любобитно

Овен 

Днес не трябва прекалено много да се надявате на своето обаяние и умение да убедите Вашия любим човек в каквото и да било, с помощта само на една ослепителна усмивка. Едва ли в този ден подобно оръжие ще проработи. Аргументите и доводите ще бъдат по-надеждни. Впрочем, ако се добави и усмивка към тях…

Телец

Да си изясните кои именно аспекти в живота Ви изискват внимание сега, не е така лесно. Изпаднали сте от водовъртежа на събитията и вече от доста време не се усещате в хармония с обкръжаващия Ви свят. Това, което сега трябва да направите, е да участва активно в ритъм и заниманията на любимите си хора. Присъединете се към тях, когато са заети с рутинните си действия или предложете помощта си в работата им в къщи. Когато отново се окажете в центъра на активните действия, ще разберете върху какво трябва да се съсредоточите.

Близнаци

Днес на Вашия любим човек ще бъде трудно да разбере, към какво точно се стремите в своите отношения с него. А да знае това за него ще бъде жизнено необходимо, защото той в противен случай няма да се чувства уверено, когато е редом с Вас. Може би ще му подхвърлите някоолко версии?…

Рак

Това е денят, от който може да се възползвате по Ваше усмотрение. Ще успеете да спечелите победа по няколко различни начина. Само че Вселената не предоставя такива дни, за да ги пилеете за домашна работа или за ремонт на шкафчето. Възползвайте се от това време, за да се сближите с околните. Прекарайте този ден, споделяйки своята философия и споделяйки своите чувства. Добри или лоши, Вашите мисли трябва да бъдат чути.

Лъв

Не мкоже да се каже, че това е най-подходящия ден за взимане на отговорни решения, но пък е напълно подходящ, за да започнете да ги обмисляте. Може даже и съвместно. Само не се опитвате да оказвате натиск на партньора, с цел ускорение на процеса.

Дева

Днес трябва да вярвате в онова, което ще Ви каже Вашия любим човек, дори думите му да Ви се сторят изключително неправдоподобни. Постарайте се да приемете тези думи близко до сърцето си и да действате в съответствие с тях. За съжаление това просто ще се наложи.

Везни

Днес е благоприятен ден за семейни тържества. Всъщност, дори с Вашата половинка още да не сте женени, може да я въведете в своя семеен кръг, което само ще внесе нотка на очарование. Само не трябва да се целувате пред всички, а е по-добре за целта да се уедините.

Скорпион

Възможно е да Ви се наложи да привлечете на помощ всички свои таланти в областта на блъфирането, за да се справите със създалата се ситуация, но и от сърце ще се повеселите, учудвайки онези, които Ви заобикалят. Стегнете си и даже не си и помисляйте, да изпадате в униние. На всеки човек от време на време е нужна малка почивка, а сега това е прекрасна възможност известно време да наблюдавате обкръжаващите Ви, и да се научите да разбирате техните мисли. Така ще Ви бъде по-лесно да мотивирате техните постъпки. Вярвайте в своите сили, и ще съумеете да повлияете на много хора наоколо.

Стрелец

Позволете си, да удовлетворите своето любопитство – в това няма никакъв риск. Ще получите море от удоволсзтвия от всякакъв род разследвания! Изучете подробно онова, за което отдавна Ви се е искало да научите повече. Използвайте максимално свободното си време, за да търсите нужната информация, илюстрации и тем подобни…. Любопитството може да Ви дойде много добре и в романтичната сфера. Смело задавайте въпроси, отговорите на които доста отдавна Ви се е искало да узнаете. Отхвърлете своето стеснение и направете решителната крачка!

Козирог

Може да разчитате на подкрепата на своите близки, която до голяма степен ще облекчи този и без това не лек ден. Ще възникнат не малко проблеми, но всички те може да бъдат решени само в случай, че не решите да действате самосиндикално. Не се стеснявайте да признаете, че сте се отзовали в затруднено положение. Ако скривате това, никой дори няма и да се досети, че имате нужда от помощ. Въобще през този ден може и трябва да говорите с близките за всичко, което Ви тревожи и вълнува. Ще чуете не само добри думи, но и полезни съвети, а и ще почувствате облекчение, споделяйки своите преживявания с добре настроени слушатели.

Водолей

Днес и сами няма да знаете, какво искате от своя любим човек. Като следствие от това няма да знаете и какво може да очаквате от него – всяко действие и всяка негова реакция на Вашето поведение, ще предизвикват у Вас отрицателни емоции. Постарайте се просто нищо да не очаквате – така може би е по-лесно…

Риби

Ще се наложи да се заемете с решаване на финансови проблеми, и то – не само със своите собствени. Хората, нуждаещи се от Вашата помощ ще се окажат неочаквано много и няма да е толкова лесно да подкрепите всеки. Добре би било, ако умеете да казвате днес „не” любезно и твърдо. Но денят е подходящ за участие в светски мероприятия. Не се страхувайте да привличате вниманието и да сте на показ. На околните правите изключително добро впечатление.

Източник: lamqta.com

849 родители са подали заявления за осигуряване на детегледачка по проект „Родители в заетост”, съобщиха от Агенция по заетостта. В първия прием желаещите са били с 12 повече. С програмата се цели родителите да продължат професионалната си кариера, а на безработните да бъде предоставена възможност за заетост, пише Монитор.

Право да се възползват от услугата имат лица, чиито деца са до 5-годишни. 271 от подалите заявление са одобрени, а 109 са определени като недопустими. Останалите пък не са изпратили всички необходими документи, в момента се изчаква подаването на липсващите, за да се определи дали ще бъдат допуснати до участие в програмата. С приоритет при разглеждане на документите са самотните родители, като към момента броят на подалите такива е 138. Интерес към програмата са проявили и многодетни семейства, семейства на социално подпомагане, както и такива от уязвими групи. Наблюдава се спад в заявленията на последната група. Най-много молби са подадени на територията на София, Пловдив и Ловеч.

Дисквалифицирани поради несъответствие с изискванията са били 863 неработещи лица. Получени са били декларации с неверни и некоректни данни, както и от хора, които са собственици на фирми. Детегледачите ще бъдат наети на трудов договор на пълно работно време в срок не по-дълъг от 18 месеца. Възнаграждението е в размер на минималната работна заплата (510 лв.). В случай че лицето полага грижи за второ или повече деца, се предвижда и допълнително заплащане в размер на половината от минималната работна заплата.

Източник: monitor.bg

Афишът за тазгодишния бургаски Джулай става все по-интересен. След „Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени“ и „Обратен ефект“, своето участие потвърдиха групите FACES и SOUNDFULL.

Плажният концерт за посрещане на първото юлско утро е вече утвърдена градска традиция и винаги се радва на многолюдна публика. Той отново е безплатен, а Община Бургас отправя покана да го посетят към почитателите на хубавата музика от цялата страна. Доведете и приятели!

Група FACES  –  София

Faces е сформирана през 2003 г. от фронтмена Димитър Новачков. От 2007 година групата е неизменна част от клубния живот на България. В техния репертоар са популярни парчета на The Beatles, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Deep Purple, AC/DC, U2, Robbie Williams, Guns N’ Roses, Bob Marley, Jason Mraz, John Lennon, Lenny Kravitz, Pink Floyd, Whitesnake, Kings of Leon, Queens of the stone age, Pearl Jam, Black Keys, Radiohead, Nirvana, The Doors и други.

Група SOUNDFULL – Бургас

Бургаският рок музикант Димитър Трендафилов /Mitko Trend/ е основател и вокалист на SOUNDFULL. Компания му правят Илиян Генков – бас китара и вокали, Илиян Маринов – барабани и вокали, и Петър Монев – соло китара. Проектът стартира през есента на 2016 г. Стилът на бандата е Alternative rock, hard rock.  Тя изпълнява кавъри на групи като Audioslave, Soundgarden, Pearl Jam, Alice in chaines, Muse, Rage against the machine, Radiohead, както и авторски песни.

11d190908dabd93f737e427e2a2f7838

Близнаците са непостоянни, повърхностни, остроумни, любознателни и търсачи на разнообразие. Лесно преминават от едно занимание към друго и успяват бързо да се приспособят към него, което им пречи да се занимават с неща, които изискват размишление и време за постигане на целта. Те са нетърпеливи и склонни към спорове и критика. Не обичат самотата. Сред интересите на Близнаците са: общуването на всички равнища, пътуването, намесата навсякъде, говоренето, четенето, писателството.(chudesa.net)

Родените под този зодиакален знак са най-вещи в заниманията, които изискват много приспособяване, проява на тънък ум, тактичност и умение. Често пъти те упражняват няколко професии или се занимават с няколко различни неща. Даже положението да е нестабилно, те винаги ще бъдат на висотата на обстоятелствата и ще съумеят да се справят с всичко.

Хората под знака Близнаци са безкористни, жертвоготовни, лесно афектиращи се, силно впечатлителни, с много голямо въображение. Двойствеността на тяхното естество се изразява в противоречиви наклонности и желания, в безпокойство, несигурност и недоволство. Търсят истината, вещи са в откриването на всестранна информация. Те са изключително остроумни и добри събеседници. Склонни са да пренебрегнат общоприетите нрави и обичаи като външна форма на обществото. Сръчни са, влюбени в красотата. Като характер са любезни и учтиви и се сприятеляват лесно с хора, които имат приятна външност и една дълбока интелигентност.

Родените под този знак са или много преуспяващи, или мизерстващи. Тяхната съдба зависи изцяло от тях. Жизнената енергия на Близнаците е повече умствена, отколкото физическа, затова от тях се изисква да се грижат за образованието си.

Непоследователни са и имат наклонност да съдят по външен вид. Те започват много неща, които никога не довършват докрай. Те избързват при всяко начинание. Често пъти са непонятно упорити. Трудно е да бъдат разбрани подбудите им. Много са наблюдателни. Могат да достигнат до най-висок умствен развой. Понякога едно говорят, а друго вършат. В най-добрия случай тяхната двойственост се изявява като съюз между разума и интуицията. Лесно се влияят. Близнаците рядко са доволни само от едно занимание. Могат да бъдат едновременно щедри и скъперници. Запазват задълго юношеския си характер.

Близнакът е мислител, първият теоретик, който обича мислите заради самите тях, а не защото го водят към нещо определено. Те не мислят задълбочено щом сметнат, че са намерили някакво решение на проблема. Могат да говорят като картечници и самите са си въодушевени слушатели.

Повече от всички останали зодии те са подчинени на промените. Никой не си съставя мнение по-бързо и никой не се заблуждава по-често от тях. Когато Овенът се заблуди, той се ядосва, когато Телецът се заблуди, той не го признава и минава с главата през стената. Когато Близнакът се заблуди, той го признава и променя мнението си.

Близнаците са хора, които непрекъснато задават въпроси, но обикновено се задоволяват с първия отговор. Те са готови веднага да повярват в това, което са прочели, стига да звучи разумно. Нямат толкова чувство за хумор, колкото са забавни. Близнаците много рядко са продуктивни, затова най-добре им подхожда ролята на посредници. Това, което им приляга не е справедливото решение, а полемиката, дебатите. Те никога не се гордеят, че са постигнали нещо, гордеят се, че са го постигнали бързо. Никога не са фанатични.

Дати, декади

Близнаците, родени между 22-ри и 31-ви Май (първата декада) са много сговорчиви, надарени с бърз ум и блестящ интелект.

Те обаче са способни да влязат в конфликт между собствените си ум и сърце и често не знаят кой глас да послушат.

Близнаците, родени през този период са много популярни в техните социални кръгове и имат голям брой приятели.

Перфекционисти, те могат да бъдат повече от критични към себе си.

Родените между 1-ви и 10-ти Юни (втората декада) са харизматични и очарователни натури с добре развити комуникативни умения.

Могат да постигнат всяка една цел, използвайки съвършената си визия и проницателния си ум. Имат способността да привличат много хора около себе си,благодарение на което се радват на буен социален живот.

Лицата от зодия Близнаци, родени в периода 11-ти – 21-ви Юни (третата декада) са хора на изкуството, притежаващи много оригинални идеи. Имат качеството да бъдат естествени лидери, притежават силен чар, обичат свободата и гледат на всеки един ден като на ново приключение.

Съзнанието им постоянно е отворено за нови идеи и интереси.

Девиз

„Аз мисля” е мотото на тези харизматични личности. Близнаците са любопитни, остроумни и красноречиви, готови да вземат отношение по всяка една тема.

Те не се притесняват да изразят собственото си мнение и да имат своя гледна точка по различни въпроси.

Винаги имат какво да кажат и могат да защитят позицията си по остроумен и интересен начин.

Елемент

Въздушна зодия Близнаци

Родените под третия знак на зодиака попадат под елемента въздух.

Те са общителни, интелигентни, любопитни и проницателни. Като типични представители на въздушните зодии, Близнаците са сговорчиви, остроумни и свободолюбиви.

Точно като въздуха тези личности са бързи, неуловими и неудържими. Този елемент се свързва още с прозрение, визия, комуникация, знания, интелект.

Затова не трябва да Ви учудва факта, че лицата от зодия Близнаци могат да бъдат неустоимо привлекателни и едновременно с това да притежават бърз ум, интуиция и проницателност.

Планета

Меркурий е планетата, която управлява родените под въздушния знак. Нейната скорост на движение оказва влияние върху бързите мислите на Близнаците и тяхното красноречие.

Освен това, обаче, Меркурий кара представителите на този зодиакален знак да бъдат капризни и неспокойни.

Планетата се свързва с информация, обучение, контакти между хората и наставлява речта и логическото мислене.

Точно поради тази причина лицата от зодия Близнаци са остроумни, общителни и свободни по душа.

Външен вид, описание

Може би няма друг знак от зодиака, който да прави впечатление с младежкия си вид. Близнаците обикновено са високи, стройни и имат пъргави движения.

Лицата им са красиви, сякаш издълбани от мрамор. Имат сиви, зелени, сини или лешникови очи и неспокоен поглед. Носът може да бъде дълъг и прав, а челото често е високо.

Техният външен вид не се влияе от възрастта. Тези хора са изключително младолики, което най-вероятно се дължи на тяхната пъргавина и подвижност.

Характеристика на дамата от зодия Близнаци

Жени Близнаци

Изключително умна и способна да разговаря на всяка една тема, жената Близнаци има мнение по въпроси свързани с политиката, религията, пътуванията и дори най-новите модни тенденции.

Тя е любопитна, остроумна и обича да говори, обсъжда идеи и обменя информация.

 Тези дами се нуждаят от постоянна промяна, движение и комуникации, за да се чувстват щастливи и да се забавляват.

Жените от зодия Близнаци са известни със своя чар, който има поразителен ефект върху другите.

Тази комбинация от висока интелигентност, красноречие, остроумие и обаяние прави жената, родена под въздушния знак изключително привлекателна и интересна.

Тя е много емоционална и е способна да смени настроението си само за няколко минути.

Жената Близнаци притежава много лица, от които никога не може да се отегчите.

Понякога се раздвоява при вземането на решения и изпада в крайни емоционални състояния.

Мъже Близнаци

Мъжът Близнаци е находчив, умен, прекрасен оратор, с мнение и позиция по всяка една тема.

Много дами не могат да устоят на чара на тези господа, с които никога не е скучно.

Настроението на мъжете от зодия Близнаци можа да се промени много бързо. От весели и безгрижни личности, те могат да се превърнат в груби и заядливи мърморковци.

Ако пренебрегнем тази им отрицателна черта, можем да кажем, че мъжете Близнаци имат много интереси, обичат предизвикателствата, приятелите си и забавленията.

Те са непредсказуеми, склонни да променят мнението си и да се захващат с нови, по-вълнуващи неща.

Могат да говорят с часове и със сигурност няма да Ви бъде скучно в тяхната компания. Отлични комуникатори, те обичат да знаят какво се случва около тях и обръщат внимание на най-новите и актуални събития.

Двойствената природа на Близнаците може да заблуди околните, че си имат работа не с една, а с две различни личности.

Мъжете Близнаци обичат шумните компании, разнообразието, движението, свободата. Мразят рутината и налагането на определен модел на мислене.

Деца Близнаци

Децата Близнаци са очарователни, интелигентни, динамични и преливащи от любознателност.

Те сякаш започват своето търсена на знания още от люлката. Обичат да четат книги и проявяват интерес към музиката, филмите, науката и изкуството. Поради своята интелигентна природа и желание на знания, децата Близнаци лесно учат чужди езици.

Хлапетата от въздушния знак са общителни по природа, находчиви, жадни за приключения и пълни с нови идеи.

Като типични Близнаци се отегчават бързо от рутината и често се разсейват, но те все пак са още деца.

Не обичат да бъдат сами и винаги търсят компания в лицето на други деца или възрастни.

Съдбата на зодия Близнаци

Родените под зодия Близнаци са отворени към другите, обичат да общуват, да проучват нови идеи и да се възползват от всички възможности в живота.

Тези личности трябва да се научат да вярват, че наистина могат да контролират съдбата си.

Поемането на много ангажименти едновременно може да ги затрудни и всъщност да не успеят да реализират нито един от тях.

Като цяло Близнаците имат възможността да живеят един цветен, интересен и наситен с емоции живот.

Зодия Близнаци връзка

В любовта

Близнаците непрекъснато търсят нови преживявания и емоции. Тези личности се ръководят главно от външния вид на противоположния пол.

За да задържите вниманието им, обаче, е необходимо да бъдете подготвени по всяка една тема, защото това, което привлича представителите на въздушния знак е именно интелигентността.

Близнаците отдават по-голямо значение на емоциите в една връзка, отколкото на физическите наслади.

За тях интимните отношения в леглото сякаш са продължение на приятелските отношения между двата пола.

За да спечелите Близнаците трябва да бъдете интригуващи и необикновени. Тяхната любов е като вятъра и зависи единствено от моментното влияние.

Родените под въздушния знак се страхуват от силна емоционална привързаност и търсят партньор, който обича свободата, приключенията и разнообразието.

Лицата от зодия Близнаци често сменят своите партньори, поради простата причина, че не могат да изпитат сериозни чувства към нито един от тях.

Това не означава, че те не се обвързват, а по-скоро се опитват да избегнат ситуации, които застрашават тяхната независимост.

В младостта си тези хора са толкова незрели, че могат да сключат брак без да се замислят за крайния резултат от тази постъпка.

В зряла възраст са много по-предпазливи, забелязват недостатъците на своите ухажори или почитателки и често стигат до извода, че семейният живот не е за тях.

Съвместимост

Адаптивни, комуникативни и гъвкави, Близнаците са социалните пеперуди в зодиака. Естествено любопитните личности предпочитат да живеят живот изпълнен със забавления, енергия и жизненост.

Когато става дума за любовна съвместимост, Близнаците предпочитат партньори, с които да се забавляват и да се чувстват свободни.

Близнаци и Овен

Тази връзка може да се окаже много благоприятна, защото и двете зодии са неуморими, активни и склонни към впускане в нови приключения.

Тенденцията Овена да доминира е ограничена от изобретателността на Близнаците.

И двамата партньори притежават блестящи умове. Докато Овена е динамичен и интелигентен, Близнаците са гъвкави и изобретателни.

Близнаци и БлизнациТе са очарователни, приятелски настроени и заедно могат да преоткрият красивите черти на характерите си. Всеки от партньорите в тази двойка разбира нуждите и интересите на другия.

Напълно е възможно тази връзка да се превърне в брак.

Близнаци и Везни

Тези два въздушни знака са много подходящи както интелектуално, така и по всякакъв друг начин.

Това е идеалното партньорство – и двамата предпочитат промените, комуникацията и свободата. Никой от тях не е прекалено ревнив и дава на другия достатъчно пространство.

Тази двойка може да има една емоционална и щастлива връзка.

Близнаци и Водолей

Животът на Водолея е изпълнен с изненади и неочаквани промени, които оказват влияние върху Близнаците.

И двете зодии обичат да общуват, имат широк кръг от приятели и не са особено ревниви.

Тази връзка може да се превърне в очарователен брак.

Ревност

Лицата от зодия Близнаци често се влюбват, обичат да флиртуват и при всяка възможност се впускат в романтична връзка. Те са в постоянно търсене на голямата любов и се опитват да избягат от този, който ги обича.

Свободолюбивите Близнаци не са ревниви по отношение на своите партньори. Те могат да преглътнат физическата изневяра, но биха се подразнили ако знаят, че мислите за друг по-интересен човек или предпочитате да общувате с други хора.

Раздяла

Близнаците обикновено приключват връзката в момента, в който се отегчат. Ако не сложат край на скучните отношения въздушните личности се чувстват нещастни и депресирани.

Веднъж взел решение да сложи край на връзката си, представителя на зодия Близнаци няма да направи крачка назад и да се върне във сивото ежедневие, при скучния си бивш партньор.

Професии

Зодия Близнаци работа

Родените под знака на въздушната зодия са интелигентни, комуникативни, безгрижни, остроумни и жадни за промени и приключения личности.

За тях са подходящи професии, при които могат да свободно за изразят своите мисли, идеи и предложения.

Сред областите, в които Близнаците могат да се реализират успешно са право, психология, филология, медицина, изкуство, журналистика.

Работа

Предвид специфичния характер на хората от зодия Близнаци– тяхното безпокойство и жажда за новости, трябва те свободно да изберат своята професия, а не да се подчинят на чужда воля.

Хората, родени под въздушния знак често избират професии, свързани с интелектуален труд.

Биха се справили прекрасно в сферата на продажбите, рекламата, журналистиката, дизайна, туризма.

От тях стават добри редактори, преподаватели, журналисти, репортери, юристи, брокери.

Здраве

Близнаците са силно емоционални и често претоварват своя ум с тревожни мисли, които могат да ги накарат да се чувстват неразположени, психически изтощени, нервни, тревожни.

При тях е възможно отслабване на имунната система и изпадане в депресивни състояния.

Представителите на въздушния знак се нуждаят от релаксация, допълнителен сън, дихателни упражнения и плуване.

Диета

Представителите на този знак мразят да се хранят сами и предпочитат да имат добра компания на трапезата си.

Може би храненето не е толкова важно за тях, колкото самото готвене. Смята се, че е най-малко вероятно Близнаците да бъдат засегнати от заболявания, причинени от консумацията на нездравословна храна.

За да преодолеят силен емоционален стрес и да възвърнат вътрешния си баланс, те трябва да консумират храни, богати на витамин В и калиев хлорид.

Подходящи за тях са кайсии, аспержи, моркови, зелен фасул, портокали, праскови, круши.

Съдбоносни години

Най-трудните години от живота на Близнаците са между 17 и 22. Израствайки те чувстват необходимост от промяна на света около тях, но в същото време знаят, че не разполагат с достатъчно сила, за да реализират всичко, което желаят.

Близнаците между 25 и 30 години неволно сравняват своите постижения в живота с успехите на другите. През този период от живота си те се сблъскват с много трудности, опитвайки се да реализират стремежите си.

След 45 години е възможно харизматичните личности внезапно да изпаднат в депресия, чувствайки, че половината им живот вече е изтекъл.

Ето защо в тази възраст те могат изведнъж да променят поведението и дори обичайния си образ, борейки се да изглеждат по-млади.

Щастливи числа

Числата, които носят сполука на Близнаците са 3 и 4. Тези дни от месеца са позитивни и щастливи за тях.

Освен това денят сряда е подходящ за започване на нови начинания, които са от голямо значение за общителните натури.

Зодия Близнаци шофьори

Какъв шофьор са Близнаците?

Близнаците не могат да си представят живота си без пътешествия. Те винаги идват отнякъде, пътуват нанякъде и имат планове, свързани с посещение на различни дестинации.

Шофират с удоволствие и обикновено имат бързи реакции.

Камъни

Зодия Близнаци камъни

Близнаците се нуждаят от камък, който да им вдъхне спокойствие и да им помогне да се фокусират върху реализацията на своите планове.

Най силно влияние върху тях има камъкът ахат. Той подпомага обективната мисъл, действа успокояващо и повишава концентрацията.

Турмалинът е красив скъпоценен камък, който се среща в различни цветове. Той е подходящ за Близнаците, защото укрепва не само духа и тялото, но и творческите начинания.

Камъкът Тигрово око е свързан с Меркурий – управляващата планета на красноречивите личности. Следователно е подходящ за тях, защото подобрява здравословното им състояние и душевния им мир.

Други благоприятни камъни за зодия Близнаци са изумруд, цитрин, сапфир, турмалин.

Талисман

Пеперуда, дракон, муха, колибри са символите, които носят късмет на този въздушен знак. Тези крилати същества се свързват със социална популярност, творчество, въображение и свобода на душата.

А перо, поставено на бюрото на лице от зодия Близнаци му носи късмет при комуникация и творчески успехи.

Подарък

Тъй като Близнаците обичат да общуват, мобилен телефон или компютър може да бъде една прекрасна идея за подарък.

Всичко, което стимулира техния интелект е добре дошло – видеоигри, книги, пъзели.

Абонамент за едно от любимите им списания също е подходящ подарък за любопитните личности.

Близнаците обичат да пътуват, затова биха се зарадвали от аксесоари за пътуване, карта, навигация, камера или дори ваучер за уикенд в планината или на морето.

зодия близнаци любими цветя

Цвете

Ако желаете да зарадвате представител на зодия Близнаци с красив букет, то изберете той да бъде от маргаритки.

Други подходящи цветя за харизматичните личности са мак, жасмин и нарцис. Те носят радост и помагат на Близнаците да се справят с пристъпите на лошо настроение.

Цвят

Цветовете, подходящи за лицата от зодия Близнаци са лилаво, сиво и светло жълто.

Лилавото е загадъчен цвят, който чудесно подхожда на двойствената природа на въздушния знак.

Сивите нюанси носят късмет на тези личности, а светло жълтият им помага да преоткрият радостта от живота, особено, ако са изпаднали в депресия.

Зодия Близнаци известни личности

Известни личности

Красавицата Анджлина Джоли е най-известният представител на въздушната зодия. Други забележителни дами от зодия Близнаци са Науми Кембъл, Кайли Миноуг, Брук Шийлдс, Елизабет Хърли.

Сред мъжките имана изпъкват тези на Джони Деп, Том Джоунс, Морган Фрийман, Колин Фарел.

Зодия Близнаци, асцендент

Зодия Близнаци, асцендент Овен

За тези хора е важно да бъдат в челните редици на действие и техните идеи да се реализират незабавно.

Обичат независимостта и мразят да споделят своите тайни или планове. Притежават голяма сила на волята и лесно преодоляват всички проблеми.

Твърде избухливи, но гневът им не продължава дълго. Предпочитат да уреждат споровете бързо, защото имат много по-важни неща за вършене.

Зодия Близнаци, асцендент Телец

Те са независими личности, които могат да работят дълго и упорито за постигане на избраната цел.

Спестяват пари, за да ги превърнат в материални активи, които ги карат да се чувстват сигурни.

Тези Близнаци предпочитат да работят упорито, вместо да разчитат на късмета.

Добри са и не обичат да се карат, но ако бъдат наранени изпадат в силна ярост.

Могат да бъдат изключително упорити и неотстъпчиви пред трудности и препятствия.

Зодия Близнаци, асцендент Близнаци

Присъствието на две двойки Близнаци означава, че тези личности могат да се чувстват щастливи само когато са заети с нещо.

Те са много умни, интелигентни, възприемчиви и използват своите положителни качества, за да успеят в живота.

Повече от всичко обичат да говорят, не се притесняват от провокациите в живота си и с радост приемат всяка една от тях.

Зодия Близнаци, асцендент Рак

Тези хора са състрадателни, сантиментални и много приказливи. Лицата от зодия Близнаци с асцендент Рак най-често действат под влиянието на емоциите, а след това мислят.

Обичат дома, но пътуват много и рядко могат да се установят на едно място.

Те са капризни, подозрителни и постоянно търсят нови любови и приятелства.

Склонни са да имат тайна любовна връзка, но в същото време могат да бъдат много ревниви и много страстни.

Зодия Близнаци, асцендент Лъв

Тези хора са лидери, жадни за власт и признание. Амбициозни, уверени и смели, те често заемат високи постове и постигат много в живота.

Въпреки, че са много нервни и избухливи, лесно прощават и не са отмъстителни. Общителни, щедри и позитивни тези Близнаци са готови да поемат отговорност за действията си и успешно преодоляват всички проблеми.

Освен всичко друго те са почтени, достойни, лоялни, състрадателни, поддържат близки отношения с хората, поради което заемат висока позиция в социалния живот.

Обичат всичко светло и хубаво и мразят подлостта и предателството.

Зодия Близнаци, асцендент Дева

Тези личности са много разумни, елегантни и леко консервативни. Обичат чистотата и понякога дори изглеждат прекалено придричиви и педантични.

Умеят да създават ред и успешно се справят дори и с най-дребните детайли.

Стремят се към постигане на пълно съвършенство и искат да сложат всяко нещо в живота си на мястото му.

Те са скромни, нервни и неуверени, обличат се спретнато, не незабележимо. Когато желаят могат да проявят дипломатичност, такт и проницателност.

Зодия Близнаци, асцендент Везни

Лицата от зодия Близнаци с асцендент Везни са любезни, справедливи и услужливи. Те не обичат неприятности и се стараят да угодят на всички около себе си.

Културни и изискани тези особи се възхищават на красотата във всичките й форми. Надарени са с невероятна елегантност, чар и интуиция. Имат силна, но непостоянна воля.

В любовта сменят безразборно своите партньори и отнемат много повече, отколкото дават.

Зодия Близнаци, асцендент Скорпион

Тези хора са упорити, решителни и много верни. Спокойни и уравновесени в критични ситуации, те са в състояние да не потрепнат, когато другите изпаднат в паника. Постигат всичко с огромната сила на волята си.

Тези Близнаци са горди, затворени и рядко допускат да себе си други хора, тъй като предпочитат да подтиснат най-дълбоките си чувства.

Подозрителни и потайни, те могат да бъдат много груби, саркастични и провокативни.

Зодия Близнаци, асцендент Стрелец

Тези свободолюбиви натури обикновено са добродушни, но мразят някой да им заповядва.

Отворени, приятелски настроени, щедри и любезни Близнаците с асцендент Стрелец винаги са заобиколени от много приятели. Обичат да пътуват и да опознават различни култури.

Въпреки, че понякога звучат грубо, коментарите им са абсолютно точни.
Склонни са да си правят планове, които са невъзможни за постигане.

Обикновено са любезни, но е възможно да се държат предизвикателно в присъствието на неприятели или когато е необходимо да се защитават сами.

Понякога се отнасят към непознатите предпазливо и с недоверие.

Зодия Близнаци, асцендент Козирог

Понякога са жестоки, отмъстителни и агресивни към своите съперници, но в живота са трудолюбиви, целеустремени, решителни и способни на големи усилия и множество жертви.

Тези личности са мълчаливи в присъствието на непознати и приказливи и отпуснати сред своите близки.

Имат силен характер, който им помага да оцелеят при всякакви обстоятелства.

Зодия Близнаци, асцендент Водолей

Тази комбинация от знаци е много интересна и сполучлива. Представителите на зодия Близнаци с асцендент Водолей са искрени личности, добри приятели и изключително хуманни. Нежни, енергични с оптимистичен и весел характер.

Решени са да помогнат на абсолютно всички, като в стремежа си да спасят света могат да забравят за собственото си семейство.

Обичат да пътуват и имат много влиятелни приятели и познати, но в същото време могат да бъдат опасен враг, особено ако са замесени в интриги на други хора.

Тези личности обичат властта, но биха постигнали целите си на всяка цена и използвайки всички средства.

Зодия Близнаци, асцендент Риби

Те са романтични, състрадателни, чувствителни.

Често се опитват да спазват дистанция от другите хора. В критични ситуации са склонни да се самосъжаляват, но ако се мобилизират могат да постигнат успех и да получат добра позиция.

Те са любознателни, общителни, красноречиви и винаги са заобиколени от добри приятели. Въпреки, че са невероятно чувствителни, тези личности са способни да издържат много изпитания.

Представителите на зодия Близнаци с асцендент Риби обичат да се наслаждават на лукса в живота, но тяхната ранима душа не им позволява да се забавляват за чужда сметка.

Източници: magicaura.com/chudesa.net/ 

Овен 
Бъдете готови на това, Вашите постижения, както и привичните Ви методи на работа, да бъдат подложени на съмнения. Този ден ще изисква от Вас умение спокойно да приемате критика, да защитавате своята позиция с добре измислени аргументи, да анализирате чуждите грешки, както и да си правите от всичко това правилни изводи. От гледна точка на личните отношения, денят се подрежда съвсем успешно и Ви дава възможност да прекарате времето си с най-скъпите за Вас хора. Възможни са приятни сюрпризи, а не са изключени и неочаквани любовни признания, паралелно с интересни запознанства.

Телец

През този ден на Вашия любим човек ще се прииска с нещо силно да Ви зарадва, но задачта ще се окаже съвсем не толкова лесна, защото в това отношение Вие сте личност доста поразглезена. Добре ще бъде, ако се опитате искрено да се зарадвате на направеното : все пак за Вас са се старали…

Близнаци

Предстоят Ви наведнъж няколко интересни и многообещаващи предложения, а здравият разум и опит навярно ще подскажат, кое от тях трябва да изберете. Важното е, да не вярвате на обещанията на малко познати хора и нови партньори. Помнете, че днес само Вие имате истинска представа за своите възможности, а останалите са склонни да ги надценяват. Ще Ви зарадват новини, отнасящи се за приятели и далечни роднини. В живота Ви всичко е напълно стабилно, но се чувствате поблазнени от мисълта , да се намесите в чужда работа. Въздържайте се от подобни постъпки, защото за никого няма да са от полза.

Рак

За дълго ще запомните Вие и Вашия любим човек този ден , защото точно днес ще се случи нещо много важно и значимо за Вашия тандем. С какъв знак ще бъде това „много” – плюс или минус, времето ще покаже. Такива неща не се разбират от един път. Пък и време имате предостатъчно.

Лъв

Напрегнат и сложен ден, буквално изтъкан от неприятни изненади и разочарования, сред които само понякога и случайно ще попадат скромни радости. Старайте се да не се впечатлявате особено от критиката на роднините, забележките на малко познатите хора и шегите на приятелите – обръщайте внимание само на това, което Ви е приятно да слушате. При сериозните въпроси може да разчитате на подкрепата и разбирането на любимия човек, но в дреболиите няма да имате единодушие, а това понякога ще разваля настроението и на двамата. Старайте се, да не ставате инициатор на промени, като това се отнася не само за отношенията, а и за Вашия имидж, тъй като резултатите ще се разминават с очакванията.

Дева

Деви, сега може да се чувствате покровителствани от Фортуна – нищо почти няма да нарушава семейната Ви идилия. Всички ще бъдат с нещо доста заети. Ако не сте съвсем уверени в разумността на членовете на своето семейство, не ги оставяйте без наблюдение – за да не свърши нещо необмислено…

Везни

Ако все още се позамисляте за пътуване, днешната астрологическа разстановка на силите повече няма да Ви позволи да се колебаете, или да се противите на това свое желание. Вземете решение! Даже и няма да се наложи, да решавате къде да отидете. Всичко, което трябва да направите на сегашния етап е, да информирате началниците си, че Ви е нужен отпуск. Щом направите това, и сами ще разберете, че това се случва наистина, и моментално се отправяйте към определеното място. Какво пък, напред!

Скорпион

Заобикалящите Ви днес хора са повишено контактни и предразположени към диалог. Възползвайте се от това, особено ако реализацията на Вашите нови цели е немислима без разширяването на кръга от контакти, рекламни акции и разширяване на популярността. Не е изключено най-активните и заинтересуваните измежду Вашите събеседници (слушатели, кореспонденти) скоро да Ви станат искрени сътрудници, и да умножат армията на Вашите съмишленици. Ако ще сключвате брачен договор, запазете за тази цел по-ранен час. Това е разумно и изгодно поради вероятността , а и надеждата, че по-добре ще бъдат отчетени и Вашите лични нужди.

Стрелец

Благоприятно време за кратки пътувания и разходки, особено в компанията на приятели. Може да направите посещение на близки роднини, или да си обменят последните новини. В резултат е възможно още повече да се сближите, или пък да узнаете нещо ново за себе си. Спешни действия и душевни сътресения през това време не се предвиждат, но не се очакват и големи достижения. Нараства интереса към всичко прогресивно и напредничаво. По-често се интересувайте от това, което става около Вас, като използвате за целта най-неочакваните източници на информация.

Козирог

Днес ще бъдете още по-съобразителни и наблюдателни. Използвайте своите таланти, за да предпазите някой от хората, които Ви обкръжават, от големи грешки. Възможно е усилията Ви да не бъдат оценени по достойнство, но само след няколко дни хората ще се разтапят пред Вас за направеното добро и за това, че сте се намесили. Това е поредното потвърждение за това, че винаги знаете кога сте прави! Ще съумеете по различен начин да погледнете на това, как сте избрали своето бъдеще и още веднъж ще се зарадвате, че сте избрали друг път.

Водолей

Днес Вашия най- добър приятел може много силно да измени отношението Ви към Вашия любим човек Това е възможно да стане благодарение на фразата: „на мен не ми харесва!” – казана от него, а може и да бъде по някакви други причини.Като цяло, днес е най- добре да не обсъждате личния си живот с приятелите.

Риби

Някой се нуждае от подкрепата на Вашата ръка, или просто да го изслушате. Много е вероятно (ако прекарвате времето със семейството си) някой от роднините да разкаже някаква история, като очаква от Вас да реагирате по определен начин, или по някакъв спешен повод да позвъните на някой свой приятел. Готови ли сте да се намесите и да помогнете? Възможно, но вероятно се колебаете, борейки се с желанието да получите повече информация или да анализирате ставащото. Само че не се бавете излишно, и обезателно покажете на този човек, че действително не сте безразлични.

Източник: lamqta.com

Елена, по известна като Хубавата Елена, е дъщеря на Зевс и Леда и съпруга на Меналай, царя на Спарта. Сестра е на Кастор и Полидевк и на Клитемнестра. Нейното бягство с Парис, според легендите, станало причина за Троянската война.

Някога Хипокоонт изгонил от царството му славния герой Тиндарей. След продължителни скитания героят намерил приют при Тестий – царя на Етолия. Тестий го заобичал много и му дал щерка си Леда за жена. Когато великият син на Зевс – Херкулес, победил Хипокоонт и го убил заедно със синовете му, Тиндарей се завърнал заедно с прекрасната си жена в Спарта и започнал да управлява.

Според легендата Зевс приел образа на лебед и преспал с Леда в същата нощ, когато заченала и децата си от Тиндарей. Според други версии Елена е дъщеря на Немезида.

Леда имала четири деца. Хубавата Елена и Полидевк тя родила от Гръмовержеца Зевс, а Клитемнестра и Кастор били от Тиндарей.

Сватбата с Менелай

Нито една от смъртните жени не можела да се сравнява по красота с прекрасната Елена. Дори богините u завиждали. Из цяла Гърция гърмяла славата на Елена.

Двама атиняни, Тезей и Пиритой решили да изберат за свои жени, дъщери на Зевс. Тезей избрал Елена. Двамата в Пиритой я отвлекли и решили да я държат като пленница докато стане на години за женене. Пиритой избрал за себе си Персефона, съпругата на Хадес. Оставили Елена при майката на Тезей, Етра и тръгнали към подземното царство, за да отвлекат и Персефона. Хадес се престорил на гостоприемен и организирал празник в тяхна чест. Скоро след като седнали змии се увили около краката им и ги задържали там.

Братята на красавицата – Полидевк и Кастор, я освободили и я върнали у дома. В двореца прииждали много женихи, кандидати за ръката на Елена. Всеки от тях искал да нарече най-прекрасната сред жените своя съпруга. Тиндарей обаче не се решавал да я даде на никого от героите, които идвали да я искат. Страхувал се, че от завист към щастливеца останалите ще започнат да воюват с него и това ще доведе до люта свада. Най-накрая хитрият Одисей му дал такъв съвет:

– Нека прекрасната Елена сама да реши за кого да се омъжи. Но преди това всичките женихи да се закълнат, че никога няма да вдигнат оръжие срещу този, когото тя избере, а ще му помагат в случай на беда.

Послушал го Тиндарей и всички кандидати за ръката на Елена се заклели. Тогава тя избрала един от тях. Това бил прекрасният син на Атрей – Менелай.

Оженил се Менелай за красивата Елена, а след смъртта на Тиндарей станал цар на Спарта. Спокойно живеел в двореца на тъста си и не подозирал колко беди ще му се стоварят заради брака му с хубавата Елена.

Прелъстяването на Елена от Парис

След известно време, изпълнявайки обещанието което дала на Парис, Афродита изпратила Парис в дома на Менелай. Според най-разпространената версия Елена се увлякла по него и възползвайки се от отсъствието на съпруга си, избягала с него в Троя, отнасяйки със себе си много съкровища и роби.

Според друга версия, тръгваща още от Хезиод, но по-подробно разработена през 6 век пр.н.е. от Стезихор, Зевс или Хера подменили Елена с призрак, заради които и започнала Троянската война. Самата Елена била пренесена в Египет, където живяла под защитата на Протей, дочаквайки връщането на Менелай от Троянската война. Този сюжет е разработен в трагедията на Еврипид„Елена“.

Падането на Троя

По-късно по време на Троянската война, Парис е убит от Филоктет. След смъртта на Парис, неговия брат Дейфоб се жени за Елена, но после е убит от Менелай.

Менелай искал лично да убие невярната си съпруга, но когато вдигнал меч да го стори, красотата ѝ го обезоръжила и той се отказал от намерението си. Вместо това я повел на сигурно място към гръцките кораби.

Съдба

След войната Елена се върнала в Спарта и живяла известно време с Менелай.

За последващата съдба на Елена има също няколко версии. Според едната след смъртта на Менелай, тя била изгонена от сина му Мегапет и избягала на остров Родосили в Таврида.

Източник: bg.wikipedia.org

Овен 

Денят може да започне с разправия за дребни неща, които ще се превърнат в голям проблем. Спрете се навреме, не е нужно да обиждате околните или да си казвате всичко, което ви мъчи и притеснява. Каквото е важно отложете за следобед, когато за всяка грешка ще има прошка и всичко тръгнало накриво може да се оправи. Обърнете внимание на здравето, може да намерите търсеното лекарство или нужния специалист. Пътувайте и си уредете среща на място. Добре е да се спазва диета, ограничете и вредните връзки.

Телец

Проблемите и притесненията на околните ще ви дадат възможност тази сутрин да си издействате някои допълнителни екстри и да получите нужното внимание. Изискването е да не се влиза в излишни спорове. Пазете квитанции и бележки, може да се наложи нещо да доказвате. Ще ви влезе в работа всяка получена информация. Слушайте, без да се намесвате. Следобед в организма ни се включват фините енергии. Направете си равносметка, опитайте да стопите дистанциите с нужните ви хора. Нещо зациклено ще се оправи.

Близнаци

Конфликтен и рисков ден за родените в първата декада. Очертават се разправии у дома, които ще пренесете на работното място и обратно. Не започвайте нищо, което зависи от много хора и в бъдеще може да претърпи негативни промени. Пътувайте, уредете си среща на четири очи. Не коментирайте споразумения и договорености. Не говорете излишни неща. Следобед се опитайте да стоплите отношенията с тези, с които прибързано сте се разделили или влезли в конфликт. Нещо от миналото се връща и възражда.

Рак 

Помолете се, помечтайте. Началото на деня може да сбъдне едно ваше желание. Не говорете много, а си вършете работата и изпълнете дадените обещания. Не се включвайте в конфликтите на работното място. Вероятно е някой да разиграва постановка целяща да провокира другите към коментари и забележки. Интуитивно ще се измъкнете от заложените капани. До вечерта ще намерите нужните ви специалисти, лечения и лекарства. Тенденцията е да се връща старото състояние и да се стопяват дистанциите.

Лъв 

Каквото повикате, такова ще ви се обади. Контролирайте се максимално, проведете дипломатични и тактични разговори, независимо че ви се иска да наказвате и крещите. Приберете на сигурно място важните си документи. Не хвърляйте в кошчето за боклук нещо, което може да ви компрометира. Следобед е време за взаимни признания, за опрощаване на греховете и сплотяване на редиците. Уточнете отношенията си, за да продължите напред. Не оставайте нищо неизяснено, непроверено и несподелено.

Дева 

Луната навлиза във вашия знак и сключва негативен аспект със Слънцето. Отношенията между родители и деца са напрегнати. Избягвайте разправиите. Не правете забележки и не се хващайте на заяжданията от страна на околните. Помолете се за хармония във връзките. До вечерта може да ви осени идея, която не бива да давате в суров вид. До края на работното време може да получите покана от място, където в миналото са ви отхвърлили. Навлизаме в деня на феникса, възкръсват стари надежди и амбиции.

Везни 

Проучвайте, пътувайте, водете преговори, бъдете добронамерени и не провокирайте околните с лични забележки и критика. Колкото по-малко се говори, толкова по-добре. Направете си стройна план програма. За следобед отложете подписването на нови договори или преподписването на старите. Спомнете си миналото и не повтаряйте старите грешки. Ако в този ден ви се обади човек от миналото. Постарайте се да си простите, да намерите начин да си стиснете ръцете и да продължите заедно напред.

Скорпион

Денят е конфликтен. Ще спечелите предимства, ако не се включвате в спорове, ако не се заяждате с колеги и близки. Проявете добронамереност към молбите и грешките на околните. Пожелайте си нещо. Не забравяйте, че до обед се сбъдват благите пожелания. До вечерта привлечете тези, които в миналото сте дистанцирали прибързано или сте пренебрегнали в желанието да покажете сила и самостоятелност. Ще намерите начин да се сближите с тези, които ви липсват. Време е за сдобряване. Сами си пригответе лекарство.

Стрелец

Родените в първата декада ще изживеят притеснителни моменти, ако действат разсеяно или провокират околните. И най-дребната забележка ще предизвика тежки конфликти. Неудовлетворението събирано във времето ще се излее дори и по незначителни поводи, а после ще търсите начин да се сдобрите и сближите отново. Не правете това, за което ще съжалявате. Контролирайте се максимално на работното място. Не оставайте без контрол важни документи и компрометиращи материали. Простете си взаимно грешките.

 Козирог 

Поне една ваша молба и желание днес ще се сбъдне и реализира. Ще получите шанс за изява, за нова работа и стимул за действие в нова среда. Очертават се тежки конкурентни битки, но шансът в момента е на ваша страна. Може да си направите сами лекарство и да намерите лек за тежка физическа и душевна болка. Най-доброто лекарство в този ден е прошката. Вървите към възраждане на отношенията с тези, които болезнено ви липсват. И сънищата ви покажат истинската ви мисия и предназначение. Насочвате се към нова цел.

Водолей

Ден с тежка и натегната програма. Не се включвайте в словесните битки наоколо. Утрото е провокативно. Може да излезете виновни за чужда вина, ако се намесите в спора на други двама. Започвайте само такива дела, които ще приключите до вечерта. Запалете свещ, мислено изгорете в пламъка и всичко неприятно. Пожелайте си лошото да остане в миналото. Денят носи така нужното ви лечение на душевни и физически болки. Преодолявате стресовата ситуация и вече сте готови за преход в нова среда. Ден за пътувания.

Риби 

В желанието да се похвалите може да издадете свои и чужди тайни. Денят носи рискове за тези, които не си мерят приказките и не си пазят личната територия. Ще бъдете подложени на тест по пригодност. Някой тайно ви изпитва и в посока на чувствата. Този ден ще сбъдне поне едно ваше желание, но ще остави празнина в отношенията. Вероятни са проблеми с родители и деца. Слънце и Луна ви гледат в нехармонични аспекти. Ден за сдобряване, за опрощаване на грехове и дългове, а не за трупане на нови. Бъдете внимателни.

Ч.Р.Д

Личната ви година е двойка. В отлив сте, но приливът наближава. До ноември уредете важни дела и юридически процедури. След това ще навлезете в труден юридически период. От особено значение в момента е да се ориентирате правило в партньорската игра. Разпределете роли, пари и отговорности в работата и у дома.

Родените днес имат дарба, за която ще трябва да се преборят с желанията на родителите си. Ще се научат да играят двойни игри, за да удовлетворяват и двете страни. Ще бъдат много добри актьори на сцената и в живота.

Днес ще се зачеват борци за свобода, активисти, учители и треньори, хора които ще възпитават новите поколения. Ще пътуват много и често по опасни маршрути.

Източник: monitor.bg

Ето как да разберете, че сте индиго!

В края на 70-те години на миналия век се появи информация за т. нар. Индиго деца. Поради многото недоразумения и погрешни схващания в обществото се появи фалшива идея за това кои са тези деца и какви са те.

Слушали сме много за децата индиго, но какво става с възрастните? Индиго не са нов феномен, те са сред нас от десетилетия, така че много от тях вече са големи. Виж някои от характерните за тях черти и разбери, дали ти си индиго, пише сайта megavselena.bg

  1. Винаги трябва да знаеш защо

Порасналите индиго рядко приемат нещата „просто защото“, те имат силна нужда да разбират, защо нещата се случват. Индиго подлагат непрестанно всичко на въпрос в търсене на смисъла зад него, защо нещата са такива каквито са. Много често обект на това търсене са фундаментални категории като неравенството, страданието, омразата и войната, тъй като не могат да разберат какво подхранва нехуманното отношение на човек към човека.

  1. Мразиш авторитарните режими

Едно от нещата, които индиго често подлагат на съмнение е властта. Това е така, защото не вярват, че предаваната мъдрост винаги е правилна. Индиго може да са имали проблеми в училище, тъй като винаги са склонни да оспорват общоприетите начини за правене на нещата.

Те често попадат в ролята на спорещите и създаващи проблеми. Това не е така, защото имат намерение да създават проблем, просто не могат да търпят нечестност и неравенство.

По тази причина индиго често стават апатични по отношение на конвенционалните политически и социални системи. Вместо това, те се опитват да променят света по нови начини като споделят вижданията си чрез новите медийни платформи, стават активни в проекти, касаещи околната среда или работят в професии, свързани с лекуване и здраве.

  1. Не можеш да търпиш, когато някой страда

Порасналите индиго не могат да понасят нечие страдание, поради дълбоката си същност на емпати. По тази причина индиго може да избягват да гледат новините, не защото не ги интересува какво става по света, а защото са прекалено загрижени. За индиго представлява дълбока травма да гледа как невинни хора гладуват, страдат поради войни или природни бедствия и катастрофи. Чувството се влошава, когато причината за болката може да бъде избегната като в случаите на война или злоупотреба с ресурси. Индиго често избягват медийното насилие по принцип, поради нивата на съпричастност, които носят у себе си, тъй като това им причинява емоционална болка.

  1. Имаш афинитет към животните

Порасналите индиго изпитват близост към животните. Ако могат, спасяват животни или подкрепят благотворителни акции за животни. Те обичат да прекарват време сред природата, отглеждат растения както в градината, така у дома. Индиго обичат да гледат документални филми за поведението на животните и красотата на планетата. Те не вярват, че животните са по-маловажни от хората на този свят, защото осъзнават, че всичко е свързано, че всички сме равни и взаимозависими.

  1. Носиш усещане за екзистенциално отчаяние

Много индиго са изпитали чувството на депресия, безпомощност и отчаяние в живота си. Тези усещания може да са се появили на тийнейджърска възраст и оттогава циклично присъстват в живота ти. Те се дължат на факта, че не можеш да разбереш болката и вредата, които хората си причиняват едни на други, отношението към природата, което имаме, нито стремежа към власт и пари, който движи света. Индиго често чувстват, че не се вписват в обществото, което изглежда студено и безразлично. За тях не е много лесно да изграждат връзки, трудно им е да се свързват с другите и се тревожат, че изглеждат странни в техните очи. Те не обичат да съдят околните и мразят клюките. Често остават безразлични към материалните неща и популярната култура. Когато индиго намерят кауза, за която смятат, че си струва да се работи, чувството на отчаяние изчезва.

  1. Необичайни духовни преживявания

Индиго често развиват интерес към психични или духовни феномени още от ранна възраст, обикновено за изненада на семейство и приятели. Не е рядкост за децата индиго да проявят желание да посетят религиозен храм или да се молят, въпреки че са родени в атеистично семейство. Този интерес продължава да се развива и на по-късен етап.

Порасналите индиго са отворени към духовността и религията, виждайки само любовта и светлината зад тях, без да приемат догмите. Индиго може да са имали преживявания свързани с други светове, духове, призраци или ангели. Чувстват увереност, свързана с наличието други измерения и паралелни реалности.

Индиго може да имат проблеми с материалния свят, като например невъзможност за носене на часовник, защото винаги спира. Възможно е да се държат странно по отношение на компютрите и технологиите или пък лампите да изгарят в тяхно присъствие.

  1. Имаш силна нужда да откриеш целта в живота си

Порасналите индиго имат изгарящото желание да открият и постигнат целта на живота си. Може да изпитват силна необходимост да направят разлика в света, да го оставят по-добро място. За тях обаче не винаги е лесно да открият тази цел в обществото, в което живеем. Цени се здравата работа, финансовият и социален просперитет, политическата власт и консуматорството, а в такава среда човекът индиго може да има чувство за провал. Това често води до фрустрация, защото се стреми да постигне своя потенциал, но не може да открие структурите, които да го подкрепят в тази му цел.

Да се научи да се вслушва в своята интуиция може да е първата стъпка, която порасналият индиго трябва да предприеме в търсене целта на живота си. Интуицията ще го изведе сред хора със сходни ценности и източници на информация, които да го подкрепят по пътя. Поставянето под въпрос на социалните норми и търсенето на по-дълбок смисъл в крайна сметка ще доведат до усещане за цел и развитие.

Порасналите индиго могат да направят разликата в света, тъй като имат специални дарби. Ако мислиш, че си индиго, тогава си струва да проучиш измеренията на своята духовност, за да можеш да дариш на света любовта и светлината, които носиш.

Източник: megavselena.bg

Овен 
Не позволявайте поради притеснението и поради финансови причини да се нарушат плановете Ви. Отделете внимание на облеклото си, а това ще даде на Вашия дух свобода и индивидуалност. Със здравето сте добре, а ако има някакъв проблем, днес е подходящ ден, за да се заемете с него. Ако искате днешния ден да е успешен, станете много рано. И по- добре да не се захващате с нищо ново, ако липсва пълна увереност в успеха. След работа пообиколете магазините – това ще Ви ободри.

Телец

Ако искате да намерите нещо, което да Ви подскаже, няма да Ви помогнат списанията, телевизията или радиопрограмите. Никакъв външен източник няма да Ви даде вдъхновение, а и дали това е въобще възможно? Та нали тези източници не знаят какво представлявате всъщност и от какво се ръководите в своите постъпки. Ако искате да чуете правилния съвет, по-добре се обърнете към хора, които от отдавна Ви познават и на които не сте безразлични. Задавайте колкото се може повече въпроси, и бъдете готови да чуете истината. Дайте да се разбере, че ще успеете да се справите с нея.

Близнаци

Емоциите Ви преживяват упадък, а ситуацията става все по-сложна, задълбочаваща се, и до някаква степен драматична. Но как бихте се чувствали и Вие, ако някой прекалено много Ви притиска, за да измъкне от Вас поне някоя дума за нещо, а Вие отлично знаете, че това няма да стане? От друга страна сега е много лесно човек да Ви предразположи на разговор. Ако попаднете на подходящите слушатели, най-доброто решение е да говорите. Разкажете за това, което Ви вълнува.

Рак

Имате шанс да постигнете значителни успехи в онова, с което се занимавате. Въпреки това не трябва да забравяте, че достигането на най-важната от Вашите цели, изисква жертви. Бъдете готови да направите сложен и труден избор. За себе си ще напомнят отдавнашни недоброжелатели. От времето, когато за последен път сте имали нещо общо с тях, те са станали още по-коварни и изобретателни, така че въобще не може да разчитате на лесна победа. Вашите лутания и съмнения няма да бъдат разбрани от близките Ви хора, но те охотно ще Ви подкрепят с добри думи. Не би Ви се отразила зле и конструктивната критика – ще я чуете от по-възрастните роднини….

Лъв

Привързаността към родителите, родните места, а също и към партньора по брак, през този ден незабелязано ще набира сила. Може също да изпитвате силно влечение към общуване с хора, които смятате за свои приятели и които са необичайни и оригинални личности. Брачният или деловият Ви партньор едва ли ще бъдат склонни днес към пълна откровеност . Ако отношението им към Вас е добро, може съвсем умишлено да скриват някои истини за живота, или някои обстоятелства от личния си живот. Подбудите и на практика ще са съвсем добри.

Дева

Днес много ще Ви се иска да се пожалите на своя любим човек от несправедливостта на съдбата по отношение на Вас, но едва ли той ще разбере Вашата печал в пълен обем и да Ви утеши по подходящ начин. Може би си заслужава да се опитате да се справите с всичко самостоятелно?

Везни

Макар и да имате състезателен дух, днес тази игра, която играете с някого, ще Ви омръзне. Даже и Вашият партньор е започнал да я намира малко уморителна. Позвънете му или му пишете по електронната поща, за да сложите край на създалата се ситуация. В този момент просто трябва да се концентрирате на по-важни неща в живота, а ако това означава, че за целта ще трябва да скъсате отношения, нека бъде така. Понякога някои неща просто не заслужават вложените усилия. Ако това не е интересно, значи не е правилно.

Скорпион

Притежавате завидна настойчивост, която представителите на другите знаци намират за възхитителна, и която в някои отношения се явява преимущество, а в други – недостатък. В професионалния свят резултат на такова фокусиране става успехът, но в личните съвсем не е така. Емоциите и огорченията могат зле да се отразят на Вашето самочувствие и настроение. . Постарайте се да избегнете импулсивното и арогантно поведение. В професионалната Ви работа може да се появят конфликти, мотивирани от властта и авторитета. Времето не е подходящо за решаване на парични проблеми.

Стрелец

Всички важни и спешни задачи ( в това число и неприятните) би трябвало (при възможност) да се обсъдят и решат още през първата половина на деня. Вечерта интересуващите Ви въпроси сякаш ще увиснат във въздуха, а за тоя подходящ момент ще се наложи да чакате поне още няколко дни. Ако сте увлечени от любовен роман, не бързайте да превеждате отношенията в последната, интимна фаза, защото рискувате вместо емоционално вдъхновение и подем на силите, да преживеете разочарование. Препоръчително е, да се въздържате от незадължителни финансови операции.

Козирог

Време е да помислите за дреболиите, свързани с ежедневната работа, изпълнението на представителни задачки и поддържането на добро самочувствие. Това няма да попречи да рационализирате своята рутинна дейност, да систематизирате всичко, което се отнася до тази работа, както и да потърсите допуснатите някога грешки. Това също е подходящо време , за да тестувате своите колеги и партньори за професионализъм, издръжливост и надеждност.

Водолей

Ще се наложи да се проявят чудеса от самообладание: днес обкръжаващите Ви сякаш нарочно ще Ви дразнят и ще Ви изкарват от релси. Не позволявайте емоциите да Ви завладеят. За постъпките, извършени под тяхно въздействие , просто няма начин да не съжалявате в последствие. Ако трябва да вземете важно решение, водете се от логиката и здравия разум. Интуицията днес има почивен ден, а чуждите съвети ще са удивително безполезни. Ще напомни за себе си стар приятел, който има за Вас приятна изненада. Вечерта обещава интересна среща или запознанство с човек, който за дълго ще завладее Вашите мисли.

Риби

Днес ще можете да преуспеете , благодарение на появата на нови партньори и съюзници. Положението се променя стремглаво, но Вие ще успеете да отреагирате на всичко ставащо, да изберете единствено вярната тактика и по абсолютно съответстващ начин да използвате абсолютно всички откриващи се възможности.. Безпокои Ви само това, че ще се наложи да отвръщате с отказ на молбите на своите близки, но това ще се изисква от обстоятелствата. Дадената ситуация не се отразява на отношенията си, но Вие сте недоволни от себе си.

Източник: lamqta.com

Те носят своето послание

От срамежливата горска теменужка до царствената роза и приказната орхидея, цветята носят своето послание и стремеж за съвършенство, за един по-красив и по-добър свят. Ето защо днес ще ви разкрием какво казва за характера ви вашето любимо цвете.Малки пролетни цветя

Ако сърцето ви трепва при вида на малко пролетно цветенце – кокиче, минзухарче, теменужка, вие сте стеснителен и затворен в себе си човек. С вас се живее лесно, защото не обичате да спорите и избягвате конфликтите. Любителите на нежните пролетни цветя са склонни да правят стотици компромиси, за да не нарушават комфорта на своите близки.

Божури

Вие сте чувствителни и спокойни хора. Обичате семейния уют и грижите за другите. Това, че имате мек нрав обаче, съвсем не означава, че няма да се защитите както подобава, когато се налага. Чувствителността ви бързо се превръща в броня, която да ви пази от неприятели.

Рози

Хората, които обичат цвета и миризмата на розите, обичат да пътуват и да преживяват различни приключения и да трупат нови усещания. Всеки сезон е сезон на розата. Така че като любител на това цвете, вие сте винаги в крак с модата, винаги показвате стил и всичко ви е изрядно.

Люляк

Вие сте сантиментални и се увличате по малки, стари съкровища като винтидж дрехи или бижута с антикварна стойност. Обичате да правите впечатление и да се откроявате на фона на останалите около вас.

Лалета

Вие сте наистина добри слушатели и хората обичат компанията си. Общителността ви ви помага да се адаптирате бързо към всякаква среда. Вие сте човекът, на който всички могат да разчитат, дори и за най-големите си проблеми.

Нарцис

Той е любим на жените, които обичат да казват истината, не си падат по сплетни и клюки. Често точно тази им откровеност е причина за развалените отношеня с околните. За тези дами е важно да си намерят добра работа, да вървят по стълбичката нагоре и да имат верен приятел за кризисните моменти.

Магнолия

Цвете, което цъфти в началото на месец Май. Тези от нас, които са любители на изящните му цветове и форми са истински естети.

Дами, вие сте грациозни и със силен характер – също както любимото ви цвете.

Орхидея

Дами, вие сте обаятелни и загадъчни в очите на околните. В интерес на истината, това им харесва, защото всяка следваща среща с тях им издава още малко за вашата красива същност.

Привлечени от екзотичното ви излъчване, хората са готови да ви последват навсякъде.

Лилия

Известна също като „Крем”, това цвете е символ на женската и майчина сили. Дамите, чието любимо цвете е лилия са грижовни и добри към своите близки и приятели.

За тях е много важно семейството да бъде сплотено и след неговите членове да цари хармония и радост.

Маргаритка

Ако се смятате за книжен червей, тогава много вероятно сте забелязали колко много писатели използват маргаритктие като символ на чистота и невинност. Причината е, че те олицетворяват радост и невинност. Освен това те са символ на новото начало, което пък е повод много хора да подаряват именно маргаритки на сватби.

Източник: Иуомън бг

От витринатавиж всички

0
Burgascity.com започна нова рубрика, в която психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева ще отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми,...

Стилътвиж всички