My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

любобитно

Овен 
Вие сте огнено кълбо и всеки, който Ви познава повече от 10 минути, ще се съгласи с това. По тази причина, когато получите бележка, позвъняване или многозначителен поглед, и бидейки това, което сте, направете, което можете най-добре – отреагирайте импулсивно. За много от нас се подразбира, че това означава по-предпазливо, вежливо поздравление или тайно ръкостискане. Но не и за Вас! Вие незабавно ще поискате да разберете, в колко утре вечер да отидете за този човек, а това ще проработи по сякаш по магически начин.

Телец

Изглежда Вашите проблеми са много по-сериозни, отколкото си мислите. С една бегла целувка по бузата и с думичката „извинявай” тук май няма да минете. Ще се наложи да вземете по-решителни и кардинални мерки. Днес е изключително подходящ ден за общо обмисляне. И даже за начало на прилагането на онова, за което сте се споразумели, или имате общо мнение.

Близнаци

Първата половина на деня може да бъде развалена от професионални трудности. Може да Ви стане ясно, че на сегашното Ви работно място не Ви дооценяват. Не се разстройвайте! Помислете в коя организация или институция биха били радостни да си сътрудничите, и то – взимайки под внимание Вашите условия. Денят ще бъде щедър на интересни срещи и вероятно ще имате възможност за запознанство с много симпатични хора. Не трябва да форсирате събитията, се ограничете само с невинен флирт.

Рак

Днес е по-добре да се погрижите не за своята привлекателност, а за удобството на своя тоалет. . Събитията през този ден ще се подредят така, че ще се оценява не Вашата елегантност, , а издръжливостта Ви и готовността да преодолявате различни препятствия.

Лъв

Необходимостта да се трудите определено няма да Ви достави радост. А съвсем ли няма и на кого да я прехвърлите?.. Още повече онзи, когото обичате и с когото искате да прекарвате времето си, също няма нищо против да промени плановете си в полза на малко романтично приключение във Вашата компания.

Дева

Не се страхувайте – не полудявате! Разбира се, може да се вълнувате как ще се развие в бъдеще днешната ситуация, особено ако всичко върви така прекрасно, но не се задълбочавайте в своите преживявания! Дълбоките емоции, които изпитвате, са Ви изпратени от звездите. Ако сегашната ситуация по нищо не прилича на онова, което сте изпитвали преди, отпуснете се. Всичко ще бъде просто отлично.

Везни

Денят е свързан с финансови загуби, неудачни постъпки и инвестиции. Склонни сте да харчите повече, отколкото можете да си позволите, а очакваните постъпления ще се бавят, така че положението може да бъде определено като незавидно. От гледна точка на работата, денят не е лош. Възможни са интересни делови предложения и срещи с хора, които са заинтересувани от сътрудничество с Вас. Втората половина на деня ще е свързана с романтични преживявания. През това време може да се зародят нови увлечения, а не е изключено и да се възродят стари привързаности. Стабилните двойки ще прекарат деня много приятно.

Скорпион

Днес е възможно да имате проблеми със стомашно- чревния тракт. И в семейството Ви са възможни неприятности и даже може да се стигне до скандал. За момент ще Ви се прииска, да изчезнете в дън гора, но за щастие, ще бъде временно. Звездите Ви препоръчват преди обяд да си направите кратка разходка и да подишате чист въздух. Каквито и предложения да получите днес, смело може да се заемете с всяко от тях, колкото и необичайно и неочаквано да е. Вечерта ще прекарате в комфортна обстановка

Стрелец

През този ден ще бъдете склонни към деловитост. Възможно е да Ви се прииска да удовлетворите своите не малки потребности за нещо, да благоустроите бита си или да си напълните портмонето. Но каквото и да правите, ще се наложи да се ръководите не само от своите желания, но и от здравия разум или служебните си задължения. Вечерта ще Ви донесе нови интереси и ще Ви накара да се откажете от прекомерната строгост , придирчивост и официалност. Неформалните дружески отношения ще Ви примамват с голяма сила. Не изменяйте на целите, които сте си поставили, и всичко ще бъде наред.

Козирог

Известни сте с това, че винаги изпробвате нещо ново, а също и с това, че винаги можете да уговорите когото си искате да се присъедини към Вас. Затова когато се отказвате от предложения, на които обикновено не бихте устояли, не се учудвайте, че Вашите приятели Ви гледат обезпокоени. Всъщност не трябва да се безпокоят, защото това е временна меланхолия. Няколко планети, настроени практично и отговорно, се грижат да отстраняват неприятностите от Вас. Поне за няколко дни. След това отново ще се откажете сами със себе си.

Водолей

Риск – това е Вашето второ име практически във всички сфери на Вашия живот. В повечето случаи това е хубаво . Само че ако в този момент решите да рискувате и да превърнете неотдавна започнатите отношения в постоянни, то по-добре приятелите Ви да Ви похитят и да Ви поддържат няколко дни на безопасно място. Това, което трябва да се случи, ще се случи при всички положения. Опитайте се, да проявите далновидност.

Риби

Безпокойството няма да Ви донесе съвсем никаква полза, и затова незабавно трябва да спрете. Губите душевни сили за занимание, което по никакъв начин няма да промени ситуацията към по-добро, но ще ограничи възможността Ви адекватно да реагирате по отношение на обекта на тревога. Ако става въпрос за работа, любов, семейство, Вашето здраве или друг важен аспект в живота Ви, направете си услуга и смело погледнете проблема в лицето. Колкото по-рано го направите, толкова по-скоро ще победите този Дракон, и ще се почувствате по-добре. Бъдете конструктивни!

Източник: lamqta.com

Соул изпълнителите Брус Джеймс и Бела Блек ще гостуват на остров Света Анастасия идната събота, 6 юли. Тяхното вдъхновение идва от музиката на Ню Орлийнс и Мемфис. Брус е великолепен инструменталист, а Бела притежава разкошен глас. Посетете островната вечер за душата и се убедете сами.

Билети можете да закупите в Туристическите информационни центрове при Часовника, Магазия 1 и Автогара Юг на цена от 29 лева, като в нея е включен и двупосочен билет за пътуване с кораб „Анастасия“.

Корабът отплава в 20.00 часа от Магазия 1, а началото на концерта е в 21.00 часа. За повече информация се обадете на телефонен номер 0882 004 124 (всеки ден от 09.00 до 17.00 ч.) или пишете на reservations@gotoburgas.com.

Още снимки

Древната и мистична келтска култура ще бъде възродена този уикенд в туристически комплекс „Акве Калиде“. Най-интересните традиции от фестивалите, посветени на келтската култура, които отдавна спечелиха сърцата на хората в целия свят, ще бъдат представени в два дни, изпълнени с игри, състезания, музикални изненади и награди.

Само на 22 и 23 юни от 10.00 часа можете да разберете какво представляват Мейпол и Хагис Хърлинг. Ще имате възможност да се включите в традиционни шотландска, ирландски и британски игри като „Мързелива пръчка“, „Обръщане на дърво“, „Царевична дупка“ и др.

Келтската работилница ще провокира творческото мислене на всеки посетител, ще показва как да си изработите келтски сувенири или келтска къща.

История цивилизаций
История цивилизаций

Освен войнствена природа, келтските племена също са имали начини да се веселят – вижте как на 22 и 23 юни в ТК „Акве Калиде“.

Програма

КЕЛТСКИ ПРАЗНИЦИ В АКВЕ КАЛИДЕ

22-23 юни 2019г.

Организатори:

Община Бургас, Сдружение „Ценности“ – Бургас, Сдружение „Келтско наследство“ -с. Хлябово, обл. Хасково и Сдружение „ТворецЪ“ – гр. Мъглиж

СЪБОТА 22 ЮНИ

10.00  Кратка прeзентация на келтската култура.

10.15 Традиционна шотландска игра „Мързеливата пръчка“ /Lazy Stick/

Тази игра е много популярна по време на ежегодните келтски и шотландски празненства „Highland Games“ /провеждащи се в Шотландия от 11 век/.  Състезанието се провежда едновременно за 3 двойки. Всеки участник получава рекламен сувенир, а при две и повече победи връчваме „Сертификат на Победител“.

11.00 Игра „Cornhole“ /“Царевична дупка“/ е изключително популярна днес. Измислена е през 14 век в Бавария и има келтски корени.

Играта има табли с отвор, в който се целят участниците с помощта на 8 малки чувалчета с тегло около 500 гр.  Всички участници получават награди – келтски рекламни  сувенири.

12.00 Забавен келтски ритуал – ходене на зиг-заг с лъжица в ръка, върху която има яйце.

12-00-13.00  Пауза  – музикални игри с водещ и словесни тестове, свързани с келтската култура.

14.00 „Хагис Хърлинг“ – хвърляне на чувалче от 500 гр. от винена бъчва.

Участникът се качва на бъчва и отгоре хвърля чувалче с тегло 500 гр., като балансира да не падне. Всички участници получават награди – келтски рекламни  сувенири.

15.00 -17.00.  На определен терен  всички желаещи с помощта на нашия екип изграждат традиционна келтска къща. Тя в основата си е обла, плетена конструкция, със зелен покрив от клони.

17.00 Край на първия ден.

ВТОРИ ДЕН – НЕДЕЛЯ 23 ЮНИ

10.00 -12.00  Образователен уъркшоп „Келтска работилница“.

Първа част – професионален художник ще покаже техника за рисуване на келтски символи и ще разкаже за тях. Всеки участник може да нарисува  върху картон келтски символ, който ще си вземе за спомен.

Втора част. Художникът ще разкаже за традиционни предмети с келтски произход – торкви, амулети, ябълкови свещи. Участниците могат да изработят някои от тях и те да им останат за спомен.

12-00-13.00  Пауза  – музикални игри с водещ и словесни тестове, свързани с келтската култура.

13.00 Келтски ритуал „Намери сродна душа“ /“Soulmate“/ .

Имаме голяма мишена с отпечатени букви върху нея. Всеки участник стреля с лък и безопасни стрели и която буква уцели – това е първата буква на сродната му душа. Всички участници получават награди келтски рекламни  сувенири.

14.00 „Обръщане на дърво“ /“Caber Toss“ / .

Всеки участник се стреми така да хвърли малко дърво, че то да падне вертикално към земята. Всички участници получават награди – келтски рекламни сувенири, а тримата с най-добър резултат  – „Сертификат на Победител“.

15.00-17.00

Празникът завършва с традиционен танц с ленти „Мейпол“ /Maypole/. За този ритуал има документи, че е съществувал на Британските острови от 14 век.  Преди началото раздаваме на всички участници „Магическа захар“ /Faery Sugar/.

Всеки участник взима по една лента, като момчетата вървят по часовниковата стрелка, а момичетата – срещу тях. По този начин лентите се заплитат „като плитка на моминска глава“.  Ритуалът завършва, когато „Мейпол“ е изцяло заплетен с лентите.

17.00 край на събитието.

Във филма „Петя на моята Петя“ ще видим и един от най-харизматичните съвременни български актьори – Юлиан Вергов. Кадрите за неговата роля ще бъдат заснети в началото на юли в Бургас, тъй като в момента той е ангажиран с участието си в други продукции. Интересното е, че Юлиан Вергов за първи път ще застане пред камерата заедно с дъщеря си Алена, която върви по неговите стъпки в актьорската кариера.

Междувременно снимките на филма стартираха официално вчера в Морската градина на Бургас, като през следващите двайсетина дни ще се местят на различни локации в града. Нека съдействаме на екипа да свърши качествено своята работа, за да видим догодина един вълнуващ и много бургаски филм, в който като статисти ще участват над 400 наши съграждани.

Община Бургас подкрепи със 125 000 лева „Петя на моята Петя“. Продуцент на филма е бургазлията Николай Урумов от „БЪФ пикчърс“, спечелил за заснемането му субсидия от Националния филмов център в размер на 400 000 лева. Копродуцент е „Концепт студио“.

Зрителите ще видят на големия екран една съвременна Петя, чиято роля се изпълнява от Александра Костова, и легендарната Петя Дубарова, но пораснала, в чийто образ ще се превъплъти актрисата Алиса Атанасова.

 

„Морски хроники“ е изданието, което събира историите на емблематични гости на Гранд Хотел и СПА Приморец. Първият брой на вестника излиза празнично в цвят и голям формат, по случай 60-ия рожден ден на знаковия бургаски хотел. Разпространява се безплатно. Предлага разнообразно съдържание, сред което всеки може да открие нещо „свое“. Подканва читателя да се потопи в атмосферата на лежерен Бургас и неговите чудни гости, за да послуша любопитности споделени на морския бряг.

Изданието показва на страниците си един познат автентичен разказвач на истории, първата дама на българския реализъм, любопитен съвременен изобретател, творци и уиски, рецепти и ресторанти, архитекти и яхти, както и точно 12 морски обитатели. Останалото – открийте сами.

„Морски хроники“ е празник и подарък за 60-ия рожден ден на Гранд Хотел и СПА Приморец – едновременно за хората и от тях. Своя дебют пред четящата публика изданието имаше на 6 юни 2019 г. – денят, в който знаковият бургаски хотел отпразнува своя юбилей в компанията на над 250 свои дългогодишни гости, приятели и бизнеспартньори.

Вестника можете да откриете в лоби бара и ресторанта на Гранд Хотел и СПА Приморец.

Мис Туризъм , Мисис Баба и Мисис Бургас казаха своята тежка дума в избора за рекламно лице на ново бутиково заведение в Бургас. 

Миналия уикенд се проведе конкурса Мис Еквалибриум, целта бе новооткритото едноименно заведение, да избере свое рекламно лице.

В събитието взеха участие 10 момичета, като 8 членно жури, сред които бяха вице Мис България 2016 и Мис Туризъм Интернешанъл 2017 – Рени Радева, вице Мисис Бургас 2019 – Юлияна Стоянова, Мис Черноморец Неделина Маргенова, както и собственика на „Equilibrium Bar and Kitchen“ Красимир Чуков , ги оценяваше.

Победителка стана Никол Колева, а за нейни подгласнички избраха Ралица Ненова и Джулия Мицова. лице на публиката от гласуването в интернет стана Виктория Стоянова. Участничките получиха подаръци от „Christian of Roma“, „Mega Glas“, „Marti Mar“ , „XR Aesthetics Beauty“, салон за красота „Пери Николова“, както и вечери за двама от „Equilibrium Bar and Kitchen“.

Момичетата се представяха в три тура, като в последния с тоалетите на „TLB-Totally Luxury Brand“.

Своя дебют като водеща направи Мис България 2018 Теодора Мудева, а за настроението на гостите се погрижи талантливата хаус певица „Нелита“.

Медиен партньор на събитието бе сайта E-BURGAS.COM.

IMG_9423
IMG_9428
IMG_9431
IMG_9441
IMG_9458
IMG_9460

LiveInternet
Русалската седмица започва днес

Русалската седмица започва след Петдесетница т.е. след 50-ия ден от Възкресение Христово. Според поверието от Северна България през тази седмица отвъд Дунава прелитат русалийките във вид на бели и жълти пеперуди. Те представляват душите на млади покойници, обикновено удавници. Русалийките са невидими демонични персонажи, подобни на самодивите, които причиняват и същевременно лекуват опасни болести. За да се предпазят от тях, през цялата седмица хората носят пелин в дрехите. Според поверието русалийките бягат от миризмата на пелина. Вярва се още, че русалийките пръскат животворна вода върху посевите и предизвикват техния буен растеж.

Те имат сила една седмица и през това време могат да помогнат на болни и да ги изцерят. Могат обаче и да разболеят някоя буйна глава, която не ги зачита с полагащото се внимание. Старите ни баби са слагали през русалската неделя орехова шума в пазвата, за да се предпазят от лошотията на демоничните същества. Който излизал на полето, връзвал на краката си китки пелин – пак с предпазна цел. Пелинови китки се слагали по врати и прозорци – местата, откъдето можели да минат неканените гостенки. За по-сигурно стопанките хвърляли по някой пелинов стрък и на пода.

Най-опасните дни от седмицата са срядата и петъкът. През тези дни не се работи нищо нито вкъщи, нито на полето. Иначе природни бедствия ще сполетят селото – ще вали градушка и ще падат гръмотевици. Стопаните ще заболеят от “русалска” или “самодивска болест” Тази страшна болест, изразяваща се в парализа, слепота или глухота, се лекува посредством ритуален танц, изпълняван от мъжката дружина на русалиите или калушарите. Русалийският обреден комплекс е типичен само за земите на Северна България. В Македония русалиите изпълняват лечебните си обреди по време на “Мръсните дни” от Коледа до Богоявление.

Колкото и топло да е времето, през тази седмица не се сяда под дебела сянка и не се спи на открито. Ако тези забрани не се изпълнят, човек може да бъде “найден” от русалиите. Значението на думата отвежда към невярна болест: да те намерят русалиите значи да се разболееш от нещо, което не се лекува. Най-много се гневели митичните същества, ако някой стъпче трапезата им.

Русалиите нареждали невидими трапези в нивите и много лесно било човек да се обърка в буйната зеленина. Най-сигурното предпазване било да се ходи само по стари, утъпкани пътечки, където русалиите не обичали да се застояват.

Всички тези препоръки и забрани може да изглеждат анахронични, но дедите ни са оцелявали с подобни правила. Ясно е, че в преходния сезон трябва внимание, за да се адаптираш към идващите високи температури. Матрицата за поведение ти е дадена, а за да я изпълниш – трябва малко сплашване. Но знае ли човек – дали пък наистина паралелно с нас не живее още един невидим свят? Който може да е и дружелюбен – и отмъстителен, зависи как самите ние подреждаме живота си?

Fest BG
Fest BG

Всяка русалска дружина има свой главатар – “ватафин”, който трябва да познава до съвършенство магическите целебни свойства на билките, събрани лично от него. Той знае и съдържанието на всички заклинания и баяния, които се изричат при лечението на “русалската болест”. Главатарят сам подбира членовете на своята дружина – пъргави мъже, които притежават стабилни нравствени и психически качества и умеят добре да танцуват. Калушарите трябва да могат да пазят строга тайна и да са издръжливи на лишения и несгоди. След спазването на няколкодневен пост ватафинът събира четата, състояща се винаги от нечетен брой мъже. Дружината тръгва да обикаля селата като всички пазят през цялата седмица задължително ритуално мълчание. Дрехите им са обкичени с лековити треви. Всеки носи специална русалийска тояга от явор или дрян. Дружината си има и русалийско знаме, обшито с билки. То е от бял ленен плат и се носи от водача. Наред с това русалците имат гърне с вода, в която са натопени най-различни билки. Щом някой болен поиска тяхната помощ, той ляга върху постелка на земята. До главата му се поставя гърнето с билките. Мъжете започват обреден танц около болния. Постепенно играта става все по-буйна и бърза. Тогава един от калушарите счупва неочаквано гърнето, така че неговата целебна течност да облее болния, който скача уплашен и хуква да бяга. Вярва се, че по този начин “самодивската болест” се пропъжда от неговото тяло.

 

besplatka.ua

Най-опасни ще са “въртоглавият” вторник, “руса” сряда и “лудият” петък

От празника в чест на Светия Дух, наричан още от народа ни Духовден – понеделник след Петдесетница, започва Русалската седмица, Русалската неделя, Русаля, приемана за особено опасен период. Тогава идвали русалийките, русалиите, русалците, които според народно поверие били душите на млади удавници, които прелитали отвъд Дунав във вид на бели и жълти пеперуди.

Русалийките са невидими демонични същества, които причинявали, но и лекували опасни болести.
русалки-русальная-неделя
На тази мирогледна основа почиват и редица забрани и обредни действия, характерни за Русалската седмица. За да се предпазят от нечистите, вредоносни сили, през тези дни хората носят пелин, лепка или орехова шума в дрехите си, защото вярват, че русалийките бягали от тях. Закачат пелин и по вратите и прозорците на къщите, разстилат го и по пода. На полето не ходят сами, а на групи, като се минава само по пътечки и особено се внимава да не се стъпи върху трапезата на русалийките.

Тя се приема за най-опасно място и ако се нагази, за наказание хората ще бъдат “найдени”, “сбъхтани”, “сблъскани”, “нагазени”, “побити”, “убити”, т.е. ще се разболеят и дори умрат. Никой не сяда под стари дървета, за да не го “ударят” русалийките, не се спи на открито. Жените спазват много строги забрани през тази седмица – не предат, не тъкат, не перат, избягват да се мият. Вярва се още, че русалийките пръскат животворна вода върху посевите и предизвикват буйния им растеж.

За най-опасни през седмицата се приемат “въртоглавият” вторник, “руса” сряда и “лудият” петък. През тези дни се спазва особено строга забрана за работа вкъщи и на полето. Ако те не се спазват, над селото ще се изсипе градушка и ще падат гръмотевици, а стопаните ще ги “сбъхтат, нагазят русалии”, те ще се разболеят от “русалска”, “самодивска болест”, от която много трудно се оздравява. Тази страшна болест се изразява в парализа, глухота или слепота и се лекува чрез ритуален танц, изпълняван от дружина от мъже, наричани русалци, а в Западна България – калушари.

sabori.bg

sabori.bg

Всяка дружина има главатар – “ватафин”, който познава много добре чародейните билки

събирани лично от него, както и заклинания и баяния за “русалската болест”. Само ватафинът може да влиза в контакт с русалките през Русалската неделя. Дружината е съставена от нечетен брой русалци, калушари – пъргави, честни, психически издръжливи мъже, които умеят добре да танцуват.

Дрехите им са накичени с лековити билки, а на опинците им са закачени железни бодли и дрънкалки. Всеки калушар носи русалийска тояга от явор, ясен или дрян, нашарена и окичена с метални дрънкулки. Водачът носи русалийското знаме от бял лен, обшито с билки.

След няколкодневен пост ватафинът свиква четата си и тръгват да играят по къщите, полето и нивите, като през цялата седмица калушарите пазят ритуално мълчание. Те носят и стомна с вода, в която са натопени лечебни треви. Когато някой болен поиска помощ от дружината, той ляга на постелка на земята, като до главата му поставят стомната.

Калушарите започват танца си около болния, като постепенно той става все по-буен. Един от играчите неочаквано счупва стомничката и лечебната й течност облива болния, който уплашен скача и хуква да бяга.

Така се приема, че “самодивската болест” е прогонена от тялото на човека. Според народно суеверие не е добре да се срещнат две русалийски дружини. Тогава между тях се завързва люта битка и така народът си обяснява названия на местности като Русалийски гробища.

След края на Русалската неделя калушарите отиват на църковно причастие и отново се връщат към стария си социален статус. Вярва се, че там, където са играли русалците, нивите и градините ще дадат богата реколта, а хората от къщите, в които са били, няма да се разболяват. В русалийските обреди вероятно се съхраняват остатъци от древни мъжки инициации, свързани с военните съюзи.

Според народното поверие на Духовден (или на Спасовден) се събират душите на мъртвите, които Господ е пуснал на Великден. Рано сутринта жените носят на гробищата орехова шума и я разстилат върху гробовете с вяра, че така ще направят сянка на близките си покойници на оня свят. После отиват в черквата и отново разстилат орехови листа по пода, коленичат върху тях, затварят очи и вярват, че ще видят своите починали близки. Ореховите листа наподобяват огнените пламъци (езици), спуснали се над дома, в който били събрани апостолите.

blitz.bg

Овен 
За днес звездите препоръчват с Вашия любим човек да обсъдите някоя книга, която е интересна и за двамата, да поговорите за философия или в крайна сметка да поиграете на шах. И мозъците ще си раздвижите, и ще се сближите.

Телец

Точно Вие сте човекът, който може да направи този ден интересен и весел и за себе си , и за своите приятели. Телците отлично се справят с организация на сбирки, празници и други развлекателни мероприятия. Не може, обаче, да се каже, че този ден ще премине съвсем без трудности. Възможни са проблеми в семейството. Едва ли ще успеят да запазят спокойствие тези, които имат деца, защото ще им бъдат поднесени неприятни сюрпризи. Ще се наложи да решавате проблемите на подрастващото поколение, а това е не толкова уморително, колкото отговорно и трудно.

Близнаци

Каквото и да се случи днес помежду ви, то само повече ще Ви сближи. А това значи, че всякакви неприятности и препятствия в живота не могат да Ви изплашат, щом сте заедно. Нали помните: лесно се чупи една пръчка, но съвсем не така стоят нещата с цяла връзка. Това е валидно и за този ден…

Рак

През този ден ще бъдете обхванати от нежност към Вашия любим човек и ако не я споделите , има голяма вероятност идеален шанс да се спука и изчезне като сапунен мехур. Затова звездите не Ви съветват, да държите толкова чувства в себе си. Най- добре е, да ги разкажете на света!

Лъв

Доста ангажиран ден, но при добра организация бихте могли да свършите дори повече от очакваното. Добре е да не се отказвате от замислите и плановете си.

Дева

Денят ще бъде успешен във всяко отношение. На Вас ще се падне шанса да внесете нов детайл в общуването с любимия човек. Поднесете му някаква изненада. Звездите твърдят, че времето е изключително подходящо за сюрпризи и ефекта ще бъде неочакван. Не пренебрегвайте симптомите за простуда, тъй като профилактичната дейност ще предотврати евентуално заболяване. В противен случай проблема може да се хронифицира.

Везни

Даже и да Ви се струва, че Вашия любим човек напълно е загубил бдителността си, не трябва да се опитвате да го излъжете или надхитрите. Тайното, така или иначе, все някога ще стане явно, и Вие с неудобство ще си спомняте този ден. Всяка неправда ще променя вашите отношения само към по-лошо.

Скорпион

Определено е настъпило време, в което по-опростено да гледате на нещата. Затова потърсете сред цялата суматоха хладнокръвен компаньон. Малко реалксация и почивка с човека, с когото се чувствате свободно, ще възстанови Вашето спокойствие. Тихото кафе или дори дома могат да се окажат най-добрите идеи. Когато мълчанието не е по-приятно от разговорите и смеха, значи сте на нужното място в нужното време и с нужния човек.

Стрелец

Когато днес в живота Ви се окаже човек от Вашето минало, постарайте се, да не реагирате прекалено емоционално. Много вода е изтекла от тогава и е съвършено невъзможно, чувствата на този човек да са останали същите, както тогава. И самите Вие не сте стояли на едно място, а сте се придвижили по-нататък, и затова не си правете никакви изводи , какво този човек мисли или чувства към Вас. Позволете му, да си отиде от Вашите мисли. Концентрирайте се върху това, което има за Вас значение сега.

Козирог

В последните няколко дни сте успявали за шест часа да правите по толкова много, колкото другите хора са правили за няколко дни. И макар че сте били заети, отлично сте се справяли със своята работа. Затова е дошло време да си отдъхнете, а и да си позволите малко развлечения, не е ли така? Вие много добре знаете това. Сложете край и поглезете себе си и своите близки. Може да започнете с гореща вана и масаж. Но не забравяйте за свещите!

Водолей

Какво може да бъде по-приятно от хубава вечер в приятна компания? Разбира се, само вечер в компанията на любимия човек. Днес ще имате възможност да съчетаете всичко това. Има вероятност да получите покана от свои общи приятели, да отбележите някакво тяхно радостно събитие. Очаква Ви приятна вечер в топла приятелска обстановка.

Риби

Звездите днес препоръчват, просто да бъдете щастливи . Или както се казва”Ако искаш да бъдеш щастлив – бъди!” Повод не е нужен. Вашият любим човек е редом с Вас? Та това е направо прекрасно! Далече е от Вас? Затова пък по принцип го има! Или още не сте намерили своята половинка? Значи най-интересното все-още Ви предстои. Повод зза радост винаги има, стига само достатъчно да искате .

Източник: lamqta.com

Rsute.ru

Пълнолунието е един от най-важните, а понякога и най-трудните дни в лунния календар. Астролозите обръщат специално внимание на тази лунна фаза. Смята се, че в момента на пълнолунието енергията на нощната звезда най-силно засяга всички живи същества и на първо място, разбира се, човек. Ето защо много хора се опитват да разберат предварително кога ще има пълнолуние.

За да разберете кога ще се случи пълнолунието през юни 2019 г., просто погледнете лунния календар. Там можете да намерите цялата необходима информация.

Според лунния календар за юни 2019 г. пълнолунието ще бъде на 17-ти. Заслужава да се отбележи, че не само точната дата е известна, но и точното време, когато нощната звезда ще достигне своя връх през текущия месец. Това ще се случи на 17 юни 2019 г. в 11.30 часа.

Луната, тъй като е единственият естествен спътник на Земята, има важна роля за астрологията. И до днес нейният произход е неопределен и все пак има множество научни теории по отношение на този въпрос. Едната от тях Хипотеза за произхода на Луната, която предполага, че Луната и Земята са възникнали по едно и също време.

Луната през юни е наричана ягодова луна, гореща луна или медена луна, заради цвета, които има по това време на годината. Ето защо ще бъде истинско удоволствие да се наблюдава. Но не само красотата на луната е важна през това пълнолуние. Този месец пълната луна изгрява в Стрелец в ранните часове на 17 юни. Този зодиакален знак извежда на преден план откритостта и любопитството. През юни ефектът на отваряне ще бъде по-осезаем. Това ще бъде благодарение на управляващата планета на Стрелец, Юпитер, която ще бъде особено голяма и ярка. Пълнолунието в Стрелец Стрелеца е най-авантюристичния и оптимистичен знак в зодиака. Той обожава приключенията и забавленията. Пътуването е неговата страст, а откровеността му не е любима на всички, но пък му носи уважението на околните. Ето защо това пълнолуние ще бъде насочено именно към тези аспекти: пътуване, откриване на нови места, повече откровеност и задълбочаване на връзките с околните.

Планирайте посещение на ново място, бъдете по-открити с хората около себе си, старайте се да гледате от позитивната страна на живота и ще забележите промяна. Вселената ще отговори на оптимизма ви с още повече оптимизъм и приключения! Влиятелни аспекти на това пълнолуние Поради аспектите, които представят това пълнолуние, можете да очаквате допълнителна доза фокус, оптимизъм и чувство на сигурност, докато преследвате целите си. Очаквайте да имате много вяра в способността си да накарате нещата да се случат. Ще имате достатъчно енергия да вървите напред. Използвайте я, за да вдъхновите както другите, така и себе си. Още добра новина е, че Меркурий е в съвпад с Марс, смесвайки енергиите на двете планети и ви дава умствената насоченост, от която се нуждаете, за да преследвате целите си.

Източник: vedmochka.net 

От витринатавиж всички

0
 Какво да сготвя с тиквички? Това е актуалният въпрос през летните месеци, когато пазарите са засипани с тиквички. Тиквичките са много вкусни, тиквичките дават...

Стилътвиж всички

0
Силата на мечтите се крие в любовта Увлечени в мечтите си ние очакваме чудо, но мнозина напълно забравят една важна истина. Ние сме надарени с невероятен дар,...
Открий ме в спорта