Филмовият фестивал в Бургас започва с кино от Черноморския регион

Филмовият фестивал в Бургас започва с кино от Черноморския регион

За втора поредна година Бургас става домакин на Международния филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион. Официалното откриване на събитието ще бъде довечера от 21 ч. на открита сцена „Охлюва“.В програмата са включени над 30 заглавия, които ще бъдат излъчени на познатите локации – открита сцена „Охлюва“ и КЦ „Морско казино“.

Сред отличените филми са „Гнездото на гургулицата“ на Тарас Ткаченко, „Кайсиеви градини“ на Пурия Хейдари Урех, „Блокът на младоженците“ на Илкер Савашкурт, „Христо“ на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, документалните „От моя гледна точка“ на режисьора Павел Кузуйок, „Първият меридиан на виното“ на Нана Джорджадзе, „Окото на минотавъра“ на Борислав Колев, „Пустиняци“ на Цветан Драгнев, „Абсент“ на Матю Мишори, „Пощальонът“ на Тонислав Христов, както и късометражните „Лимбо“ на Констандина Кодзамани , „Три стъпала“ на Сосо Блиадзе и много други.

Международното жури в състав Андреа де Сика – Италия, Патрик Шиха – Австрия, Андре Маркес – Португалия, Тодор Димитров – България, Джеки Стоев – България и Анна Горанова – България ще определи победителите в конкурсната програма за игрално и документално кино.

Някои от режисьорите лично ще представят своите филми в Бургас.

Ще има съпътстващи събития като изложба на автентични филмови плакати на РИМ Шумен, представяне на книгата „А дано, дано, дано…“ на Джони Пенков и Джеки Стоев, което ще се случи на о-в „Света Анастасия“.

Повече информация за фестивала можете да откриете на: http://www.burgasfilmfest.com.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...