Талантливи ученици с обща изложба в четвъртък в Дружеството на художниците

Талантливи ученици с обща изложба в четвъртък в Дружеството на художниците

Представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ ще бъде открита тази седмица в залата на Дружеството на художниците в Бургас. Това е първата голяма публична изява на децата, които се обучават в специалностите „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“.

Над 55 са селектираните произведения, които са създадени през учебната година под ръководството на преподавателите Ваня Забунова, Таня Бахатурова и Мирослава Андонова.

Изложбата обединява творби на 28 деца от 8 до 11 клас и включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции. Те показват пътя на творческо израстване и професионалните умения на децата, придобити по време на обучението в съответната специалност.

Учениците ще представят и своя последен проект – специалностите в училището по изкуства през техния поглед, които под формата на флаери ще бъдат подарък за гостите на събитието.

Какво провокира като теми талантливите момчета и момичета и как ги интерпретират със средствата на изящните изкуства ще разберат всички, които дойдат на откриването на изложбата на 14 юни, четвъртък, от 18 часа  в Залата на Дружество на художниците – Бургас, ул. „Александровска“ 22.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...