Узнайте какво може да роди пясъкът днес от 20.30 часа на „Охлюва“

Узнайте какво може да роди пясъкът днес от 20.30 часа на „Охлюва“

Поредното събитие, финансирано по програмата на Община Бургас за подпомагане на сдружения и артисти на свободна практика, е визуалният спектакъл „Родено в пясъка“, по идея и в изпълнение на актрисата от градския куклен театърНеделина Младенова.

Представлението съчетава класическата техника „sand art“ (рисуване с пясък) и аниматорската техника „stop motion“.

В реално време актьорът – художник рисува, а рисунките му оживяват пред очите ни – познати и непознати места, брегове и техните обитатели.

Главен герой в спектакъла е човече, направено от дърво и естествени материали, намерени по плажовете на Бургас.

Проектът цели да открие на публиката красотата на изкуството рисуването с пясък. То може да стимулира въображението и развитието на абстрактното мислене при децата, но и при възрастните. Терапевтичното представление е насочено и към деца с различни емоционално-поведенчески разстройства и техните родители.

Премиерата е на 10 август от 20:30 часа на Открита сцена „Охлюва“ и е част от Международния фестивал „Дни на куклите“. Входът е свободен.

Предстоят представления през август и септември в Дневен център за възрастни хора с увреждания, к-с „Славейков“, бл.10, и Дневен център за деца с увреждания „Св. Николай Чудотворец“ в к-с „Лазур“.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...