Тази сряда Музикалното ще ни отведе на едно необикновено пътуване във времето

Тази сряда Музикалното ще ни отведе на едно необикновено пътуване във времето

Едно необикновено пътуване във времето очаква тази седмица малки и големи почитатели на изкуството.

Какво е Ренесанс?
Кога започва, къде и защо?
Как се променя изкуството по време на Ренесанса?
Това са  само част от въпросите, на които ще  отговорят децата и преподавателите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”. Тази сряда публиката на „На концерт в сряда” ще се срещне с един от най-вдъхновяващите периоди в историята на изкуството.

Акцентът този път ще поставят децата от специалности „Сценичен костюм”  и ”Рекламна графика”  с преподаватели Ваня Забунова и Аглика Атанасова. За първи път ще бъдат представени цялостни сценични костюми от епохата на Ренесанса. Това е един групов проект на художниците от 11 клас. Аксесоарите и детайлите към костюмите са изработени от сценографите от 10 клас.

Творчеството на Леонардо, Микеланджело, Рафаело , Донатело  и други италиански художници от онова време , децата ще представят с изработените от тях плакати. В колажите, създадени дигитално чрез графичен дизайн, публиката ще открие  съвременен прочит и  индивидуален артистичен почерк.

В това невероятно пътуване във времето ще се включат и музиканти, артисти, балетисти и певци.

Ако искате да се потопите в света на Ренесанса и да се докоснете до шедьоврите  на великите творци станете  част от този проект.

Поредицата „Пътуване във времето” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 28 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

сц

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...