Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Физически активните хора са наясно, че диетата има голямо влияние върху тяхното състояние, пише gotvach.bg. Нарастващата групата на физически активните и спортуващи хора започва да се застъпва и за богати на хранителна стойност продукти, които позволяват човек правилно да се грижи за себе си. Сред тези продукти не трябва да се пропуска и здравословният хляб. А кой е той?

Хлябът, който подхранва и стимулира активността

Защо хората, когато решат да се грижат за талията и физическата си активност, решават да се откажат от хляба, след като зърнените култури са на първо място в хранителната пирамида?

Всички го правят заради изградените стереотипи за хляба, според които той е калоричен продукт и с ниски здравословни стойности, а и в повечето пекарни предлагат сладкиши, които ги изкушават. Тези сладкиши обаче не са само за угояване, те могат да обогатяват диетата с основни хранителни вещества.

На пазара можете да намерите наред с другите хлябове и такъв хляб, който е пълен с витамини и минерали, приготвен от съставки като ръж, слънчоглед, ленено семе, овес, просо, а дори и екстракт от женшен. Важните витамини и минерали, съдържащи се в тях, могат да допринесат към диетата ни магнезий, фосфор, манган, витамини В1, Е и фолиева киселина, която е идеалният избор за физически активните хора.

Магнезият помага за намаляване на умората и спомага за правилното функциониране на мускулите; манганът помага за поддържане на нормален енергиен метаболизъм. Съдържанието на селен и фолиева киселина имат положителен ефект върху имунната система, което е особено важно за хората, които спортуват и работят на открито.

Хляб, произведен от такива брашна, може да промени възприятието ви за храната и да ви накара да се чувствате перфектно, дори и да сте на диета. Хапването на полезен хляб не само ще задоволи глада ви, но ще получите и нужната енергия, необходима на организма ви да се справи със стреса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...