15-годишен програмист създава „Пътеводител на един бургазлия“

15-годишен програмист създава „Пътеводител на един бургазлия“

Малко след като завършва приложението Newsroom Bulgaria, 15-годишният Иван Бориславов от Бургас, вече мисли за бъдещ проект. Този път приложението ще е насочено в услуга на бургазлии и гостите на града. В него само с един клик през мобилния си телефон ще можем да откриваме всичко, което ни интересува.

„Приложението ще бъде подходящо за бургазлии и тези, които идват на море в града. Ресторанти, клубове, дискотеки, магазини, новини, трафик, времето – всичко ще е на едно място, споделя ученикът пред BurgasCity и обещава сайтовете от Медийна група Бургас Нова да са първите, които ще намерят място в него.

Смята, че ще може да завърши проекта  до края на годината, за да може да заработи през идната пролет, точно преди старта на летния сезон.

Иван Бориславов е само на 15 години – умно, интелигентно и изключително възпитано момче. За сега програмирането е негово хоби, но смята да го превърне в професия.

„Мисля, че пазара има нужда от такива приложения. Има много английски приложения, които приличат на моето, дори български има такива, не знам, имам чувство, че имам нещо повече, което мога да дам на пазара.  С това искам да се занимавам, българският пазар е много беден откъм такива неща, но бъдещето ще реши“, мъдро отговаря ученикът. Също толкова мъдро и великодушно отговаря и на не до там ласкавите изказвания и коментари по негов адрес.

„Четох един коментар, че това приложение ако се яви на състезание за програмисти няма да се класира. Но аз не го направих, за да се явява на състезания, направих го, за да е полезно за хората“, казва талантливият тийнейжър.

И макар да е на 15 години вече мисли за висшето си образование. Насочил се е в страни като Англия и Германия.  „Това са много добре развити държави. Нямам нищо против да завърша образованието си навън и да се върна в България, защото смятам, че мога да се развивам в тази област“, допълва още той.

 

 

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...