My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Лайфстайл

На Grand Wedding Expo веригата сладкарници ще покаже постоянна експозиция с авторски интересни решения сватбени торти

Сладкият финиш на всяка сватба е тортата. Тя, е важен акцент, който всички гости – а и самите младоженци – очакват с нетърпение. Все по-важна част от тържеството наред с популярния – и може би вече традиционен – уелкъм дринк, е и т.нар. кенди бар – или сладък бюфет. Някога, тортите и сладките за подобни поводи (и не само) бяха еднотипни. Днес обаче, те са истински произведения на изкуството. Отговорни за тях са сладкарите – които не просто създават вкус, а градят визии и съчетават правилно едното с другото, така че резултатите да са дълготрайни и с високо качество.

Своето място тези творци на сладко изкуство имат на Grand Wedding Expo – най-новото сватбено изложение за Бургас и региона. Специализираният форум с инициатор, организатор и домакин Гранд хотел и СПА Приморец ще се проведе на 26 и 27 януари (събота и неделя). Партньор на събитието е DJ service, sound and light.

Своя представителна експозиция и в двата дни на Grand Wedding Expo ще има Сладкарска верига „Роза“. Тя ще представи различни авторски интересни решения, относно сватбените торти. Отворена е и възможност за консултации. Допълнително, в рамките на сватбеното изложение ще има и друго сладко събитие. То ще комбинира в едно дегустация на сватбени торти и презентация на „Модерно сладкарство в Сватбените торти.“ Повече, за изкуството на сватбената торта разказва Донка Георгиева, управител на отдел декорации в Сладкарска верига „Роза“.

Г-жо Георгиева, бихте ли представили Сладкарска верига „Роза“ и своята позиция?

Казвам се Донка Георгиева и съм управител на отдел декорации в Сладкарска верига „Роза“.

Компанията е основана през 1991г. и е утвърдено име в сладкарския бранш. Към момента, „Роза“ притежава модерен сладкарски цех, две собствени сладкарници и три обекта под наем, с наличен персонал от 75 души. Предлага богат асортимент от сладкарски изделия, включително за туризма и хотелиерството – от дребни сладки до празнични бутикови торти, както и сладкиши по идея на клиента и тематичен празничен сладък кетъринг (кенди бар).

От пет години част от постоянната гама продукти на “Роза” е собствено производството италиански сладолед Gelato.

Любопитен факт е, че първите в Бургас детски бутикови торти са предложени именно от Сладкарска верига „Роза“. Те печелят няколко приза от тематични конкурси за майстори-сладкари, провели се в  София.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Това е чудесна възможност да представим нещата които изработваме – на форум, на който посетителите очакват да видят най-доброто от всички услуги, свързани с организирането на една сватба. Знаем, че ще дойдат хора, които очакват да видят качество, класа и висок професионализъм. Ние предлагаме интересна сладкарска продукция, интересни решения за сватбени торти, затова и искаме да сме на Grand Wedding Expo.

Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?

Ще покажем съвременните тенденции в сватбените торти, тъй като при тях също има мода, както и при, примерно, сватбените рокли. Изискванията на младоженците към вида и вкуса на сватбените торти се променят с годините. Това, което ние ще представим е един по-съвременен поглед към оформлението на една сватбена торта, с по-екзотични видове цветя, с по-интересни видове декорация, както и някои интересни решения относно вида на тортите.

Има ли тенденции при сватбените торти и ако да, какви са те през последните години?

Напоследък са страшни популярни тези торти, които са с висока и тънка структура с издължени етажи. Интересно е да се отбележи обаче, че те трудно се постигат с материалите, с които се изработва по принцип една торта. Това е така, защото в България сме свикнали да ядем по-сочни, по-влажни сладкиши – а този тип структура изисква по- плътен и по-сух материал за пълнеж. Ще предложим различни решения в тази посока: торта, която да изглежда добре и според желанията на бъдещото семейство и същевременно да бъде много вкусна.

Друга тенденция, която се появи в сладкарството напоследък, са т.нар. „голи торти“ – тези на които се виждат блатовете – т.е. отстрани тортата е без глазура или частично покрита с глазура.

Има и определено засилен интерес – завръщане – към натуралните продукти, с които се е работило преди 20-30 години, вместо смеските, които бяха навлезли до скоро и се използваха широко както за блатове, така и за кремове.

Можем да отреагираме при специфични изисквания в състава на тортата да не влиза специфичен продукт, който не е основен – ядки, плодове, алкохол, нещо такова.

Влия ли дизайна на тортата на вкуса ѝ?

Видът на тортата определено повлиява вкуса. Сватбените торти не могат да се направят със същите пълнежи, каквито има по витрините на сладкарниците. Там често има торти с много крем, мусови пълнежи, които в една такава тежка структура не биха могли да издържат. Така че, да – има ограничения пред специфичния пълнеж на една такава бутикова торта, защото тя просто представлява една голяма маса от сладкарски материали, която трябва да се задържи в хубава и представителна форма и същевременно да бъде вкусна.

Какво включва работата на един сладкар-декоратор?

Преди всичко тази професия изисква изключително много техническа подготовка. Декораторът трябва да знае с какви материал работи и как да ги използва. Второ, задължително трябва да има креативност и художествено виждане. Дори когато работиш с готов модел, декораторът трябва да знае как точно да претвори това, което вижда на снимката. Много често обаче ни се е налагало да комбинираме два или три модела. Младоженците искат елементи от единия, поставени върху другия модел – където вече трябва да проявим въображение – как да съчетаем елементите така, че цялостната визия да заработи и да изглежда впечатляващо.

Има и случаи в които ни казват: „Искам торта, която да е красива. Харесваме тези цветя и цветове, всичко останало оставяме на вас.“ На нас такива задачи много ни се нравят, защото тогава вече декораторът може да развихри въображението си. Едно такова предизвикателство е много приятно и сме поласкани от доверието, което ни оказват клиентите.

Понякога скицираме няколко предложения за модел, изпращаме на клиентите и те казват, кое има допада най-много. Всичко е много индивидуално. Понякога клиентите ни се доверяват напълно, друг път искат да контролират по-отблизо процеса на раждането на идеята на тортата, но и в двата случая на нас ни е приятно да работим по този начин, защото сътворяваме нещо ново.

Отговаря ли декораторът и за вкуса на тортата?

При нас тези функции са разделени. Имаме декоратори, които не са сладкари и сладкари, които не са декоратори, имаме разбира се и комбинация – хора, които разбират и от сладкарство, и от декораторство. Но предпочитаме тази тясна специализация, за да можем да дадем наистина най-доброто на клиентите си. При нас работят художници, завършили художествена гимназия, художествена школа и всъщност са се научили да работят със сладкарски материали така, както са работили преди с художествени. От тази гледна точка тортата е произведение на изкуството.

Имаме торти, които са отнемали два или три дни за изработка, защото се е налагало да се вникне в детайла, да се направят много мънички орнаменти, които после да се съчетаят в едно цяло и резултатът е, бих казала, впечатляваща 3D картина. Това важи не само за сватбените, но и за празничните торти.

Колко голям екип стои зад изработването на една сватбена торта?

Отново зависи от модела на тортата. Понякога един декоратор си изработва цялата торта, включително предварителната подготовка и изграждането. Имали сме случаи, когато екип от 4 или 5 души работи различни елементи на тортата. Зависи от сложността на модела – тъй като някои от нас специализират в подготовката на предварителните елементи, други са добри художници, трети пък владеят техника с роял айсинг. Ако има комбинация от такива детайли се е случвало повече колеги да се включим към една торта.

Колко време отнема изборът и съответно приготовлението на една класическа многоетажна сватбена торта?

Имали сме предварителна заявка и 6 месеца преди сватбата. Най-късият срок е около месец. Реагирали сме и две седмици преди самата сватба, но това вече са спешни случаи, когато примерно други колеги са отказвали и се е налагало да влезем в положение. Като цяло е добре предварително да се даде заявката, тъй като в някои торти са включени доста орнаменти от сорта на примерно захарни цветя, които изискват дълга изработка. Понякога се изисква закупуването на специални материали, примерно някакви златисти бои или пък изпичането на захарна дантела, което също отнема много време. Добре при желание на бъдещите младоженци да имат подобна орнаментика в сватбената си торта да направят заявка по-рано, за да имаме достатъчно време да реагираме и да подготвим всичко според предпочитанията им, качествено, естетически издържано и в срок.

Хората знаят ли какво искат?

Имали сме всякакви младоженци. Има хора, които идват с напълно готова идея, казват – искам това – и ние съответно отговаряме можем ли да го изработим. Ако не можем, даваме алтернатива. Имали сме случай, в който младоженците имат обща идея и ние даваме насоки – какво би могло да се получи от нея като интересен резултат.

Вкус или визия? Кое е първото на което бъдещите семейства акцентират?

Вкусът на тортата много често отива съвсем на заден план. Забелязала съм, че хората по-скоро се интересуват от начина, по който изглежда тортата. Напоследък обаче – и това според мен е похвално – много от младоженците започват да се интересуват и от вкуса. Мисля, че това е добре, защото всъщност вкусът на тортата е това, което ще предложат на гостите, завършека на вечерта, на вечерята и това, което ще им остане върху небцето. Лично аз, ако избирам сватбена торта за себе си, бих помислила първо за гостите си, бих си избрала нещо вкусно и след това бих решила как да изглежда то.

Какво е най-предпочитано като вкус?

Шоколад. Той е абсолютен фаворит. Като цяло комбинацията шоколад и плодове също. Примерно, шоколад и банан, шоколад и малини, бял шоколад и кокос. Но понякога, когато сватбата е лятна или пък е на плажа, хората си избират нещо леко например йогурт или някакъв плодов крем.

Обичайно, сватбените торти са с дантели и цветя. Имали ли сте поръчки за по-различни визии?

При сватбените торти обикновено хората са традиционалисти. Не мога да се сетя за нещо странно и нестандартно, с изключение може би на цветови комбинации. Примерно – сватбена торта в черно и жълто или в лилаво и оранжево. Като орнаменти, интересни са някои по-екзотични видове цветя – сукуленти, африкански маргарити.

При празничните торти за други поводи обаче, сме правили всякакви неща. Примерно, при детските торти в момента е много популярна една торта, която е във формата на лабрадорче, което изглежда като живо. Това са неща, които преди години бяха немислими.

Тортите, които не приличат на торти – и изглеждат примерно като книга, животно и т.н. имат своите почитатели. Има обаче и друга тенденция – на завръщане към тортите, които помним от детството си. Към този тип торта, която прилича на торта и е по-скоро апетитна, отколкото шокираща във външния си вид. Моето наблюдение е, че хората се завръщат към по-натурално изглеждащите продукти.

Популярни ли са още топерите за торта – фигурки на младоженци?

Да, още са търсени. Понякога ги изработваме от захар, понякога клиентите си поръчват порцеланови фигурки. От миналата година станаха много популярни и друг вид топери – във формата на надпис, изрязани от плексиглас – love, Mr. & Mrs., инициали на младоженците, сърце – вариантите са многобройни. Изглеждат много красиво и стилно и ако в тортата има златисти или сребристи елементи се връзват много добре с цялостната визия.

Норма ли са днес дегустациите на сватбени торти преди окончателния избор?

Почти задължително е. Много рядко има случаи когато младоженците предпочитат да не дегустират – обикновено когато нямат време или когато са от друг град, но най-често приготвяме мостри, за да знаят какво точно ще получат на сватбата си.

Бихте ли разказали повече за добилия популярност през последните години „кенди бар“ (англ. „сладък бар“) и неговото място в едно сватбено тържество?

Обикновено кенди барът е свързан визуално със сватбата, роклята, оформлението на залата, пр. ако цветовете са преобладаващи лилаво, златно или пудра съобразяваме това – изделията в кенди бара да са в същата цветова гама. Ако тортата има определен мотиви – цветя или някакъв вид дантела – това също е добре да се отрази в кенди бара. Добре е той да обхваща визуално останалата част от сватбата. Много често младоженците ни изпращат поканите за сватбата си или снимка на роклята, на мястото, на обзавеждането – за да можем да почерпим вдъхновение от детайлите и да вкараме някои от тях като оформление в сладкишите за кенди бара.

Като вид изделия много популярни са мъфините, различни видове бисквити, различни форми, кейк попс – тортички на клечка, кошнички, целувки, макарони, различни видове кукис. Лятото не толкова, но може би за някоя зимна или есенна сватба и шоколадови изделия под формата на трюфели или шоколадови близалки. Казвам лятото не, защото шоколадът е капризен материал и трудно издържа например на слънчева светлина и затова за една лятна сватба не е препоръчително да има шоколадов кенди бар.

Решение на младоженците и сватбената агенция е, дали кенди барът да се предложи заедно с уелкъм дринк-а или в последващ по-късен момент.

Има ли отношение локацията на една сватба към сладкия бюфет и съответно сватбената торта?

Отношение към тортата има всичко, включително състоянието на пътя, по който ще се транспортира. Затова винаги питаме докъде ще се превозва тортата, къде ще се съхранява. Имали сме случаи в които сватбата е на плажа. Винаги предварително се уверяваме че има витрина, където да се съхрани до разрязването – така че да, важно е и това, как ще се транспортира, къде ще се съхранява.

Намират ли тенденциите от световното сватбено сладкарство своето място в България?

Да, но процесът е много бавен. Това, което се случва по света, се случва у нас след 5 или 6 години.

Според Вашето професионално мнение, каква е позицията на Гранд хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Според мен е много добра. Мисля, че Приморец е едно от предпочитаните места за сватбени тържества, съдейки от това, колко торти доставяме до там всеки сезон. Освен това, той е на емблематична локация, много близо до романтичните местенца в Морската градина. Също така, съдейки от срещите с персонала, професионализмът е на много високо ниво. Това със сигурност също има голямо значение за утвърждаването на силна позиция на Приморец сред сватбените места в Бургас и региона.

Открийте всички страни на едно сватбено тържество, включително сладката – на Grand Wedding Expo. Сватбеното изложение е с вход свободен и за участници, и за посетители. Специализираният форум ще сбере на едно място – в Гранд хотел и СПА Приморец, на 26 и 27 януари – сватбени агенции, фотографи, флорист, ювелир, дизайнер на детски официални облекла, последна колекция впечатляващи булчински рокли, ноу-хау от света на музикалното и светлинно оформление на тържеството и други важни акценти.

Заповядайте!    

FB-event-main С291 С333

 

Още сватбен ноу-хау открийте на 26 и 27 януари в Гранд Хотел и СПА Приморец, Бургас

Сватбата е един от най-важните моменти в живота на всеки. Прецизната организация на това събитие е залог за неговия успех и безупречно осъществяване. Ако сте казали „да“ и този специален ден за вас предстои в близко бъдеще, то не пропускайте Grand Wedding Expo – първото издание на най-младото сватбено изложение за Бургас и региона. На специализирания форум ще откриете професионалистите от този бранш, които ще покажат свои демонстрационни авторски щандове и ще са на разположение за консулт.

Официален старт на Grand Wedding Expo ще бъде даден на 26 януари (събота), а закриването е в късните следобедни часове на 27 януари (неделя). Входът и за участници, и за посетители е свободен. Инициатор, организатор и домакин на изложението е Гранд Хотел и СПА Приморец. Партньор на специализирания форум е DJ Service, Sound and Light.

И в двата дни на Grand Wedding Expo сватбените агенции от Бургас и региона ще присъстват със свои демонстрационни щандове, аранжирани в класически ресторант „Приморец“. На разположение за консулт ще бъдат и фотографи, осветител и озвучител. Свой постоянен представител и демонстрационни сватбени торти ще има сладкарска верига „Роза“. Бижута Belissima Marry Me ще предложат избор от над 400 модела базови брачни халки. Флорист Радослава Вълканова ще експозира декорация от живи цветя. Ще бъдат показани и разкошните сватбени рокли на Pronovias. Допълнителни събития с начало в определен ден и час в рамките на изложението ще покажат още сватбени акценти.

Част от Grand Wedding Expo е и сватбена и парти агенция „Magnetik day“. Ето какво разказва нейният основател и управител Петя Пазачева.

Г-жо Пазачева, бихте ли представили себе си и сватбена агенция „Magnetik day“?

Вече 10 г. сватбена и парти агенция „Magnetik day ” е част от празничните събития – семейни и фирмени: детски партита, рождени дни, юбилеи, ергенски и момински партита и други – на много хора. За мен като основател и управител, както и за моя екип, движеща сила през всичките тези години е било доверието на нашите клиенти и нашият стремеж да оправдаем техните очаквания напълно и по най-добрия начин.

Сватбените тържества са основен акцент в нашите услуги. Всяка сватба е уникална и изисква специално отношение и планиране, съобразени изцяло с бъдещите младоженци. При работата си сме водени от желанието да създадем тържество, което да надмине техните очаквания и да остави дълговечни топли и радостни спомени не само у бъдещото семейство, но и у техните гости. За нас винаги е изключително щастлив момент, когато решилите да встъпят в брак влюбени, изберат пътуването им в океана на семейния живот да започне с нас.

Доверието в екипа на Magnetik day означава сливане на нашите идеи, креативност, опит и познания с мечтите и желанията на бъдещите младоженци, за да сътворим заедно един изпълнен с красиви и незабравими моменти празник. С нас, сватбата е магнетичен ден, в който бляновете и романтиката срещат високи перфекционизъм и професионализъм, а пред любовта и фантазиите граници няма.

Кога е най-силният сватбен сезон в Бургас?

От дългогодишния ни опит бих казала, че най-силният и мечтан сезон за сватбени тържества е от май до октомври. Все пак, Бургас е едно от най-приказните морски места в България. Затова и е предпочитана локация за сватбени събития не само от бъдещите младоженци от региона, но и вътрешността на страната и от чужбина. Морските пейзажи са магически по всяко време на деня – включително, когато вечерта настъпва с впечатляващ залез. Тези разкошни природни акценти добавят естетика и емоции към сватбата. Разбира се, тържества се организират и през другите, нелетни месеци. Но периодът май-октомври е любим, главно заради хубавото време, многото възможности за провеждане на изнесени церемонии – или защо не цели тържества – на открито.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

За мен и моя екип е чест и удоволствие да бъдем част от Grand Wedding Expo. Благодарности към Гранд Хотел и СПА Приморец за инициативата и смелостта да организира подобно мащабно събитие, при това, напълно безвъзмездно.

Ние, Magnetik day“, няколко години подред заедно с колегите от „White magic” организирахме сватбено изложение Burgas Expo. То събираше на едно място разнообразни компании, чиито услуги и продукти превръщат всяко едно събитие в специален празник. Затова, от пряк опит знаем, колко отговорно и значимо е организирането на подобен специализиран форум. Наясно сме също така, колко вълнуващо е това и колко високи ползи има за бъдещите младоженци – да могат на едно място да открият най-доброто за своя сватбен ден – от сватбени агенции, дизайнери на облекла и бижута, професионални фризьори и фотографи, до производители на бутикови торти, флористи и други свързани със сватбеното тържество специалисти.

Какво ще покаже Вашата сватбена агенция на гостите на Grand Wedding Expo?

Ще покажем нова авторска линия за визия на сватбена маса.

Според мен, придържането към модни тенденции в сватбената декорация е трудно приложимо на практика. До голяма степен бъдещите семейства са тези, които диктуват стила на своето събитие. Ние предлагаме идеите, визията, цветовете – но всичко се пречупва през едно единствено ограничение – индивидуалния вкус на двойката. Както обичам да казвам – ние не сме магьосници, но влагаме своеобразна магия във всичко, което правим, през всичките години работа. А когато съберем желанията на бъдещите младоженци с нашите идеи, креативност, опит и знания, резултатът е неизменен успех и незабравими моменти и спомени.

Превръща ли се използването на услугите на сватбените агенции в норма?

Според думите на всички, които са избирали услугите ни през годините, сватбеният агент е по-скоро голямо улеснение. С нас, хората се чувстват по-спокойни и по-сигурни. Ние сме вид гаранти, че всеки детайл ще бъде осмислен, прецизно планиран и нищо няма да не бъде пропуснато. Услугите на сватбения агент означават и че каквито и да било непредвидени проблеми, които могат да възникнат, ще бъдат решени по възможно най-добрия начин, защото професионалният екип контролира непосредствено всички дейности преди и по време на сватбения ден и за всички ситуации винаги има подготвен план „Б“. Идеята на професионалната услуга на сватбения агент е младоженците да се почувстват като гости на своя празник и пълноценно да се насладят на момента.

Утежнява ли допълнително бюджета използването на услугите на сватбена агенция?

За утежняване на бюджета не може да се говори, точно напротив. Сватбените агенти предлагат най-оптималния вариант на всеки, спрямо конкретния бюджет. Наемайки сватбена агенция вие избирате за себе си професионалист, който ще ви насочи в най-правилните избори на екип за работа, флорист, сладкар, танцьори и въобще всички детайли, до най-малкия, които ще ви спестят не само време, но и ще ви застраховат от избора на нехармонични и неикономични решения.

Имали сме младоженци, които преди да ни се доверят са опитали сами да се справят с организацията на сватбения си ден, но по една или друга причина не са успели в координацията на всички детайли и задачи и затова в последствие са избрали да оставят нещата в наши ръце.

Колко време отнема подготовката на една сватба?

В последните години голям процент от младоженците ни са от чужбина и организацията на сватбеният им ден започва минимум година по-рано, за да може всичко да върви по план и дните преди събитието да са свързани по-скоро със спокойни моменти и довършителни последни детайли, а не с непрестанно тичане по задачи. Естествено имаме и безброй случаи, в които се е налагало сватбата да се организира в много кратък срок (месец или дори седмица), но това по никакъв начин не е повлиявало крайния резултат – за това свидетелства отличната обратна връзка и благодарността на младоженците.

Кои са най-интригуващите сватбени проекти, по които сте работили?

За нас всяка една сватба е специална и всички младоженци са еднакво важни и значими. Отделяме специално внимание при организацията на всяко събитие, независимо дали е малко семейно тържество или приказно сватбено парти с много гости. Едно от най-големите ни успешно преодолени предизвикателства е организацията на сватба за 900 гости. Времето, енергията и усилията, обема работа бяха в пъти повече от обичайното, но благодарение на прецизната организация и екипа до мен всичко мина повече от прекрасно. Младоженците бяха изключително доволни и благодарни, а за нас остана най-прекрасното чувство – на удовлетворение, че не сме предали доверието им.

Като цяло всяка сватба е красива и незабравима и остава в нас за цял живот!

Каква емоционална удовлетвореност Ви носи работата като сватбени консултанти?

За мен най-големият подарък е да видя усмивки на лицата и благодарността в очите на моите младоженци. Мога съвсем  откровено да кажа, че с много голяма част от младоженците ни сме приятели и доста от тях ни избират и за други прекрасни събития в своя живот. Не мисля, че има по-голяма награда от това!

Каква според Вашето професионално мнение е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Гранд Хотел и СПА Приморец е предпочитана сватбена локация от младоженците не само заради изисканата база, която предлага, но и заради услугите – храна, класен сервиз и т.н. Факт е, че за един немалък процент от нашите младоженци, които планират събитието си в рамките на Бургас, Приморец е топ локация.

Grand Wedding Expo е окрупнена бляскава възможност, да видите сватбеното тържество в детайли, претворени от професионалистите в бранша. Заповядайте на 26 и 27 януари в Гранд Хотел и СПА Приморец. Освен постоянните експозиции и специалисти, част от изложението ще са и допълнителни тематични подсъбития. Предстои обявяване на пълната програма. Входът и за участници, и за посетители на тематичния форум е свободен.

Public Release. Magnetik Day. Grand Wedding Expo. Grand Hotel & SPA Primoretz. Picture 2

popsugar.com

От Хубавата Елена, през златната ера на Мерелин Монро  до манията по Скарлет Йохансон – пределно ясно ни е, че по-голямата част от мъжете предпочитат блондинки. Но защо е така?

Оказва се, че причините са най-различни, но се делят главно на две категории – генетични или пък наложени ни от попкултурата.

Нека разгледаме някои от причините сега, а брюнетките да не ни се обиждат, защото и ние сме едни от тях.

1. Младежкото излъчване

Русите коси подмладяват, а около лицето на една девойка създават ангелски ореол. В кръвта на повечето мъже е заложено желанието да закрилят половинката си и затова една жена с миловидно лице и руса коса веднага събужда в тях нежност и намерението да я предпазят от всичко лошо. Освен това с възрастта косата обикновено потъмнява и светлите коси са признак за младост и следователно – за плодовитост.

2. Нежната бяла кожа

Обикновено русите коси вървят в комплект със светла кожа, която също може да ни подмлади. Освен това върху бялата кожа по-лесно си личат здравословните проблеми, които жената има – така с един поглед мъжът може да установи дали потенциалната му половинка е здрава. Ако тя има бяла и чиста кожа, това я прави много по-желана. Всички това, разбира се, се случва на подсъзнателно ниво.

А и нека отново се върнем на желанието на мъжете да бъдат закрилници – русата коса в съчетание с белоснежната кожа създава представата за нежно създание, което трябва да бъде обгрижвано и закриляно. Разбира се, това може да няма нищо общо с реалния характер на русата дама.

3. Те са по-женствени

Local Flavor
Local Flavor

Според изследванията блондинките обикновено имат малко по-високи нива на естрогена в сравнение с брюнетките и по-ниски нива на тестостерона. Тази особеност обикновена е съчетана с фини черти на лицето, малък нос, малка челюст, нежни рамене, по-малко окосмяване и дори до по-невинно детско поведение и игривост. Всички тези особености правят блондинките по-привлекателни за мъжете, дори и господата да не го съзнават.

4. Те се срещат по-рядко и затова са по-привлекателни

В днешно време е лесно да станеш блондинка, но естествено русите коси се срещат много по-рядко в сравнение с кестенявите, затова и блондинките са смятани за по-екзотични и интересни. Те се ценят най-много именно при народи, при които преобладават брюнетките.

pixabay.com
pixabay.com

5. Те обичат флирта и забавленията

Според едно проучване 63% от мъжете смятат, че блондинките са много по-достъпни от брюнетките – с тях се общува по-лесно, те са забавни, приветливи и не приемат нещата толкова сериозно, колкото техните тъмнокоси приятелки. Според стереотипите блондинките просто обичат да се забавляват повече.

1726653

6. Камерата ги обича

Блондинките са много по-фотогенични от останалите жени, затова много модели и актриси си изрусяват косата. Вероятно заради тази фотогеничност на блондинките им е по-лесно да си намерят половинка в сайтовете за запознанства.

7. Те се забелязват по-лесно

Само 2% от жените са естествени блондинки и стига да не живеете в скандинавска държава, има голяма вероятност да сте единствената естествена блондинка в стаята, което ви отличава от другите и ви прави по-запомняща се.

8. Блондинките имат страхотна коса

Блондинките имат повече на брой косми в косата си, но обикновено косата им е по-тънка и по-нежна. Това изисква повече отдаденост при поддържането на прическата. А по-старателните грижи водят до прекрасна коса, която ти идва да докоснеш.

f5e318bb2265663a67cd068141c93651

9. Заради киното и медиите

Както казахме, камерата обича блондинките и те са по-фотогенични, затова можем да видим толкова много блондинки сред известните дами, а когато всички ти казват, че „Мъжете предпочитат блондинки“ и „Блондинките се забавляват повече“ започваш наистина да го вярваш.

10. Всички цветове отиват на блондинките

Пазаруването е много по-лесно, когато си с руса коса – просто всеки цвят отива на косата ти! Може би затова според проучванията мъжете намират блондинките са по-стилни.

Източник: dama.bg

Снимки: Ивайло Караколев
Бургаският дизайнер отбеляза 20 години от създаването на бранда си с уникално ревю-спектакъл в препълнената зала на ДТ“Адриана Будевска“

Женственост, сексапил, изящество и лукс показа в последната си колекция бургаският дизайнер Мария Диомова по време на ревюто-спектакъл в ДТ „Адриана Будевска“. В препълнената зала на театъра бургазлии и гости на града имаха възможността да се докоснат до царствените уникати на „ДИОМА“, представени от професионалните модели на Модна агенция „ИНТЕРМОДЕЛС“.

В новата колекция Мария Диомова не изневерява на стила си и залага на ръчно изработени дантели инкрустирани с мъниста и камъни. Роклите са истинско произведение на изкуството. Изцяло затворени без нито един виден шев задоволяващи  всички изисквания за рокли от котюр.  Царствени и впечатляващи, роклите са сякаш изваяни в една съвършена хармония от материя и линия. Създадени с  много любов, подчертавайки красотата на всяка дама.

„ДИОМА“ залага на спиращи дъха V-образни деколтета стигащи до талията. Величествено кралско излъчване с богати обемни поли от висок клас дантела. Тоалетите са особено щадящи,  прикривайки несъвършенствата на тялото.Подходящи са както за високите девойки, които могат да си позволят повече набор в талията тип „принцес” или „А” силует, за по нисичките.

Всичко това почитателите на бранда имаха възможността да видят по време на ревюто-спектакъл, по повод 20-години от създаването на модната линия в Бургас. По време на отделните дефилета публиката имаше възможността да се наслади на изпълненията на гласовитите певици Преслава Минасян и младата Калина Енчева от последния сезон на „Гасът на България“. Впечатляващ бе и балета на лауреатите от Танцова школа „ЕСТРЕЛА“. Бурни овации обра и представянето на модната линия на младата, но изключително талантлива Стефани Матева и нейния бранд “Fame Fashion”. Водещ бе очарователната Натали Аведисян, а част от царствените бални рокли на „ДИОМА“ бяха представени от Мис България 2018 г. – Теодора Мудева.

За прическите на моделите по време на събитието се погрижиха от екипа на Christian Of Roma, гримът бе дело на Петя Петрова – Make Up Studio. Медийни партньори на модния форум бяха e-BURGAS.com и DronBurgas.com.

resize

Овен 
Не лош ден, до голяма степен способстващ за изпълнение на Вашите желания. Сутринта са възможни съмнения, но още преди обяд от тях няма да остане и следа. Това е добро време планомерно да разширите своите знания( например философски или професионални). Моментът е подходящ и за уреждане на въпроси, отнасящи се до недвижими имоти в друг град или в чужбина. Може успешно да преминете събеседване. Ако имате намерение да действате със задгранични партньори или да започнете бизнес там, непременно спазвайте буквите на закона и не се опитвайте да ощетите когото и да било. Чуждите права трябва да бъдат зачетени.

Телец

Домашна почивка и релаксация са най-подходящите занимания за този ден. Не е необходимо да се стремите към нови усещания, защото едва ли ще се окажат приятни. По-добре е предпочитанията Ви да бъдат за привичните приятни занимания. Чувствителността Ви към физическо натоварване е повишена и затова ако се занимавате със спорт, това трябва да стане под наблюдението на опитен треньор. Има вероятност за възникване на конфликти с роднините. Несходството във възгледите по много важни въпроси само по себе си е лошо, но разногласията може да се задълбочат поради несъвпадение на имуществени интереси, а конструктивен диалог може да се окаже практически невъзможен.

Близнаци

Първата половина на деня може да бъде развалена от професионални трудности. Може да Ви стане ясно, че на сегашното Ви работно място не Ви дооценяват. Не се разстройвайте! Помислете в коя организация или институция биха били радостни да си сътрудничите, и то – взимайки под внимание Вашите условия. Денят ще бъде щедър на интересни срещи и вероятно ще имате възможност за запознанство с много симпатични хора. Не трябва да форсирате събитията, се ограничете само с невинен флирт.

Рак

Помислете, защо не Ви харесва у Вашия човек тази или онази черта. Може би с нея напълно може да се помирите, ако им сложите друго название?… Например не дрънкало, а общителност; не лъжец, а фантазьор. Днес е благоприятен ден за експерименти и самовнушения. Опитайте!

Лъв

През този ден Вашият любим човек ще се издигне в очите Ви, независимо дали ще направи нещо за тази цел, или не. Просто така ще се подреждат картите на гадателската маса на съдбата. Постарайте се да направите всичко възможно, за да извлечете максимална изгода от създалата се ситуация.

Дева

Бъдете предпазливи и внимателни при общуването с шефовете: излишно смелите изказвания и излишната независимост на разсъжденията, може да доведат до понижаване на заплатата и загуба на предишния професионален статус. Деловите преговори изискват прекалено внимание и затова ги проведете на добре известна територия. За съжаление в дома си няма да успеете да се отпуснете и да отпочинете. На раменете Ви ще легне товар от чужди грижи. Това ще Ви отнеме много сили, а чувството за морално удовлетворение все няма да се появява. Но пък вечерта все пак ще има възможност нещо да Ви зарадва.

Везни

На представителите на този знак на Зодиака днес звездите препоръчват, да не излизат в прекалено леко облекло. A когато сте в помещение, препоръката е, да се обличате по-семпло, за да не давате поводи за ревност от страна на половинката. Имайте предвид, че днес ще е особено раним и склонен към преувеличения. Най- хубаво е, колкото се може повече време да прекарате заедно .

Скорпион

Замислете се за миналото: от събитията на отдавна отминалите дни имат полза, ако се вгледате внимателно в тях. Анализирайки своите и чуждите постъпки, ще стигнете до неочаквани изводи, които ще Ви позволят да избегнете грешките в бъдеще. Ще стане възможно възстановяването на стари делови връзки, които сега ще се окажат много полезни и ще открият отлични перспективи. Само че в личната сфера опитите да се върне загубеното, са обречени на неуспех. Лесно ще си върнете човека, с когото някога сте се разделили, но нито радост, нито дори обикновено удовлетворение, няма да Ви донесе това.

Стрелец

Стрелците дне ще се отличават с неподозирано коварство, благодарение на което ще постигат и своите невероятни резултати. Няма проблем, с който представителите на знака не биха могли да се справят. Само че за последиците от своите постъпки те се замислят рядко и малко се вълнуват от отношенията на обкръжаващите. Затова рискът да си спечелят нови врагове, е много голям. Трябва да се отбележи, че днес много или малко, те уверено ще игнорират леките пътища. Естествено, има и свое обаяние да се опитат да прокарат своя пътека, но за целта е нужно прекалено много време, което би било възможно да се използва за нещо по-полезно.

Козирог

Днес на Вашия любим човек ще бъде доста трудно да се помири с това, че е завършил някакъв пореден етап от Вашите отношения.Опитайте се да го убедите, че скоро започва следващия, а той ще бъде много по- добър, по-ярък, топъл и интересен от предходния.

Водолей

Неочаквано и за самите Вас, ще се окажете в центъра на внимание, а това навярно ще Ви зарадва. А и на кого не би харесало всеобщото внимание, комплиментите и приятните признания? Само че трябва да сте претенциозни внимателни : избягвайте провокационното поведение , тъй като интересът към Вашето поведение може да се окаже преднамерен. В къщи Ви очакват редица малки радости: подаръци от членовете на семейството, приятни сюрпризи и просто удачни съвпадения. Ще имате възможност отлично да се повеселите.

Риби

Атмосферата на деня подтиква към нестандартни решения. Но за да реализирате това или онова оригинално намерение, ще се наложи да се придържате към определена дисциплина, а е възможно да се наложи да пожертвате някои и други възможности. Започнатото през вчерашния ден ще има смисъл само ако се завърши до края на деня. Ако имате желание за развлечения, от рано се погрижете за техническата безопасност. Любовните отношения Ви обещават изненади, като не всички от тях ще са приятни, особено ако става дума за интимна близост.

Източник: lamqta.com

Овен 
Време е да разпуснете и да си отпочинете, но, разбира се, не сами! Вселената Ви приканя да прекарате времето с този, с който просто умирате от желание да бъдете. И вместо да се мъкнете по улиците, заведете го в своето гнезденце, отпуснете се и се насладете на хубавата вечер.

Телец

Избягвайте неделикатността в обществените връзки, а обидите и недоразуменията – в романтичните. Постарайте се да сътрудничите и да бъдете искрени в професионалната работа и социалния живот. Ако възникнат финансови проблеми, се пазете от неетичност. По време на пътуване или на разходка може да се почувствате не съвсем комфортно. Ако се обърнете за помощ към член от семейството, рискувате да получите отказ(възможно е това да стане по съвсем обективни причини, които по никакъв начин няма да са свързани с отрицателно отношение към Вашата особа). Това не е най-подходящия момент за оказване знаци на внимание и правене на подаръци на малко познати хора.

Близнаци

Денят ще започне по не най-добрия начин: или ще възникнат трудности в общуването, или всичко ще Ви се изплъзва от ръцете. Само че малко след първата половина на деня, ще настъпи преломен момент. Благодарение на успешното стечение на обстоятелствата, ще можете да контролирате ситуацията, а и скоро всичко ще се промени. Приятни сюрпризи са възможни през втората половина на деня. Може да дойдат добри новини или да се появят възможности да затвърдите своите позиции. Денят може да се окаже свързан с взимане на важни (и верни) решения, свързани с работа и кариера.

Рак

През този ден Ви очаква радостна среща с Ваш отдавнашен поклонник, когото не сте виждали от преди хиляди години. Възможно е, ако трябва да се разчита на Вашата воля, да не бихте го видели още толкова години, но съдбата въобще не се съобразява с Вас. Затова, макар и да Ви е съвсем неприятно да видите това лице, съберете търпение и се усмихнете. В края на краищата всичко това не е за дълго.

Лъв

Ако някой въобще може да бъде наречен уверен в себе си човек, това сте Вие. Може би в последно време Ви се е искало нещо да промените, и днес това желание ще избухне с пълна сила. Тогава защо да се сдържате? Вие отлично знаете пред кого и като какъв искате да се представите. Това са първата и последната крачка. Всичко, което остава за Вас е, да запълните пространството между тях. Разбира се, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи и по тази причина ще имате основание да сте изключително горди със себе си.

Дева

Време е да отделите внимание на собствените си текущи потребности. Обкръжаващите Ви хора ще трябва да се съобразят с Вашите потребности, та даже да Ви окажат помощ. Ако сте родени през август, има голям риск днес преди обед да се сблъскате с допълнителна суета, а и с домашни или служебни неприятности. При това положение е важно да не падате духом, тъй като до привечер нещата ще се успокоят и всичко ще си дойде на мястото: например може да намерите начин да компенсирате своите финансови загуби. Важна работа може да започвате през втората половина на денонощието.

Везни

Днес се постарайте да бъдете максимално честни с Вашия любим човек. Всеки опит да скриете нещо, ще се окаже сериозен проблем за бъдеще. Наистина, да се говори много не винаги е най-леко и приятно, но понякога лекотата и приятността не са главни критерии в избора на правилната линия на поведение.

Скорпион

На Вашия любим човек днес ще се прииска, да Ви даде някакъв ценен съвет, а Вие непрекъснато ще бъдете с усещането, че не се нуждаете от такъв. В крайна сметка преди да направите каквото и да било, по-добре е като начало да изслушате това, което иска да Ви каже.Може пък действително да се окаже, че ще Ви свърши работа.

Стрелец

Взаимоотношенията ви със съмишлениците през това денонощие не може да бъдат наречени свободни и непринудени. Най-вече ще Ви се наложи да обсъждате стратегически въпроси или да се занимавате с корекция на сложни съвместни планове. Реализацията на общите дълговременни замисли може да се окаже под заплаха или да протекат при трудни условия, свързани със забрани и ограничения. Не губете самообладание и бъдете по-сдържани и дипломатични. В противен случай може да изгубите най-добрия си съюзник, с когото някога сте изяли един чувал сол, или да понесете финансови загуби.

Козирог

Не може да се каже, че днес, когато Вашият любим човек разбере, че не заема всички Ваши мисли и чувства, а само по-голямата част от тях, ще изпадне във възторг. Постарайте се да му обясните, че и две трети и три четвърти – това си е доста много. А може да бъде и повече, стига само малко да почака.

Водолей

Някой в последно време е предизвикал у Вас много позитивни емоции, като Ви е дал да разберете, че чувствата Ви са взаимни. И какво да правите от тук нататък? Като начало свалете от лицето си маската на шок, и се усмихнете. Може също да помислите, и къде да отидете заедно да вечеряте. Трябва да съберете сили, за да имате възможност да правите и за в бъдеще същото добро впечатление.

Риби

Денят обещава да бъде много успешен и приятен. Интуитивно ще чувствате, какво трябва да направите, та и на другите да не навредите, и своята цел да постигнете. Вие не просто плувате по течението, а следвате собствения си път. А пък факта, че за това не се налага да полагате каквито и да било усилия, се оказва просто приятна изненада. Днешният ден е много подходящ за общуване, и всички срещи на практика ще се окажат много приятни. Няма такъв човек, с който не бихте могли да намерите общ език. Интересното е, че всяко мимолетно запознанство може да прерасне в нещо голямо, стига само да поискате това.

Източник: lamqta.com

Светлана Пискунова, „Перфекта“: Да си добър сватбен агент не означава да можеш всичко, а да разбереш как младоженците си представят своя сватбен ден и да им предложиш точния екип

Г-жа Пискунова е част от Grand Wedding Expo не само като управител на сватбена агенция, но и като дългогодишен ритуалчик

Grand Wedding Expo е специализираният форум, който ще събере всичко за сватбата на едно място на 26 и 27 януари. Част от него ще са специалисти от различни свързани браншове, обединени от една обща цел: съвършеното сватбено тържество. Инициатор, организатор и домакин на тематичното двудневно изложение е Гранд хотел и СПА Приморец. Входът и за участници, и за посетители е свободен. Партньор на събитието е DJ Service Sound and Light.

Сред професионалистите, които ще бъдат на разположение за консулт, както и със свои авторски тематични декорации на Grand Wedding Expo, е Светлана Пискунова. Освен основател и управител на Сватбена агенция „Перфекта“, дамата е ритуалчик с дългогодишен опит. Ето какво разказва тя:

Г-жо Пискунова, бихте ли представили себе си и сватбена агенция „Перфекта“?

Казвам се Светлана Пискунова и съм управител на Сватбена агенция „Перфекта“. Агенцията се зароди като идея преди 14 години. До този момент вече бях натрупала опит в организирането и воденето на концерти и всякакъв вид събития, посредством 10-годишния ми стаж в бургаските медии. Липсваше ми обаче творческият аспект и търсех начин да изразя себе си, чрез идеите си. Затова смятам, че парти агенцията ми обединява в едно всички мои предимства и интереси и ми дава възможност да работя това, което обичам. Освен че съчетава хоби и бизнес ведно, тя ме кара да се чувствам полезна, защото обединява всички мои силни качества, посредством които аз правя моите младоженци щастливи в най-красивия и емоционален за тях ден. Не съм от хората, които смятат, че един човек може всичко. Не съм „човекът – агенция“. Да си добър сватбен агент не означава да можеш всичко, а да разбереш как младоженците си представят своя сватбен ден и да им предложиш екип, който да отговаря на техните изисквания.

Предимствата на „Перфекта“ в мое лице са най-вече в това, че аз самата съм ритуалчик, който може да проведе най-романтичния изнесен ритуал, на избрано от двойката място. Всеки ритуал се модифицира, за да бъде адресиран към конкретните младоженци.  Това го прави по-личен и много предпочитан от младоженците. Имайки предвид бума на интернационалните сватби, смятам, че е голям плюс за нас, че можем да предложим изнесен ритуал и на английски език. Някои от агенциите в Бургас, а вече и от София, се убедиха в предимствата на нашите ритуали и вече работят с мен като ритуалчик.

Не на второ място ще спомена, че сме едни от малкото агенции, които разполагат със собствен водещ на сватбени тържества. Както вече споменах – 10 години в телевизионните и печатни медии в града, а и вече 13 години в този бранш са ме направили перфектния сватбен водещ, който ще издигне тържеството на едно по-елегантно ниво.

В сферата на декорацията предпочитаме да пресъздаваме визии за всяка булка и се радваме на тези, които идват със собствени идеи и ни предизвикват да създаваме нови и уникални декори за техните тържества.

Кога е най-силният сватбен сезон в Бургас?

Най-силен естествено е летният сезон, защото няма по хубав „декор“ от морето. Предимствата на топлото време, дългия ден, чистия въздух, а защо не и възможността кулминацията на сватбеното тържество да бъде заря!

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Най-важен, разбира се, е личният контакт с бъдещите младоженци. Важно е да имаме връзка с тях и да чуем техните идеи и желания.

Мотивира ни и идеята да създадем и покажем нещо ново на младоженците в Бургас. Обичаме тръпката от новите проекти и предизвикателства и за нас това бе достатъчно, за да прегърнем идеята.

Какво ще покаже Вашата сватбена агенция на гостите на Grand Wedding Expo?

Ще представим декор на сватбена маса, чиято визия подготвихме специално за изложението. Аз самата ще бъда на щанда, за да могат младоженците, които се интересуват от изнесени ритуали и водещ на сватбеното си тържество да направят връзка с мен.

Става ли използването на услугите на сватбените агенции норма?

Разбира се! Животът на младите хора става все по-динамичен и изпълнен с ангажименти и голяма част от тях вече се насочват към агенция, която да се заеме с всички подробности и детайли, за които те понякога дори и не предполагат.

Утежнява ли допълнително бюджета използването на услугите на сватбена агенция?

Всъщност тази част от младоженците, които решават да се справят с организирането на тържеството си сами, го правят точно с презумпцията, че ще спестят пари, което е абсолютна грешка.

Ето един пример: Когато решат да наемат дисководещ за тържеството си сами, те ще направят поне 3-4 срещи, ще загубят време, нерви. Пак ще им коства разходи (дори и без да го осъзнават). И това ще се повтори при наемане на фотограф, видеозаснемане, флорист, танцьори, струнен квартет и т.н., в зависимост какъв екип искат за сватбата си. Аз (а и всеки един колега) ще свърши това в рамките на една среща и то с няколко разговора по телефона. И не, това няма да утежни бюджета им, защото те ще получат директно офертата на колегата, на който се спрат.

Колко време отнема подготовката на една сватба?

Ако младоженците са избрали конкретна дата, имат предпочитания за локация и екип е хубаво да ги резервират година по-рано.

Най-интригуващи сватбени проекти, по които сте работили?

Най-много обичам изнесените ритуали на открито. Това е най-емоционалният момент за всички младоженци и за мен е страхотна тръпка да бъда част от него. Да видиш сълзи от щастие в очите на булката или родителите е несравнимо чувство. Сякаш точно в този момент се случва магията.

Като проекти, които се открояват в съзнанието ми с нестандартни идеи сега се сещам за сватба, на която младоженците бяха посрещнати в ресторанта от Дарт Вейдър и Принцеса Лея.

От сантименталните за мен проекти мога да отлича една сватба в традиционен български стил – с шевиците, с тъканите покривки и менчетата, чийто изнесен ритуал беше в етнографския музей в Созопол.

Каква емоционална удовлетвореност Ви носи работата като сватбени консултанти?

Както вече казах, аз съм не само консултант, а като ритуалчик и водещ вземам дейно участие в цялото тържество. Чувстваш се съпричастен към цялата тази любов, която виждаш пред себе си. Енергията на такива събития те зарежда до такава степен, че цялото натоварване, тичане и нерви, които хабиш при организацията и реализацията на едно такова тържество, за миг се изпаряват и си готов вече за следващото събитие, за следващата доза любов.

Каква според Вашето професионално мнение е позицията на Гранд хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Хотелът обединява в себе си всичко, което е необходимо за едно стилно и красиво тържество. Прекрасен кът на открито за изнесен ритуал, просторно място за Welcome drink и изискан ресторант за елегантен прием.

Grand Wedding Expo е най-новото сватбено изложение за Бургас и региона. В рамките на два дни – 26 и  27 януари то ще събере на една автентична сватбена сцена – Гранд хотел и СПА Приморец, специалистите от сватбения бранш. Те ще покажат различни моменти от сватбеното тържество и ще са на разположение за консулт. Предстои обявяване пълната програма на сватбения форум.

Овен 
Денят е много благоприятен: усилията Ви не са напразни, а резултатите от труда Ви ще се окажат именно такива, каквито ги очаквате. Не трябва да скривате своите амбиции и да се стеснявате от смели желания – обкръжаващите ще се отнесат към тях с уважение и охотно ще Ви признаят за лидер. Вероятно е укрепване на професионалните позиции. Това може да се изрази както в повишение в службата, така и в увеличаване на заплатата. Намирате се във властта на силни чувства, но не си губите главата, та затова промените в личния Ви живот ще бъдат с позитивен характер. Денят е много подходящ за нови запознанства.

Телец

Днес доста ще се поразвълнувате. Ще започнете да се съмнявате и в най-близките си хора и ще станете подозрителни и ревниви, макар че , в интерес на истината, не цялото Ви безпокойство е лишено от основание. Въздържайте се от необмислени постъпки и отложете изясняването на отношенията – днес можете да направите и кажете нещо, за което по-късно да съжалявате. Денят е подходящ за непланувани предварително занимания, които да повдигнат настроението Ви. Не изисквайте от себе си прекалено много. Най-важното, което трябва да направите е , да си осигурите позитивни емоции.

Близнаци

Денят няма да е особено успешен за Близнаците, тъй като слабостите и грешките на представителите на знака, ще се набиват на очи. Няма да е лесно да убедите хората, че сте способни на много неща, защото пропуските Ви помнят всички, а постиженията по някаква причина остават без внимание. В обкръжението си вероятно ще намерите човек, който е имал пръст в разпространената за Вас клеветническа информация. Денят е благоприятен за нови запознанства, като ще съумеете бързо да придобиете вярна представа за хората, с които имате работа. Романтични увлечения са малко вероятни.

Рак

Това е денят, от който може да се възползвате по Ваше усмотрение. Ще успеете да спечелите победа по няколко различни начина. Само че Вселената не предоставя такива дни, за да ги пилеете за домашна работа или за ремонт на шкафчето. Възползвайте се от това време, за да се сближите с околните. Прекарайте този ден, споделяйки своята философия и споделяйки своите чувства. Добри или лоши, Вашите мисли трябва да бъдат чути.

Лъв

Необходимостта да се трудите определено няма да Ви достави радост. А съвсем ли няма и на кого да я прехвърлите?.. Още повече онзи, когото обичате и с когото искате да прекавате времето си, също няма нищо против да промени плановете си в полза на малко романтично приключение във Вашата компания.

Дева

Няма никакви съмнения в това, че в кръга на възложените Ви задължения Вие се чувствате като риба във вода. Но има и такива дни като днешния, когато Ви обхваща леност, и когато Ви се иска да се избавите от всички задължения наведнъж. Това е нормално, защото всеки човек от време на време се нуждае от „междучасие”. Просто днес не е такъв ден, в който можете всичко да захвърлите. Не предприемайте никакви резки действия. Свършете всичко, което е неотложно,а след това ще си отдъхнете, както трябва.

Везни

Днес не си заслужава да подавате на своя любим човек дори и най-малкия повод за ревност. Искрата може да се разгори в такъв пламък, че да стане страшно не само на Вас, а и на тези , които ще имат нещастието, да се окажат недалече от Вас.

Скорпион

Много неща се променят, но за съжаление – съвсем не винаги така, както Ви се иска. Но през този ден всяко събитие открива нова възможност . Нужно е само време, за да забележите това, и да се възползвате от новата възможност. Наистина, често вземате правилни решения, ръководейки се от своята интуиция, но не винаги може да обясните на обкръжаващите (даже и на най- близките си хора), защо предприемате тази или онази крачка. Успешни ще се окажат покупките, дори и да са спонтанни и непланирани. Даже и множко да похарчите, пак няма да останете с празно портмоне.

Стрелец

Последните няколко месеца са се оказали за Вас много напрегнати. Даже може да се каже, че сте научили много неща за себе си и сте стигнали до удивителни изводи. Този продуктивен период ще продължи и днес, и ще се наложи да направите куп избори. Някои са сериозно изостанали и затова трябва да разпределите между тях своята енергия по съответстващ начин. Оставете вземането на незначителни решения на грижата на другите, и почувствайте, какво значи да отслабите контрола. Просто е удивително, колко енергия се освобождава отведнъж!

Козирог

Изключително много зависи от възможността Ви да се съсредоточите и бързо да взимате решения. Днешният ден няма да Ви даде време за размисли, претегляне на всички „за” и „против” , както и за изработване на оптимална стратегия. Трябва да дойдете, да видите и да победите. Това означава,че ще се налага да бързате почти постоянно. За влюбените всичко ще се подрежда много добре, а силните чувства буквално ще ги вдъхновяват. Днес самотните представители на знака не трябва да хранят големи надежди за нови запознанства. Не забравяйте, че първото впечатление можа да бъде измамно.

Водолей

Не се страхувате да рискувате в името на това, в което вярвате. Например ако мислите че Вие и някакъв човек има шансове да се окажете свързани с доста особени чувства, няма да се страхувате, рискувайки се да бъдете в неловка ситуация, да му кажете това. Разбира се, не винаги печелите в казиното на живота, но от време на време Ви се пада джакпота.

Риби

Днес е изключително подходящ ден, за да си покрещите с любимия човек един на друг. Не в смисъл да се скарате, а просто да поиграете на кавга, изясняване на отношенията и глобален скандал. И ще се насмеете на воля, и ще свалите напрежението, и гласните си връзки ще разработите. Колко полза от обикновени гръмки звуци!

Източник: lamqta.com

Стартира кастингът за новата Мисис Бургас 2019!
Емблематичния конкурс, превърнал се в традиция Мисис Бургас търси своята нова финалистка. Коя ще е тя ще стане ясно броени дни преди  Благовещение. Припомняме, че носителки на престижната титла през последните три години са Мая Великова, Надя Недялкова и Верджиния Иванова, като последната е и лице на настоящата кампания на конкурса.
Припомняме, че всички омъжени дами с професия, които желаят да се включат в конкурса могат да го направят, като изпратят следната информация: три имена, възраст, височина, снимка в цял ръст и портретна, телефон за връзка, както и кратка информация за себе си.
Организаторите очакват кандидатурите на всички желаещи на мейл: mrsburgas@gmail.com или в официалната страница на „Мисис Бургас“ във фейсбук.
Събитието ще се проведе на 22-ри март от 19:30ч. в Гранд Хотел и Спа Приморец.
 29542915_1112790268863315_6885442409626697656_n

Желанието на организаторите е да превърнат празника в приказно събитие

DIOMA Fashion – брандът превърнал се в символ на стил, грация и изящество, отбелязва 20 години от създаването си. По повод празника Модна къща „ДИОМА“ ще изненада всички с уникално ревю, в което ще покаже най-новите тенденции при вечерните и абитуриентски рокли.
„Веднъж докоснали се до произведенията на бургаския дизайнер Мария Диомова, дамите остават без дъх. Всяка рокля с марка „ДИОМА“ е направена прецизно, с много ръчен труд върху естествени материи и изчистени линии. Всяка дама, доверила се на Мария Диомова получава уникат-създаден, специално за нея. Защото за ДИОМА детайлът е от значение!
Желанието ни е да превърнем празника си в приказно събитие“, 
споделят организаторите.

За това ще помогне емблематично за Бургас място – ДТ „Адриана Будевска“. Театърът, наситен с изключителен дух и уникална атмосфера, ще бъде мястото, в което ще видим огромна доза грация, изящество и красота с новите модели на „ДИОМА“.
Модният форум ще се проведе на 18 януари 2019, от 18 часа в ДТ „Адриана Будевска“.

Вход свободен!

За повече подробности около събитието следете и във фейсбук: https://www.facebook.com/events/366337980835979/

https://www.facebook.com/diomafashion/

От витринатавиж всички

0
В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към...

Стилътвиж всички

0
От Хубавата Елена, през златната ера на Мерелин Монро  до манията по Скарлет Йохансон – пределно ясно ни е, че по-голямата част от мъжете предпочитат блондинки....
Открий ме в спорта