Шеф-готвачите Севда Димитрова и Станислав Райчев представят в петък тънкостите на българската...

Шеф-готвачите Севда Димитрова и Станислав Райчев представят в петък тънкостите на българската национална кухня

 Събитието ще бъде пред Пантеона в Морската градина и ще започне в 18.30 часа с представяне на традиционни занаяти

Традиционни национални ястия ще могат да опитат бургазлии този петък /5 юли/ пред Пантеона в Морската градина във вечер, посветена на българската кухня, организирана от Община Бургас. Победителите от две от изданията на кулинарното предаване „Мастършеф“ Севда Димитрова и Станислав Райчев ще демонстрират на живо от 19.30 часа тънкостите в приготвянето на деликатесите по атрактивен и иновативен начин.

Кулинарни умения ще покажат и преподаватели и възпитаници от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“.

Приготвените ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище „Отец Паисий“.

Събитието ще започне час по-рано – в 18.30, с пресъздаване на обичаите и традиционните занаяти в българската култура. Със съдействието на Регионална занаятчийска камара жителите и гостите на Бургас ще се запознаят отблизо с везбарството и тъканата дантела, плетените мъниста, плъстарството, грънчарството, кошничарството.

Изложба на народни носии ще бъде представена от експертите от Етнографската експозиция на Регионален исторически музей.

Вечерта на българската култура ще бъде придружена от богата фолклорна програма с участието на ПФА „Странджа“ и ФА „Лукойл-Нефтохим“.

Събитието е част от програмата на фестивала „Заедно в Бургас“, организиран от Община Бургас.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...