My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

404 Error - page not found
We're sorry, but the page you are looking for doesn't exist.
You can go to the homepage

OUR LATEST POSTS

yaprelest.ru

Древногръцката митология е изпълнена със силни жени и техните вълнуващи истории. Но дали ти си смелата Атина, прекрасната Афродита или авантюристката Ирида? В следващите редове можеш да намериш отговора на този въпрос и да прочетеш интересната история на твоята богиня.

Овен – Атина

Най-уважаваната древногръцка богиня. Тя се свързва с мъдростта, куража, вдъхновението, покровителка на изкуствата и занаятите. Атина е единствената богиня, изобразявана с мъжки атрибути – броня, шлем и копие. Тя, също като Арес, е покровителка на войните, но само на неизбежните. Овните са същите, готови са за битка, но само когато се налага, а не защото са гневливи или се поддават лесно на емоциите си. Те са смели и амбициозни, родени са за лидери.

Телец – Афродита

Всички чухме за прекрасната неземна красота на богинята на любовта. Родена по това време, получена от нейната привлекателна сила, тя може да бъде изразена не само външно, но и вътрешно. Такива хора са красиви, имат творчески таланти и привличат вниманието към себе си, без да го осъзнават. Добри приятели и прекрасни любовници. Един от най-силните недостатъци на този зодиакален знак е отмъщението. Ако се осмелите да отхвърлите вниманието или любовта на богинята, тя със сигурност ще бъде дори с вас.

Близнаци – Ирида

Ирида е древногръцката богиня на дъгата, тя е посредницата между боговете и смъртните. Разпространителка на знания. При нея винаги има златна чаша за вода, която Ирида налива от подземната река Стикс, вода в която са се клели боговете, те я предупреждавали, че във водите на тази река не е препоръчително дори да потапя ръцете си, камо ли да взима вода от там, но Ирида заявила, че не се интересува от тези препоръки и започнала да дава водата на облаците и те с дъждовете си да напояват земята. Близнаците също понякога постъпват неочаквано, винаги са готови за приключения. Те са авантюристи, жизнерадостни, любопитни и активни личности. Въображението им не познава граница, затова често се впускат в смели дела и мразят ограниченията. Останалите обаче не могат да им се сърдят на непостоянството, защото Близнаците притежават чар, който им отваря всички врати.

Рак – Гея

Гея е първична гръцка богиня, олицетворяваща Земята, гръцката версия на „майката природа“. Тя е създателката на Земята и цялата Вселена, символизира жизнената сила, здравето, плодородието и любовта. За Рака също най-важно е семейството. Представителките на тази зодия са страхотни майки и усещат, че това е призванието на живота им. Те са добри възпитателки, любящи и жертвоготовни.

Лъв – Хера

Хера е покровителка на брака и пазеща майките по време на раждане. Тя е съпруга на най-важния сред боговете – Зевс, затова тя е царица на олимпийските богове, властница над небето, повелителка на облаците и бурите. Ревността на Хера била пословична и множество митове разказват какви беди изпращала на любовниците на мъжа си. Лъвовете също не се страхуват да се изправят срещу конфликти и конкуренти. Те са смели, амбициозни, борбени и обичат да са лидери. Най-добре никога да не се изправяте на пътя на Лъв.

Дева – Деметра

Деметра е древногръцката богиня на земеделието и на зараждащия се живот, пазителката на брака и на свещения съюз. Тя научила хората на земеделие. Девите, като Деметра, обичат да се радват на малките неща в живота – хубавата храна, доброто вино и приятния честен труд. Девите са трудолюбиви и скромни. Най-известният мит за Деметра е този за дъщеря ѝ и Хадес. Богът на подземното царство отвлякъл Персефона, а майка ѝ била съкрушена. Животът на земята започнал да замира – растенията изсъхвали, животните умирали. Зевс решил да предприеме нещо, защото всичко на земята щяло да загине. Помолил брат си Хадес да върне Персефона на майка ѝ. Хадес се съгласил, но преди тя да тръгне ѝ дал няколко зрънца от нар – символ на брака. Персефона изяла зърната и никога вече не можела да забрави или изостави Хадес. Върнала се на Олимп. Щом я видяла Деметра, засияла – раззеленили се дърветата, разцъфнали цветята. Зевс наредил Персефона да бъде половината от годината при майка си, а другата половина с Хадес. Всяка година щом дойде време Персефона да се върне при Хадес, Деметра отново потъва в скръб. Птиците спират да пеят, листата на дърветата окапват и изсъхват цветята – идва зимата. Така и Девите обичат силно и държат много на любимите си хора, готови са да се борят, ако някой посегне на нещо скъпо за тях.

Везни – Темида

Темида е богиня на правосъдието, въплъщение на божествения ред, закон и обичай в древногръцката митология. От съюза си със Зевс родилата трите мойри — богините на съдбата. В древността Темида не е изобразявана с превръзка на очите. Тя не се нуждаела от превръзка на очите, тъй като била способна да вижда в бъдещето и миналото, нито от меч, защото като богиня представяла общото съгласие. Зевс се вслушвал безрезервно в съветите ѝ, защото това, което Темида изричала, винаги било истината. Същото е и при Девите, те притежават висок морал, безпогрешно чувство за справедливост и умеят да убеждават околните в правотата си.

Скорпион – Хеката

Хеката е богинята на магията, духовете, Луната, нощта и кръстопътя. Тя видяла как Хадес отвлича Персефона и станала нейна близка приятелка, за благодарност Хадес ѝ позволил да влиза и излиза от Подземното царство, когато пожелае. Хеката е мистериозна и загадъчна, Скорпионите също понякога са мълчаливи, но кротката им обвивка крие богата и интересна душевност. Те са предпазливи в общуването с хора, които не познават добре, но често се влюбват от пръв поглед. Според една теория Статуята на свободата изобразява богинята Хеката, която с факела прогонва тъмнина и просветлява човечеството. Хеката често е изобразявана с трънлив венец, факел и куче, наречено Сируис, на което е кръстена и най-ярката звезда в небето.

Стрелец – Артемида

pinterest.ru

Артемида е древногръцката богиня на лова, плодородието, богиня на женското целомъдрие, покровителка на всичко живо на земята. Въпреки че е покровителка на живота, тя често използвала стрелите си, за да убива. Артемида е изтъкана от противоречия, също като Стрелците. Те са многолики, вписват се добре в различни ситуации, лесно намират разрешение на проблемите си. Не се отказват лесно и преследват целите си до край.

Козирог – Хестия

Тя е първата олимпийска богиня. Грижи се за свещения огън на Олимп, пазителка на семейното огнище. Тя е най-благата и кротка, любяща, нежна и прощаваща сред всички богове. Според легендата Аполон и Посейдон искат ръката ѝ, но тя им отказва, защото е дала обет за целомъдрие. По същия начин Козирозите се отнасят сериозно към любовта, за тях любовните игрички не са от значение, те търсят сигурност в партньора си и от своя страна са готови да направят всичко за него. Козирогът може да изглежда понякога студен отвън, но е мил и жертвоготовен отвътре. Представителките на тази зодия обичат да се грижат за другите и са готови понякога да забравят собствените си нужди, за да помогнат на друг.

Водолей – Хеба

Хебе е богинята на вечната младост. И това се отразява на родените под този знак. Те са винаги млади по душа, изглеждат добре, имат бездънна енергия и оптимизъм. Богинята символизира разцвета на живота, затова хората несъзнателно посягат към нея и се къпят в нейната „младежка“ енергия.

Риби – Хера 

Хера покровителства брака, семейството и жената. Това е върховната богиня на пантеона. И също като всеки кралски човек може да бъде както мил, властен и здрав. Хората, родени по това време, са много емоционални, имат експлозивен характер. Поговорката „дяволите в тих басейн“ им пасва много добре. Дори няма да забележите как тихо и спокойно пристанище се превръща в бушуващо море. Ако успеете да се примирите с това поведение, те ще станат най-добрите ви приятели и лоялни партньори.

dama.bg

dig-dunholme.co.uk/

Днес изтича срокът, в който барове, ресторанти и по-малки магазини трябва да се регистрират по ДДС, съобщи NOVA.

Досега много търговски обекти не плащаха данък, като обявяваха обороти под 50 000 лева. С промените в закона обаче това става невъзможно.

При извършване на еднородна дейност в един и същи търговски обект от две или повече фирми, оборотите се събират.

Целта на мярката е да не се допуска заобикаляне на закона. Глобата за нерегистрация по ДДС е между 500 и 5 000 лв.

Източник: nova.bg

Стартира новият проект на НЕГ „Гьоте“ по програма „Еразъм +“, наречен „Пътят на хляба от ръцете към сърцето“. Той е двегодишен и има за цел да насочи младите хора към сърцевината на европейската идентичност, връзката между поколенията, изследването на общи празници, ритуали, легенди, предания, музика, танци и песни. Хлябът е събирателен образ на ценности, които днес модерният човек приема като даденост. С този проект, на който бургаското училище е координатор, ученици от няколко европейски държави преоткриват богатството на традицията, осъзнавайки общата ни европейска идентичност.

Началото на „Пътят на хляба от ръцете към сърцето“ беше дадено с кратка церемония в залата на училището „Да Винчи-Нитти“ в гр. Потенца, Италия. Четиридесет и четирима младежи от Италия, Испания, Португалия и България представиха своите страни, градове и училища. По-късно те участваха в семинари, фокусирани върху темата „хляб“ – обсъдиха се приликите и разликите в хранителните навици на всяка страна, участничка в проекта. Чрез посещение на пекарната „Sorelle Palese“ учениците се запознаха с технологията за производството и изпичането на хляба.

Освен това те задълбочиха познанията си за европейското културно наследство чрез екскурзоводски обиколки на Помпей – археологически обект, където може да се разгледа много подробно как е бил организиран животът в древен Рим, и Матера – Европейската столица на културата през 2019 г., в чийто исторически център „Саси“ човек се чувства пренесен в праисторията. В Матера бе посетена и временната изложба „Хлябът и Саси“, селекция картини от галерия Uffizi във Флоренция.

Да се изгради нов вход с външни стъпала и ремонт на съществуващата изложбената зала на Дружеството на бургаските художници на ул. „Александровска”. Това предлагат в докладна записка общинските съветници от ГЕРБ проф. Севдалина Турманова, Веселин Пренеров, Калояна Живкова и Тони Минасян.

Дружеството на бургаските художници (ДБХ) е създадено през 1956 г. Към момента негови членове са над 100 художници. Въпреки че локацията на изложбената зала е в идеалния център на Бургас, често гостите на града не стигат до нея заради липсата на добра видимост към галерията.  Тя дели общ вход с административната част на дружеството. Към момента няма и лесен достъп до помещенията за майки с колички, както и за хора, които са трудно подвижни.

Всичко това затруднява дейността на дружеството, което поддържа изложби през всички 12 месеца в годината.

ДБХ участва в Биенале за съвременно българско изкуство „Приятели на морето“, което е възобновено през 2004 година след 20-годишно прекъсване. Картините от биеналето се експонират в изложбената зала на „Александровска” и в Градската художествена галерия „Петко Задгорски“- Бургас.

Изявите на членовете на дружеството се включват в традиционната изложба на 24-ти май, където се връчва наградата „Млад художник“ на името на Руси Стоянов, обща изложба на бургаските художници на 6 декември (Никулден и празник на Бургас), когато се връчва наградата „Художник на годината“ и много други общи и индивидуални изложби.

ДБХ разполага с изготвен проект за изграждане на нов вход към изложбената зала, който ще даде възможност на минувачите по ул. „Александровска” да имат видимост към залата. Към този втори вход ще има монтирана и рампа, която ще осигури и лесна достъпност за всички ценители на изкуството.

Предвижда се и малка открита площ за организиране на други арт събития на открито.

Волейболистите от „Нефтохимик 2010“, които водят усилена подготовка за финалния турнир за купата на България ще изиграят два контролни мача срещу шампиона на Румъния „Аркадия“-Галац.

Срещите са на 9 и 10 януари в спортна зала „Младост“.  Първият двубой е в четвъртък от 18:00 часа. Двата отбора ще се срещнат отново в петък от 14:00 часа.

Входът за зрителите е безплатен, съобщиха от ръководството на бургаския клуб.

Бургас е домакин на финалния турнир за купата на България от 17 до 19 януари. В първия ден в зала „Младост“ ще се изиграят четвъртфиналните двубои.

„Нефтохимик 2010“ ще има за съперник тима на „Марек Юнион Ивкони“.  При успех, нашите ще срещнат на полуфинал победителя от двойката „Добруджа“ и „Дунав“ Русе.

В другия поток фаворити са отборите на „Хебър“ и „Монтана“.

Финалът, който ще определи носителят на купата на България за 2020 година е на 19 януари/неделя/.

Шофьорите или собствениците на тежкотоварни камиони и автобуси, които след въвеждането на тол системата в търговска експлоатация ще плащат за ползването на пътната мрежа на база на изминато разстояние – тол, от днес – 6 януари,  могат да се запознаят с един от начините за това.

На сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg, чрез бутон в раздел „Тол“ (https://www.bgtoll.bg/tol-taksa/testova-sreda-za-zakupuvane-na-tol-produkti) може да се тества покупката на маршрутна карта с виртуално плащане за нея.

При тази тол услуга превозвачите плащат предварително за изминаването на точно определен маршрут като посочват начална и крайна точка, както и до четири междинни локации по желание.

Необходимо е да се посочат още максималното натоварване на превозното средство, емисионния му клас, броя оси и регистрационния му номер. След коректно въвеждане на данните системата предоставя на водача подробна информация за платените участъци от пътя и дължимата такса. Превозвачът има 24 часа от часа на активирането на маршрутната карта, за да измине предварително определеното разстояние като следва строго маркираните точки.

Началната и крайната точка са от изключителна важност. Маршрутната карта е с посока на движение, която трябва да се спазва.

Тестването на услугата позволява и виртуалното й заплащане, като в края на процедурата се изписва напомняне към потребителя да провери отново всички данни, преди да се пристъпи към плащане.

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще предлага маршрутни карти чрез познатите канали за продажба на е-винетки досега –сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, както и на гише на основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „Калотина“, ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Илинден“, а също и в 27 областни пътни управления в цялата страна. Маршрутна карта ще се предлага и в търговската мрежа на партньорите на АПИ – националните и европейски доставчици на услуги.

Тя ще може да се активира до два дни предварително, ако потребителят не е регистриран в системата, и до седем дни предварително, ако се регистрира с електронен адрес.

При възникнали въпроси водачите или собствениците на тежкотоварни превозни средства могат да се обръщат към информационния център на Националното тол управление на телефон 0700 10 876.

Открий ме в спорта