Френски тайни или как да остареем красиво

Френски тайни или как да остареем красиво

Навярно много дами са се чудили неведнъж защо французойките са така фини, младолики и остаряват толкова красиво. Може би никога няма да узнаем точната формула за вечната красота на френските жени, но можем поне да следваме някои съвети на специалистите за здравословен живот. 59-годишният хирург Мишел Симе ни дава безценни и простички напътствия какво да правим, за да остаряваме красиво като французойките.

Не пестете пари

за хубави очила Колкото повече остаряваме, толкова по-вероятно е да имаме проблеми със зрението. Затова предпазвайте очите си още от малки и то не само през лятото, зимното слънце и снегът са не по-малко вредни за зрението. Освен това рамките трябва добре да покриват очния контур, за да предпазвате максимално очите.

Dnes.bg
Dnes.bg

Катрин Деньов

Пийте алкохол като сомелиери

Научете се да цените алкохола, без да му ставате роб. Бъдете като френски сомелиер, който обича виното и знае как да го пие. Той отпива малка глътка, която държи толкова дълго в устата, че да може добре да усети вкуса. Ако чашата ви се изпразва бавно, логично и нивото на алкохол в кръвта ще се покачва по-бавно.

Lepota i zdravlje
Lepota i zdravlje

Ванеса Паради

Поддържайте чист хладилника

Трябва много да внимавате с чистота на хладилника. За предпочитане е да го почиствате най-малко два пъти в месеца, тъй като в противен случай той може да се превърне във фабрика за бактерии.

DHgate.com
DHgate.com

Ева Грийн

Чесън, чесън!

Богатият на антиоксиданти чесън е отлично средство за борба със стареенето. Именно антиоксидантите действат като щит срещу свободните радикали.

WordPress.com
WordPress.com

Карла Бруни

Спортувайте по френски

Отдайте се на водни спортове. Те са добри за гръбнака, сърцето и цялостния баланс. Благодарение на водните спортове, които са много популярни сред французойките в последно време, ще запазите костите здрави и ще предотвратите остеопорозата.

GettyImages-629563106

Марион Котияр

Не съжалявайте!

„Съжалявате ли за нещо? Понякога обвинявате ли се? Убеждавате ли се, че сте сбъркали? Обърнете внимание на следващите думи!

1. Никой не е перфектен. Нито ти, нито който и да било.

2. Светът не е бял или черен, сив е.

3. Като малки ни казваха „Това е добро!“ и „Това е лошо!“, но светът е далеч по-сложен…

4. Ако искаш да живееш, просто започни да го правиш!

GettyImages-474638728(1)

Софи Марсо

woman.hotnews.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...