Търсят се най-вкусните и автентични бургаски рецепти

Търсят се най-вкусните и автентични бургаски рецепти

Подавайте своите най-интересни и неустоими кулинарни предложения до 15 ноември

Остава само седмица до крайния срок за събиране на най-автентичните и вкусни бургаски рецепти, които ще бъдат издадени в книжка за празника на града – Никулден. В предизвикателството могат да участват всички бургазлии, които пазят или знаят от бабите и дядовците си морски, рибни или изобщо местни ястия и ги изпратят най-късно до 15-ти ноември на следния e-mail: media@burgas.bg

Най-добрите от тях ще бъдат селектирани и отпечатани в колекционерски рецептурник, който не може да бъде намерен по магазините, а ще бъде подаряван на бургазлии на празника на града – 6-ти декември, Деня на свети Николай Чудотворец.

Инициативата стартира месец преди най-бургаския и почитан от всички моряци и рибари празник – Никулден и по времето, когато „излизат“ най-търсените и вкусни риби по нашето Черноморие – чернокопа, паламуда и лефера.

Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 местни и типично бургаски кулинарни ястия, които раздаде на своите жители като подарък за градския празник, а поради силния интерес рецептурникът „Вехти бургашки гозби“ бе преиздаден и изчерпан за отрицателно време на миналогодишния Никулден.

Този път сборникът с любими и вкусни рецепти няма да бъде просто преиздаден, а ще бъде нов и продължение на предходното издание.

Така традиционните за морския Бургас ястия ще бъдат запазени по най-добрия възможен начин, превръщайки се в безценен подарък за всяка кухня.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...