Тази вечер бургазлии могат да гледат филма „Синьо сърце“

Тази вечер бургазлии могат да гледат филма „Синьо сърце“

Тази вечер /20 юни, сряда/ от 21:00 часа на открита сцена „Охлюва“ бургазлии могат да видят филма „Синьо сърце“. Прожекцията е с вход свободен и е част от световната кампания „Да спасим синьото сърце на Европа“.

Организатори са Фондация „Виа Понтика“ и Община Бургас. Инициативата е на Американския бранд „Патагония“ за опазване на последните свободно-течащи реки в Европа.

Разпространението на филма „Синьо сърце“ стартира на 28 април 2018 година. Световната премиера се състоя в Босна и Херцеговина и бе последвана от прожекции на Балканския полуостров и повечето големи градове по цял свят.

Филмът документира битката за опазване на албанската река Vjosa – най-голямата дива река в Европа, усилията да бъде спасен застрашения балкански рис в Македония, както и борбата на жените от Крушчица, Босна и Херцеговина, които протестират ден и нощ, за да спасят единствения източник на питейна вода за местното население.

Елате да гледате прожекцията на филма „Синьо сърце“ и научете истината за това, което се случва около нас. Освен всичко друго ще бъдат представени любопитни факти за дивите реки на Балканите и за това как трябва да обединим усилия, за да запазим синьото си богатство. Нека покажем, че умеем да разбираме, подкрепяме и развиваме устойчиви каузи.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...