Празникът е в разгара си, елате да се повеселим заедно

Празникът е в разгара си, елате да се повеселим заедно

В Никулденското градче в градинката до Часовника кипи общоградско веселие. Кметът Димитър Николов лично подпечата и подписа празничното издание на общинския „Бургаски вестник“ и специално преиздадената книжка с „Вехти бургашки рецепти“ за никулденската трапеза.

Артисти и художници забавляват гостите и рисуват шаржове и картини, а децата се снимат с интересни моряшки фотоколажи.

„Бургаският трень“ превозва своите пътници през миналото на града, а началната му гара е до сградата на Общината. Любопитните и любознателни жители и гости на града разглеждат впечатляващата изложба „Бургазлии завинаги“, включваща снимки на видни наши съграждани и техни любими предмети, с които почти не са се разделяли.

Освен познатото пространство в градинката до Часовника, още няколко пространства зареждат с празнично настроение бургазлии. Много музика и танци до Компаса раздават бандите „Euphoria“, „Stockholm“ и „Рагтайм“. Друго „горещо“ място в декемврийския ден е пред сградата на Археологическия музей на ул. „Богориди“, където свирят класическите музиканти от квартет „Вива“, а след тях и рок бандите „Stiff Bone“ и „Four“. Сцената до Грамофона е отредена за романтичната музика на „Рагтайм оркестър“ и квартетите „Арте“ и „Вива“.

Атмосферата на празника се допълва с раздаване на традиционния рибен курбан, приготвен по стара рибарска рецепта, а пунктовете са до Часовника, на Магазия 1 до Морска гара и до СУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“.

Празникът продължава с церемонията по обявяване на „Художник на годината“ и „Бург на годината“. От 13.30 часа е традиционната „златна“ снимка на имениците пред сградата на Община Бургас.

Не забравяйте да участвате и в най-новия градски конкурс като си направите селфи и го качите с #НикулденБургас2018, за да покажете на нас и приятелите си най-любопитните моменти от празничната програма, различните събития и емоциите на празнуващите.

Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад „Тройката“ в 17.30 часа.

Община Бургас благодари на всички, които се включиха и подкрепиха програмата за празника на града да е толкова разнообразна и атрактивна, а атмосферата неповторима. Това са ученически оркестър НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Петя Тончева, Рагтайм оркестър, група „Горещ пясък“, Детска фолклорна група „Чинките“ при НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“, танцови състави „Слънчо“, „Младост“, „Ритъм“, квартети „Вива“, „Арте“, групите „Avalon“, „Stiff bone“, „Euphoria“, вокален ансамбъл „Фортисимо“, хор „Родна песен“ с диригент Милена Добрева, камерен щрайх оркестър с диригент Цанислав Петков, Бургаски духов оркестър с диригент Анастас Камиларов, ПФА „Странджа“ с художествен ръководител Марио Егов.

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...