Учителка от Бургас получи престижна национална награда

Учителка от Бургас получи престижна национална награда

Снимка Татяна Байкушева

Престижната национална награда „Даскал Ботьо Петков“, която се присъжда ежегодно на изявени български учители, тази година се връчва на Добрина Топалова, преподавател в бургаското училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Наградата е учредена от общонародната фондация „Христо Ботев“ и представлява плакет с името на Ботьо Петков, изработен от худобникаи скулптор Георги Недялков, както и почетна грамота.  

Добрина Топалова споделя в интервю за вестник „Труд“, че присъждането на приза истински я е изненадалало.

„Разбрах, че до награждаването се стига чрез дълга процедура, в която първото предложение е дошло от колегите ми. Но аз нищо не знаех за това. А колегите знаят и за най-светлите, и за отчайващите мигове в работата ми… В този човешки кръг остават най-точните отпечатъци от професионалния ти живот и няма начин някой отвъд него да е по-наясно за цената им. Това ме трогна. Усещането колко сме заедно“, споделя  учителката.

Повече за това как Добрина Топалова приема високата оценка, която е получила за своята работа, четете в интервюто с ностелката на отличието:

http://e-burgas.com/post/dobrina-topalova-prepodavatel-v-burgaskoto-uchilishte-sv-sv-kiril-i-metodiy-vajno-e-kak-a-ne-dali-rodinata-valnuva-uchenicite-9372

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...