да си представите..

Везни

В очите на околните търсете съчувствие, а не възхищение. Все-пак някога, когато Ви се наложи, трябва да знаете, към кого можете да се обърнете. Едновременно с това ще си изясните, кой само ще вдига пара, без да направи нищо полезно.

Скорпион

През днешния ден ще се засили привързаността Ви към родните места, домът и семейството Ви. При това ще сте склонни да цените своите близки преди всичко за тези черти и качества, по които се отличават от другите хора. Освен това времето не е лошо, за да поканите гости у дома си, да се отдадете на оригинален отдих, гледане на филм, слушане на музика или отдаване на забавни съвместни спомени. Подобно общуване може да укрепи Вашия брачен съюз, независимо дали е официално оформен или не.

Стрелец

Завоюването на човека на Вашите мечти, отива към своя край. Скоро той ще се предаде на милостта на победителя и ще живеете, както се казва, дълго и щастливо. Само си помислете: когато тази мечта се сбъдне, няма ли да Ви стане скучно да живеете? И може би не си заслужава така да ускорявате събитията, а да завоювате непристъпното сърце по-бавно?

Козирог

Помагате ли на възрастния съсед да си донесе чантата с покупки или доброволно изявявате желание да боядисате уредите в близката детска градина, най-добре се чувствате, когато помагате на някого. Има хиляди начини да окажете доброволна помощ и извършвайки макар и едно от тези действия, вече променяте живота на обществото към по-добро. А това на свой ред ще промени Вашето отношение към самите себе си.

Водолей

Утрото ще се ознаменува с определени успехи, но е за препоръчване да започнете да се занимавате с нова работа или задачи чак около обяд. През деня ще бъдете напълно готови да излезете пред всички. Не се учудвайте, ако имате чувството, че вместо сред обществото, сте излезли на циркова арена, изпълнена с разярени лъвове. Събитията през деня ще изискват от Вас не малка издръжливост, мъжество, а също и да следвате законите и работния план. Ако се опитате да минете само с оригиналност, нещата може да приключат с емоционално сътресение…

Риби

Ще се появи възможност да сключите няколко изгодни, но за съжаление взаимно изключващи се сделки. Изберете тази, която Ви се струва по-надеждна: не трябва да рискувате без особена нужда. Денят не е лош за започване на собствена работа или инвестиция в бизнес, в които ще бъдете заедно с роднини и приятели. Неочаквано ще се появи възможност да уредите отдавнашен семейни конфликти. В личната сфера ще успявате да намерите много оригинални и изключително ефективни решения. У околните това ще предизвика удивление и възхищение от Вашите способности.

Източник: lamqta.com

На Grand Wedding Expo създателката на Raddyflowers ще покаже на живо как се изработва сватбен букет и какви са тенденциите за 2019 обвързани с него

Цветята са много важен детайл от всяко сватбено тържество. Те ще бъдат част и от Grand Wedding Expo – най-младото сватбено изложение за Бургас и региона. Форумът, който ще се проведе на 26 и 27 януари (събота и неделя) ще събере на едно място различни специалисти от сватбения бранш. Инициатор, организатор и домакин на двудневното специално експо е Гранд Хотел и СПА Приморец, който предоставя елегантните си пространства на сватбените професионалисти напълно безвъзмездно. Входът за самото изложение за бъдещи младоженци, техните близки и приятели и всички любопитни – също е безплатен.

Освен постоянните експозиции – на бижута, декорации и други – и съответните представящи ги професионалисти, в рамките на Grand Wedding Expo ще състоят и различни свързани събития – фотографска лекция, дегустация на сватбени торти и менюта, ревю на изящните дами от Inter Model’s с впечатляващите булчински рокли на Pronovias, дефиле-дебют на най-новата колекция официални детски облекла за специални случаи на българския бранд Salzarra, финални щрихи на булчинска прическа с коафьор Ксения Вълева. За перфектните осветление и озвучаване на Grand Wedding Expo грижа ще има партньорът на изложението – DJ, sound and light service.

Цветята на форума ще са представени от специалиста по флорален дизайн и декорация Радослава Вълканова, създател на „Raddyflowers, приказки от цветя“. Тя ще участва и в двата дни на изложението с визия на сватбена маса. Допълнително, на 26 януари (събота) от 11:00 часа Ради ще покаже нагледно как се изработва булчински букет и ще сподели тенденциите за 2019 г. обвързани с него. Повече за цветната страна на една сватба, разказва самата флористка.

Здравейте, г-жо Вълканова. Моля, бихте ли представили себе си и Raddyflowers?

„Raddyflowers, Приказки от цветя“ се появи преди около 15 години. Това е моето пространство за създаване на оригинални цветни композиции за всеки повод – за всеки, който има нужда от жива красота. Работата с цветя  беше любов от пръв поглед за мен. С времето случайно, а може би не съвсем, те се превърнаха в моя професия, в която намерих себе си. Това, което правя ме предизвиква и вълнува и днес. Никога не е скучно, защото цветята носят жива енергия.

Смятам работата си за привилегия и съм щастлива, защото тя преди всичко е свързана със хубавите емоции, които ни се случват в живота. Такова вълнуващо събитие е и сватбата. Няма сватба без цветя! Дори единствено под формата на булчински букет, те винаги присъстват, защото са емоция и изразяват нашия естествен човешки стремеж да търсим красивото.

Старая се, да осигуря на младоженците завършен краен продукт – от създаването на цялостна концепция и дизайн относно сватбените цветя, до подбора на подходящ инвентар (съдове, арки) отговарящ на общата сватбена идея  и транспортирането и подреждането на всичко в крайната точка на събитието, в рамките на определен времеви прозорец. В деня на сватбеното тържество, часовникът винаги тиктака много бързо. Сватбените цветя са важен и значим елемент от цялостната организация и изискват немалко ресурси – екип, време, техника и други, за да се случат по най-добрия начин.

Какво Ви мотивира да се включите в  Grand Wedding Expo?

Винаги когато мога се възползвам от възможността да напусна обичайния си комфорт в уютното ми ателие. Това ми действат стимулиращо и не ми позволяват да се отпускам, а да дам всичко от себе си в нови, предизвикателни пространства и задачи. Точно такова творческо поле за изява е Grand Wedding Expo. Изложението е и  възможност за развитие на успешни отношения с други професионалисти от сватбения бранш, които са много важни в процеса на работа. Затова, за мен участието в Grand Wedding Expo е ценност. Благодаря на организаторите – Гранд Хотел и СПА Приморец. Вярвам, че с колегите ще покажем пълно, детайлно и професионално света на сватбата.

Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?

Посетителите на изложението ще могат да видят моето предложение за визия на сватбена маса, като то ще бъде изцяло съобразено с визията и стила на Гранд Хотел и СПА Приморец. Могат да очакват нещо елегантно, стилно, креативно, с типичния за мен почерк. Изчиствам финалните щрихи на визуализацията. Композицията ще бъде експозирана и в двата дни на изложението. Ще имам и собствено събитие-демонстрация в рамките на Grand Wedding Expo. То ще стартира в 11:00 часа в събота, 26 януари. Ще покажа нагледно как се създава един сватбен букет. Ще разкажа и за тенденциите при този задължителен за всяка сватба елемент, актуални към сватбен сезон 2019.

Какво включва подготовката за сватбено тържество от гледна точка на флориста?

Подготовката на сватбената украса от цветя е един доста дълъг процес, който остава скрит за младоженците и те невинаги са наясно колко труд и време са необходими за него.

При работата с младоженци, за мен най-важен е личният контакт. Това е времето, през което те споделят своите очаквания, нагласи, представи за всички детайли от украсата. Това е и времето, в което се опознаваме и започваме да градим връзка на доверие. Следва най-трудната за мен част от целия процес – случването на цветята на хартия и оформянето на цялостна концепция и работна оферта. Обичайно, това са дни на безкрайни разговори с доставчици и партньори, набавяне на инвентар, материали, търсене на най-добрите варианти измежду десетки възможни други, напасване на цветове….Всичко се случва постепенно и с безкрайно много труд, търпение и любов.

Колко време Ви отнема цялостната жива цветна украса за едно тържество?

Същинската работа с цветята започва от момента в който те пристигнат в ателието, обикновено два дни преди датата на сватбата. Следват основните грижи за тях, почистване, подрязване, освежаване, правилно съхранение. Цветята са жива стока и изискват специфични грижи и познания, за да са свежи и с отлична визия през целия сватбения ден.

24 часа преди тържеството се изработват аранжировките за масите на гостите и всички други елементи, които могат лесно да се транспортират до локацията. Самият ден на сватбата е посветен на булчинския букет и аксесоарите около него, както и на работата на място – украса на къта, избран за ритуала и подредба на ресторанта. Време за най-важните детайли. В този ден се надбягвам с времето и вятъра и собствените си страхове дали всичко ще се получи както съм го намислила. Денят след сватбата за мен е половин сватба, защото е свързан с повторно пътуване до локацията за прибиране на всичко, което съм донесла предходния ден.

Можем ли да говорим за тенденции в сватбената флористика?

Определено, да и те все повече влияят (дори повече отколкото на мен ми се иска) върху избора на сватбената украса. Младоженците в днешно време са много по-добре информирани. Книги, списания, интернет правят съвременната булка по-самоуверена, с ясна визия за това какво иска и какво търси.

Оказва ли влияние локацията на една сватба върху избора на цветни аранжировки?

За мен локацията е отправната точка, най-важното нещо от което трябва да се тръгне, когато говорим за сватбена украса – особено, когато булката знае какво иска и държи на определен стил или тематика. Най-добра локация е тази, която е изцяло съобразена със спецификата на сватбата като събитие и най-добре отговаря на съответните необходимости.

От гледна точка на флориста, цветята са част от мястото за което са направени и с което е задължително да се съобразим. Затова и е важно специалиста, който сте избрали за своята цветна украса да разполага със стабилен арсенал знания и умения, подплатени с опит. Важни са много детайли – от размера на масите и ъгълът, от който ще бъде погледа към аранжировката, това дали ще е разположена до стена или до прозорец, какво е осветлението в залата, до менюто за сватбената вечеря – за да не пречат цветята при сервиза.

Според Вашето професионално мнение, каква е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Препоръчвам Гранд Хотел и СПА Приморец на булките, които мечтаят за елегантна сватба с по-официална и строга визия. Това е идеалното място за класическа сватба.

Чия дума се чува най-ясно при избора на цветна декорация за тържеството?

Все повече младоженци сами поемат разходите по сватбата си и държат на свободата сами да решават и избират всичко. Разбира се, в повечето случаи булката е по-активната страна, когато става въпрос за цветя.

Кои са най-предпочитаните цветни комбинации от бъдещите булки?

По-голяма част от булките предпочитат класическите сватбени цветове в пастелната гама на розово, бяло, лилаво, зелено. За моя радост имам и по-смели булки, които държат сватбата да отговаря на тяхната индивидуалност. Те избират контрастните палитри на червеното, жълто, оранжево. Най-любимото цвете определено са хортензията и божурът, а розата винаги ще бъде класика.

Открийте всички детайли от съвършената сватба – включително цветните аранжировки с флорист Ради Вълканова – пресъздадени от най-добрите специалисти в бранша. Официалното откриване на Grand Wedding Expо е от 10:30 на 26 януари (събота) в Гранд Хотел и СПА Приморец.

За повече информация: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският съветник Георги Дракалиев в докладна записка.

„Украсата на един град по време на празници, винаги създава подходящо настроение у неговите жители и гости. Ярък пример за това е коледната украса по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, с която гр. Бургас е известен в цялата страна. Извън периода на Коледа и Нова година обаче Община Бургас не разполага с друг вид украса, предвидена за дните на национални празници, а и на такива с местно значение”, пише в мотивите на докладната записка.

Георги Дракалиев обръща внимание, че този вид празници са тясно свързани с историята на България и Бургас, и имат подчертано патриотичен характер. Поради това, най-подходяща украса в такива дни са българските национални знамена.

По думите на вносителя стълбовете на осветителните лампи по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, по които е разположена коледната украса, представляват много удачно място за поставяне на знамена.

Окичените с национални трибагреници главна улица и площад могат да създадат истинско тържествено и празнично настроение у жителите и гостите на града ни. „Този начин на украсяване e и икономически изгоден, защото ще изисква най-малко средства от общинския бюджет, а същевременно ще може да се ползва многократно”, допълва Дракалиев.

Снимката е илюстративна

 

Нов LED часовник отмерва времето на състезателите в плувен комплекс Парк „Арена ОЗК“. Той е дарен от бургаския магазин „Паркетен свят“.

„Времето е твърде бавно за тези, които чакат, твърде бързо за тези, които се страхуват, твърде кратко за тези, които празнуват, а за тези, които обичат, времето е вечност. Обичайте спорта и това, което правите, за да може времето да бъде Ваше!“, казват от екипа на „Паркетен свят“.

Овен 
Днес излишните размишления за смисъла на Вашето съвместно битие, могат само да Ви разочароват. Умът и сърцето явно ще воюват и затова звездите Ви съветват, да се вслушате именно в сърцето, а умът да оставите да помълчи. Днес никой за нищо не го пита…

Телец

Ако на практика сте началник, обичат Ви всички подчинени. Ако пък не сте, обкръжаващите Ви искат да бъдете. Защо? Защото отлично се справяте с работата, умеете да я организирате , запазвате спокойствие и добре се отнасяте с хората. Голям човек сте, и се държите подобаващо. Така че, когато днес се приберете у дома, можете да се наградите с медал. Колкото и да е на шега, заслужавате го!

Близнаци

Предстои да се сблъскате с недоброжелателно настроени хора. Особено неприятно е това, че противниците умело ще използват всички Ваши грешки и погрешни ходове, и в крайна сметка излиза, че за собствените си проблеми сте виновни Вие, и само Вие. Може да разчитате на помощта на хора, с които успешно сте си сътрудничили в близкото минало , но опитите да възстановите много стари връзки, са обречени на неуспех. Днес може да бъдете увлечени от нова идея или привлекателна особа, тъй като Вие, както и всички представители на Вашия знак, много лесно губите главата си от всичко, което не се вписва във всекидневната рутина. Възможни са завладяващи романтични приключения, но сериозни отношения едва ли ще започнете.

Рак

Денят е благоприятен за това, да си представите промените във Вашата работа. Ако си представите как виждате своето идеално работно място , запишете го и се опитайте да го реализирате като план. Прекалена активност днес не е нужна, защото има голяна вероятност тези действия да Ви отнемат много сили, а да не донесат конкретен резултат, ако предварително не планирате всичко до най-дребния детайл.

Лъв

Във всеки момент може да се сблъскате с нов, вълнуващ и интересен човек, и то – при необичайни обстоятелства. Веднага ще го познаете по загадъчната усмивка, защото и Вие се усмихвате така. Щом очите Ви се срещнат, и двамата ще имате чувството, че се познавате от поне сто години. И нека не Ви е чудно, ако всичко завърши с чудесен разговор за реинкарнацията.

Дева

Денят ще бъде успешен във всяко отношение. На Вас ще се падне шанса да внесете нов детайл в общуването с любимия човек. Поднесете му някаква изненада. Звездите твърдят, че времето е изключително подходящо за сюрпризи и ефекта ще бъде неочакван. Не пренебрегвайте симптомите за простуда, тъй като профилактичната дейност ще предотврати евентуално заболяване. В противен случай проблема може да се хронифицира.

Везни

През този ден за Вас ще съществуват само две мнения –Вашето и неправилното. И, разбира се, ще убеждавате своя любим човек да сподели Вашето, защото е правилно. Само че виждането Ви за света може съвсем сериозно да се различава от неговото и това да е повод всичките Ви опити да завършат с неуспех.

Скорпион

Ако сте затрупани с проблеми, за които не сте се решавали да поговорите със своите близки, днес е най-подходящият ден, в който можете да им разкриете душата си. И ще изпитате облекчение. Не се съмнявайте, обезателно ще Ви разберат, а може и да получите някой добър съвет.

Стрелец

Вашият знак е известен със своето свободолюбие, но са малко онези, които знаят, че Вие сте и много предан партньор. Това е особено актуално, ако сте се запознали с човек на Вашето интелектуално ниво, и освен това сте усетили влечение към този човек. Ако за известно време изчезнете от живота на приятелите си, те трябва да Ви разберат. А ако са Ви истински приятели няма да се учудят, ако след това се появите на улицата и с широка усмивка кажете, че е възможно, това да е любов.

Козирог

Препоръката на звездите за този ден е, да бъдете сдържани в изказванията си. Днес ще сте склонни към безапелационни съждения и малко ще Ви е грижа, ще са приети ли те , и ще бъдат ли приятни за заобикалящите. Споровете ще възникват заради истински дреболии, но може да се превърнат в сериозни конфликти, ако не проявите спокойствие и миролюбие. Денят не е подходящ за раздяла със солидна сума пари, и затова е по-добре да отложите големите придобивки. Не са изключени и подаръци – в това число и ценни, които навярно много ще Ви зарадват.

Водолей

Ще се наложи да се проявят чудеса от самообладание: днес обкръжаващите Ви сякаш нарочно ще Ви дразнят и ще Ви изкарват от релси. Не позволявайте емоциите да Ви завладеят. За постъпките, извършени под тяхно въздействие , просто няма начин да не съжалявате в последствие. Ако трябва да вземете важно решение, водете се от логиката и здравия разум. Интуицията днес има почивен ден, а чуждите съвети ще са удивително безполезни. Ще напомни за себе си стар приятел, който има за Вас приятна изненада. Вечерта обещава интересна среща или запознанство с човек, който за дълго ще завладее Вашите мисли.

Риби

Много са вероятни успехи в професионалната дейност, като при това са свързани не само с постигането на някакви реални резултати, колкото с формирането на репутация на „човек, който е способен и знае много неща”. Не е трудно да се досети човек, че точно такива хора имат възможност да се издигнат в кариерата. Постарайте се да направите нужното впечатление на точните хора, и скоро пред Вас ще се открият примамливи перспективи. От гледна точка на личните отношения денят ще се окаже доста сложен. Не бъдете прекалено настойчиви в споровете: понякога даже и готовността Ви да направите отстъпка, е достатъчна , за да се запази мира.

Източник: lamqta.com

От витринатавиж всички

0
В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към...

Стилътвиж всички

0
Аромата и вкусови качества на кафето сутрин ни действат тонизиращо, а много от нас дори не могат да си представят започването на деня без...
Открий ме в спорта