Малки тайни за сочни, меки и красиви устни (Видео)

Малки тайни за сочни, меки и красиви устни (Видео)

Toda Mujer es Bella

Как да бъдат здрави, мекички, красиви, сочни, обемни, перфектно подчертани нашите устни. Без напуквания, без сухота, с грижа и любов, за да се усмихваме широко още от сутринта.

Малки тайни ни разкрива новото видео от канала Natali’s Beauty във Vbox7.com.

Красотата от вътре навън 
Разбира се, най-важното нещо е здравето, а когато сме здрави отвътре, ние сме красиви отвън. Това правило важи с пълна сила и за нашите устни. За да се радваме на сочни, меки, пухкави устни, които не са напукани и сухи, трябва да приемаме много течности и да се храним здравословно. А ако състоянието на устните ни е влошено – те са перманентно напукани и сухи, това вероятно се дължи на липса на минерали и витамини в организма, затова задължително засилете консумацията на млечни продукти, яйца, зелени зеленчуци, боб и чисто месо.

anisima.ru
anisima.ru

Избягвайте 
От храните избягвайте твърде солените и твърде пикантните. Както и всички, които съдържат пипер, лютиви сосове и горчица. Освен това не е препоръчително да консумирате алкохол, както и портокалов сок, за да не влошите положението, защото

divalikes.com
divalikes.com

те предизвикват щипане и изсушаване на устните ви. Сред вредните навици пък са прехапването, облизването на устните и гризането на кожички. А стане ли дума за пряко излагане на слънчеви лъчи, особено през лятото, не пропускайте да поставяте балсам със слънцезащитен фактор поне 30, за да ги предпазите от изгаряне.

Ексфолиране 

Точно както кожата на лицето и тялото, тази на устните има нужда от ексфолиране. Затова вместо да разранявате устните си с пръсти или зъби в стремежа си да отстраните мъртвите клетки, просто си правете ексфолиращи процедури. Не е нужно да си купувате специални ексфолианти. Продуктите за една домашна рецепта ги има във всяка кухня. Например, смесете 2 с.л. бяла захар – абразивният елемент, който ще премахне мъртвите клетки, с 1/2 с.л. зехтин – подхранваща съставка. Добавете смачкана ягода за вкус, аромат и допълнителни витамини. Масажирайте внимателно сутрин и вечер.

А как да ги подхранваме и да ги направим по-пухкави с малко козметика – вижте в клипа горе

Източник: vesti.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...