Откриват сезона на „симБиотично“ с концерт на Таралежков

Откриват сезона на „симБиотично“ с концерт на Таралежков

Новата за Бургас туристическа атракция „симБиотично“ – пространство на Атанасовско езеро, открива летния сезон с безплатен концерт на Таралежков на 15 юни (петък) от 19,30 ч.

Мястото е в района на Бургаските солници и събира в себе си цялата вълнуваща история и всичко най-интересно за Атанасовско езеро. Стара солничарска барака е превърната в атрактивно място, където е инсталирана известната изложба „симБиотично“, която може да се види, пипне, чуе и вкуси; изложбата „Сол“ на Мариана Сърбова, посветена на трите бургаски езера и Черно море; обособен кът с историята на солодобива в езерото;  образователни игри за деца и кът със сувенири. Благодарение на дарения на хора от цялата страна е събрана и Морска библиотека, която може да бъде четена на хамаците отвън или на плажа наблизо. За любознателните посетители е организиран и дигитален архив, който предлага документи от живота на солниците, статии, свързани с езерото, както и стари карти на Черно море.

Стопаните на мястото, екипът на проект „Солта на живота“, LIFE+, са избрали това различно име, защото „симБиотично“ не е точно  музей, нито информационен център, а интересна смесица между двете, която информира, образова и вдъхновява посетителите.

Организаторите канят всички да заповядат на 15 юни (петък) от 19.30 часа пред „симБиотично“, когато официално ще бъде дадено началото на езерно-морските удоволствия с концерт на Таралежков и приятели. Музикалното преживяване ще включва любимите на всички песни „Нефтохим“, „Комините“, „Радост“ и „Лятото е само наужким“.

Съвсем не наужким Пространството на Атанасовско езеро това лято ще работи всеки ден от 1 юни до 1 септември (без понеделник) от 11 до 19 часа, а входът е свободен. През целия сезон ще има интересни събития, работилници за деца и възрастни, като кулминацията ще бъде на 10 август, когато ще се проведе Фестивалът на солта.

Можете да откриете „симБиотично“ в района на солниците (на 200 м. от басейните с луга и кал), между административната сграда на „Черноморски солници“ АД и новото кафене „Бялата къща“. Дотам се стига лесно с велосипед, пеша, с автомобил (от горната страна на пътя) или с електробусче.

Пространството „симБиотично“ е създадено в рамките на проект „Солта на живота“, LIFE+.

За въпроси и допълнителна информация:

Радостина Ценова, експерт Комуникации, 0896798908, 0888508502.

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...