Писателката Елизабет Костова представя „Земя на сенки“ в Бургас

Писателката Елизабет Костова представя „Земя на сенки“ в Бургас

Американската писателка Елизабет Костова ще представи новия си роман „Земя на сенки“ в „Хеликон – Бургас“, пл. „Тройката 4“ на 30 септември от 18.00 ч.

Елизабет Костова е възпитаник на университета Йейл и съосновател на фондация „Елизабет Костова“, работеща в подкрепа на писатели и преводачи на български и английски език. Два романа бележат творческата й кариера – дебютният „Историкът“ е носител на престижните награди Quill за „Дебют на годината“ за 2005 г. и награда Book Sense в категория „Проза за възрастни“ за 2006 г. „Историкът“ е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината“ на USA Today. Той има издания в над 40 страни по света, включително и у нас. „Крадци на лебеди“ е вторият роман на Костова, който българската публика познава.

„Земя на сенки“ (в превод на Надежда Розова) изследва отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба. Американката Александра Бойд идва в България – един загадъчен и примамлив къс от света, поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...