„Шедьоври на белкантото“ ще зарадват бургазлии във Флората тази събота

„Шедьоври на белкантото“ ще зарадват бургазлии във Флората тази събота

Солистите на Държавна опера – Бургас ще зарадват меломаните с вокален камерен концерт – матине тази събота, 24 ноември, от 11 часа в залата на Експозиционен център „Флора“.

На чаша кафе или ароматен чай и хрупкави бисквитки публиката ще чуе най-звучните арии и ансамбли от оперната и оперетна история, събрани в проекта „Шедьоври на белкантото“. Сопраните Мария Цветкова, Диана Василева и Нона Кръстникова, мецосопраното Даниела Дякова, баритонът Валери Турманов и басът Костадин Мечков ще изпълнят шедьоврите на световната класика под акомпанимент на роял от пианистите Райна Попова и Станка Аргирова – Апостолова. В програмата са включени арията на Адела от оперетата „Прилепът“ на Щраус, арията на Мими от операта „Бохеми“ на Пучини, арията на Яго от операта „Отело“ на Верди, арията на Банко от операта „Макбет“ на Верди и други.

Съботното предиобедно събитие в залата на Експоцентър „Флора“ е едва първото подобно за бургаската опера. То обаче няма да е последното – следващото такова ще се състои през декември, като по програмата му вече се работи усилено.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...