67 пилоти стартират на Писта Бургас’ 2019

67 пилоти стартират на Писта Бургас’ 2019

Очаква се 20 000 души да наблюдават зрелищните гонки. За първи път състезанието ще може да се гледа и на видео стена.


Рекорден брой участници – 67 пилоти, са заявили участие в тазгодишното издание на „Писта Бургас“. Състезанието е 5-ти кръг от Националния пистов шампионат на затворен маршрут. Специализирани зони за зрителите. За първи път са осигурени два безплатни паркинга – на „Кроношпан“ и на ул. „Крайезерна“. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция по повод официалното откриване на автомобилното състезание. Мащабният форум ще се проведе на 19 и 20 октомври. Утре, 19-ти октомври /събота/ от 13.00 часа  започват квалификациите за място в стартовата решетка. Официалният старт е обявен за неделя, 20 октомври, от 10:30. Награждаването ще започне от 14.00 часа. Тази година пилотите ще се състезават за две шампионски титли – спорт и купа „Лада“. Има и 5 специални награди – 4 за рекорд и феърплей, както и награда на публиката  – „Пилот на деня“.За зрителите ще има обособени зони за наблюдение, а от „Бургасбус“ ще осигурят специализиран превоз. 

„Това е най-атрактивното спортно събитие. Тази година се очакват между 15 000 – 20 000 любителя на екстремните преживявания. Апелираме гражданите да са внимателни и да следват указателните табели, за да се избегне всеки риск.“- коментира д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет „Здравеопазване, социални дейности и спорт“ към Община Бургас.

 „Благодаря за съдействието на Община Бургас. Благодарение на това съдействие ние сме любим кръг за пилотите. Тук  ще се излъчат и големите шампиони. Избрано е трасе, което ще създаде най-малко неудобства на гражданите. Пътя е нов, асфалтовата настилка е много добра“ – каза Радко Петров – изпълнителен директор на автомобилен спортен клуб „Вромос“ и организатор на Писта Бургас.

Сред  автомобилните асове, които ще вземат участие в надпреварата, са Константин Маршавелов с мицубиши „Лансър Ево“ 10, Пламен Камбуров с мицубиши „Лансър Ево“ 9, Иван Влъчков и други.

Заради провеждането на ралито се въвежда временна организация на движението. От 10.30 ч. в събота (19 октомври) до 15.30 ч. в неделя (20 октомври) се ограничава движението по първокласния път I-9 в Бургас, съвпадащ с отсечки от ул. „Крайезерна“ и бул. „Яким Якимов“. Трафикът ще се пренасочва по уличната мрежа на града.Движението ще се осъществява по ул. „Одрин“ през „Трапезица“ и бул. „Тодор Александров“. Всички хора, които имат имоти или работят в района, ще могат да влязат и излизат безпроблемно. 
Необходимо е шофьорите да спазват въведените ограничения и указанията на контролните органи.

Драконовските мерки за сигурност включват и специализиран превоз, осигурен от „Бургасбус“, който ще извозва зрителите от обособените зони за наблюдение.


Ограничението ще бъде въведено от 09:30 часа в събота до късния следобед на 20 октомври.

На срещата присъстваха още Иван Гьолев Началник Отдел „Безопасност и организация на движението“ ,Димитър Дачев и Мирослав Киръстев от  представители на Областна дирекция на МВР. 
Инициативата се организара с подкрепата на Община Бургас.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...