От Лондон до Бургас – едно предизвикателство за благородна кауза (СНИМКИ)

От Лондон до Бургас – едно предизвикателство за благородна кауза (СНИМКИ)

Бургазлията Георги Божинов измина близо 3000 км. с колело от Лондон до родния град, в името на благородна кауза.

Чрез начинанието си той желае да популяризира неправителствената организация Sea of Knowledge (Море от знание), която има за цел да поощри и подпомогне извънучилищните дейности и създаването на спортни навици в бургаските ученици.

„Щастлив съм, че отново съм в Бургас и издържах на това предизвикателство. Имаше много трудни и рисковани моменти, в които бях на косъм да се откажа, но заради каузата, която исках да популяризирам, положих максимум воля и себеотрицание“. Това заяви смелият бургазлия, когато пристигна пред сградата на Общината. Той бе посрещнат от кмета Димитър Николов, роднини и приятели.

„Надявам се чрез този голям велопреход да дам добър пример на бургаските деца и младежи да карат повече велосипед, защото това е инвестиция в тяхното здраве. В Бургас вече има чудесни условия за придвижване с велосипед и практикуване на велоспорт“, сподели още младият мъж.

Георги Божинов е от Бургас, но от 15 години живее и работи в Лондон. Връзката му с родния град е много силна и той се надява отново да се върне в Бургас.

Коментари

Един коментар на “От Лондон до Бургас – едно предизвикателство за благородна кауза (СНИМКИ)”

  1. Bravo Georgi, tvoyata initziativa e vazhititelna, nadyavam se i s mnogo posledovateli, koloezdeneto e mnogo blagotvorno za zdraveto i okolnata sreda!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...