Учениците от еко клуб при ОУ „А. Коджакафалията“ спечелиха първо място на...

Учениците от еко клуб при ОУ „А. Коджакафалията“ спечелиха първо място на Международен екологичен форум „Сребърна“

Учениците от еко клуб „Капитан  Планета“ при ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ спечелиха първо място на Международен екологичен форум „Сребърна“ 2018, във възрастова група V – VII клас, със своя проект „Моето Атанасовско езеро“. Петокласниците Боряна Белева и Калоян Димов заедно с ръководителя на клуба Грета Стоянова – старши учител по Биология и здравно образование, представиха интерактивния аудио гид на престижния форум и впечатлиха авторитетното жури с иновативната си идея.

Аудио гидът съдържа пет теми, посветени на бургаската природна забележителност, които са достъпни на български и на английски език посредством специални QR кодове, разлепени на обществени места в града. След сканирането им гражданите и гостите на Бургас чуват разказа на възпитаниците на иновативното училище за биоразнообразието на езерото и за неговата сол.

Партньори по проекта са Българска фондация „Биоразнообразие“, общинско радио „Гласът на Бургас“ за осъществяване на аудио записите и Община Бургас в лицето на Ананиева – заместник-кмет „Образование и култура“, пред която учениците защитиха идеята си, за да получат разрешение за поставяне на стикерите на обществени места.

Иновацията на младите природолюбители вече получи широка популярност сред бургаската общественост и гостите на града, които с интерес търсят QR кодовете, за да научат още нещо за природното ни богатство.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...