Съвместната пътуваща изложба „От море до море“ (Гданск – Варшава – Бургас)...

Съвместната пътуваща изложба „От море до море“ (Гданск – Варшава – Бургас) пристигна в нашия град

Бургас е домакин на пътуващата изложба „От море до море“, която се реализира съвместно с полските градове Гданск и Варшава по повод честването на 100 години от установяване на дипломатически отношения между България и Полша.

По покана на Български Културен Институт – Варшава инициативата стартира с откриване на изложбата през месец май с 30 картини на бургаски художници в град Гданск. Официалната церемония по откриването се състоя в навечерието на Европейска нощ на музеите – 19-ти май, и бе уважена от множество официални гости, сред които българският посланик в Полша – г-н Емил Ялнъзов, почетният консул на България в Гданск – г-н Ян Стравински, директорът на БКИ – Варшава и председателят на Дружество на художниците – Полша. След престоя си в Гданск, изложбата гостува във Варшава през месец юни, съвместно с творби на полски художници.

От днес изложба „От море до море“ може да бъде разгледана в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“. Тук тя представя 38 творби живопис и графика на 38 полски художника. Откриването ще е на 12 юли (четвъртък) от 18:00 ч., а официалната церемония по закриване – на 8 август (сряда).

* Снимките са от откриването на изложба „От море до море“ в гр. Гданск, 19.05.2018 г.

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...