My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Горд Бургазлия

Детски хор „Милка Стоева“ при Младежки културен център – Бургас, под диригентството на Светла Стоева, спечели надпяването на хорове в 53-тия фестивал „Мокранчеви дни“ в сръбския град Неготин и получи престижната награда за хорови изпълнения – статуетка на Стеван Мокраняц.

Фестивалът, посветен на най-важния сръбски композитор Стеван Стоянович Мокраняц, се проведе в периода 15 – 20 септември, шест дни, в които организаторите на този традиционен празник поднасят една наситена програма от интересни музикални събития.

В първия ден след официалното откриване, на концертния подиум се срещнаха хорове от Сърбия, Словения, Албания и България – истинска балканска среща на хорови традиции. Бургаският детски хор защити достойно българската школа, като спечели наградата на това „надпяване“. С изпълненията си бургаските момичета извоюваха не само високите оценки на журито, но и изцяло завладяха публиката, изпълнила до край прекрасната зала на културния дом в Неготин. Към наградата е поканата за участие на състава като гост в следващото издание на фестивала.

„Мокранчеви дни“ е най-старият музикален фестивал в Сърбия и се организира от Дома на културата, със съдействието на Община Неготин.

Още снимки

 

„Изключително сме горди от  успехите ви в подводните спортове, с които прославяте Бургас и България по целия свят“. Това заяви зам.-кметът по здравеопазване, спорт и социални дейности д-р Лорис Мануелян на среща с Валентин Люцканов  от КПР „Черноморец – Бургас“, който е носител на престижното отличие Купа „България“ за 2018 г.

Бургазлията излезе с категорична преднина в критериума и оглави националното класиране с общо 484, 28.

Люцканов е осемкратен абсолютен шампион на България по подводен риболов.

Като капитан на Националния отбор на България по подводен риболов представи достойно страната ни по време на Световното първенство, което се проведе в Португалия от 7 до 9 септември 2018 г.

Люцканов получи и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов.

В Бургас откриха еко детска градина по скандинавски модел. Тя се намира в така наречения Районен център на комплекс „Меден рудник“, където е пълно с млади семейства с малки деца. В нея са настанени две яслени и две градински групи. Това са около 100 деца, много от които днес разгледаха за първи път новата градина заедно с кмета Димитър Николов.

„Преди време посетих Скандинавия и видях как отглеждат децата там. В Бургас имаме опита от построени вече 11 нови детски градини през последните няколко години. Решихме, че дванадесетата трябва да е нещо съвсем различно“, каза кметът Николов.

Община Бургас изгради новата детска градина без употребата на никаква пластмаса. Използвани са само рециклируеми материали. Неслучайно тя носи името на любимото на малчуганите по цял свят дървено човече Пинокио. Дървото е най-използваният материал и в екстериора, и в интериора. От него са направени столчетата, масичките, леглата, много от играчките. Назначените учители сами изработиха множество текстилни кукли, тъй като пластмасовите няма да са на почит. Детската градина е с чудесен физкултурен салон, облицован в дърво, който си има и стени за катерене. Близо до него се намира библиотеката. Дори шишетата и чашите на децата ще са от материал, различен от пластмасата.

Всички родители на приетите в ДГ „Пинокио“ малчугани предварително подписаха по своя воля декларация, с която дават съгласие за ежедневен престой на открито. Заедно с екипа педагози, те се обединиха около мнението, че максимално много часове навън ще са само от полза за физиката и здравето на децата. От влага ще ги пазят ботушки, непромокаеми якета и гащеризони, с каквито сезонно трябва да е екипирано всяко от тях. Извеждането навън ще става по преценка на учителите, съобразена с метеорологичната обстановка, като при лошо време, естествено, ще се остава във вътрешните помещения. Иначе детската градина е оборудвана с най-модерна газова отоплителна система, както и охлаждаща за лятото.

Родителите поеха и друг ангажимент – един ден в месеца всеки от тях да прекарва в ДГ „Пинокио“. Това не означава да отидеш на гости. Родителите знаят, че през този ден ще помагат на екипа в обгрижването не само на своето, а и на всички останали деца.

Тъй като малчуганите ще прекарват много време навън, просторният двор е проектиран и обзаведен като голяма класна стая на открито, но и като място за движение и спорт. Там има футболно игрище и комбинирани съоръжения за игра. Посадени са десетки млади дървета от най-различни видове, които не след дълго ще дадат хубава сянка. В двора има билкова градина. Очаква се родители и деца заедно да я напълнят цялата с различни видове ароматни растения, от които в столовата да се вари „чай“.

На двора има „музикални кутии“, сглобени от метал, дърво, бамбук, с които децата могат да произвеждат звуци. Там са монтирани различни видове учебни дъски: за писане с тебешир, за рисуване с боички, за лепене на магнити. На няколко места може да се играе морски шах. В двора има инсталация, в която може да се налива вода, за да се извършва наблюдение на нейното движение и други свойства, както и сензорна пътека с различни сектори, напълнени с речни камъни, кестени, пръст и есенни листа, върху които децата да стъпват.

От следващата седмица детската градина започва първата си учебна година със своите първи възпитаници. На днешното й символично откриване присъстваха още зам.-кметът Йорданка Ананиева, зам.-областният управител Севдалина Турманова, председателят на местния парламент Костантин Луков, директорът на общинска дирекция „Образование“ Веселина Таралова, общински съветници, много колеги на екипа на ДГ „Пинокио“ от други детски градини и училища в Бургас.

* На последните три снимки ще видите терена ПРЕДИ върху него да бъде построена детската градина.

Още снимки

 

Градът бил най-напред с програмата за английски език и с програмата за компютърно моделиране

Община Бургас предприема стъпки, с които ни показва накъде трябва да вървим.  В много други отношение градът е най-напред – с програмата за английски език и с програмата за компютърно моделиране от най-ранна възраст. Това заяви  министърът на образованието Красимир Вълчев по време на откриването на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

„Това е училище на бъдещето, но то е впечатляващо не само с материалната си база, а и с профила си и самия проект. През следващите десетилетия светът ще преживее мащабни дигатални трансформации. Дали ще преминем през тях ефективно зависи от това дали ще имаме повече подготвени деца. Това училище предлага отговор на това предизвикателство.“ заяви министър Вълчев.

Той допълни, че МОН се ангажира да даде всички предпоставки за за доброто функциониране, развитие и разширяване на училището. /e-burgas.com

Официалната церемония за откриване на новата и модерна Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас ще се състои днес, 11 септември, от 13.30 часа. От днес 108-те ученици вече провеждат своите първи учебни занятия във високотехнологичния кампус в ж.к. „Меден рудник“, изграден по западен образец – с отделни сгради, просторен двор, извън шума и трафика на големия град.

Създаването на специализирано учебно заведение по програмиране и иновации е по идея на кмета Димитър Николов, в отговор на необходимостта от ново професионално образование в последните години, ориентирано към потребностите на бизнеса и все по-засилващия се глад за специалисти в най-перспективните професии на бъдещето – роботика и изкуствен интелект.

Няколко месеца по-късно четирите сгради вече са напълно обновени и модернизирани, съобразно изискванията на IT гимназията, с поставени топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветление, нови отоплителни и електрически инсталации. Вътрешните помещения са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника – компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и др.

Старата столова се превърна в съвременен училищен ресторант, общежитието – в модерни стаи за настаняване на учениците, които не са от Бургас. Гимназията разполага още с нов физкултурен салон, нови кабинети и компютърни зали в училищния корпус, учебна фирма с лекционна зала, помещения за самоподготовка и високотехнологична лаборатория по роботика.

Просторният двор вече ще предлага на учениците богати възможности за спорт със своите нови игрища по волейбол, баскетбол, футбол и фитнес площадка. Нови алеи, зеленина и беседки ще предразполагат гимназистите към занятия на открито и отдих в свободното време.

За сигурността на модерния кампус ще се грижи 24-часова охрана и видеонаблюдение в сградите и на двора.

Училището стартира обучението през новата учебна година с две специалности – „Програмно осигуряване“ и „Приложно програмиране“. В първата ще се изучават роботика, изкуствен интелект и компютърните езици – C#, Java и Python. Втората специалност е свързана със софтуерно инженерство и разработване на приложения и програми за различни компютърни устройства чрез C#, Java и Java Script.

Учениците ще ползват най-съвременно дигитализирано учебно съдържание, разработено от най-добрите технологични компании в света – Microsoft и Google, съчетано с безопасна виртуална среда за обучение на всеки ученик с индивидуален достъп до него. Освен компютърни науки, в IT кампуса ще се изучава задълбочено и английски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е сред първите учебни заведения, които внедряват в обучителния процес на своите ученици собствен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се обучава заедно с учениците на високотехнологичното училище и да развива своите функционалности благодарение на тях.

За удобство на децата и спокойствие на родителите им ще бъдат пуснати три различни автобусни маршрути, максимално съобразени с местоживеенето на гимназистите, оставяйки ги директно до двора на учебното заведение преди първия учебен час, който ще започва по-късно от другите училища – в 08.30 часа.

Това превръща технологичната гимназия в единствената в региона, която ще предоставя уникалната възможност за обучение в най-бързо развиващата се професия в света, съчетана с професионална езикова подготовка и получаване на международен сертификат.

Официалната церемония за откриване на новата и модерна Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас ще се състои утре, 11 септември, от 13.30 часа. От днес 108-те ученици вече провеждат своите първи учебни занятия във високотехнологичния кампус в ж.к. „Меден рудник“, изграден по западен образец – с отделни сгради, просторен двор, извън шума и трафика на големия град.

Създаването на специализирано учебно заведение по програмиране и иновации е по идея на кмета Димитър Николов, в отговор на необходимостта от ново професионално образование в последните години, ориентирано към потребностите на бизнеса и все по-засилващия се глад за специалисти в най-перспективните професии на бъдещето – роботика и изкуствен интелект.

Няколко месеца по-късно четирите сгради вече са напълно обновени и модернизирани, съобразно изискванията на IT гимназията, с поставени топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветление, нови отоплителни и електрически инсталации. Вътрешните помещения са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника – компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и др.

Старата столова се превърна в съвременен училищен ресторант, общежитието – в модерни стаи за настаняване на учениците, които не са от Бургас. Гимназията разполага още с нов физкултурен салон, нови кабинети и компютърни зали в училищния корпус, учебна фирма с лекционна зала, помещения за самоподготовка и високотехнологична лаборатория по роботика.

Просторният двор вече ще предлага на учениците богати възможности за спорт със своите нови игрища по волейбол, баскетбол, футбол и фитнес площадка. Нови алеи, зеленина и беседки ще предразполагат гимназистите към занятия на открито и отдих в свободното време.

За сигурността на модерния кампус ще се грижи 24-часова охрана и видеонаблюдение в сградите и на двора.

Училището стартира обучението през новата учебна година с две специалности – „Програмно осигуряване“ и „Приложно програмиране“. В първата ще се изучават роботика, изкуствен интелект и компютърните езици – C#, Java и Python. Втората специалност е свързана със софтуерно инженерство и разработване на приложения и програми за различни компютърни устройства чрез C#, Java и Java Script.

Учениците ще ползват най-съвременно дигитализирано учебно съдържание, разработено от най-добрите технологични компании в света – Microsoft и Google, съчетано с безопасна виртуална среда за обучение на всеки ученик с индивидуален достъп до него. Освен компютърни науки, в IT кампуса ще се изучава задълбочено и английски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е сред първите учебни заведения, които внедряват в обучителния процес на своите ученици собствен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се обучава заедно с учениците на високотехнологичното училище и да развива своите функционалности благодарение на тях.

За удобство на децата и спокойствие на родителите им ще бъдат пуснати три различни автобусни маршрути, максимално съобразени с местоживеенето на гимназистите, оставяйки ги директно до двора на учебното заведение преди първия учебен час, който ще започва по-късно от другите училища – в 08.30 часа.

Това превръща технологичната гимназия в единствената в региона, която ще предоставя уникалната възможност за обучение в най-бързо развиващата се професия в света, съчетана с професионална езикова подготовка и получаване на международен сертификат.

От днес най-добрите ни гмуркачи влизат в надпревара за световна титла в Португалия

Валентин Люцканов от бургаския клуб по подводен риболов „Черноморец“ оглави класирането за Купа „България“ за настоящата състезателна година.Това стана ясно след финалната надпревара за престижното отличие, която се проведе в началото на месеца в акваторията на Приморско.
От всичките седем турнира за купа „България“, състояли се през състезателен сезон 2018, Валентин Люцканов триумфира с общо 484,28 точки. Следващото предизвикателство за Валентин Люцканов и съотборникът му от КПР „Черноморец“ – Бургас, Пламен Арабаджиев вече започна със старта на Световното първенство по подводен риболов в Португалия. Голямата надпревара в Атлантика стартира официално от днес и ще продължи до 10 септември.

Освен двамата бургаски състезатели в националния отбор на България влизат още Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“ – Приморско и Мирослав Илчев от клуб „Несебър“. Водачи на групата са президента на Българската федерация по подводни спортове – Атанас Катрафилов и треньора Марио Христов.

„Най-трудно е да застанеш на старта, после всичко се нарежда“

Бургас ще изпрати лятото с новия си бегачески фестивал „Бургас Рън„.  Площад „Тройката“ ще се превърне в притегателна точка за всички, които желаят да се включат в своеобразна туристическа обиколка на града, като се придвижат алтернативно – чрез бягане. Фестивалът е част от Европейската седмица на мобилността и ще се проведе на 16 септември. Всеки желаещ ще може да се регистрира за участие в една от трите дестинации – 1,5 км, 5 км или 10 км

Повече за бегаческия фестивал ни разказва неговият основен организатор Неделчо Андреев: 

Кога и как се роди идеята за фестивала „Бургас Рън“?

Всъщност в началото нямаше идея за фестивал. Ние сме група хора, които взимат участие в различни бегачески и триатлонски състезание из цяла България и чужбина. Никой от нас не е професионален атлет, напротив всички сме любилите на природата, бягането и бирата с приятели. В края на миналата година се събрахме и от дума на дума идеята започна да се заражда. Искахме да направим бягане в Бургас, само с една обиколка, в която да обиколим най-готините кътчета на града. Да дойдат бегачи от цяла България и да се забавляват докато тичат, защото и ние за това го правим да се забавляваме. Добре де, но само бягане не е достатъчно, нужно е да има музика, биричка и много хора. Тъй като събитието е под егидата на Европейската седмица на мобилносста ни хрумна, че можем да поканим и други „мобилни“ общности, музиканти, изложители и др.. Събирайки всички тези хора на едно място, бягането се превърна във фестивал.

Колко души участвате в организацията на събитието?

Основният екип е от 6 човека, но ни помагат и много други хора. Рамо до рамо с нас работят екипи от Община Бургас и ОИЦ – Бургас. Изключително сме щастливи, че всеки ден някои ни пита „Мога ли да помогна с нещо?“ или „Обади се като ти трябвам!“. Най-трудно е на старта на нещо ново, но сме по-спокойни, когато знаем, че не сме сами. В дните около „Бургас Рън“ десетки доброволци ще се притекат на помощ за сбъдването на първия бегачески фестивал в Бургас.

Има ли вече интерес към фестивала? 

Интерес има като много хора от Варна, Сливен и други силни бегачески градове ще дойдат специално за фестивала. Бургаските бегачи ще се включат много силно, както и всички общности ангажирани по един или друг начин с фестивала – скейтъри, ролести, артисти и др. „Тройката“ е най-централното място на града затова много ще се радваме и случайно преминаващите хора да се включат във „Бургас Рън“.

В коя от трите дестинации да очакваме най-много бегачи? 

За момента най-много заявки имаме за дистанциите 5 и 10 км, но и на 1.5 км. за деца и родители с колички се записват все повече хора. „Бургас Рън“ не е състезание, а начин да покажем как можем да се забавляваме и прекарваме време с приятели, придвижвайки се по различен начин, дали със собствените си крака или с помощта на алтернативно превозно средство. 

Какви са амбииците за развитието на фестивала през следващите години?

Идеята за „Бургас Рън“ е да подтикне все повече хора да прекарват все по-активно ежедневието си, като покажем, че това всъщност е забавно, здравословно и дори пестящо време. Фестивалът е направен от общности за общности. На къде може да расте? Ами никой от нас не предполагаше до преди няколко месеца, че ще прави фестивал този сепмтеври, а по-нататък кой знае…след 5, 10км. защо не полумаратон (21 км.), и дори цяло маратонско тичане (42 км).

За кого е подходящ „Бургас Рън“? 

Не мисля, че ще сбъркам, ако кажа за всички. Подбрали сме дистанциите така, че да са достъпни за хора от всички възрасти и нива на подготовка или дори с липса на такава. Разбира се, на които не му се тича може да дойде, за да пробва някой трик на скейт или да покара алтернативните средства за придвижване на нашите изложители. Или просто да си постои с нас на центъра, да се любува на демонстрациите и музиката с биричка в ръка.

Какво бихте казали на хората, които се притесняват да участват или мислят, че трасетата не са им по силите?

Бих казал, че абсолютно ги разбирам. В момента, който застанете до стотици хора преди началото на бягането, всички съмнение изчезват. Огледайте се – всеки е почнал от някъде. 1км, 3км и т.н, а много хора имат или са имали същите опасания като вас. Елате и пробвайте! Кой знае – може бягането да се превърне във вашия начин за придвижване, развлечение, здраве. Познавам много хора, чийто живот се промени коренно, след като се захванаха с тичане. Най-трудно е да застанеш на старта, после всичко се нарежда.

Сайтът e-Burgas.com е официален медиен партньор на „Бургас Рън“

С участието на партньорски фирми и международни партньори на Център по информатика и технически науки към Бургаски свободен университет

На 4 септември  студенти,  преподаватели и партньори откриха в Бургаския свободен университет обновена компютърна лаборатория с лицензирана среда за програмиране MatLab за нуждите на Центъра по информатика и технически науки.

Това е успешно начинание и добра практика на съмишленици  с принос за  развитието на трите направления в ЦИТН – „Информатика и компютърни науки“, „Електротехника, електроника и автоматика“ и „Комуникационна и компютърна техника“, каза проф. д-р Радостин Долчинков, Декан на ЦИТН в БСУ.  Лабораторията ще повиши нивото на обучение на студенти, докторанти и преподаватели както и научното ниво на разработка на вътрешни и международни проекти.

Благодарим на партньорите 2 Плюс, Елкабел, Несебърнет и AMG, без чиято помощ тази лаборатория нямаше да е реалност,  допълни  зам.-декана на ЦИТН,  доц. Камен Сейменлийски.

Деканското ръководство връчи грамоти за успешно партньорство.

Екипът по международния проект ISTRA проведе заключителната конференция и присъства на откриването.

Ето какво казаха представителите на бизнеса:

гл. инж. предприятие Калоян Самоковлиев, Елкабел АД: На този етап на нашето сътрудничество с Бургаски Свободен Университет не сме се сблъсквали с направление ИКН , но се надяваме за бъдеще да открием нови възможности. Участвахме с дарение на кабели и кабелни мостри за изграждане на интерактивна лекционна зала, както и подготовка на обучителни материали за кабелостроенето. Надявам се за бъдеще да си сътрудничим още повече. На студентите препоръчвам за да имат  успешна бъдеща реализация  да имат вяра в своите възможности и така да убедят  и останалите, че могат  и ще успея да се реализират. Да  вярват, че ще успеят.  Убеден съм, че една успешна кариера в България определено си струва усилията.

Димитър Павлов: „2 Плюс България“ АД е системен интегратор, предоставящ съвременни високотехнологични решения и се радваме, че имаме възможност да си партнираме с Център по Информатика и Технически Науки към Бургаски Свободен Университет.  Допринасянето на качествени условия на обучение на студентите благоприятстват тяхната професионална реализация  и успешното им развитие като кадри в областта на информатиката и компютърните науки в нашият регион, съответно те от своя страна допринасят за успешното развитие и качество на фирмите в този бранш.   Последната ни успешна съвместна инициатива с Бургаски Свободен Университет и в частност с ЦИТН беше през месец юни 2018 г., когато съвместно с екипа на Riechle & De-Massari показахме интересни решения за Data Centers, комуникационни стаи, fiber to the home и различни иновативни и удобни решения за изграждане на високотехнологични комуникационни решения. Ние от 2 Плюс България АД, като дългогодишен партньор на R&M, имахме удоволствието да съдействаме в организацията на това събитие, което се проведе  пред аудиторията на Техническия факултет към Бургаски Свободен Университет.  Инженерната професия е не само професия, но и призвание и начин на живот, който допринася за развитието на високите технологии и като цяло на интелектуалната ни еволюция. Понякога трудно се достигат решения в дадена задача, дори и в започнат проект. Опитът показва, че всичко се постига с много постоянство и упоритост, затова ние Ви препоръчваме да не се отказвате от заложените цели и винаги да търсите решения, за да разширите своя опит с цел постигане на успешна реализация.

Международен проект “Познаването на международните стандарти в подкрепа на професионалното образование и обучение и в отговор на изискванията на пазара” /ISTRA/ № 2016-1-BG01-KA202-023738, финансиран по програма Еразъм+| Стратегически партньорства.

Партньори по проекта са Бургаски свободен университет (БСУ), България– Координатор; Български институт за стандартизация, Латвийски колеж по култура: Рига, Латвия; Бюро по стандартизация на Центъра за стандартизация, акредитация и метрология на Латвия; Технологичен лицей „Джордж Бибеску”: Крайова, Румъния; Средно училище по техническо и електротехническо инженерство: Прешов, Словакия; Професионална търговска гимназия: Бургас, България.

По проект ISTRA са разработени следните курсове: Обучение и работа в Moodle-базирана виртуална среда; Курс по стандарти серия ISO/IEC 27000 – системи за управление сигурността на информацията; Курс по стандарти серия ISO/IEC 31000 – системи за управление на риска. Обучение са преминали над 300 университетски преподаватели, учители, студенти, ученици и представители на бизнеса.

DSC_9630

DSC_9634

 

Юношите и девойките  на хандбален клуб „Албатрос“ от Бургас взеха участие в Шестия международен хандбален турнир „Trophy of Smederevo“. 160 отбора от 18 държави участваха в надпреварата, която се проведе в сръбския град Смедерево от 22 до 26 август. Сред участниците бяха отбори от Франция, България,Румъния, Словения, Македония, Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Украйна, Гърция, Литва, Полша и др.

Юнощите на „Албатрос“ се бориха за трофея с 23 отбора.

Жребият ги  изпрати  в много силната група с отборите на ПСЖ – Франция – А отбор ( те участваха с 2 отбора), Синделик Белград – Сърбия, Словенски градец – Словения и Мелитопол – Украйна. Отлично подготвени, бургазлии започнаха първенството с победа над сърбите с 22:17. Много динамика и драматизъм имаше във втория мач със силния отбор на ПСЖ, който загубиха с 25:26. Последва мач срещу словенците. Бургазлии се раздадоха, но загубиха с 2 гола разлика – 15:17. След подадена контестация за участие на по-големи състезатели в срещата, тя бе уважена и отсъдена служебна победа за Албатрос с 10:0. Последният мач в групите срещу украинския Мелитопол завърши с победа за бургазлии със 17:14. Така те заеха първото място в групите, което им осигури място във финалната четворка. На полуфинала „Албатрос“ срещна отбора на Динамо – Сърбия. Много малко не им достигна за победата и загубиха с един гол – 15:16. Впоследствие Динамо спечели трофея, побеждавайки друг сръбски отбор, този на Войводина. В спор за бронзовите медали последва загуба на бургазлии с 15:17 от отбора на Одеса – Регион Украйна.

С извоюваното престижно четвърто място албатросите  показаха, че са на прав път в подготовката си.

Състав на отбора:  Виктор Зехирев, Димитър Петков – вратари, Димитър  Атанасов, Марио Марев Кристиан Андонов, Денис Михалев, Димо Георгиев, Валентин Няголов,  Пламен Гочев, Георги Боровинов, Костадин Ковачев.

Осми в конкуренцията на 16 отбора в първото си международно участие се класираха девойките на „Албатрос“. В предварителната група те записаха загуба от  Бузет – Хърватска, победа над Зета – Черна гора и равенство с ЦСА Аксиополис – Румъния, оставайки втори в групата. Последва победа над Карпати – Украйна и загуба от Бузет – Хърватия. Само липсата на опит ги лиши от челно класиране.

На Trophy 2018 Smedere България бе представена от още 2 български отбора. ХК „Свиленград“ – девойки 2003 г. – 8 място и ХК „Чардафон“ Габрово –  юноши 2005 г. -11 място.

 

От витринатавиж всички

0
В рубриката на Burgascity.com, психотерапевтката и семеен консултант Катя Пенева отговаря на въпроси на читатели. Своите запитвания към нея, както и актуални теми, към...

Стилътвиж всички

0
Носенето на прозрачна блуза не е проста работа, защото съчетаването й с останалите дрехи може да даде на цялостната ви визия щипка сексуалност или...