Посетете форума „Технологични иновации“ в Бизнес инкубатора, няма да скучаете изобщо

Посетете форума „Технологични иновации“ в Бизнес инкубатора, няма да скучаете изобщо

Ако сте от онези скептични хора, които мислят, че вече няма какво ново да се види на пазара и всичко интересно вече е измислено, не забравяйте, че най-добрите хрумвания никога не са изцяло нови идеи и в тяхната основа винаги стои нещо познато, преобразувано по уникален начин. Доказателство за това са участниците във форума „Технологични иновации“, който ще се проведе на 14.03.2019 в Бизнес инкубатор – Бургас. Ето ко са те:

– От 13.00 часа – Гудрайв Глобал България ООД, официален представител за България на продуктите на Мобилай- изpaeлcĸи paзpaбoтчиĸ нa cиcтeми зa aвтoмoбилнa бeзoпacнocт, ще представи Решение за предотвратяване на сблъсък. Чрез камера, насочена в посока напред, непрекъснато се наблюдава пътят пред превозното средство. С нейна помощ се идентифицират потенциално опасни ситуации и се получава аудио и видео сигнализация към водача, с цел да му помогне при предотвратяването на сблъсък.

– От 14.00 – доц. Веселина Жечева ще представи проекта „Платформа за иновации и инструменти за повишаване на иновативния капацитет на малките и средни предприятия в страните от Балканския регион и Средиземноморието (ИноПлатформ)“ (http://innoplatform.eu ). Целта му е подпомагане на малките и средни предприятия в Балканско – Средиземноморската зона в иновативния процес, като са разработени някои онлайн инструменти в помощ на фирмите, както и бизнес анализи на състоянието на икономиките. На събитието ще бъде представена платформата и начините за работа с нея.

– От 15.00 – Устройство OrCam MyEye (Моето око), разпознаващо лица и текстове в помощ на незрящи, с размерите на голяма флашка, което се прикрепя към рамката на очила, разполага с камера и микрофон. Камерата може да чете текст на 19 езика, включително български. С тази „флашка“ човек със зрителни проблеми може да разпознава лица, да идентифицира продукти, баркодове, цветове, пари, имена на улици.

– От 16.00 – Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“ ще представи своите високотехнологични средства за допълваща и алтернативна комуникация – системи за контрол с поглед, системи за контрол с движения на главата и др. Тези помагащи технологии позволяват на деца и възрастни с тежки физически увреждания да имат достъп до дигитални технологии, да се развиват, учат, практикуват професии и да заемат полагащото им се място в живота. Фондацията разработва методики за работа, адаптирани приложения и провежда обучения на специалисти, работещи с хора с увреждания.

Местата са ограничени. Запазете своето на 0879 017 662 или на incubatorbs@abv.bg.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...