My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

куриози

ContilNet

Родител публикува в интернет задача от учебника на детето си и настава спор. Между възрастни хора, които би трябвало да са учили математика поне до края на гимназията.

Ето поредната задача, предназначена за ученици от втори клас. Освен да намерят отговора, децата трябва да опишат и пътя, по който са стигнали до него.

Няколко човека пътуват във влак.

19 души слизат на първата спирка.

17 души се качват.

Сега във влака има 63-ма души.

Колко са били в началото?

За пореден път се оформят два лагера.

1) Били са 65 – с двама повече, защото са слезли 19, а са се качили 17.

2) Били са 46, защото не трябва да броим първите 19.

Вторият отговор изглежда необичайно, но хората, които го застъпват, твърдят, че трябва да игнорираме 19-те души, защото те са слезли преди момента, за който се пита в задачата.

Или по-точно, защото един учител във Facebook написал така, пишат от Обекти.

Кой е прав?

Разбира се, първата група е права – отговорът е 65. След като са слезли 19, а са се качили 17, пътниците са с двама по-малко.

Но това не пречи спорът в Twitter да продължава повече от два дни.

Blitz.bg

Странен домат предизвика редица коментари в социалните мрежи. Очевидка е снимала зеленчука и го е качила в мрежата, съобщава БЛИЦ.

„Домат“ без нито една семка във вътрешността. Интересно как се е произвело това НЕЩО и как възнамерява да се размножи“, пише тя.

В коментарите се срещат реплики като: „Не възнамерява да се размножи. Само с купени Сортови семена на Монсанто. Или от село“.

Друг пък се шегува, че зеленчукът идва от Чернобил.

 
1505472397-5e-snpsbg

Galileo

Сексуалната справедливост е фактор, който малцина зачитат в последно време.

След като вече имаме равенство между половете, феминизъм и дори действащ матриархат, решихме да обърнем внимание и на някои други интимни случаи.

След дълго беседване и разглеждане на отношенията между двойките, върховният съд на Индия най-накрая заключи, че всяка жена, която отказва в дългосрочен план да прави секс със своя партньор, практически дава повод за развод.

До това заключение се стига, след като мъж потърси съда и поиска развод от жена си, чийто действия можели спокойно да се сравнят с психичен тормоз, както и липсата на всякаква интимност в продължение на 4 години и половина.

Сериозно, за толкова време вече трябваше да се е разкарал максимално бързо от там, ама уви. Съдът се произнесъл в полза на жертвата, след като станало ясно, че дамата няма дори причина да се държи така (на стари години откачат, ей) и съответно много скоро ще бъде щастливо разведена.

Преди да влезе в съда, бедният човек дори обърнал внимание на законите на страната и обявил, че се позовава на точка от брачния кодекс, основана още през 1955-а година.

Освен сексуалните услуги, жертвата била лишена от домашен уют и на нормални отношения с фамилията.

Очакваме Индия да даде специална награда на човека, който е успял да издържи жена толкова дълго време, както и да оцелее без никаква интимност.

Напомняме на читателите, че Индия отмени и закон, в който мъжете можеха да се разведат дори с изпращането на смс-и. Все ще развалят хубавото!

Източник: men.hotnews.bg

Google Plus

700 лева за вадене на рибена кост от гърлото на малко дете поиска частен медицински център от италиански туристи в „Златни пясъци“.

На 15 август рибена кост засяда в гърлото на 5-годишния син на семейство Тимис по време на вечеря. Хотелът звъни на частен медицински център, с който има договор.

„След прегледа, лекарят каза, че не успява да премахне костта и е необходимо да отидем в болницата с линейката“, разкри майката Адриана Саплонтай пред БТВ.

В болница „Св. Анна“ във Варна ги очаква друг лекар. „Успя след множество опити да извади костта. Аз държах детето, а големият ми син светеше с фенерчето на телефона, насочено към гърлото му. Пинсетата, с която работиха не беше стерилизирана”, обясни преживяното майката.

Доц. д-р Петко Маринов, представител на частния медицински център, обясни, че това са цените, договорени със застрахователните компании. „Това означава, че това са разумни цени. Въпреки, че всеки един център има право на собствено ценообразуване“.

Саплонтай добави, че лекарите заявили, че не им е необходима международната европейска здравна карта и е нужно само да си платят фактурата. Майката твърди, че във фактурата има описани процедури, които не са правени, като поставянето на упойка например. Медицинският център отрече и обясни, че детето не е имало застраховка.

„Това, което е калкулирано във фактурата съответства на ценоразписа на лечебното заведение“, категоричен е д-р Маринов.

Сумата все пак не е платена.

novini.bg

Пловдивският митрополит Николай заклейми и забрани небесното шоу Персеиди още преди до да се състои, защото предразполагало към разврат. Това стана по време на сутрешната литургия.

„Ще се намеся драстично в астрономията, защото тя вече ужасно се намеси в морала, в живота на православните християни в България. Тази нощ младите хора ще лежат по разни поляни, за да гледат звездите и Бог знае какво още ще правят. Това са младежи, които вместо да изучават Бога Господа Исуса Христа, в училище изучават йога, даже на матурата пишат за тази покваряваща гимнастика. Тези млади души имат нужда от спасение, затова забранявам Персеидите! Анатема!”

Метеорният дъжд от потока на Персеидите се очаква да продължи през идните няколко дни. Очакванията са да има около 100 падащи „звезди” на час. Условията за наблюдение са благоприятни, защото Луната е в последните си фази преди новолуние и отразената от нея светлина ще бъде съвсем слаба.

novini.bg

cosmiq.de

Такса кетчуп, горчица и майонеза измислиха дюнерджийници и пицарии по морето. На различните места тя се среща по 1 или по 1.50 лв, пише „Телеграф“.

В созополско заведение клиенти искали да си поръсят сандвичите с кетчуп, горчица и майонеза. Усмихнат служител им ги подал любезно, без да обели дума. Туристите се шокирали, като разбрали, че за тези „екстри“ им били начислени допълнителни 4.50 лв, т.е по 1.50 за всяко.

„Добре, че не поискахме шарена сол и чубрица, че десетка не ни мърдаше“, шегува се изпатилият клиент във Фейсбук, добавяйки, че това е една от причините много нашенци да ходят в Гърция на море.

Подобен начин са въвели караваните за хамбургери. Обявените цени в менюто са прилични, но салатите се заплащат отделно по 2 лв всяка. Тази подробност се съобщава на клиента чак когато поръчката му е готова и той е поставен пред свършен факт. Така хамбургер с пиле, струващ 3 лв по ценоразпис, с добавени 2 салати и пържени картофи, става 9 лв.

По-луксозните и скъпи кръчми имат друг номер. Цените в менюто привидно са си съвсем нормални, дори изглеждат народни. Клиентът е впечатлен от салата за 2.50 лв или сафрид за 5 лв и пилешка пържола за 4 лв. Когато дойде сметката обаче, че обявените цени не са за порция, а за 100 грама от всяко блюдо. Малкото уточнение е вписано в менюто с още по-малки букви.

Pinterest

Наташа Смит, която поддържа редовни връзка от разстояние с гаджето си Джерард заяви, че е бременна и че той не е баща на бебето. Това е самият Исус Христос, твърди тя.

Жената казва, че докато е била в нощен клуб да се забавлява, ангел дошъл до нея и с докосване я „оплодил“, като казал, че тя е избрана да роди дете от Исус Христос.

„Каза ми, че има съобщение за мен“, споделя Наташа.

Нейното гадже не вярва в историята й. Той се опитал да разследва, това какво точно се е случило онази нощ и открило, че бащата на детето е наистина Исус ама не Исус Христос, а момче на име Хесус (на испански Исус) Лопес.

novini.bg

aggoureos.com

Традициите за сватбени тържества и церемонии са различни дори в градове, намиращи се на десетина километри един от друг, а какво да кажем за различните държави.

Но има и такива сватби, в които човек неволно се пита-дали става дума за тържество под звуците на Менделсон или е объркал мястото, пише Блиц.

Снимки от не съвсем традиционни руски сватби покориха напоследък интернет.

На тях се вижда как булката и младоженецът държат пистолети, как водката се радва на повече внимание от булката и как най-интересното на каменна статуя се намира между краката й.

Руснаците са уникални и в това.

Вижте галерията по-долу:

Куче се превърна в звезда по време на концерт на Виенския камерен оркестър в турския град Ефес, пише британският в. Дейли мейл. Лабрадорът излезе на сцената, когато музикантите изпълняваха Четвърта симфония на немския композитор от ХIХ век Феликс Менделсон.

Зрителите започнаха да аплодират четириногия меломан, който обра овациите на публиката.

Нито музиката, нито ръкоплясканията на хората не изплашиха кучето, което легна край краката на един от оркестрантите и се прозя.

Блиц

Тази сутрин инспектори от общинската дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ установяват автобус, спрял на непозволено място. През лятото движението в Бургас е затруднено и се следи строго за такива случаи, за да няма задръствания и инциденти.

А сега реакцията на шофьора – той съобщил, че е рожденик и поради тази причина не е хубаво да му съставят акт, после хвърлил 20 лева в служебния общински автомобил за почерпка и напуснал мястото. Инспекторите от УКОРС незабавно са уведомили полицейските органи, които със сигурност ще открият шофьора, за да получи своето заслужено наказание, полагащо се по закон.

Не правете така и не толерирайте подобни постъпки, дори когато ги извършват ваши роднини и приятели!

* Важно уточнение – на снимките се виждат служебни лица и свидетели, не и самият нарушител.

Още снимки

 

От витринатавиж всички

0
Броят на хората с Rh отрицателна кръв (Rh) е 15% от общия брой на населението на Земята. Има много предположения за това кои са...

Стилътвиж всички

Открий ме в спорта