Швейцарската GOSP & POP CHOR THUN изнася концерт в Бургас

Швейцарската GOSP & POP CHOR THUN изнася концерт в Бургас

Ценителите на госпъла в Бургас ще имат невероятната възможност да съпреживеят емоцията от изпълнението на световноизвестните музиканти от Швейцария – „Gosp & pop chor thun“, които ще гостуват в нашия град. Концертът е в сряда, 21 септември, от 20:00 часа в залата на Областна управа.

В репертоара на групата са включени госпъл, поп и рок балади, както и някои традиционни  швейцарски песни. Диригент на хора е Радослав Папазов – възпитаник на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Той е подготвил и две български произведения, които ще бъдат изпълнени от швейцарските певци и смесен хор „Бургас“, които са представителна формация на хорова школа „Милка Стоева“ – домакин на събитието.

Gosp & pop chor thun е хорова формация с богат репертоар и уникално звучене, основана през 1989 година. Наброява около 70 хористи – мъже и жени. Хорът изпълнява спиричуъли и други църковни песнопения, както и соул кавъри на различни стилове. Най-важното за формацията е да споделя висшата радост от изпълненията си с публиката.
През ноември на Gosp & pop chor thun предстои голям концерт с Calvin Bridges в Чикаго, САЩ.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...