Три от 7-те нови автобуса тръгнаха по улиците на Бургас

Три от 7-те нови автобуса тръгнаха по улиците на Бургас

Три от  7-те чисто нови съчленени автобуса на полската марка „Solaris“ тръгнаха днес по улиците на Бургас. Благодарение на тях значително ще се подобри пътуването до новите квартали „Черно море“ и „Рудник“. Останалите 4 автобуса ще се включат в движението след като приключи процесът по оборудването им с валидатори, който тече в момента.

Новите автобуси са с дизелови двигатели и отговарят на екологичния стандарт EURO 6. Това означава, че изгорелите газове, които те изпускат, са сведени до минимум. Специалният им дизайн ги прави изключително аеродинамични и осигурява по-голяма безопасност за пътниците в тях. Превозните средства са оборудвани с ниски подове, за да са максимално достъпни за всички граждани и посетители на Бургас. Новите автобуси разполагат със специално място, предназначено за инвалидни и бебешки колички. Освен това машините са оборудвани с електронни табла за информация, видео наблюдение, GPS система и климатик. Имат 40 седящи места, а максималният брой пътници, който ще събират, е 130.

Тази поредна придобивка надгражда усилията на Община Бургас за модернизация на градския транспорт. От 2013 година до днес тя закупи и пусна в движение 67 нови автобуса, 22 нови тролейбуса, 6 нови микробуса, а сега и новите 7 солариса, които да обслужват новите квартали.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...