Здраве

Модерно изследване, което определя поносимостта на организма към различните видове храни, дава възможност бързо и лесно да изясните кои продукти са вредни за Вас и кои са полезни. Нарича се електродермален скрининг и вече се предлага за извършване в Бургас, в Медицински център „Прайм Клиник“. Провежда се от лекар с помощта на специализирана високотехнологична апаратура – последен модел апарат Bio pulse TC.

Изследването дава информация за това как организмът реагира на различните хранителни продукти, общо над двеста на брой – месни и млечни храни, плодове, зеленчуци, подправки, алкохол, кафе, както и към други вещества – благородни метали, скъпоценни камъни и други. Съществува възможност за тестване на точно определен продукт по избор на пациента.

Анализът се базира на 3 основни принципа-различната енергийна структура на всяка храна, електромагнитни показатели на кожата и електроакупунктура.

Изследването е безкръвно и безболезнено. Включва контакт на активен електрод до конкретна акупунктурна точка на ръката. Продължителността му е 60 -80 мин. в зависимост от броя на анализираните материали. Подходящо е за възрастни и деца над 5 години, както и за всички, които искат да постигнат биоенергийно регулиране на метаболизма. Противопоказания за провеждането му са метална остеосинтеза на изследваната ръка, пейсмейкър. провеждащи се в момента химиотерапия и лъчетерапия, бременност и кърмене.

Резултатите се получават на момента, интерпретират се от лекар и при необходимост, той ще Ви препоръча подходящ хранителен режим.

Предварително записване за извършване на електродермален скрининг и консултация, пациентите могат да направят на тел. 0887 105 004 или на място в Медицински център „Прайм Клиник“.

LiveInternet

За да бъдем продуктивни, щастливи, успешни и обичащи, трябва да бъдем заобиколени от положителна енергия.

В натовареното ежедневие се срещаме с много хора, някои от тях посещават дома или офиса ни, настроенията ни се променят според събитията. Всичко това оказва влияние върху енергията край нас.

За щастие има как да въздействаме върху негативите, за да подобрим вибрациите. Споделяме няколко практики от фъншуй, които ще добавят повече хармония в живота ви.

Фигурка на медитиращ Буда

aliexpress.com
aliexpress.com

Поставете в дома си такава фигурка. Тя не само насърчава положителната енергия, но разсейва болката в резултат на неразположение, разсейва негативните енергии и благоприятства физическото и духовно здраве.

Черен турмалин

Черният турмалин „абсорбира“ отрицателната енергия, особено ако гостите в дома ви не са били добре предразположени. Това се случва, защото камъкът улавя негативните вибрации и подобрява настроението. Намалява безпокойството, депресията, предпазва от лоши енергии. Препоръчва се да се постави във всяко помещение и особено там, където има електроника, тъй като тя създава хаотична енергия в дома/офиса. Един път седмично почиствайте защитните камъни, като ги слагате в купа с вода, на слънце, за поне 4 часа.

Паралелна Реалност
Паралелна Реалност

Вятърни камбанки

Звукът от тях е толкова приятен. Може да ги намерите изработени от керамика, метал, дърво. Някои от тях имат и символи като сърца, монети и други. Когато избирате вятърни камбанки, обърнете внимание и на бройката. Така например 6 и 8 камбанки са най-популярният брой и те увеличават положителната енергия, докато за 5 се счита най-добрата бройка, когато искате да блокирате отрицателната. Поставете ги в дома, градината.

olharquitetura.com
olharquitetura.com

Ароматни пръчици

Градински чай, роза, лавандула, пачули, тамян са сред ароматите, за които се твърди, че са специфични за енергийно прочистване. Но най-ефективен ще бъде този аромат, който на вас ви доставя приятни емоции. Добавете го в дома си под формата на ароматни клечици, пирамиди, които изгарят, ароматна свещ. Снимка: istock

c06cb2fb2a84670df60851db74c47e3a

Свежи цветя

Всяко растение може да бъде полезно за поддържане на положителната енергия в дома. Въпреки това се смята, че особено ефективни в това отношение са лавандула, евкалипт, бял чай. Може да ги отглеждате в саксия или да ги поставите в дома си във ваза. Ако не можете да намерите тези растения, свежи букети от пъстри цветя ще свършат работа. Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg

СНИМКА: БНТ

Вчера Националната референтна лаборатория към Центъра е доказала в четири проби от област Сливен нов щам на вирус от група Б – „Виктория“. От 300 изследвани проби има 100 положителни резултата, което говори за епидемично разпространение. 84% са група Б, което е изненадващо – по-голяма част са щам „Ямагата“. 12 щама са група „А“. Това заяви в „Денят започва“ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, цитиран от blitz.bg

Наблюдава се усложнение при група Б, което засяга Централната нервна система. Проф. Кантарджиев призова директорите на болници да имат готовност в неврологичните отделения за приемане на такива случаи.

Области със завишени данни за заболявания – София, Пловдив, Благоевград, Сливен и Бургас. Там трябва да се следят внимателно инструкциите на Центъра по заразни и паразитни болести, каза Кантарджиев.

По думите му трябва внимателно да се следи бурното начало на грипа, да не се подценяват симптомите и да се търси медицинска помощ.

Източник: blitz.bg

Burgascity.com започна нова рубрика, в която психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева ще отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към които имате интерес, можете да изпращате на ka.peneva@abv.bg

Когато ни боли!

В основата на всяка болка стои неразрешим проблем. Много често чувам хора в кабинета ми, които ми казват: „ Знаете ли, колко зле се чувствам? Боли ме душата.

Душата не говори, но тя може да страда. Няма лекар, който да ви отвори сърцето и да прослуша пулсиращите тонове на емоциите ви.

Емоционалната болка е много по-силна от физическата, а последствията от душевната травма не могат да бъдат съизмерими с телесната.

Голяма част от проблемите ни са свързани с некоректни отношения на работното място, нещастна любов, загубата на любим човек, неприятни спомени от детството.

Няма причина, която да е еднакво уникална за всички хора. Всяко страдание, е строго индивидуално и всеки втъкава своите чувства и  разочарования в него, в зависимост от моментното състояние в което се намира. В такива, тежки моменти винаги търсим причините вън от нас и преживяваме себе си като жертви, някой е наранил нашите чувства, реагирал е различно на нашите очаквания и това ни е причинило болка. Сякаш отказваме да приемем суверенното решение на всеки човек да има собствено мнение и живот, различен от нашия. Винаги изборите, които правим са лични, и това правило важи и за хората, с които до голяма степен се чувстваме свързани.

Душевната болка е израз и на безсилието ни да променим негативните обстоятелства около нас и да създадем други, които биха ни донесли спокойствие и удовлетворение. Тя е несъизмерима с телесната болка, защото при втората има някакви граници и може да се облекчи с медикаменти.

При психическата болка, каквито и  лекарства да пием или алкохол, можем само за определен момент да я потиснем и след това тя отново се връща с двойна сила, до момента в който не намерим решение на проблема си.

Няма душевна болка, която да не се лекува, но само ако ние пожелаем. Това е въпрос на наше лично решение,  на това как ще приемем света около нас и как ще пожелаем да го променим. А за да променим нещо в живота си, ние първо трябва да го осъзнаем и приемем, да сме способни  да говорим за това. Затаяването на проблемите и потискането на болката не носи облекчение.

Нашето хедонистично общество ни тласка към производство на забавления и консумиране на щастие, в което болката и страданието отсъстват. Аз не съм привърженичка на нещастието, но считам, че в тъгата и загубата човек изгражда своята личност, също толкова, колкото и в блаженото щастие.

Ако се замислим за миг, целият ни живот е низ от загуби, раздели, гняв, болка и нещастие. И всяко едно душевно страдание е стъпало към нашата зрялост и независимост. Няма как да израстваме, ако не понасяме болката и разочарованието в живота си, но няма как и да изпитаме истинско щастие, ако не можем да се справим с поредното изпитание или душевна болка, а защо не  среща или събитие. което се нуждае да бъде преосмислено и оставено с благодарност в миналото за да можем по-мъдри да продължим напред.

 Семеен консултант Катя Пенева

Масова атака на вируси, в резултат – грипната епидемия отново чука на вратата. Картината е до болка позната – всяка зима, горе-долу по това време на януари. Децата са най-податливи на инфекции, особено най-малките заради нестабилната им имунна система. Учениците и младежите са също в тази група. Предразполагащи фактори са събирането на едно място, което е идеална среда за зараза.

В такива случаи трябва да намерим точната формула от активни съставки за укрепване на нашия организъм. Освен билкови чайове с мед и мултивитамини, чудесна алтернатива е и хомеопатията. Така, няма да навредите на организма, а ще го подсилите да се бори срещу агресорите. Подходящ продукт в това отношение е комплексния хомеопатичен специалитет ИМУНОБЕЛ. Той е българско производство и помага да повишим общия и локалния имунитет. В него са обединени 4 активни съставки: Ferrum Phosphricum /железен фосфат/  за засилване на имунитета в областта уши-нос-гърло, Calcarea Carbonica /черупка на стрида/ – особено ефективна субстанция  при възстановяване от тежки заболявания, Silicea  /силициев окис/ – при имунен дефицит вследствие употреба на антибиотици и Calcarea Fluorica /калциев флуорид/ за подкрепа на имунитета срещу  инфекциозни заболявания.

Имунобел може да се взема профилактично или след употреба на антибиотици. Подходящ е при рязко влошаване на защитните сили, свързани с остри възпалителни, инфекциозни състояния или отслабване на организма.  Идеално средство за увеличаване защитните сили на децата, но е подходяща алтернатива и за възрастните.

При вече установено заболяване, свързано с бронхит, кашлица или затруднено дишане може да приложите АСТНОБЕЛ. Той комбинира подбрани активни хомеопатични вещества в един специалитет: Самбукус Нигра – овладяващ бронхиалния спазъм, Бадиага – изчистваща насъбрания в алвеолите секрет, Антимониум Тартарикум – подсушаващ бронхиалното дърво, Дросера – блокираща спазъма и кашлицата и Пулмон Хистамине – повлияващ алергичната компонента при спазъм.

Астнобел може да се използва за терапевтиране и профилактика на остри и хронични бронхити, както и при дихателна недостатъчност, предизвикваща астма. Комбинацията от активни вещества ефикасно намалява характерния оток на бронхиалното дърво, както и трудностите при вдишване и издишване. Подходящ е при всички видове астма с придружаваща алергия, с хиперемия и оток, както и при хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/.

Уникален специалитет, насочен за справяне със секретите от носа, особено ако са придружени от болка в основата на синусите е СИНУБЕЛ.   Специалистите са на мнение, че ако вземем мерки навреме, няма да се стигне до по-сериозни последици. За отбелязване е и фактът, че при хомеопатията няма алергизиране, както и ограничението, валидно при традиционните капки за използване до 5 дни. Комбинираният специалитет Синубел е профилиран конкретно за синузитни проблеми, алергични синузити с редуване на катар и сухота. Съставките му са съчетани така, че може да се използва при остър фронтален синузит с воднист, дразнещ секрет и парещо сълзене от очите, както и при максиларен синузит с жълтеникав или гноен гъст и лепкав секрет, стичащ се в носната кухина. Помага също при усещания за натиск и болка в основата на носа.

Мощното му действие при всички тези състояние се дължи на комбинацията на няколко специфични съставки: Hepar Sulfuris Calcareum е „хомеопатичния антибиотик”, който се справя с бактериите, причинители на синузита, Mercurius Solubillis е щит срещу възпалението в синусите и гърлото, Kalium Iodatum, подсушаващ стичането на секретите и Sticta Pulmonaria за баланс на сухотата и сухото запушване на носа.

Не забравяйте – лечението с помощта на хомеопатия е безопасно и без странични ефекти. Затова и все повече хора й се доверяват.

lungdiseasenews.com

Тютюнопушенето е зависимост, която в началото изглежда като  доброволен избор. Добре е, ако успеете да се спасите от тази съблазън и да опазите здравето си. Но ако знаете със сигурност за вредата на цигарите, а не можете да ги откажете? Помнете, че ако имаше право на избор, вашият бял дроб никога не би избрал да пуши. Има обаче ефективна система за очистване на белия дроб, която трае само три дни и може да се провежда периодично от пушачите, както и от тези, които са спрели с този вреден навик, но още не могат да се отърват от пушаческата кашлица.

Два дни преди да стартирате, изключете от менюто си прясно мляко, сирене и кашкавал. Вечерта преди първия ден от изчистването изпийте два билкови чая (букет от билки) – това е полезно за червата..

1. Изпийте преди закуска сок от два лимона, разреден в 300 мл вода. Прясно изцеденият лимонов сок е богат на антиоксиданти, които се справят със свободните радикали и алкализират средата в организма.

2. Между закуската и обеда изпийте 400 мл сок от моркови, чиято функция е да алкализират кръвта.

3. По време на обяда изпийте по избор: ошаф от сухи плодове, кисело мляко с цели сушени кайсии или със сушени сливи. Сушените плодове съдържат калий, който ще тонизира целия организъм.

4. Преди сън изпийте 400 мл сок от червена или от черна боровинка (може и от замразени плодове). Като заместител може да се направи и сок от нар. Той помага да се справите с бактериите, предизвикващи белодробни инфекции.

5. Всеки ден вземайте топла вана. 20 минути са достатъчни, за да се отделят токсините през кожата. Още по-добър ефект се получава при потенето в сауна.

6. Последният етап на очистването е инхалацията. По старомодния начин кипнете вода с 10-15 капки евкалиптово масло и подишайте парите с наметната на главата кърпа.

След тези шест стъпки вече ще дишате по-леко. А колкото повече кислород получавате, толкова по-добре ще работи и мозъкът, толкова по-добре ще се оросяват и крайниците. Много скоро след като сте изчистили белия си дроб, ще започнете да мислите по-трезво, концентрацията ви също ще се подобри.

Руско чудо отказва от цигарите

Наричат тази отвара руското чудо за пушачи. Ефектът от отварата е необясним за официалната медицина, но след три месеца употреба се получава цялостното пречистване на белите дробове. Нерядко води и до отказ от цигарите.

За да си приготвите отварата, са нужни една шепа ситно начукани листа от живовляк. Те се слагат в стъклен буркан и се заливат с половин литър вряща вода. Оставя се да престои два часа на стайна температура. После се прецежда и е готова за употреба. Това е количеството за един ден. Разпределя се на няколко дози и се изпива до края на деня. На следващия ден се прави нова отвара и така в продължение на три месеца. Тогава си направете изследване и наистина ще се убедите в положителната промяна за дробовете си. Но най-важното е, че след това очистване на белия дроб много пушачи се отказват от вредния си навик – изпитват непоносимост към никотина.

Източник: zdrave.to

Ангел Кунчев Снимка: bTV

Заболеваемостта в страната продължава да расте и вероятно ни очаква по-сериозна грипна епидемия в края на януари. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. 

По думите му много е вероятно скоро да има нови области, в които да бъде обявена епидемия.

Заболеваемостта там е над 300 на 10 хил. души, отчете Кунчев.

„Статистиката донякъде заблуждава, трябва да се гледа в по-дълъг период – каза още той. – Ние не се съсредоточаваме само в цифрите, има доста други данни – отсъствия от училища, търсене на медицинска помощ, позвънявания в Спешна помощ, търсене на препарати в аптеките – които са много показателни“.

Системата е изградена на следния принцип – наблюдаваме 218 джипи практики във всички областни центрове, в чийто списъци има около 400 хил. души. Това е достатъчна извадка и тя ни дава представа и информация какво се случва, обясни гостът.

Прогнози избягваме да правим, тъй като при грипа винаги може да има изненади. Изненада е и щамовият състав тази година – винаги сме имали грипни епидемии, причинени от А вируси, тази година, поне засега, 80% положителните проби са за Б Ямагата. Очаквахме по-скоро паралелна циркулация, но все пак А да е основният посочи той.

Дали щамът е А, или Б обаче е без значение за пациента, лекаря или лечението. Има значение за нас какво циркулира и какво би трябвало да бъде включено в състава на ваксините за следващ сезон, каза още Кунчев.

Той подчерта, че е неправилно да се посяга към антибиотиците при грип. „При чиста вирусна инфекция антибиотикът няма ефект, той е излишен, да на кажа вреден“, изтъкна Кунчев.

По думите му противогрипните мерки, които може да се вземат, е да се ограничат контактите максимално, за който може да си го позволи, добра лична хигиена, особено при малките деца, правилно хранене, проветряване на помещенията. Времето има влияние, но малко.

В последните години установяваме повече хора, които се опитват да продължат да ходят на работа вече с явни признаци на заболяване, отколкото такива, които държат да вземат болничен, каза още той.

Източник: btvnovinite.bg

bestdoctors.bg

Община Бургас е в предепидемична обстановка, обяви говорителят на Здравната инспекция – Елица Карагьозова. До този момент са регистрирани 373 случая на заболели от Остри респираторни заболявания (ОРЗ). По данни на специалистите грипът, който върлува при нас е от тип А и тип Б.

Голям процент от болните са деца на възраст от 5 до 14 г., както и при възрастовата група 30г.-64г. Изчислената от здравните специалисти заболеваемост на 10 000 души е 1.839 промила.

Данните говорят, че Бургас е на крачка пред обявяването на грипна епидемия, но затова последната дума има Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Грипна ваканция ще бъде обявена при отсъствие на повече от 30 % от учениците в класните стаи. Тази мярка се провежда по преценка на епидемичната обстановка за всяко учебно заведение и по предложение на здравните власти.

Практиката сочи, че за да бъде обявена грипна епидемия заболеваемостта трябва да надвиши 400 регистрирани случая, а в Бургас до този момент заболелите са над 370.
В случай, че бъде обявена грипна епидемия се прекратяват свижданията и плановите операции в болниците, прекратяват се детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации./e-burgas.com

 

nepalbuzz.com

Увеличава се заболеваемостта от грип в София-област, Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Габрово. В Пловдив заболеваемостта все още не толкова висока, че да се говори за епидемия. Това съобщи за bTV директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

По думите му при грип в рамките на 2 – 3 часа се появяват висока температура, болки в мускулите, често има болки в гърлото и очните ябълки, и дразнеща кашлица. Неговият съвет е след съвет с личния лекар да се запасим с един от двата препарата на пазара, които са за лечение на грип. „Маските са полезни, за да предпазим здравите членове на семейството. Те трябва да се сменят на два часа“, напомни д-р Кантраджиев.

Припомняме, че Перник обяви грипна епидемия в края на миналата седмица. Това означава, че до второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците и профилактичните имунизации. 15, 16 и 17 януари са обявени за неучебни на територията на областта.

Източник: Actualno.com

pakuacuritiba.com.br

Китайският билкар Чен Дзи откри тайната на чудотворен еликсир, който лекува 9 болести, възстановява не само бъбреците, но и черния дроб и панкреаса!

Пийте този еликсир три месеца. Здравето на всички органи се възстановява. Това е напитка чудо. Билковият лек на китайския билкар премахва увредените клетки в тялото и забавя растежа им.
Това лечебно средство е много ефективно при лечението на редица заболявания, защото:

• предотвратява развитието на ракови клетки
• предотвратява заболявания на черния дроб, бъбреците, панкреаса, подпомага лечението на язви
• укрепва имунната система
• извежда токсините, подобрява храносмилането
• справя се с лошия дъх
• намалява менструалната болка
• повишава нивото на червените кръвни клетки в кръвта и понижава холестерола в кръвта
• понижава кръвното налягане и нормализира състоянието на кръвоносните съдове
• полезно е при хипотиреоидизъм – заболяване на щитовидната жлеза, причинено от липсата на йод в организма
• подобрява тена и подмладява кожата, правейки я лъчезарна и здрава
• много ефективен е при отслабване

Ще ви трябва: половин голямо или едно малко цвекло, два моркова и една ябълка.
Начин на приготвяне:
• нарежете цвеклото, морковите и ябълката на филийки
• изцедете сока от цвеклото в сокоизтисквачка
• оставете го за един час в стъклен съд в хладилника
• добавете сока от морковите и ябълката

Препоръчва се да се използва 30-40 минути преди закуска. Важно е да се спазва следното правило: не смесвайте всички съставки наведнъж. Първо се приготвя сокът от цвеклото, което трябва да престои известно време в хладилника в отворен стъклен съд. Това ще премахне някои вредни вещества от цвеклото, които могат да причинят гадене, повръщане, замайване. Когато тези вещества влизат в контакт с кислорода – губят свойствата си и не предизвикват странични ефекти.

Източник: zdrave.to

От витринатавиж всички

0
В древноегипетската Книга на мъртвите се казва, че украшенията с камък от малахит имат вълшебни свойства. В една от най-популярните славянски легенди се разказва са...

Стилътвиж всички