Учениците от випуск 2002 на Математическата с щедро дарение за училището

Учениците от випуск 2002 на Математическата с щедро дарение за училището

Ученици ПМГ

15 години след завършването си учениците от випуск 2002 на ППМГ Бургас направиха щедро дарение на бившето си училище. Училището може да се похвали с модерна интерактивна система за обучение по естествени науки и то благодарение на бившите си ученици.

„На 15-тата годишнина от завършването на гимназията, ние, учениците от випуск 2002 година решихме да направим нещо за нашето училище, създавайки прекрасна инициатива, която нарекохме #върни обратно. Целта беше да се съберем сумата от 8000 лева с която да бъде закупена една от най-съвременните хардуерни интерактивни системи за обучение, като решението беше да съберем парите сами без каквато и да била помощ от фирми, организации, общински или държавни органи. Искахме да покажем, че по-доброто образование зависи от всеки от нас“, пишат вече порасналите възпитаниците на математическата гимназия в Бургас във Фейсбук страницата на инициативата си.

Огромна част от випуска се отзовала на идеята, като събраната сума надминала 8 000 лева. Организаторите ще предоставят допълнителните средства за отпускането на парични награди на заслужили ученици през идващата учебна година.

„Нарекохме нашата инициатива #върниобратно, защото училището ни е дало много и това е нашият начин да върнем поне малко обратно към тези, които идват след нас. Най-хубавото е, че примера ни ще бъде последван и от випуск 2003 на нашето училище, като се надяваме, че това ще се превърне в традиция не само за ППМГ „Никола Обрешков“, а и много други училища. Имаме проста цел – училища, които са по-добри. Ученици, които виждат добрия пример ежедневно. Възрастни, които са си спомнили за много важните години в училище“, пишат още организаторите на инициативата в съобщение до медиите.
Новата техника ще бъде представена официално на първия учебен ден.

Източник: dariknews.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...