Юношите и девойките от Механото, Строителния и Френската гимназия станаха общински ученически...

Юношите и девойките от Механото, Строителния и Френската гимназия станаха общински ученически първенци по хандбал

След подновяването на общинските ученически игри през новата 2020 г. в Бургас вече са ясни и първенците по хандбал. Победители в категория „8-10“ клас са юношите от ПГМЕЕ и девойките от ПГСАГ „Кольо Фичето“. В горната категория – „11-12“ клас, шампиони станаха юношите от ПГСАГ „Кольо Фичето“ и девойките от ГРЕ „Г. С. Раковски“.

Общинските ученически игри продължават още тази събота и неделя /18-19 януари/ в спортна зала „Нефтохимик“ с волейбол. Последните два уикенда на януари са предвидени за общинските първенства по баскетбол, които ще се проведат също в спортна зала „Нефтохимик“.

Преди празничния декември общински първенци по футбол станаха училищните отбори на ОУ „Васил Априлов“ за възрастова група „5-7“ клас, ПГЕЕ „Константин Фотинов“ при „8-10“ клас и ПГ по САГ „Кольо Фичето“ при най-големите „11-12“ клас.

В хандбала представителите ни на областните състезания за възраст „5-7“ клас ще бъдат момичетата от СУ „Димчо Дебелянов“, а при момчетата – ОУ „П. Р. Славейков“, които са общински първенци и по баскетбол.

През учебната 2019-2020 година в ученическите игри ще се включат общо училищни отбори от 32 училища с 253 представителни отбора и 2720 ученика, които ще премерят сили в осемте вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, лека атлетика, тенис на маса, бадминтон и шахмат.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...