Хитовия мюзикъл „ЧОВЕКЪТ ОТ ЛА МАНЧА“ гостува в Летен театър Бургас

Хитовия мюзикъл „ЧОВЕКЪТ ОТ ЛА МАНЧА“ гостува в Летен театър Бургас

МЮЗИКЪЛ с 10 НАГРАДИ „ТОНИ” г.

Историята на Дон Кихот оживява в мюзикъла на Русенската опера „Човекът от Ла Манча“. Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в образа на знаменития идалго и неговия верен оръженосец Санчо Панса на 1 юли в ЛЕТЕН ТЕАТЪР – ВАРНА.

Мюзикълът ще ни пренесе в испанска Севиля в края на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени. Мнозина си спомнят телевизионния театър „Човекът от Ла Манча“ от 1968 г. с великолепната игра на Коста Цонев и Никола Анастасов. Така че предизвикателството пред Орлин и Мариан е твърде голямо, защото сравнението е неизбежно.

Представлението е дело на създателите на мюзикълите „Коса“, „Ах, този джаз!“ и „Оркестър без име“ Борис Панкин, художниците Иван Токаджиев и Петър Митев, хореографа Боряна Сечанова. Диригент на оркестъра е Ганчи Ганчев. Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди „Тони“ – театралният „Оскар“.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...