Тази вечер бургазлии могат да гледат операта „Атила” на сцената на летния...

Тази вечер бургазлии могат да гледат операта „Атила” на сцената на летния театър

Българските оперни звезди със световна кариера Деян Вачков, Калуди Калудов и Марян Йованоски ще видят във вторник, 7 август, от 20:30 ч., зрителите на спектаклите от Бургаски музикални празници „Емил Чакъров”.

Операта „Атила” на Джузепе Верди, която Държавна опера – Бургас ще постави на сцената на Летния театър, е една от класическите творби, включени в програмата на фестивала. Басът Деян Вачков, наричан „новият Борис Христов”, е известен най-вече с участието си в постановки в миланската „Ла Скала”. Той ще се превъплъти именно в ролята на хунския вожд Атила. В ролята на Форесто пък ще видим световноизвестният тенор Калуди Калудов. Прелестният му тембър не за първи път радва зрителите на постановките на Държавна опера – Бургас – за последно публиката го видя през зимата, когато звездата с международна кариера отпразнува рождения си ден и творческия си юбилей с постановка на „Тоска” в морския град. Заедно с тях на сцената ще излезе младият и все по-признат македонски баритон Марян Йованоски, който е солист и на бургаската опера. Той ще изпълни партията на Ецио. Отново звезда влиза в ролята на Одабела – това е гласовитата Йоана Железчева, чиято слава вече преминава границите на родината.

Оркестърът на Държавна опера – Бургас ще свири в „Атила” под диригентската палка на маестро Ивайло Кринчев. Режисурата е на Огнян Драганов, а сценографията и костюмите са на прочутия румънски сценограф Каталин Арборе.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...