Стивън Кинг и Дан Браун ще променят живота на затворниците в Бургас...

Стивън Кинг и Дан Браун ще променят живота на затворниците в Бургас (снимки)

Цитат на Орхан Памук вдъхновил прокуратурата да направи дарение от над 400 книги, списания и енциклопедии на затвора в Бургас

„Прочетох веднъж една книга и животът ми се промени изцяло“. Тази смисъл на турския писател Орхан Памук вдъхновила прокуратурата да направи дарение от над 400 книги. списания и енциклопедии на затвора в Бургас.  Договорът за дарението бе подписан днес от ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас  Любомир Петров, Началника на Затвора Бургас Бранимир Мангъров.

Дарените книги са дарени от прокурорите в Бургас, които са подбрали само известни заглавия. Сред тях личат световни класики, българска литература, както и много образователни списания и енциклопедии. Книгите ще запълнят рафтовете на библиотеката на затворническото общежитие в Дебелт.

От прокуратурата се ангажираха дарението да стане ежегодна традиция, като догодина по това време ще бъде направена втора „пратка“ с литература.

Началникът на затвора Бранимир Мангъров заяви, че голяма част от затворниците ходят на училище зад решетките, където са се научили да четат и пишат. Така, както и навън, сред тях имало такива, които обичали да четат книги и такива, които не го правят. Новите заглавия обаче със сигурност ще обогатят избора на четящите./е-бургас

В този ред на мисли

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...